BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

10 lata 11 miesiąc temu #814126 przez niteczka
Czesc dziewczynki!
Ja dzisiaj po wizycie u poloznej jestem. Wszystko wporzadku. Maly rosnie. Nadal jest glowka w dol. Ostatnio wizyte mam u poloznej na 14 stycznia, czyli dzien przed terminem I powiedziala, ze jesli do tego czasu nie urodze to bede miala masowanie macicy, zeby wywolac skurcze czy cos takiego. Dzisiaj z moim to mnie chyba szlag trafi. Wkurza mnie od samego rana. Zly, ze nie mial gdzie auta zaparkowac jak bylismy u poloznej, potem ze trzeba do poloznej czekac, potem ze kolejki w sklepach, normalnie zawalu mozna z nim dzisiaj dostac. Jak do polnocy go nie rozszarpie to bedzie cud.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #814133 przez Bella27
Mamusie Życzę Wam Wszystkiego Co Najlepsze w Nowym Roku!!! Lekkich porodów, zdrowych bobasków i dużo miłości :kiss:
Coś dzisiaj w powietrzu jest bo też się z moim nie odzywam, chodzi podminowany od rana :S wkurza mnie strasznie ale nie mam zamiaru pierwsza się odezwać.
Joanna mała jest słodziutka :kiss:

10 lata 11 miesiąc temu #814141 przez Iciulinka
Oj kociaczek współczuje tego bólu zęba. Ja już swoje przeszłam w ciąży z zębami. We wrześniu musiałam mieć leczenie kanałowe, pierwszy raz w życiu miałam leczenie kanałowe i to akurat w ciąży mi się przytrafiło :( ale musiałam mieć bo ból był nie do wytrzymania :( a w marcu byłam specjalnie u dentysty, żeby w ciąży mieć spokój. Niby mi poleczył to co trzeba było, a tu i tak zdarzyła się niespodzianka :(

10 lata 11 miesiąc temu #814144 przez Dominiczka
Oj tam zęby... ja musialam chyba z 15 zębow w ciazy zrobic. Niby na NFZ, ale i tak wydalam na to ponad 800zl. A czuje ze po ciazy znowu drugie tyle wydam...

10 lata 11 miesiąc temu #814159 przez mokka
z zębami współczuje. Ja całe szczęście bardzo pilnuję czy mi się coś nie robi i jak tylko cokolwiek widzę to odrazu dentysta. W ciąży mam spokój bo przed zrobiłam taki generalny przegląd zębowy ;)

Ja naprawdę nie rozumiem co Wy z tymi facetami macie. Z moim też się nie raz sprzeczam w ciązy to nawet często, ale on raczej ogarnia fakt, że mi hormony ryją mózgownice i średnio panuję nad wybuchami złości.

A co z Motylkiem? czyżby jej się jednak poród rozkręcił od tych bóli krzyżowych?

Fasolek [*] 10tc (2016)

10 lata 11 miesiąc temu #814160 przez kociaczek1610
powiem wam ze jakas masakra... mam nadzieje ze mi przejdzie... a jak nie to bede musiala podjechac do jakiegos dentysty... ale gdzie jak to sylwester :( bede musiala sie meczyc... eh jak nie urok to sraczka...

10 lata 11 miesiąc temu #814164 przez Zanka1989
Joanna - Zuzia jest urocza :):) nie mogę się napatrzeć. Śliczne te body z Minnie :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku, bezproblemowych i szybkich porodów i zdrowych pociech :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

10 lata 11 miesiąc temu #814166 przez motylek19
Wróciłam z IP. Po.kąpieli jak już wychodziłam z wanny to.odpynelo mi coś.dziwnego jak woda koloru brązowo.czerwonego. W.momencie ryk (panikara mi się włączyła) ubralam się w pierwsze lepsze rzeczy, wzięłam dokumenty, wyniki badań itp i do szpitala w mokrych włosach. Okazało się, ze to globulka dopochwowa dopiero się rozpuscila.. A tyle strachu było. Z małym ok, szyjka trochę skrócona, rozwarcie jakieś tam jest, ale "nie.do porodu" na.ktg.zero.skurczy i mnie wypuścili

10 lata 11 miesiąc temu #814169 przez motylek19
Joannap, Zuzia jest śliczna !

Szczęśliwego Nowego Roku, aby był lepszy od tego, a będzie na pewno, bo będą na świecie nasze szczęścia największe :)

10 lata 11 miesiąc temu #814178 przez Dorciaition
Joanna Zuzia jest cudowna!

Kociaczek oby bol zeba szybko minal.

Motylek dobrze ze pojechałas na IP. Lepiej dmuchać na zimne a teraz przynajmniej jesteś spokojna.

Zanka :*

Ja juz mam termin ale nie mowie nikomu zeby mnie telefonami nie stresowali bo juz i tak jestem w mega stresie. Boje sie jak cholera. Do tego Lenka tylko mama i mama. Wszędzie ze mną. Nie wiem jak oni sobie z nią poradza, szczegolnie w nocy :/
Oby tylko wszystko z Blanka bylo w porządku i żebyśmy byly szybko w domku. Musze jeszcze cos Lence kupic- prezent od dzidzi, kuzynka mi tak doradzila.

Kochane Szczęśliwego Nowego Roku! Wszystkiego co najlepsze. :* Spełnienia marzen i samych radosci z naszych maluszków no i mezow ;)

My bawimy sie dziś ze znajomymi choć w sumie nie chce mi sie.

Alanek[*] :(

10 lata 11 miesiąc temu #814179 przez Dorciaition
Joanna Zuzia jest cudowna!

Kociaczek oby bol zeba szybko minal.

Motylek dobrze ze pojechałas na IP. Lepiej dmuchać na zimne a teraz przynajmniej jesteś spokojna.

Zanka :*

Ja juz mam termin ale nie mowie nikomu zeby mnie telefonami nie stresowali bo juz i tak jestem w mega stresie. Boje sie jak cholera. Do tego Lenka tylko mama i mama. Wszędzie ze mną. Nie wiem jak oni sobie z nią poradza, szczegolnie w nocy :/
Oby tylko wszystko z Blanka bylo w porządku i żebyśmy byly szybko w domku. Musze jeszcze cos Lence kupic- prezent od dzidzi, kuzynka mi tak doradzila.

Kochane Szczęśliwego Nowego Roku! Wszystkiego co najlepsze. :* Spełnienia marzen i samych radosci z naszych maluszków no i mezow ;)

My bawimy sie dziś ze znajomymi choć w sumie nie chce mi sie.

Alanek[*] :(

10 lata 11 miesiąc temu #814186 przez Mag
Joanna świetną masz core :) , taka malutka .

Kasiek faktycznie te papiery moge zrobic i beda lezec, zaraz po nowym roku się za to zabiore.

O zebach nawet nie mówcie, chodze regularnie do dentysty, w maju wszystkie zeby porobione a na dzień dzisiejszy 2 złamane- poszly teraz niedawno, po porodzie zrobie, bo juz sie boje iść do dentysty (za dużo nerwów mnie to kosztuje zawsze i jesxcze na fotelu by mnie wzięło) no ale wydatek będzie nie mały... :(

Motylek to jednak bedzie styczniowy dzidzius , dobrze ze wszystko.ok.

Życzę Wam dużo szczęścia w Nowym Roku, cierpliwosci i siły, lekkich porodow i wiele sukcesów.

10 lata 11 miesiąc temu #814201 przez mokka
Motylek to się nieźle strachu najadłaś! dobrze, że wszystko ok :)

Dorcia, zdradź nam kiedy godzina 0 wypadnie u Ciebie :) Też słyszałam , że młodszym dzieciom dobrze jest kupić prezent bo potem taki maluch dostaje masę różnych rzeczy, a starsze rodzeństwo jest zwykle poszkodowane brakiem prezentów.

Zanka, puśc swojemu facetowi jakis film z porodu-gwarantuje Ci, że przestanie się dziwić że sie boisz! buziak ;*

Fasolek [*] 10tc (2016)

10 lata 11 miesiąc temu #814202 przez kociaczek1610
ufff bol juz minol :D jak sie ciesze :D teraz troche boli jak zagryzam wiec bole nie zagryzac :D Mag wlasnie tez sie boje isc do dentysty jednym razem sie zacznie i co ja zrobie tzn ja urodze a dentysta?? odbierze porod hahaha :D no i ciesze sie ze maly bedzie ze stycznia :D nic sie nie zapowiada na porod w najblizszych godzinach :D

10 lata 11 miesiąc temu #814221 przez Dominiczka
Jakiego mialam stracha przed jakis czaz temu! Zrobilo mi sie niedobrze w sumie i zachcialo mi sie spac. Poszlam do sypialni, polozylam sie i zaczely sie skurcze. Takie jak przy okresie tylko mocnkejsze. Trzymaly mnie chyba 2 minuty, przerwa 5 minut i znowu dwie minutu skurczy. Chyba 10 seri takich skurczy. Na dodatek mloda zaczela kopac. Mysli milion. Odrazu zaczelo mi sie wydawac ze mam mokro miedzy nogami. W myslach wolalam partnera, bo nie chcialam robic zamieszania w domu. Na szczescie przyszedl za chwilke. Powiedzialam mu tylko, zeby nie pil dzisiaj w wrazie w. Ja wstalam, poszlam pod prysznic i bole po ddodze przestaly. Zrobilam sobie konkretny prysznic. Ogolilam sie calusienka, zrobilam peeling ciala o twarzy, wlosy wymylam, maske nalozylam, stopy wypumeksowalam. Teraz sie tylko zabalsamuje, i za chwile zabieram sie za robienie porzadku z paznokciami i z brwiami. Trzeba sie przygotowac do porodu!:)
Wiecie jaka ja jestem... jak zaczne myslec zs rodze to zaczne rodzic. Na chwile obecna odganialam ta mysl od siebie, ale za niedlugo zaczne myslec intensywniej i trzeba bedzie na porodowke jechac :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka