BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 3 tygodni temu #799808 przez kociaczek1610
dzien dobry :) jestem dzis pierwsza hihi . kurcze M pojechal do pracy a ja spac dalej nie moge:( ta noc wogole jakas dziwna.... eh no coz. chwile temu kolezanka mi napisala ze urodzila:D ma synka :) no ale bedzie operowany :( no a moze nawet juz jest :( oby wszystko bylo dobrze... milego dnia wam zycze mamuski :*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 tygodni temu #799809 przez kociaczek1610
a wozki macie przesliczne:) ja nawet nie pamietm jak moj wyglada... no ale napewno nie jest z tych lepszych... ale wazne ze ezdzi hihi . kurcze narobilyscie mi checi na te kfc itd...

11 lata 3 tygodni temu #799810 przez lenartowicz
Czesc kociaczek :) właśnie cierpię na ten sam problem co Ty, wstałam razem z nim i nie moge znowu zasnąć

11 lata 3 tygodni temu #799812 przez Bella27
Hej dziewczynki!!! Mój też do pracy poszedł :laugh: noc miałam względną tylko raz byłam siusiu:-)
kociaczek1610 ja tez wózek mam starszy ale stwierdziłam, ze te parę miesięcy przeżyje, a potem zainwestuje w spacerówkę:-)
Trzymamy kciuki za synka koleżanki!!!

11 lata 3 tygodni temu #799813 przez pysiaczek19918
Witam z rana ja z tym samym problemem co wy. Tylko ze ja mam tak codziennie maz wychodzi do pracy a ja juz usnac nie moge i sie mecze. Przed chwila wlasnie sobie myslalam ze juz niedlugo bedzie z nami Zuzia i trzeba bedzie wszystko na paluszkach robic zeby jej nieobudzic. I juz nam pewno odejda te ranne bezsennosci.
Ktoras ostatnio pisala ze wasza dzidzia zrobila sie bardziej wrazliwa na glos. Moja to jak meza budzik budzi to i ona sie biedulka przebudza albo pies szczeknie to tak samo. Nawet jak gdzies jestem u kolezanek to tak samo daje popalic. Mam nadzieje ze jak sie urodzi to az taka delikatna nie bedzie ze na kazdy dzwiek bedzie wstawac. Ehh no zobaczymy sie rozpisalam. Wstaje pomalu to moze akurat do szkoly o normalnej porze sie zbiore.

11 lata 3 tygodni temu #799815 przez Bella27
pysiaczek19918 mój Jasio dokładnie tak samo. Jak słyszy głosy to od razu zaczyna się wiercić:-) A po urodzeniu to nie będę koło niego chodzić na paluszkach, żeby się nie przyzwyczaił:p moja bratowa odkurzała przy noworodkach i potem oni mogli na targu zasnąć, nic im nie przeszkadzało :laugh: taki mam plan

11 lata 3 tygodni temu #799836 przez anitkade
Dzień dobry dziewczyny :) Ja też nie planuję mówić szeptem ani chodzić na palcach przy dziecku, mama mówi, że ja to w ogóle usypiałam przy odkurzaczu, jakoś mnie uspokajał ten dźwięk :P W każdym razie to krzywda dla człowieka, jak nie umie przy najmniejszym szmerku zasnąć, więc postaram się przyzwyczaić do spania przy jakichś dźwiękach.
Przyszli ludzie od rur. Mąż ich obsługuje. Właściciel zadzwonił do męża wczoraj i zapytał, czy będziemy, a że to znajomy, to się zgodził. Myślałam, że mnie rozerwie, jak przyszedł do domu i to powiedział. No ale dobra, są, szukają czegoś, zobaczymy. W każdym razie ostatni raz ich wpuszczam, bo jak się Hania urodzi to nie ma mowy, żeby mi jacyś obcy ludzie w okresie grypowym łazili po domu. Aż mnie krew zalewa na samą myśl. A szukają od sierpnia, jak nie dłużej, więc ja już nie mam nadziei, że jakoś sprawnie to załatwią.

11 lata 3 tygodni temu #799838 przez kociaczek1610
bella27 ja tez mam zamiar odkurzac przy malym. jak M wstaje do pracy to w pokoju swiatlo sie pali godz dobra nim z lozka sie wyukla... dobra ja wstaje na sniadanko tesciowa wola hihi

11 lata 3 tygodni temu #799842 przez Bella27
anitkade współczuje Ci, a następnym razem pogoń dziadów:P
kociaczek1610 dobrze masz z teściowa:-)
Ja dziewczyny jestem dumna z siebie bo posprzątałam już mieszkanie, obiadu nie robię bo rodzice T nas zaprosili:-) także mam wolny dzień:-)

11 lata 3 tygodni temu #799843 przez ElaM
Witam wszystkie mamy! ,moja dzidzia to przy waszych bardzo spokojna ja do tej pory nie umiem powiedzieć kiedy śpi a kiedy nie,czuje jak sie rozpycha ale naprawdę czasami na głosy nie reaguje za bardzo,nie wiem moze coś jest nie tak? Albo po prostu taki grzeczny hehe, Anitkade ja tez czekam na fachowców od wody juz ponad tydzień ,coś sie zepsuło i pod prysznicem zimna woda tylko a w kranach gorąca ,juz nie mogę dłużej jakieś przeziębienie mnie łapie od zimnych kąpieli .Miłego dnia Wam życzę:)

11 lata 3 tygodni temu #799847 przez pysiaczek19918
Ja tez nie zamierzam chodzic na paluszkach tylko chodzi mi o to ze bidulka tak sie boi nawet jak drzwiami trzasne to juz sie budzi. Nawet jak moj pies zaczyna szczekac. To go nie uspokajam zeby mala sie przygotowywala na taki halas bo moja psina strasznie wybuchowa. Ale powiem wam ze niewiem od czego to zalezy bo jak jest maz w domu to nawet niepisnie chyba ze ktos puka a jak ja sama z nia jestem to tylko na klatce ktos przejdzie to ta odrazu szczeka. Boje sie troche jak to bedzie bo troche ja rozpuscilam jak maz mnie caluje to ona taka zazdrosna ze zaraz wyje i na kolana skacze. Mam nadzieje ze z dzieckie to inaczej bedzie. Bo nie moglabym jej oddac. Nieumiem pozbywac sie problemu tak jak inni. No zobaczymy nie ma co sie zamartwiac na zapas.

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #799848 przez anitkade
ELa - u nas nie ma problemu w naszym mieszkaniu tylko u sąsiada na dole cieknie, ale on nie jest pod nami, tylko tak po skosie. I szukają, skąd cieknie, już od sierpnia. Nie wiem, ile razy byli puszczać wodę w kranach, oglądali, był właściciel ze swoim fachowcem, zdjęli kafelkę z brodzika, zaglądali pod spód i generalnie u nas sucho, ale nie dają za wygraną. No w sumie ja rozumiem, że sąsiadowi cieknie i trzeba coś z tym zrobić, ale to jest jakiś żart, że do tej pory nie znaleźli.
Kociaczek - faktycznie teściowa anioł :)
Bella - to odpoczywaj i ciesz się wolnym :) Mnie dziś znów cały dzień nie będzie, zaraz wychodzę na objazd po rodzinie. Także sprzątanie pewnie na poniedziałek zostanie. Ale umyłam tę łazienkę wczoraj, dobre i to :)
Aha - co do dźwięków - też nie zauważyłam, żeby Hania w jakikolwiek sposób reagowała. I jakoś bardzo mnie to nie martwi, po prostu dzieci są różne już w brzuszkach :) Tak sobie tłumaczę.

11 lata 3 tygodni temu #799850 przez ElaM
Dziewczyny mam pytanie,co myślicie o piciu liści malin przed porodem? Ja kupiłam i właśnie zamierzam juz dzis zacząć pic,słyszałam ze to na uelastycznienie mięśni jest dobre,pare moich koleżanek sobie chwalili mówiły ze im one pomogły przy porodzie,a co wy sądzicie moze slyszalyscie jakieś opinie na ten temat?

11 lata 3 tygodni temu #799852 przez Bella27
pysiaczek19918 czujna jest mała:-) mój jest bohater przy swoich;P wierci się, wypina ale jak wpadnie jakaś znajoma czy gdzieś jestem wśród obcych to młody ani drgnie:D piesek pewnie będzie zazdrosny troszkę, a potem to już nie odstąpi małej na krok;-)
ElaM mój też długo był spokojny, mały leń:-) dopiero ostatnio się rozkręca, mój T mówi, ze się "wkur..a" bo chce już wyjść i dlatego taki nie grzeczny ;)

11 lata 3 tygodni temu #799854 przez Bella27
ElaM ja nie mam zdania na ten temat ale jak to ma pomagać to sobie kupię :laugh: to w aptece można kupić?
Ja tak się nakręciłam na ćwiczenie mięśni Kegla :S jak już udało mi się je odnaleźć to poćwiczyłam może dwa dni bo to mi taki dyskomfort sprawiało...ble

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka