BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #772234 przez Pipinka
Śliczny kombinezon !! :)
Zresztą wszystkie te rzeczy dla takich małych dzieci są piękne a co do tego czy materiałowy czy taki ortalionowy to nie wiem , dla Bianki miałam materiałowy i nigdy nie była zmarznięta a dziś nareszcie mi doszedł taki ortalionowy od o-3 miesięcy i wydaje się byc ciepły :) Mam nadzieje że wgra się zdjęcie to pokaże wam :)
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #772237 przez Linka2
Pipinka, piękny! :)) skąd go masz? i za ile? :)

11 lata 1 miesiąc temu #772242 przez MoNiaaa
pipinka cudny masz ten kombinezonik :)

http

]

11 lata 1 miesiąc temu #772243 przez gaguka
Pipinka śliczny :) Super, że ma zakryte stópki i rękawiczki :D

11 lata 1 miesiąc temu #772244 przez Pipinka
Linka z allegro w sumie mnie wyszedł 5,50 bo zamawiałam taką paczke ubranek i tam pare śpioszków,body,pajace, dresiki, bluzeczki wiadomo używane ale wszystko w bardzo dobrym stanie w rozmiarach od 56 do 68 zatem dokupie troszke nowych brakujących i mam spokój na pół roku :) Ale musisz popatrzeć bo jak wchodziłam na same kombinezony to nie raz widziałam w opcji dla bliźniaków!! tylko że wiadomo co 2 dni trzeba sprawdzać czy coś doszło i jeszcze na tablicy też może i by coś było !!

11 lata 1 miesiąc temu #772247 przez DoMI*
Ale się dziewcZyny rozpisalyscie. Ją miałam jakieś skurcze i postraszyć mnie doktor kroplowka i że nie wyjdę szybko....no fes t......
Pipinka słodki ten kombinezon.
Ją dostałam kartkę do liczenia ruchów.

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 1 miesiąc temu #772263 przez Pipinka
Dzięki Dziewczyny byleby Odecie było cieplutko!! :D Aaaa no u nas zostaje już na sto procent Odeta juz od miesiąca jak pytam Bianki gdzie jest Odeta to podnosi mi bluzkę do góry się tuli i daje buziaczka :kiss: I mój M zakochany w tym imieniu zatem ja też się już bardzo oswoiłam i już nie wyobrażam sobie by miała inaczej na imię :)

A tu nasza Odetka zdjęcie z zeszłego tygodnia :)
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #772319 przez MoNiaaa
slodka fotka:) slicznie wygladaja takie w 3d jak sie maluch ladnei ulozy :)

ja jutro rano mam wizyte :)

http

]

11 lata 1 miesiąc temu #772498 przez Dominiczka
Dziewczyny mam do was prośbę ;)
*Czy mogłybyście wypisać od pauzy jakie ubranka macie dla swoich dzieci w rozmiarach 0-3? (np. 5x body z krótkim rękawem itp.).
*Jakie rzeczy do pielęgnacji i funkcjonowania dziecka są potrzebne najbardziej (tj. butelki, smoczki, szczotka do włosków, termometr, jakieś balsamy, pieluchy tetrowe itp.)
*Co zabieracie ze sobą do szpitala dla siebie i dla dziecka (wiem, że to jest zależne od szpitala, ale chyba każda z nas chce mieć swoje rzeczy)

Mam nadzieję, że to nie problem dla was, a z chęcią bym zaczęła robić już małą wyprawkę, a poza tym możemy zawsze coś skontrolować u siebie nawzajem. Chodzi mi o takie najbardziej potrzebne rzeczy dla niemowlaka, bez których nie da się obejść..

11 lata 1 miesiąc temu #772551 przez anitkade
Pipinka, przesłodziuch ten kombinezon :) A zdjęcie cudne, tak ładnie wszystko widać.
Domiczka - jutro Ci wkleję listę, którą mam, bo dzisiaj już nie mam siły grzebać.
Skończyłam śpiworek - kombinezonik. Jestem wykończona, szyłam do 22.30, ale zaparłam się, że chcę go już skończyć dzisiaj i się udało. Zdjęcie poniżej, o ile się doda.
Aha - zaczęłam liczyć ruchy, ale w sumie jak człowiek tak liczy to się wydaje mało. No ale dobiłyśmy do 10. Mam nadzieję, że przez 2 tygodnie wejdzie mi w krew i potem będą już całkiem miarodajne zapisy.
Domi - trzymaj się dzielnie, jak trzeba będzie kroplówkę to trudno, są gorsze rzeczy :) Ale oczywiście trzymam kciuki, żeby wszystko było już spokojnie i żeby nie były potrzebne żadne kroplówki
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #772627 przez mirka26
Anita ty to masz talent brawo dziewczyno!!!! co do liczenia ruchów to tak szczerze mówiąć kiedyś tego nie było i kobiety były spokojne, moim zdaniem to tylko na zbicie wolnego czasu tak jak połowa wymysłów... jeśli mam być szczera. z synem nic nie obliczałam i byłam spokojna o dzidzię a teraz cuda wianki a my potem chodzimy poddenerwowane zupełnie niepotrzebnie, pipinka śliczne malusia a ten profil no nio

11 lata 1 miesiąc temu #772640 przez Linka2
Anitka, śpiworek jest fenomenalny! Piękny kolor, piękna kokardka ;) no po prostu niepowtarzalny! :) Może powinnaś zacząć na tym zarabiać? :)
Mirka, co do liczenia ruchów to ja też uważam, że można się bez tego obyć :) ważne, żeby kobieta miała świadomość, że jeśli dziecko mniej się rusza to może dziać się coś złego.. a (nie obrażając nikogo) obawiam się, że nie każda kobieta może zwrócić na to uwagę... a takie "obowiązkowe" liczenie ruchów ma jej zapewne w tym pomóc. Ja niestety znam przypadki, w których rzeczywiście tak się zdarzyło, że dziecko dużo mniej intensywnie dawało znać o sobie i w obu przypadkach okazało się, że zanikało tętno bo dziecko się zaplątało w pępowinę. Niestety w jednym z tych przypadków dziecka nie udało się uratować... urodziło się martwe.. :( i nie chcę żadnej z Was straszyć, bo naprawdę nie o to chodzi! Po prostu tamta mama nie zwróciła uwagi na to, że jej dziecko jest mniej ruchliwe.. druga z kolei zauważyła to od razu, tego samego dnia pojechała na IP do szpitala - cesarka i dziecko zdrowe! :)

11 lata 1 miesiąc temu #772655 przez anitkade
Mirka, Linka, dzięki dziewczyny :*
Mężowi się na szczęście podoba, więc będzie woził dumny tatuś córę strojnisię.
Co do liczenia - to teraz będę jeszcze bardziej zwracać uwagę. Tylko Hania jest najbardziej aktywna wieczorem i nocą, kiedy ruchów się nie liczy. No ale wybiła 9.00, odliczanie zaczynamy :)

11 lata 1 miesiąc temu #772667 przez Anitulka
Anitka, śliczny ten śpiworek, a kokardka poprostu cudo- daje tyle uroku, takiego dodatku w sklepach nie znajdziemy :)

Jeśli chodzi o ruchy to wczoraj do 9:30 miałam już komplet, dziś jescze cisza, mała wyszalała się o 2:45 :silly:

11 lata 1 miesiąc temu #772675 przez mokka
anitkade, az nie mogę uwierzyć, że sama ten kombinezon zrobiłaś!!!! Jest genialny! :) Ja dla mojej Zuzki mam żółty kombinezon z rękawiczkami z allegro, ale prawdę mówiąc na zdjęciu w necie wyglądał troszkę lepiej. Nie jest zniszczony, ale nie ma tego czegoś co urzeka ;)
W poniedziałek postanowiłam zamówić wózek bo wreszcie się zdecydowaliśmy :)
allegro.pl/wozek-coneco-elmo-3w1-fotelik...tis-i3649956001.html
kolor beżowy :) trochę mi się mdły wydaje, ale w środku będzie młoda w kolorowym ubranku więc kolorów wystarczy ;)

Z tym liczeniem ruchów to tak ogólnie też zgadzam się z Mirką, ale wydaje mi się, że nie zaszkodzi też tych ruchów liczyć bo w sumie nie zawsze mamy czas się wsłuchiwać w swój brzuch i sprawdzac czy się rusza. Przypadki zaplątania się w pępowinę są podobno bardzo rzadkie, ale i tak lepiej na zimne dmuchać. Całe szczęście, że Zuzka jak tylko może to daje o sobie znać. Mam wrażenie, że nie robi jej różnicy czy akurat idę czy leżę/siedzę-Ona po prostu się wierci ciągle ;) tylko jak jest jakieś niskie ciśnienie i wszyscy wokół są ospali to ona tez się mniej rusza i ja dzięki temu od razu zaczynam się martwić

Fasolek [*] 10tc (2016)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka