- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dzisiaj będzie kurier!! Nie wiem, z którym zamówieniem, ale będzie. Ale się cieszę. Tylko nie musiał do mnie dzwonić o 8.20 i mnie budzić Szczególnie, że chce tu być koło 12.00 dopiero.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
z tym zwolnieniem jest tak ze w szpitalu daja od dnia przyjecia do dnia w ktorym wychodzisz a jak ci sie pozniej konczy to musisz isc do swojego gina albo do rodzinnego bo kazdy lekarz moze ci wystawic l4 tylko musisz zwrocic uwage zeby ci wpisal kod B czyli ze ciaza.
ja mam do 20 grudnia l4 a mojego gina nie bedzie i tez musze kogos szukac...a do mojego zapisalam sie na 10 stycznia ciekawe czy wogole dotrwam
musze dzis do banki sie wybrac po pieniadze mam nadzieje ze nic mi pozniej nie bedzie bo jak duzo po domu pochodze to brzuch mam twardy ale nie mam wyjscia musze osobiscie byc...
do tego dzis mam miec gosci o 10 i pozniej po poludniu ciezki dzien przede mna
- Bella27
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
Nie pisałam bo jestem u mamy i dopiero si ogarnęłam.Wczoraj miałam wizytę i szok.Mały ciśnie sie na świat.Główka nisko, szyjka krótka.Pan doktor powiedział, że na pewno nie dotrzymam terminu i ma wątpliwości czy dotrzymam w ogóle do kolejnej wizyty(23 grudnia).
Zostałam też skarcona za głaskanie brzuszka i mam zakaz młody chyba o to obrażony bo całą noc był nieznośny
Na twardnienie brzucha dostałam Asmag i robił mi tez wymaz z pochwy.
Wiecie co jest najlepsze, że ja mam jeszcze tyle do zrobienia, ze nie mogę jeszcze rodzic!!!
A teraz nadrabiam strony na forum bo trochę tego od niedzieli jest:-)
- Mag
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Anitkade ja mam w pasie 93 cm a mały wazy ok 2200 wiec nie martw się na zapas Hanka jakoś tez pewnie siedzi dobrze poskładana
Bella ja mam to samo, jeszcze tyle rzeczy na głowie przed urodzeniem, ze jeszcze mi się nie spieszy
Ale jak tak czytam to lekarze często straszą a potem się okazuje ze dziewczyny chodzą tygodniami z rozwarciem albo zgładzona szyjka wiec bądźmy dobrej myśli
- Iciulinka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
Mnie też wczoraj wkurzył kurier. Zostawił moją paczkę u sąsiadki i nawet nie raczył mnie o tym poinformować. Pierwszy raz miałam taką sytuację, zawsze kurier dzwonił wczesniej zeby sparwdzić czy będę w domu, a jak mnie nie zastał to też dzwonił, a ten nie zadzwonił tylko moją paczkę zostawił u sąsiadki i zadowolony Mam normalną sąsiadkę i mi ją przekazała ale przecież różni są ludzie...
Jeszcze nie zastanawiałam się nad szczepionkami, muszę poczytać o nich, a pewnie potem pediatra mi podpowie.
Mi gin powiedział, że dzidzia jest nisko (ale to już od dawna słyszę) a szyjka długa 38mm zamknieta twarda. Mówił że nie mam się obawiać że coś się w Święta czy Sylwestra wydarzy, czyli poród w nowym roku się zapowiada Zobaczymy ile się sprawdzi z tegoco nam lekarze przepowiadają
Bella ja już od września łykam Asmag 3x2.
- Bella27
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
Co do kurierów to z DPD sa tacy bezczelni.Nie dzwonią, a paczkę byle komu zostawiają!
- Jola29
- Wylogowany
- gaworzenie
Dzięki za odpowiedź dot. badania na paciorkowca, jakoś mnie przeraża wymaz szczególnie z odbytu, no ale trzeba je zrobić i tyle:)
- Iciulinka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- motylek19
- Wylogowany
- rozmowna
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jola, to nie wstawaj, leż dużo i odpoczywaj. Ja wstaję jakoś niechętnie ostatnio, strasznie długo leżę po obudzeniu jeszcze. A jak wczoraj musiałam wstać to się potem fatalnie czułam i spałam po powrocie z kursu po mieście Nawet nie chcę myśleć, co będzie jutro, bo idę do lekarza na 7.30. Chyba zasnę na ktg.
Dziewczyny, jestem bardzo zadowolona. Kupiłam u mnie na targu biustonosz do karmienia za 25zł. Drożej niż brzuchatki, ale taniej niż gdzie indziej. Firmy Mitex, model Amam, ładnie wykonany, z miłej bawełny, dobrze leży, mam tylko nadzieję, że wkładka wejdzie . Ale ją się nosi tylko jak jest nawał, czy ciągle? Wzięłam jeden i najwyżej po porodzie dokupię, jak się okaże przydatny. Ale na początek mam Jest ponoć antybakteryjny (do 60 prań) i nie trzeba gotować. No generalnie mi się podoba. A przynajmniej potem w necie mogę tej samej firmy kupić, bo wiem już, jak wygląda. Chociaż z tego, co patrzę, to wcale nie jest taniej. Ale okazję ustrzeliłam
- pysiaczek19918
- Wylogowany
- budujemy zdania
- DoMI*
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale już dałam sobie spokój i spokojnie czekam na synka.
Podobno przez te wadę serduszka nie chcą mi nic dac.
Anita ją kupowalam na allegro już nie pamiętam za ile, ale zwykły cyconosz też można dac do góry i karmić w razie wu
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- DoMI*
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Adka94
- Wylogowany
- gaworzenie
Witam cię Jolu:)
A co do tego głaskania brzucha to niby czemu nie można ?
Ja jutro idę na zakupy i kupuje już resztę i będę już w pełni gotowa torbę do szpitala tez już spakowałam.
Ja wczoraj rozmawiałam z moją położną którą sobie wybrałam i jestem z nią umówiona na jutro o 18 na takie spotkania dla kobiet w ciąży na początku nie chciałam ale skoro są bezpłatne to czemu mam nie skorzystać