BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 6 miesiąc temu #772064 przez MoNiaaa
ja tez kombinezon kupilam w ciucholandzie za 20 zl a jest cieplutki taki misio jedyny minus to ze nie ma rekawicczek takich doszywanych ale mam po Julce takie na sznureczku wiec beda ok :)

pipinka fajnie ze maz zobaczyl malutka:) moj jesczez ani razu nie byl na usg bo ja zawsze na rano chodze a on wtedy w pracy :(

Linka sluze pomoca:) a w pasmanterii napewno cos znajdziesz:) jak konkretnie wiesz czego chcesz to meza wyslij :P
tobie z dwojka to juz wogole musi byc ciezko

http

]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #772075 przez anitkade
Pysiaczek - wrzucaj fotkę swojej zdobyczy.
Linka, mnie by brakło włóczki i chyba nawet drutów z żyłką na taki szeroki. Musiałam się ograniczyć. W ogóle nie planuję go do wózeczka tylko do łóżeczka. Łóżeczko ma 60cm szerokości to powinien być akurat. Bo wydaje mi się, ze kocyk jest albo domowy albo wyjściowy, bo chyba po każdym wyjściu musiałabym go prać, żeby na noc Hanię przykryć. A jak Wy dizewcyzny robiłyście z kocykami? Były oddzielne do wózka, czy przekładałyście? W razie czego mój wózek będzie miał 34cm szerokości, to jeszcze będzie wisiał ten kocyk :P A zimą to będzie Hania w śpiworku i pod przykryciem wózkowym, myślę, że będzie aż za dość.
Ja chcę do sweterków zrobić dziurki, chociaż nigdy nie robiłam, zobaczymy, jak mi to pójdzie :) Ale najlepiej mieć podobno wszystko na napy, ale najwyżej mnie będzie szlag trafiał przy przebieraniu :) To i tak nie jest bielizna, rzadziej się ubiera.

11 lata 6 miesiąc temu #772077 przez MoNiaaa
ja w domu kocyka prawie nie uzywalam a nawet jesli to nie mialam oddzielnych bralam ten sam na polko co w domu. ale w sumie to spala pod kolderka.

http

]

11 lata 6 miesiąc temu #772082 przez pysiaczek19918
To sie pochwaliłam:( nie moge zdjęcia wstawić. Na ul.Wieniawskiej obok biedronki. No tam są ze 4 widziałam.
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #772083 przez gaguka
Pysiaczek super zdobycz :D

11 lata 6 miesiąc temu #772084 przez Linka2
Moniaa, no właśnie nie wiem kompletnie co chcę :) zaczęłam się jednak zastanawiać nad zwykłymi zatrzaskami.. takimi jak przy body są.. wydaje się, że to byłoby najwygodniejsze... jeszcze zobaczę. No i faktycznie jest mi już coraz ciężej, przytyłam już 12 kg... dla mnie to jest koszmar jakiś, bo nigdy nie należałam do osób puszystych i teraz dźwiganie takiego ciężaru jest bardzo trudne :( 20sto minutowy "spacer" po Tesco już mnie męczy bardzo i naprawdę nie wiem jak mam wytrzymać do terminu czyli jeszcze 2,5 miesiąca ;) A co najlepsze to przytyłam dosyć mało... lekarz mi sugeruje, że mogłabym troszkę więcej juz ważyć.. ja sobie tego nie wyobrażam! :D
Anitka, w sumie masz rację z tą szerokością.. ja po prostu szukając na allegro kocyków widziałam, że najmniejsze mają szerokość 75 cm i tak się jakoś zasugerowałam.. albo mi się coś wydawało.. sama już nie wiem.. w tej ciąży to jakaś taka "nieogarnięta" jestem ;)
A Pysiaczka pytałam gdzie kupiła bo my z tego samego miasta jesteśmy ;) i nie wiem już gdzie szukać ciucholandów z rzeczami dla dzieci - mam nadzieję, że się odezwie :)

11 lata 6 miesiąc temu #772086 przez pysiaczek19918
No weszło:). On jest nowiuśki chyba któraś mama spodziewała się dziewuszki a chłopczyk wyszedł:). Monia u mnie właśnie też bez rękawiczek był ale trudno dokupi się z tym raczej nie powinno być problemu.

11 lata 6 miesiąc temu #772089 przez Linka2
Wow, Pysiaczek super ten kombinezon! I jeszcze za taką cenę! Szkoda, że ja do Wieniawskiej mam tak daleko, a parkowanie w mieście to koszmar.. ;( pewnie mi się nie uda podjechać.. no chyba, że jutro męża poproszę, akurat pracuje na popołudnie to rano byłaby okazja.
I znowu pytanie do tych, które już mają dzieciaczki - czy macie kombinezony takie futerkowe czy raczej takie z materiału przypominającego ortalion?? Ja sie trochę boję, że taki futerkowy będzie bardzo przewiewny... i nawet przejście ze szpitala do samochodu w foteliku mogłoby powodować dyskomfort cieplny dla dzidziusia :) I raczej planowałam zakup takiego z ortalionu lub czegoś podobnego...

11 lata 6 miesiąc temu #772100 przez Anitulka
Wow, ale się rozpisałyście, znowu musiałam nadrabiać :)

Ja na swojej liście też mam tą gąbkę do kompieli, więc na pewno kupię, jeśli w końcu zaczne robić jakieś zakupy... U nie jest tak samo jak u Was, mój W. ciągle mówi, że jeszcze tyle czasu, a jak mu wczoraj powiedziałam, że jutro zaczyna się 30 tydzień to się lekko zdziwił. Pieluszek tetrowych planuję kupic 10 zwykłych i 3 kolorowe i myślę, że wystarczy...

Linka, sweterek piękny, nie bądź taka skromna, bo w naszym gronie wszystkie razem pewnie nie mamy połowy takich zdolności co Ty i Anitka ;)Ja przytyłam 6kg, więc akurat- ja mam jedno, ty dwoje i 12 na plusie :)

Pysiaczek, mam prawie identyczny kombinezonik, tylko z króliczkiem, kupiłam na allegro za 31 zł :laugh: A jaki to rozmiar, bo mój jest na 56 i mam jeszcze taki cieńszy misiowy (z h&m)na 62, ale na zimę to raczej za cieniutki i nie wiem czy kupić jeszcze jeden większy... Jak myślicie? Dodam, że jeszcze ciągle rozważam opcje zakupu tej kołderki-rożka, co kiedyś Wam pokazywałam...

11 lata 6 miesiąc temu #772109 przez pysiaczek19918
Gaguka mnie też cieszy ta zdobycz bo ja nie mam wcale oka męczy mnie takie przebieranie tyle tam tego zawsze jest a dzisiaj jakoś mi szczęście dopisało:)
Dziewczynki tu znalazłam taka fajna stronke na allegro z tanimi ciuszkami co o tym sądzicie za taką cene warte są kupna czy materiały takie sobie bo ja zabardzo się nieznam np to
allegro.pl/spiochy-sukienka-2w1-tylko-u-...zne-i3579719304.html
allegro.pl/pajac-pajacyk-welurowy-cieplu...-56-i3600695677.html

11 lata 6 miesiąc temu #772115 przez anitkade
Pysiaczek, ale będziesz miała słodziutkiego misiaczka :) Przesłodki ten kombinezon.
Ja szyję ortalionowy z ociepleniem silikonowym (taka watolina), takie z "misia" też mi się podobały, nawet widziałam w używanych taki jakby kożuchowy, ale najłatwiej było kupić ortalion, poza tym nie wiem, czy moja maszyna by uszyła kożuch, nawet sztuczny.
Nikt mi na te rękawiczki nie odpisuje - co myślicie? Włóczkowe czy ortalionowe?
Co do ilości - ja wyczytałam i mnie przekonało, że trzeba mieć dwa - jeden na dziecku, drugi w praniu. Ale moja koleżanka mówiła, że prała wieczorem i do rana był suchy i jeden jej wystarczył.

11 lata 6 miesiąc temu #772116 przez pysiaczek19918
Anitulka jest napisane 0-3miesiące ale jak przykładam do innego o rozmiarze 62 to jest prawie taki sam więc myśle że to 62. A teraz tak się zastanawiam bo mam 3 kombinezoniki, 2 o rozm 62 a 3 jeszcze większy a tak na prawde będą zaduże na Zuzie jak będziemy wychodzić ze szpital ale niechce juz kupywać 3... a w tych 62 to się utopi kurcze i co teraz 4-go musze szukac;/

11 lata 6 miesiąc temu #772117 przez gaguka
Anitka ja mam rękawiczkii takie i takie, ale myślę że wełniane spokojnie wystarczą, dzidzia w końcu i tak jest zawsze czymś jeszcze okryta :)

11 lata 6 miesiąc temu #772146 przez Iciulinka
Dziękuję za gratulację :)
MoNiaa, ja mam 10 tetrowych(paczka kupiona w Biedronce) i 3 flanelowe. Myślę, że tyle wystarczy a jak będzie potrzeba to potem się dokupi. O tej gąbce to słyszałam raczej negatywne opinie, że mało higieniczna i takie tam. Ale może masz rację i jednak ją kupimy na początek, to nasze pierwsze dziecko, więc nie mamy żadnej wprawy w kąpieli takiego maluszka, a to może doda nam pewności.
Dzięki Linka2, ja po usg też dostaję wymiary dziecka i wagę, przy każdym wymiarze jest napisane któremu tygodniowi i dniu ciąży odpowiada dany wynik. Dla niektórych pomiarów mam siatki centylowe, ale dla wagi już nie. Mam jeszcze 3 wykresy z przepływami w tętnicach. Z tych wyników wiem , że nowy termin porodu wyznaczony na podstawie tych wyników to 17.01, czyli mała jest już tydzień do przodu. Ale śliczny sweterek! Naprawdę piękny!
Ja mam jeden kombinezon na 62 z takiego materiału jak kurtka zimowa, czyli ortalion czy coś takiego, jest ocieplony i w środku ma polar. Te misiowe też mi się bardzo podobają, myślę że następny kupię taki misiowy. Pysiaczek, bardzo słodko wygląda ten różowy kombinezon!

11 lata 6 miesiąc temu #772151 przez MoNiaaa
ja kombinezon mam taki polarkowy jakby ale w dotyku jest dosyc gruby wiec wydaje mis ie ok tez sie obawiam ze bedzie za duzy ale mysle ze takich malenkich to ciezko bedzie kupic a jak sie pod spod jeszcze cieplo ubierze malucha to nie bedzie tak wisial zreszta do wozka i tak sie przykrywa kocykiem i do wozkow sa jeszcze takie oslonki wiec powinno byc ok.
co do rekawiczek tez mi sie wydaje ze takiewelniane spokojnie wystarcza.po za tym chyba na jakies wielkie wyprawy w wielkim mrozie to sie nikt nie bedzie wybioeral a przegrzewac tez dziecka nie mozna.

http

]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka