BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 6 miesiąc temu #674752 przez Dominiczka
anitkade Masz racje w tym kraju trzeba kombinować, żeby cokolwiek mieć. Nie wiem jakim cudem chcą osiągnąć wyższy przyrost naturalny, skoro nie ma ŻADNEJ pomocy ze strony państwa. To śmieszne becikowe, które dają starcza na szczepionki i tyle.. ehh..

Wszyscy sobie dadzą rade. Będzie dobrze :)

Mi o dziwo mdłości przechodzą, jednak krakersy rano w łóżku wygrywają z mdłościami :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #674769 przez anitkade
Ja rano się dziwnie czuję, taka zmulona. Ale nie jem, piję tylko pokrzywę na czczo, bo mam mało żelaza, a to podobno pomaga. A jem dopiero w pracy kanapeczki. Ale po pokrzywie zwykle mi lepiej. I wczoraj na noc wsunęłam pół tabliczki czekolady z orzechami, już jak ją jadła, to czułam, że to kiepski pomysł. Niesamowicie mnie wypchała, aż się źle czułam. Upiekę sobie jutro ciasto z owocami na weekend, a nie będę czekolady jadła.

11 lata 6 miesiąc temu #674781 przez kociaczek1610
a ja nie wiem co to sa mdlosci :) jedynie to brzuch mnie pobolewa przewaznie tak na wieczor i z tylu w plecach jakes dziwne objawy ;) :P

11 lata 6 miesiąc temu #674785 przez Pipinka
Dziewczyny co do piersi i staników to ja osobiście mam duży biust a teraz czuje że znowu będę mieć o rozmiar większy :p Masakra!! kg nie przybyło ale też czuje jak bym była większa, bardziej nawodniona... Jeżeli stare przesądy się sprawdzają, to mam zupełnie inne smaki niż przy córci! Teraz ciągle słone, kwaśne...duuuuużo cytrusów!!! Przy córci wieczna ochota na racuchy z jabłkami i ciasta, wtedy ciągłe wymioty do 12 tyg teraz delikatne poranne mdłości plus te w samochodzie ;/ Też się nie mogę doczekać wiadomości o płci dziecka! A przy Biance lekarz mi powiedział już w 12 tygodniu tak na 80%.. Więc jak traficie na dobre usg i dzidzia będzie chciała pokazać co tam ma a nie odwróci się pupcią, to jeszcze chwila i część z nas zaspokoi swą ciekawość :D A może myślałyście nad niespodzianką w tym temacie ? Dowiedzieć się dopiero przy porodzie :)

11 lata 6 miesiąc temu #674792 przez Pipinka
NoNiaaa termin mam na 14 stycznia :D

11 lata 6 miesiąc temu #674799 przez MoNiaaa
wpisalam cie na 12 bo widzialam na suwaczku ze jestes 2 dni dalej niz ja i tak wydedukowalam :P jutro poprawie jak nie zapomne :P

http

]

11 lata 6 miesiąc temu #674805 przez Dominiczka
Moniaaa ja mam na 23 stycznia :D

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #674815 przez Dorciaition
Hej Kochane.

Alu tutaj gwarno :)

Gratuluję nowym mamuśkom :)

Pipinka
widzę, że Ty też młoda mamuśka :) Śliczne imię ma córeczka.
Mnie też przerazą, że piersi mi znowu urosną. Eksplodują nie długo ;)

Monia
oby nic Cię nie złapało. Jutro czekamy na wieści z usg.

Kociaczek
zazdroszczę, że nie wiesz co to mdłości. Mnie jest tak dziwnie nie dobrze. Szczególnie wieczorem, no i jak coś zjem. Chce jeść, burczy mi w brzuchu, ale jak zjem to wiem, że za chwilę będzie mi tak źle :/

Oo z Kartuz jesteś? Ja w tej chwili mieszkam w Gdańsku, a pochodzę z Kościerzyny, konkretnie to z Łubiany :)

Co do pracy to faktycznie najlepiej jak najszybciej coś poszukać, albo dogadać się ze znajomym. Wiadomo, że na początek trzeba włożyć troszkę pieniędzy, ale to się zwróci. W końcu rok macierzyńskiego :)

Ale Dominiczka masz rację. To 1000 zł to nic. Nawet nie pamiętam na co to wydaliśmy. PRzy dziecku tyle wydatków,że to becikowe to pikuś :/

Pozdrawiam Was mocno.

Ja zjadłam właśnie zupkę i czekam aż będzie mi nie dobrze :/

Alanek[*] :(

11 lata 6 miesiąc temu #674817 przez Dominiczka
Ja mam ochotę na zupę pomidorową! Wywar się już gotuje i pachnie w całym domu... mmmm...

11 lata 6 miesiąc temu #674819 przez Dorciaition
Ja to mam mega ochotę na kopytka. Nie wytrzymam ;)

Alanek[*] :(

11 lata 6 miesiąc temu #674823 przez Dominiczka
no to do dzieła :D

11 lata 6 miesiąc temu #674849 przez mokka
ojej...tak czytam i robię się głodna :) a dopiero jadlam dorsza na obiad :) cos czuje, że waga mi skoczy przez ten miesiąc strasznie. Tak swoją droga to widziałyscie może gdzies jakies ladne sukienki na wesele? Koleżanka wychodzi za mąż w lipcu i tak powoli się rozglądam za kiecką a to już będzie 4 miesiąc więc tez nie wiem czego się spodziewac (ledwo widocznego brzuszka, czy prawdziwej kuli wielkości arbuza ;) ).

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 6 miesiąc temu #674863 przez Pipinka
hehe może byc na 12 i tak wyjdzie w praniu :D

11 lata 6 miesiąc temu #674873 przez Pipinka
Za mną od wczoraj chodziła pomidorowa z ryżem :D i już zaspokoiłam swoją potrzebę, pół gara zostało a jutro już pewnie nie będę miała ochoty :p mmmm ale kopytka a do tego mielone!!! mniaaaaam!!! Jeeeeeeeeej znowu będe spaślak !! jak by tak można było w ciąży tylko do 5 kg przytyć !! :)

11 lata 6 miesiąc temu #674874 przez MoNiaaa
dorcia ja mam tak samo jak i ty jak jestem glodna to ni niedobrze a jak zjem to tez niedobrze tylko ze z pelnym brzuchem :side:
a ty kiedy kolejne usg?

oj kopytka tez bym zjadla ale sama raczej nei robie:P ogolnie to obady jemy u tesciowej a w weekendy u moich rodzicow :P czeba sie dobzre ustawic w zyciu ;) od czasu do czasu cos ugotuje jak mam na cos szczegolnego ochote :)
juz za mna lecho chodzi ale to jeszcze troche czeba poczekac :)

http

]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka