- Otrzymane podziękowania: 46
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013

pipinka fajnie ze maz zobaczyl malutka:) moj jesczez ani razu nie byl na usg bo ja zawsze na rano chodze a on wtedy w pracy

Linka sluze pomoca:) a w pasmanterii napewno cos znajdziesz:) jak konkretnie wiesz czego chcesz to meza wyslij

tobie z dwojka to juz wogole musi byc ciezko
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Linka, mnie by brakło włóczki i chyba nawet drutów z żyłką na taki szeroki. Musiałam się ograniczyć. W ogóle nie planuję go do wózeczka tylko do łóżeczka. Łóżeczko ma 60cm szerokości to powinien być akurat. Bo wydaje mi się, ze kocyk jest albo domowy albo wyjściowy, bo chyba po każdym wyjściu musiałabym go prać, żeby na noc Hanię przykryć. A jak Wy dizewcyzny robiłyście z kocykami? Były oddzielne do wózka, czy przekładałyście? W razie czego mój wózek będzie miał 34cm szerokości, to jeszcze będzie wisiał ten kocyk

Ja chcę do sweterków zrobić dziurki, chociaż nigdy nie robiłam, zobaczymy, jak mi to pójdzie

- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- pysiaczek19918
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 2
- gaguka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Linka2
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Anitka, w sumie masz rację z tą szerokością.. ja po prostu szukając na allegro kocyków widziałam, że najmniejsze mają szerokość 75 cm i tak się jakoś zasugerowałam.. albo mi się coś wydawało.. sama już nie wiem.. w tej ciąży to jakaś taka "nieogarnięta" jestem

A Pysiaczka pytałam gdzie kupiła bo my z tego samego miasta jesteśmy

- pysiaczek19918
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- Linka2
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
I znowu pytanie do tych, które już mają dzieciaczki - czy macie kombinezony takie futerkowe czy raczej takie z materiału przypominającego ortalion?? Ja sie trochę boję, że taki futerkowy będzie bardzo przewiewny... i nawet przejście ze szpitala do samochodu w foteliku mogłoby powodować dyskomfort cieplny dla dzidziusia

- Anitulka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 4

Ja na swojej liście też mam tą gąbkę do kompieli, więc na pewno kupię, jeśli w końcu zaczne robić jakieś zakupy... U nie jest tak samo jak u Was, mój W. ciągle mówi, że jeszcze tyle czasu, a jak mu wczoraj powiedziałam, że jutro zaczyna się 30 tydzień to się lekko zdziwił. Pieluszek tetrowych planuję kupic 10 zwykłych i 3 kolorowe i myślę, że wystarczy...
Linka, sweterek piękny, nie bądź taka skromna, bo w naszym gronie wszystkie razem pewnie nie mamy połowy takich zdolności co Ty i Anitka ;)Ja przytyłam 6kg, więc akurat- ja mam jedno, ty dwoje i 12 na plusie

Pysiaczek, mam prawie identyczny kombinezonik, tylko z króliczkiem, kupiłam na allegro za 31 zł

- pysiaczek19918
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Dziewczynki tu znalazłam taka fajna stronke na allegro z tanimi ciuszkami co o tym sądzicie za taką cene warte są kupna czy materiały takie sobie bo ja zabardzo się nieznam np to
allegro.pl/spiochy-sukienka-2w1-tylko-u-...zne-i3579719304.html
allegro.pl/pajac-pajacyk-welurowy-cieplu...-56-i3600695677.html
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Ja szyję ortalionowy z ociepleniem silikonowym (taka watolina), takie z "misia" też mi się podobały, nawet widziałam w używanych taki jakby kożuchowy, ale najłatwiej było kupić ortalion, poza tym nie wiem, czy moja maszyna by uszyła kożuch, nawet sztuczny.
Nikt mi na te rękawiczki nie odpisuje - co myślicie? Włóczkowe czy ortalionowe?
Co do ilości - ja wyczytałam i mnie przekonało, że trzeba mieć dwa - jeden na dziecku, drugi w praniu. Ale moja koleżanka mówiła, że prała wieczorem i do rana był suchy i jeden jej wystarczył.
- pysiaczek19918
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- gaguka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- Iciulinka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

MoNiaa, ja mam 10 tetrowych(paczka kupiona w Biedronce) i 3 flanelowe. Myślę, że tyle wystarczy a jak będzie potrzeba to potem się dokupi. O tej gąbce to słyszałam raczej negatywne opinie, że mało higieniczna i takie tam. Ale może masz rację i jednak ją kupimy na początek, to nasze pierwsze dziecko, więc nie mamy żadnej wprawy w kąpieli takiego maluszka, a to może doda nam pewności.
Dzięki Linka2, ja po usg też dostaję wymiary dziecka i wagę, przy każdym wymiarze jest napisane któremu tygodniowi i dniu ciąży odpowiada dany wynik. Dla niektórych pomiarów mam siatki centylowe, ale dla wagi już nie. Mam jeszcze 3 wykresy z przepływami w tętnicach. Z tych wyników wiem , że nowy termin porodu wyznaczony na podstawie tych wyników to 17.01, czyli mała jest już tydzień do przodu. Ale śliczny sweterek! Naprawdę piękny!
Ja mam jeden kombinezon na 62 z takiego materiału jak kurtka zimowa, czyli ortalion czy coś takiego, jest ocieplony i w środku ma polar. Te misiowe też mi się bardzo podobają, myślę że następny kupię taki misiowy. Pysiaczek, bardzo słodko wygląda ten różowy kombinezon!
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
co do rekawiczek tez mi sie wydaje ze takiewelniane spokojnie wystarcza.po za tym chyba na jakies wielkie wyprawy w wielkim mrozie to sie nikt nie bedzie wybioeral a przegrzewac tez dziecka nie mozna.