- Otrzymane podziękowania: 46
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
Dorcia Lenka da rade ja tez pierwszy dzien mialam lzy w oczach i dzwonilam do zlobka jak julka itp a jak Jula poszla to miala co dopiero skonczony roczek najgorszy byl pierwszy tydzien/dwa bo plakala i ciezko zostawic mala ale pozniej juz szla z usmiechem i sie nawet nie ogladala za mama.najwazniejsza konsekwencja jak ja bedziesz oddawac to nie odwracaj sie i nie wracaj zeby ja pocieszyc i jeszcze raz przytulic od razu daj ja pania i zamknij drzwi wiem ze to brutalne ale uwierz mi ze najlepsza metoda a ty bedziesz miala troche czasu dla seibie i akurat jak sie mala urodzi to po malu ogarniesz wszystko
i widze ze imie juz zmienione na Blanka??
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
- Otrzymane podziękowania: 1
W innych krajach np. Anglii tylko nimi szczepią, z tym że u nich są darmowe, a my musimy płacić :/
Anitkade zmykaj do łóżka, mąż sobie na pewno poradzi.
Kochana my w poniedziałek idziemy do tego przedszkola, teraz Lenia u dziadków.
Monia kurcze mam stracha niesamowitego. Ale chce zeby szła do dzieci, bo chciwus z niej niesamowity no i mi bedzie troszkę łatwiej jak Mala się urodzi.
Z tą konsekwencją u mnie może być słabo, ale się postaram. Na tą próbę pójde z nią, w kącie się schowam ale ogólnie chce popatrzeć jak to tam wygląda.
O tak, chyba Blanka, ale pewne to jeszcze nie jest
- Zanka1989
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
Ja na wysokości pępka mam 97 cm, ale Malutka tydzień temu ważyła 2200 g, więc już się tak nie martwię - ważne, że udało się przekroczyć 2 kg
Dorciaition - powodzenia tak jak pisała anitkade, wszystko zależy od dziecka. Początki mogą być trudne, ale jak Lenka się zaklimatyzuje to zobaczysz jaka będzie podekscytowana każdym dniem w przedszkolu. Ja płakałam jak Rodzice po mnie przychodzili, bo nie chciałam wracać do domu - tak lubiłam przedszkole (Tata mi opowiadał, że wyglądało to tak, jakbym była bita w domu, bo nie chciałam wychodzić z przedszkola ).
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
no a my na wysokosci pempka mamy 124 cm mam nadzieje ze wiekszego juz nie bede miała bębzuna
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
W ogóle zastanawiam się nad prezentami dla dzieci szwagierki i najgorsze jest to, że te dzieci wszystko mają. To takie przykre w gruncie rzeczy. My rozmawialiśmy z mężem, że zabronimy rodzinie kupować cokolwiek bez okazji. Nie ma przywożenia zabawek, jak jadą w odwiedziny itd. Tylko urodziny, imieniny (ewentualnie) i Święta i Wielkanoc (u mnie w domu nie było prezentów na "zająca", no ale dobra, niech ma). Bo my w dzieciństwie się tak cieszyliśmy z prezentów, szczególnie pod choinkę, tak się wyczekiwało, tak trzeba było pomyśleć, co się chce, nie chcę takich fantastycznych emocji odbierać dziecku. Oboje wspominamy wspaniale to wyczekiwanie i podekscytowanie, że wreszcie się będzie miało ten prezent, który się chce od tak dawna Aż mi się łezka w oku kręci, jak sobie przypomnę.
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- joannap1991
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Zanka1989
- Wylogowany
- budujemy zdania
- niteczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
MoNiaaa- bardzo bym chciala pojsc na zwolnienie, ale u nas w Anglii troche to inaczej dziala. Jesli pojde na zwolnienie to I tak za pierwsze 3 dni mi nie zaplaca bo takie sa zasady w firmie, w ktorej pracuje.Juz niewiele mi zostalo do konca wiec mysle, ze dam rade.
- niteczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- pysiaczek19918
- Wylogowany
- budujemy zdania
- motylek19
- Wylogowany
- rozmowna
Pysiaczek ja niestety nie pomogę bo się nie znam na tym.
Aa i obw. mam 105cm kawał brzucha
- Jola29
- Wylogowany
- gaworzenie
W czwartek mam kolejną wizytę i mam mieć pobierany wymaz z pochwy i odbytu na paciorkowca. Czy któraś z was miała takie badanie? Na czym to polega?
Nasz mały w 31 tyg ważył 2200 czyli duży chłopczyk będzie, aż się boję jaki będzie duży do terminu:)
- motylek19
- Wylogowany
- rozmowna
- krecia88
- Wylogowany
- budujemy zdania