BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 1 tydzień temu #805129 przez mirka26
ślub w szpitalu był ostatnio właśnie w tym serialu szpital. ja też wyszłam na kilka dni przed ślubem ze szpitala hi hi i w urzędzie mi obrączka stanęła na środku palca hi hi tak mi paluchy popuchły.
czapeczki mam ale nie zakładałam po kąpieli w ogóle i dziecko było zdrowe jak rydz.a staniki mam dwa bo odkupiłam z ubrankami ale niestety za małe miseczki a pierwszym razem też miałam i nim odpiełam go to mały już był zapłakany tak więc potem szybko stanik w górę i po sprawie. mało przydatna rzecz ale jak któraś chce to wyślę tylko że naprawdę mały jest tak chyba na b miseczka ja tam mam e więc odpadam hi hi ale jak któraś ma mały biust to pisać mam biały i czarny

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 tydzień temu #805137 przez Iciulinka
Hej dziewczyny! Ja mam 3 cienkie czapeczki. Z grubą też miałam problem, bo były w sklepie w rozmiarze 36 i 38 i nie wiedziałam który rozmiar wybrać. w końcu wybrałam 38, z tego względu że córcia nie zapowiada się na kruszynkę, cały czas jest ponad normę, a po drugie główka też przecież rośnie a chcę mieć tą czapkę na cały sezon zimowy. I tu pytanie do doświadczonych mamusiek :) w jakim tempie rośnie główka dziecka? Czy jest szansa że mi wystarczy ta czapka do końca sezonu czy nie ma szans?

11 lata 1 tydzień temu #805155 przez Anitulka
My już po usg. Raczej na 100% dziewczynka, waga 2839g (a gin mi mówił, że taka kruszynia będzie, bo brzuszek mały), ułożenie główką w dół... No i w ogóle wszystko ok :laugh:

11 lata 1 tydzień temu #805159 przez motylek19
Pysiaczek - łożysko 3stopnia to znaczy ze już jest stare, ma zwapnienia i może być mniej wydolne dlatego trzeba większą uwagę zwracać na ruchy dzidzi i liczyć. Generalnie takie łożysko powinno się osiągnąć przed samym porodem ale zdarza się inaczej. Też mam już od 2tyg 3stopień.. Ale jak się bobas rusza to się nie martw nic.

Anitulka to super, ze wszystko ok :)

11 lata 1 tydzień temu #805165 przez Zanka1989
mirka ja mam rozmiar 80B, więc chętnie odkupie :)

Z tą depilacją to nic nie mówcie.... :laugh: mówie wczoraj do M., że muszę się tam ogarnąć, ale brzuch mi zasłania a ten "weź lusterko i heja :P". Chamstwo :P:P

Co do humorów, to nie mam jakiś wzruszeń ani nic w tym stylu, jedynie łatwiej mnie zdenerwować, ale mój M. to nawet po największej kłótni potrafi mnie uspokoić.

My mamy 3 bawełniane czapeczki po kąpieli, oprócz tego bawełniane opaski. Ogromnie mi zależy, żeby Malutka nie miała odstających uszu, więc czapeczka będzie u nas częścią stałej garderoby hehe :) Grube mamy 2, ale nie miałam problemów, żeby je dostać.

Ślub w szpitalu był w "na dobre i na złe" - pobierali się Hana i Piotr :)

Mój brzuszek chyba zaczyna schodzić w dół, każdego wieczora mam skurcze. Dzisiaj M. jedzie do gin po leki dla mnie na opryszczkę. Za tydzień wizyta. Malutka jest tak strasznie nisko, że czuję jej ruchy tak jakby aż w pachwinach.

11 lata 1 tydzień temu #805170 przez motylek19

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Dziewczyny dzisiaj zaczął mi się 36tc a dalej mam brzuch wysoko bardzo, wiecie może czy to normalne?

11 lata 1 tydzień temu #805172 przez joannap1991
Nie moge uwierzyc ze jutro koncze 37 tydzien ;o a tak mnie straszyla lekarka od 30 tyg ze urodze duzo wczesniej a tu psikus ;d jak nie urodzi sie do 20 grudnia niech posiedzi do 1 stycznia :-) :-) Zuzka tak sie rozpycha ze az boli. co do czapki zimowej ja kupilam u nas na targu za 20 zl rozmiar 38 tak mi polecila ta pani bo niby jest od 0-3 miesiecy :-) bawelniane mam 3:-) dzisiaj nawet dobrze sie czuje chociaz nogi spuchniete strasznie...

11 lata 1 tydzień temu #805178 przez joannap1991
Ja mam koniec 37 tyg. A brzuch mam bardzo wysoko a dzidzia juz jest bardzo nisko :-)

11 lata 1 tydzień temu #805183 przez Zanka1989
joannap1991 - ja 37 tc kończę 13 grudnia (jeszcze 3 dni), a potem jak to gin mówi - "niech się rodzi, kiedy chce" :D. Mnie też tak straszyli, że urodzę wcześniej - i też psikus :D
A na kiedy masz termin?

11 lata 1 tydzień temu #805185 przez joannap1991
Ogolnie termin z kazdego usg jest na 31 grudnia. Z om na 1 stycznia ;d

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #805186 przez joannap1991
Lekarka mowila ze spokojnie od 36 tyg moge rodzic bo dostalam sterydy na pluca. Tym bardziej ze wage odpowiednia zuzka juz ma :-)

11 lata 1 tydzień temu #805192 przez Iciulinka
Ja kończę w czwartek 34 tydz. Mam opuchnięte stopy, pierścionków już dawno nie noszę. Te opuchnięcia to nic niepokojącego co dziewczyny? Jeszce się nasilą?

11 lata 1 tydzień temu #805195 przez joannap1991
Ja mam wrazenie ze nogi puchna w oczach ;/ moja mama tez tak miala' na tym etapie woda w organizmie moze sie zatrzymywac.

11 lata 1 tydzień temu #805199 przez Zanka1989
joanna - ja mam termin na 3 stycznia :)

Iciulinka - podczas ciąży nie puchły mi nogi ani ręce, więc nie mam pojęcia. Widziałam w Rossmannie krem na opuchnięte nogi w ciąży (seria Sexy Mama firmy Bielenda), ale może ew. zadzwonić do gina i się zapytać. Może dziewczyny, które były już w ciąży coś powiedzą (w końcu mają większe doświadczenie w ciążowych przypadłościach niż pierworódki - co za dziwne określenie :P)

11 lata 1 tydzień temu #805207 przez joannap1991
Moj pierwszy termin mialam na 3 stycznia. A ty masz nakaz lezenia? Ja od tamtego tyg juz nie musze:-) ale tak sie przyZwyczailam do lezenia ze wciaz duzo leze ale zaczelam sprzatac ostro nawet w sobote posciel i pieluchy wyprasowalam ;d w ogole ciezko mi sie siedzi bo Zuzka strasznie wchodzi mi pod zebra ;((

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka