- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- Pipinka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Jesteście całym moim światem :*
Zresztą wszystkie te rzeczy dla takich małych dzieci są piękne a co do tego czy materiałowy czy taki ortalionowy to nie wiem , dla Bianki miałam materiałowy i nigdy nie była zmarznięta a dziś nareszcie mi doszedł taki ortalionowy od o-3 miesięcy i wydaje się byc ciepły Mam nadzieje że wgra się zdjęcie to pokaże wam
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Linka2
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
- gaguka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
- Pipinka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- DoMI*
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pipinka słodki ten kombinezon.
Ją dostałam kartkę do liczenia ruchów.
- Pipinka
- Wylogowany
- budujemy zdania
A tu nasza Odetka zdjęcie z zeszłego tygodnia
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
ja jutro rano mam wizyte
- Dominiczka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
*Czy mogłybyście wypisać od pauzy jakie ubranka macie dla swoich dzieci w rozmiarach 0-3? (np. 5x body z krótkim rękawem itp.).
*Jakie rzeczy do pielęgnacji i funkcjonowania dziecka są potrzebne najbardziej (tj. butelki, smoczki, szczotka do włosków, termometr, jakieś balsamy, pieluchy tetrowe itp.)
*Co zabieracie ze sobą do szpitala dla siebie i dla dziecka (wiem, że to jest zależne od szpitala, ale chyba każda z nas chce mieć swoje rzeczy)
Mam nadzieję, że to nie problem dla was, a z chęcią bym zaczęła robić już małą wyprawkę, a poza tym możemy zawsze coś skontrolować u siebie nawzajem. Chodzi mi o takie najbardziej potrzebne rzeczy dla niemowlaka, bez których nie da się obejść..
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Domiczka - jutro Ci wkleję listę, którą mam, bo dzisiaj już nie mam siły grzebać.
Skończyłam śpiworek - kombinezonik. Jestem wykończona, szyłam do 22.30, ale zaparłam się, że chcę go już skończyć dzisiaj i się udało. Zdjęcie poniżej, o ile się doda.
Aha - zaczęłam liczyć ruchy, ale w sumie jak człowiek tak liczy to się wydaje mało. No ale dobiłyśmy do 10. Mam nadzieję, że przez 2 tygodnie wejdzie mi w krew i potem będą już całkiem miarodajne zapisy.
Domi - trzymaj się dzielnie, jak trzeba będzie kroplówkę to trudno, są gorsze rzeczy Ale oczywiście trzymam kciuki, żeby wszystko było już spokojnie i żeby nie były potrzebne żadne kroplówki
- mirka26
- Wylogowany
- budujemy zdania
P [imurl=http://www.zapytajpolozna.pl]
- Linka2
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mirka, co do liczenia ruchów to ja też uważam, że można się bez tego obyć ważne, żeby kobieta miała świadomość, że jeśli dziecko mniej się rusza to może dziać się coś złego.. a (nie obrażając nikogo) obawiam się, że nie każda kobieta może zwrócić na to uwagę... a takie "obowiązkowe" liczenie ruchów ma jej zapewne w tym pomóc. Ja niestety znam przypadki, w których rzeczywiście tak się zdarzyło, że dziecko dużo mniej intensywnie dawało znać o sobie i w obu przypadkach okazało się, że zanikało tętno bo dziecko się zaplątało w pępowinę. Niestety w jednym z tych przypadków dziecka nie udało się uratować... urodziło się martwe.. i nie chcę żadnej z Was straszyć, bo naprawdę nie o to chodzi! Po prostu tamta mama nie zwróciła uwagi na to, że jej dziecko jest mniej ruchliwe.. druga z kolei zauważyła to od razu, tego samego dnia pojechała na IP do szpitala - cesarka i dziecko zdrowe!
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Mężowi się na szczęście podoba, więc będzie woził dumny tatuś córę strojnisię.
Co do liczenia - to teraz będę jeszcze bardziej zwracać uwagę. Tylko Hania jest najbardziej aktywna wieczorem i nocą, kiedy ruchów się nie liczy. No ale wybiła 9.00, odliczanie zaczynamy
- Anitulka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 4
Jeśli chodzi o ruchy to wczoraj do 9:30 miałam już komplet, dziś jescze cisza, mała wyszalała się o 2:45
- mokka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
W poniedziałek postanowiłam zamówić wózek bo wreszcie się zdecydowaliśmy
allegro.pl/wozek-coneco-elmo-3w1-fotelik...tis-i3649956001.html
kolor beżowy trochę mi się mdły wydaje, ale w środku będzie młoda w kolorowym ubranku więc kolorów wystarczy
Z tym liczeniem ruchów to tak ogólnie też zgadzam się z Mirką, ale wydaje mi się, że nie zaszkodzi też tych ruchów liczyć bo w sumie nie zawsze mamy czas się wsłuchiwać w swój brzuch i sprawdzac czy się rusza. Przypadki zaplątania się w pępowinę są podobno bardzo rzadkie, ale i tak lepiej na zimne dmuchać. Całe szczęście, że Zuzka jak tylko może to daje o sobie znać. Mam wrażenie, że nie robi jej różnicy czy akurat idę czy leżę/siedzę-Ona po prostu się wierci ciągle tylko jak jest jakieś niskie ciśnienie i wszyscy wokół są ospali to ona tez się mniej rusza i ja dzięki temu od razu zaczynam się martwić