- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- DoMI*
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dzis sie zle czuje boli mnie serce i brzuszek
OCH....
tak jutro bede napewno dzwonic
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- emilka1103
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
ta pogoda mnie dobije... nie dość, że i tak na nic nie mam ochoty to jeszcze przez ten deszcz takie ciśnienie niskie...
- DoMI*
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
pogoda jest okropna ...
- mokka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
Dziewczyny, orientujecie sie może czy to usg po pierwszym trymestrze robi się w 12 czy 13 tygodniu i czy to w ogóle jest jakas roznica? Lekarz mi powiedział na ostatniej wizycie że mam przyjść mniej więcej za miesiąć i się na usg umówimy, tylko nie wiem kiedy będzie lepiej, żeby znowu się nie czepiał że nadgorliwa jestem Tak swoja drogą to kazał mi też zdecydowac czy będę robiła takie normalne usg czy jakieś super nowoczesne (oczywiście drozsze) w Katowicach. Ponoc na tym w Kato widac ewentualne wady rozwojowe u dziecka. Ogólnie to wydawalo mi się że na normalnym usg lekarz tez może jakies wady typu zespół downa zobaczyc, ale może sie mylę. No i mam teraz dylemat czy robic zwykle usg czy to niby lepsze. W sumie to jak sie okaże że moja fasolka ma zespół downa to noby zgodnie z prawem moge wykonac aborcję, ale sobie tego totalnie nie wyobrażam bo moje dziecko będzie juz mialo nawet paznokcie i je juz od dawna kocham! Sama nie wiem co robić...
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- Otrzymane podziękowania: 1
jak mowie, ja chodzilam panstwowo, na zwyklym najtanszym sprzecie, na ktorym oczywiscie doswiadczony specjalista od razu pozna, czy dziecko ma zespol downa, bo to sprawdza sie, badajac przeziernosc karku - u mnie tez bylo sprawdzane. oczywiscie duzo osob decyduje sie na usg 3 albo 4D, ja powiem szczerze, ze mi to jakos nie bylo potrzebne. wolalam wydac kase na wyprawke. co kto lubi, mi sie te zdjecia 3D nie podobaja, bo dziecko wyglada jeszcze wtedy dosc dziwnie, a zdjecie jest bardzo wyrazne . mi wystarczylo 2D, ktore nie bylo tak realistyczne, mniej wyrazne, wiec zostawialo wiecej pola dla wyobrazni . ale do wykrycia wad rozwojowych nie potrzeba 3D.
Domi, mialam w ciazy troche lepsza od ciebie sytuacje, ale podobna. zostalam zatrudniona na rok, a w miesiac pozniej okazalo sie, ze jestem w ciazy. pracodawca mogl mnie spokojnie zwolnic po porodzie, ale jak sie dowiedzialam o ciazy, poszlam na rozmowe, powiedzialam szczerze jak jest, ze zalezy mi na pracy, chce pracowac, nie chce isc na zwolnienie i ze chcialabym wrocic po urlopie. dogadalam sie, poszlam na zwolnienie 2 tygodnie przed porodem (a dodam, ze dojezdzam do pracy codziennie autem - robie 70 km), po urlopie wrocilam i dostalam umowe na czas nieokreslony. mysl pozytywnie, bedzie dobrze!
- mokka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dominiczka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Przed ciaza mialam stanik 70 B, w 3. miesiacu musialam zmienic na 70 C, po ciazy karmilam i nosilam jakies namioty, bo mialam pokarmu jak dla blizniakow, cos DD albo E nawet. jak przestalam karmic wrocilam do rozmiaru z poczatkow ciazy, czyli 70 C i tak juz zostalo .
- Dominiczka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
rozmiar po ciazy na pewno cie zaskoczy
kup sobie teraz choc jeden zeby sie nie meczyc - u mnie tez fajnie sprawdzal sie taki stanik-top, bo byly momenty, ze wszelkie fiszbiny mnie tak denerwowaly i uwieraly, ze chcialam wszystko wychrzanic do kosza
nie kupuj do karmienia, bo i tak rozmiaru nie przewidzisz, a teraz bedzie za duzy . wspomnisz moje slowa .
- Dominiczka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Teraz nosze 70B tzn wydaje mi się, że już może być C haha
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja zawsze mialam 70 B i nigdy nie uwazalam, ze sa "strasznie male" - bo co maja mowic osoby, ktore maja A . teraz mam to C i czasem mysle, ze sa duze . ogolnie radze ci kupic jak najwygodniejszy, bo nadchodza dni, ze bedziesz chciala chodzic w ogole bez .
dobranoc!
- Pipinka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Jesteście całym moim światem :*
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
DoMi daj znać, czego się dowiesz. Na umowie na zastępstwo rzeczywiście ta ochrona jest prawie żadna, ale mówię Ci - najwyżej otworzysz działalność przed porodem. Nie ma sytuacji bez wyjścia, myśl o zdrowiu maluszka. I pomyśl, czy nie rozejrzeć się za nową pracą w takim razie. Nawet na czas określony byłaby ok dla Ciebie.
Dominiczka, ja też już ledwo się mieszczę w moje biustonosze. Moje koleżanki zmieniały po 2-3 razy, jak nie więcej. Ale zobaczymy. W kazdym razie mam teraz spory biust i nie powiem - podoba mi się to Emma, ucieszyłaś mnie, ze po karmieniu Ci nie zmalał jeszcze bardziej niż przed ciążą, bo bałam się, że mi ledwo co zostanie