- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do liczenia ruchów to znalazłam tabelę od 30 tygodnia. Ale zacznę i tak już teraz, to mi wejdzie w krew do 30 tygodnia
W ogóle wydaje mi się, że Hania się więcej rusza niż siedzi spokojnie. Ale tymczasem 20 minut od 9.00 a ja nie czułam jeszcze ruchu
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
corcia chyba rzeczywiscie sporawa ja ostatnio bylam w 25 tc i mala wazyla 830g ale kazda dzidzia rosnie w swoim tepie
anitka a jak podliczysz finansowo to oplaca sie takie dzierganie? bo wloczka teraz chyba dosyc droga jest?
koniecznie wstawiajcie fotki tych malych cudeniek!!!
ja juz jutro ide do gina mam nadzieje ze wszystko jest ok i ciekawe ile mala wazy
mi sie kilka razy doslownie cos snilo z dzieckiem ale to raczej ze mialam rodzic itp
ale ogolnie to co noc mi sie cos sni ale to mam bardziej takie meczace sny ze przez sen czuje sie bardziej wyczerpana niz wypoczeta.niestety odkad moj tata zmarl to czesto mi sie cmentarz sni lub cos z tym zwiazane. dzis mi sie snilo ze ozyl na kilka dni i to bylo takie dziwne!!pamietam tylko ze pytalam o moje 2 aniolki i powiedzial ze jeden ma na imie Ania a drugi Christopher gdzie sama nigdy bym takich imion nie wybrala ale moze cos w tym jest i miala byc jedna dziewczynka i chlopiec?
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do finansów to faktycznie dobra włóczka nie jest tania. Mnie na kocyk udało się kupić od osoby prywatnej. Pewnie zostało komuś za dużo i sprzedał. Zapłaciłam trochę ponad 30zł z przesyłką, włóczka 100% bawełna, całkiem fajna. Ale jakbym chciała kupić ze sklepu to koło 100zł by wyszło na kocyk. Więc sporo. Z drugiej strony mnie interesują tylko 100% bawełny, bo nie chcę dzidziusia ani uczulić ani ubierać w sztuczne rzeczy. Śpiworki wiadomo, że są poliestrowe, ale rzeczy bliżej ciała koniecznie chcę bawełniane. Ale wiesz - na ciuszki nie trzeba aż tyle włóczki co na kocyk I tak planuję na jakieś pajacyki i czapeczki kupić już nową, żeby mieć wybór kolorów itd. Znalazłam sklep, gdzie są dobrej jakości, certyfikowane i nie bardzo drogie. Jakoś przekonam męża, że może i kosztuje to moje hobby, ale Hania będzie ślicznotką w tym Ale szycie śpiworków wychodzi tanio. Nakupiłam tyle materiału, że będzie na 4 śpiworki, ocieplenia jeszcze na becik starczy i jeszcze dużo zostanie, i wyszło jakieś 160zł chyba. 4 śpiworków nie uszyję na razie. Skończę jeden, potem coś dla siebie planuję, a potem jeszcze jeden, żeby był na zmianę. A reszta zostanie albo na wiosenne ciuchy albo nie wiem, na co. Może na następną zimę
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja jak bylam mala to czasem ciocia nam cos wydziergala ale teraz to kazdy ma swoje zajecia wiec nawet bym nie miala smialosci prosic po za tym juz tak kontaktow nie utrzymujemy
a ty jak masz tylko pomysly i checi to super pewnie kazda kolejna rzecz bedzie coraz ladniejsza
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- DoMI*
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dominiczka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Mi od jakiegoś czasu codziennie śni się Mała, że będzie miała ciemne oczy i ciemne włosy. (ja jestem brunetką a partner blondynem więc cały czas o tym myślę, jaka będzie nasza dzidzia) Śniło mi się już, że kąpałam małą i mi się wodą zachłysnęła, dużo osób było koło mnie ale nikt mi nie pomógł, ale też śniło mi się, że nie zdążyłam spakować torby do szpitala, a zaczęłam rodzić to z takich pamiętnych snów, a tak to śnią mi się takie już codziennie sprawy, że zajmuję się Małą itp...
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dominiczka ja obstawiam ciemne wloski u twojej corci chyba dzieci wylapuja mocnejsze geny a jak ty masz ciemne to moze zdomoinowac a jak mala podrosnie moga sie jej rozjasnic
Domi to juz na swieta mozesz miec syneczka z wami super bedziecie mieli prezent pod choinke
tylko minus ze nie wszystko bedziesz mogla jesc a dla mnie wigilia to najlepsze przysmaki a ty bedziesz miala cesarke czy naturalny?
co do kapania to ja polecam takie gabki do wanienki wiem ze wiele osob je odradza ale ja bez tego bym Julki nigdy nie wykapala bo po wanience starsznie sie dziecko slizga nwet jak sie da tetrowke na dno a jednak na tej gabce jest ciut wyzej i stabilnie.i nigdy sie nie odwazylam przy kapieli trzymac dziecka buzia w dol zawsze na pleckach.
dla mnie najgorsze jest ubieranie czegos przez glowke na poczatku napewno bede unikac takich ciuszkow choc mam malo bodow rozpinanych calkiem.
a mam jesczez pytanie ile planujecie miec pieluch tetrowych/flanelowych?
ja znalazlam po Julce 6 tetrowych ale w sumie bardziej takich do uzytku w domu i nie wiem ile dokupic myslalam o 4 tetrowych i 2 flanelowych?
- Mag
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Domi fajnie ze już na święta będziecie pewnie w komplecie, jeszcze jak cesarkę będziesz miała to pewnie szybciej ci ja zrobią niż termin porodu.
Monia pieluch tetrowych mam 5 sztuk i jedna flanelowa ale na pewno jeszcze raz tyle dokupię bo to chyba bardzo potrzebna. Co do tej gąbki to faktycznie muszę pomyśleć nad tym bo może to ułatwić kąpiel.
Sny erotyczne tez miewam, ostatnio trochę mniej ale wcześniej baaardzo często
- Dagnes
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 15
allegro.pl/anatomiczny-fotelik-do-kapiel...ien-i3638810793.html
Tetrówek mam 10 sztuk, a flanelek planuję ze 3,4 sztuki
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczyny, wrzucę jak tylko skończę. Ja już sama chciałabym Wam w końcu pokazać mój kombinezon-śpiworek, ale obiecałam sobie, że musi być w 100% skończony, bo potem spocznę na laurach i będzie tak leżał. A tak - mam dodatkowa motywację Ale nie szykujcie się na nie wiadomo co. To w końcu domowa robota A kocyk trochę czasu zajmie, bo to dziergania a dziergania. Mam gdzieś 1/4 zrobioną tak na oko (szacując włóczkę, na więcej po prostu nie wystarczy).
Co do wyglądu Hani - też jestem niesamowicie ciekawa. Jesteśmy jednak zupełnie różni z mężem, więc ciekawe, co z nas wyjdzie. On ma bardzo silne geny, więc sądzę, że będzie do niego podobna, ale mam nadzieję, że będzie i troszkę do mnie
- mirka26
- Wylogowany
- budujemy zdania
Witam nową mamusię no i gratulacje córci
P [imurl=http://www.zapytajpolozna.pl]
- DoMI*
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tak dziewczyny ciesZę się że synek będzie z nami teraz jestem pod ktg i słucham tego pięknego dźwięku.zazdroszczę wam że już prawie wszystko macie ją nic tylko kolyske, 5 ciuszkow, i nic wiecej.....mamy zamiar kupić wszystko na nowym mieszkaniu już przez allegro...mój mnie uspokaja że jak nie zdążymy to on sam pokutuje i mam się nie sterować łatwo mu mówić.
A zapytam się was na ktg jest taco jakie sa normy..
- mirka26
- Wylogowany
- budujemy zdania
P [imurl=http://www.zapytajpolozna.pl]
- Linka2
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Iciulinka - ja po każdym usg dostaję od lekarza zdjęcia i takie podsumowanie wszystkich wymiarów dzieci, obwód głowy, brzuszka, długość kości udowej i oczywiście waga. I tam przy każdym z tych wymiarów mam podane na który tydzień to jest wielkość i odniesienie do siatki centylowej od razu.. także w internecie tego nie szukałam, to nie pomogę
Dominiczka - jeśli chodzi o liczenie ruchów metodą Cardiff to zaczyna się właśnie od 29 tygodnia.. tak jest karta sformułowana, może to i dobrze zacząć liczyć trochę wcześniej to się człowiek przyzwyczaja
A co do koloru oczu i włosów dziecka to ja też się mocno nad tym zastanawiałam na początku ciąży, bo ja jestem blondynką z niebieskimi oczami a tatuś brunetem z ciemnymi znalazłam gdzieś w necie taki programik gdzie się wpisywało kolor oczu naszych rodziców, rodzeństwa itp. i na tej podstawie z jakimś tam prawdopodobieństwem jest określone jak będą wyglądały dzieci. No to u mnie wychodzi, że największe szanse mam na brązowookich chłopaków co do koloru włosów to dowiedziałam się, że na pewno nie będą rude ale mogą być zarówno blond jak i ciemne
Moniaa - co do finansowych aspektów robienia na drutach To może być bardzo drogie ale też i bardzo tanie! Mój sweterek kosztował ok. 3,5 zł! Zużyłam ok. 1/3 motka włóczki którą kupiłam przez internet za 6,55 za motek 100 gram. Kupiłam w sumie 4 takie wiec koszt przesyłki (9zł) tez się rozkłada na 4.. włóczka jest dosyć cienka i bardzo wydajna, sama sie zdziwiłam, że tak mało zużyłam. Ta moja włóczka to 100% akryl - on nie uczula bo to jest sztuczne tworzywo, ale uznałam, że na sweterek nie potrzebuję czystej bawełny bo on i tak nie będzie dotykał nawet skóry dziecka tylko będzie zakładany na jakąś koszulkę albo body:) Także może być naprawdę tanio!
Anitkade - jeszcze pytanko do Ciebie - w jakim rozmiarze robisz kocyk? chodzi mi głównie o szerokość.. taki na 75 cm jak do wózka czy większy? bo nie wiem jak mi tyle oczek na druty wejdzie a na żyłkowych nie lubię robić :/
Co do pieluch też jeszcze nie wiem w ile się zaopatrzyć, na razie mam 5 białych tetrowych, 2 z wzorkami i 2 flanelkowe
Eh.. ale się rozpisałam.. takie uroki długiego spania
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dobrze ze my nie mamy rzadnego zakazu przytulasek choc ostatnio jakos mniej sie stykamy z mezem najpredzej w weekend
Domi w c&a sa fajne ciuszki dla maluszkow albo jak masz pepco kolo siebie to maja tanio ale z allegro to tez dobry pomysl bo zaplacisz tylko za jedna przesylke tylko musisz znalesc jednego sprzedawce ktory ma wiekszosc co potrzebujesz.
a jak masz cesarke to powinnas wczesniej ustalic konkretny termin chyba? znasz juz date porodu w takim razie?
anitka a po porodzie caly czas masz bobaska przy sobie czy polozne sie tez opiekuja?
bo u nas niby sie ma przy sobie ale na kapiele polozne codziennie biora i watpie ze im sie bedzie chcialo w tetrowki bawic no i czy bedzies zmiala gdzie prac te pieluchy?dowiedz sie lepiej w szpitalu jak oni na to patrza bo teraz jednak kazdy stawia na wygode i pampersy a jak zaczniesz im co chwile przynosic zbrudzone tetrowki to moga nie byc zadowolone