- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Bella27
- Wylogowany
- rozmowna
A co do bezsennych nocy to pamiętam, że na tym etapie ciąży miałam tak samo jak Ty, a teraz od jakiegoś czasu mogę spać w dzień i w nocy!
- kociaczek1610
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 08.02.2013 [*] Aniołek
- Zanka1989
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
Ciekawe co się dzieje z Anitką i Mirką?
- kociaczek1610
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 08.02.2013 [*] Aniołek
- Iciulinka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
Kasiek niestety nie znam się na środkach nasennych, ale jak zapytasz w aptece to na pewno doradzą Ci coś bezpiecznego w ciąży. Uszka do góry, już tak blisko do końca i dzidziusie będą z nami
- Bella27
- Wylogowany
- rozmowna
- motylek19
- Wylogowany
- rozmowna
Ciekawe czy teraz będzie cisza do wtorku czy zdąży się coś wydarzyć.
Gaguka co u Ciebie? Remisleos?
- ulcia78blondi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Monia, śliczną masz Zuzię. Co do karmienia, żeby utrzymać laktację trzeba jak najczęściej przystawiać malutką do piersi.
Ja zażywam magnez i leżę, leżę i jeszcze raz leżę, bo chcę dotrzymać do stycznia. Miałam już ostre akcje ze skurczami, chcieli mnie zostawić szpitalu ale wyszłam na własne żądanie, leżę i staram się jak najwięcej się oszczędzać. Papiery o CC mam już wypisane i nawet podpisane. Lekarze twierdzą, że teraz SN to bardzo duże ryzyko, więc trudno, niech będzie co ma być.
Teraz tylko albo jak mi wody odejdą albo jak będą skurcze porodowe to wtedy zrobią CC.
Trzymam się zaleceń położnej, żeby dużo odpoczywać, bo rzeczywiście jak tylko coś porobię to zaraz mam mocne skurcze.
Ja też mam problemy z przewracaniem się z boku na bok. tragedia, w pierwszej ciąży tak nie miałam. Kazda ciąża jest inna.
W nocy też się budzę, nie mogę spać, ale po cichu mam nadzieję, że to się organizm zaczyna pryzwyczajać do rytmu maluszka po urodzeniu, bo precież łatwo nie będzie.
- Zanka1989
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ulcia ja też leże plackiem, brzuch ciągnie w dół i jest twardy. Przejście do toalety to koszmar, chodzę jak kaczuszka byleby wytrzymać do wtorku do północy...
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
przystawiam mala za kazdym razem do piersi i najpierw daje jej sie tak najesc ale mam wrazenie ze zamiast coraz wiecej mam coraz mniej pokarmu i mala sie nie najada az dola zlapalam i sie poplakalam
co do bezsennosci tez mnie meczyla i w szpitalu dostalam lek na spanie RELANIUM ale on jest tylko na recepte idz moze nawet do rodzinnego i powinien ci wypisac a na mnie naprawde dzialal
- Anitulka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 4
- ulcia78blondi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Monia, niepotrzebnie się załamujesz. Nawet jeśli dokarmiasz malutką mleczkiem sztucznym to nie znaczy, że Ci się laktacja nie rozkręci. Najważniejsze, żebyś za każdym razem najpierw Zuzkę do piersi przystawiała. Ja w ten sposób 2 lata synka karmiłam, kiedy mu było mało to dokarmiałam sztucznym a laktacja się nie zatrzymała. Najważniejsze to dużo pić i konkretnie zjeść, bez tego mleczka zawsze jest mniej. Stres i zmęczenie też powoduje, że mleczka jest mniej. Wypoczywaj jak najwięcej i ciesz się każdą chwilą, bo dzieci tak szybciutko rosną;-)a
Monia, a jeszcze sobie przypomniałam, że po iluś dobach pojawia się kryzys laktacyjny ale już nie pamiętam po ilu, trzeba by było gdzieś doczytać. W każdym razie nas uczyli, żeby to przetrwać trzeba stymulować w tym czasie piersi laktatorem.
Warto powalczyć, bo karmienie piersią jest bardzo wygodne, nie trzeba za każdym razem przygotowywać i podgrzewać mleczka. Nie wspomnę o wartościach odżywczych;-)
- kociaczek1610
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 08.02.2013 [*] Aniołek
eh dziewczyny macie tez cos takiego ze ''czegos'' wam brakuje nie wiem jak to inaczej nazwac... ja najlepiej bym chodzila z wikiem albo ze sztywtem do nosa heh tak jak cpun tylko ze ja wole jakas mozna miete... wczoraj myslalam ze zwariuje tak mi brakowalo tego zapachu dzis tez... masakra jakas... chyba M wysle do apteki...
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa