BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 1 tydzień temu #805975 przez mokka
Motylek, to jak dopytasz swojego lekarza to napisz co i jak bo ja juz sama nie wiem. Mój mówił że w trakcie ciąży antybiotyk się daje, ale czytałam tez o tym że podają antybiotyk już na porodówce około 4 godzin przed porodem.

Fasolek [*] 10tc (2016)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 tydzień temu #805980 przez niteczka
Witam Jolu. Fajnie, ze nas przybywa.

11 lata 1 tydzień temu #805982 przez MalyCzarnyKot
mokka napisał:

Rany, ale jestem wściekła!!!! Poszłam do mojego gina bo na ostatniej wizycie mówił, że jak mi wyjdzie paciorkowiec w posiewie to mam jak najszybciej do niego przyjść bez zapisywania się wczesniejszego i on mi recepte wypisze na antybiotyk. Poszłam, a że się facet spóźnił to stwierdził, że nie ma dzisiaj czasu i przyjmuje tylko zapisane pacjentki (on przyjmuje jedynie w poniedziałki i środy). Posiedziałam tam na chwilę, ale ciągle przychodziły nowe babeczki, które były zapisane więc stwierdziłam, że nie ma sensu czekanie tam w nieskończoność i poszłam do domu. Ale mi się przykro zrobiło. Aż się popłakałam jak do domu dotarłam-to akurat chyba zasługa hormonów.

Mokka, nie martw sie, antybiotyk dostaniesz i tak przy porodzie w szpitalu a teraz jak tylko Ci sie uda dostac recepte, to zaliczysz 7 dniowa kuracje, ktora i tak nie wyeliminuje bakterii na 100 procent. Wiec jesli nic poza tym Ci nie dolega, to w poniedzialek mozesz spokojnie isc po recepte.

11 lata 1 tydzień temu #805986 przez motylek19
Jutro będę wiedziala coś więcej to napisze od razu, a Ty się nie przejmuj niczym a zwłaszcza lekarzem

11 lata 1 tydzień temu #805988 przez anitkade
Mokka, biedaku. Ja też czasami płaczę z dziwnych powodów i potem się sobie dziwię. Najczęściej z bezsilności. Nos do góry, na pewno na porodówce podadzą w razie czego.
Ja nie mogę się doczekać powrotu męża, żeby mu zakupy pokazać :) Pewnie go mało obejdą, ale i tak już bym chciała mu pokazać. Szczególnie przewijak z żyrafką, bo mu się na zdjęciu podobał.
Kocie, zapomniałam Ci napisać, ze piękne suwaczki sobie sprawiłaś :)

11 lata 1 tydzień temu #805997 przez Zanka1989
mokka spokojnie, ja też mam to cholerstwo. Antybiotyk dostaje się 4 godziny przed porodem, ja mam wynik z posiewu w karcie ciąży, tak żeby od razu na porodówce wiedzieli. Moja gin mówiła, że podanie antybiotyku teraz na nic się nie zda, bo ta bakteria może Cię za chwilę znowu zaatakować i branie antybiotyku nie przyniesie efektu.

Mój M. nadal się nie dał namówić na ten organizer, który mi się tak podoba. Stwierdził też, że mata, leżaczek są niepotrzebne i jakby coś to zawsze ktoś jak przyjeżdża w odwiedziny to może chcieć coś kupić dla Małej, więc nie ma się co we wszystko zaopatrywać :ohmy: :unsure: . W ogóle w Biedronce były te promocje na pieluszki i tak się ociągał, że wszystko zostało wykupione. Gdybym nie przypilnowała spraw dotyczących wyprawki to pewno nic byśmy nie mieli gotowe. Jakiś agresor mi się znowu na niego włącza...

Jola - witaj na forum :)

11 lata 1 tydzień temu #806004 przez motylek19
Anitkade- też mam przewijak z zyrafa :silly:

11 lata 1 tydzień temu #806020 przez DoMI*
Anikta de Nic mi nie trzeba kochana ją robię zakupy w tesco na dojazd..he he.
Wszystko mam , naprawdę będę się cieszyć że ktoś mnie odwiedzi.

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 1 tydzień temu #806031 przez krecia88
Anitka dowiedz sie czy w szpitalu gdzie bedziesz rodzic formalnosci nie zalatwiaja oni. W moim szpitalu musze im podac nazwe i adres placowki z ktorej chce zeby polozna przyszla i oni tam wszystko wysylaja.

My juz praktycznie gotowi. W weekend pakuje torbe i pozostaje tylko czekac. Lozeczko przed swietami skrecimy zeby zdazylo wywietrzec.
Wy mowicie o kiepskich humorach a ja od tygodnia codziennie mam ataki smiechu-z byle powodu sie zasmiewam :laugh: [file/]

11 lata 1 tydzień temu #806042 przez Dorciaition
mokka napisał:

Motylek, to jak dopytasz swojego lekarza to napisz co i jak bo ja juz sama nie wiem. Mój mówił że w trakcie ciąży antybiotyk się daje, ale czytałam tez o tym że podają antybiotyk już na porodówce około 4 godzin przed porodem.

Mnie podali w trakcie porodu, tzn tuż przed cc.
Jak podawali mi oxytocyne i sie upominałam o ten antybiotyk to mówili, że dopiero jak się zacznie.

Alanek[*] :(

11 lata 1 tydzień temu #806046 przez anitkade
Do szpitala może będę dzwonić po nowym roku, jak pozbieram, jakie mi się jeszcze nasuwają pytania. Ale ucieszyłam się, bo położna powiedziała, że nie widzi problemu w używaniu pieluch tetrowych, skoro to nie oni będą prać :P No więc spokerszczak, nie kupuję w ogóle pampersów, kupiłam tylko chusteczki, żeby nie musiały wody przegotowanej przygotowywać biedule. A oglądałyście szpitale, gdzie rodzicie? Bo mnie się sala do porodów rodzinnych podobała, ale tak poza tym to głęboki prl. Wiadomo - państwowe. Ale pokoje są jedno- i dwuosobowe z łazienkami, więc chociaż z tym nie ma problemu. I można zażyczyć sobie, żeby nie dokarmiano, to mąż o to będzie musiał zadbać, bo może iść z noworodkiem do kąpieli i pomiarów, nawet jeśli ja zostanę na sali jeszcze. No i kładą niemowlaczka po porodzie na dwie godziny na piersi mamy :) Niby to jest standard obecnie, ale wolałam się upewnić. Kurczę, jak tak teraz o tym myślę, to jestem naprawdę podekscytowana tym porodem. W ogóle się nie boję, tylko jestem niesamowicie ciekawa, jak to będzie i jaka będziesz nasza Hanusia najdroższa :)

11 lata 1 tydzień temu #806076 przez niteczka
Jolu29- dzisiaj mam dokladnie to samo co Ty. Myslalam, ze dzisiaj w pracy nie dam rady.

11 lata 1 tydzień temu #806079 przez niteczka
Dziewczyny ze mna pracuje dziewczyna,ktorej siostra jest polozna I tez kiedys powiedzialam jej, ze masuje brzuch, a ona powiedziala, ze nie wolno masowac bo w ten sposob wywoluje sie skurcze I mozna wywolac wczesniejszy porod.

11 lata 1 tydzień temu #806084 przez Adka94
anitkade to wyszło w sumie przez przypadek bo we wtorek jak byłam na wizycie u ginekolog to wypełniałam papiery o położna i tam dali mi jej wizytówkę i kazali dzwonić do niej no i jak rozmawiałam z nią wczoraj to ona mówiła ze są takie spotkania i jakbym dała rade to mam przyjść i tam ze mną jeszcze porozmawia a jak nie to gdzieś indziej się ze mną umówi ale powiedziałam jej że przyjdę.

No pewnie zdam wam relacje jak wrócę do domu.

Dziś ciocia mi jeszcze ciuszki przywiozła i nie wiem już gdzie to schować mam tego jak na trojaczki:)

11 lata 1 tydzień temu #806098 przez Zanka1989
Nas też krzyczeli w szpitalu jak sie masowało brzuch - żeby nie wywować skurczy.
Ja położną środowiskową już wybrałam i ma do mnie przyjechac jeszcze przed porodem.
Anitka :) :) wcale Ci sie nie dziwie. Rozpakowywanie artykułów z wyprawki było dla mnie meeeega frajdą :laugh:
Na opryszczkemam Heviran 5 x 1 :ohmy: przez 6 dni

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka