- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- Bella27
- Wylogowany
- rozmowna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- emilka1103
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- Bella27
- Wylogowany
- rozmowna
- Zanka1989
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Mag
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Bella - na ktg nie trzeba skierowania, dzisiaj dowiadywałam się w szpitalu. Zadzwoń tam, gdzie chcesz rodzić i zapytaj.
Ja siadam do szycia chyba, bo jeden śpiworek jeszcze muszę skończyć, już mi niewiele zostało. pranie już chyba ostatnie w pralce (chyba, że dopiorę ten śpiworek, który szyję i jeszcze dokończę pajacyka i czapeczkę). Jak poszłam na zakupy to się rozruszałam, chociaż spojenie łonowe mnie boli, jak chodzę i czasem przy wstawaniu, ale lekarz mówił, że to normalne. Powiem Wam, ze rano zwlec się z łóżka to dla mnie nie lada wyczyn. A na wieczór nawet trochę energii mi przybywa A jak to jest u Was? Macie jeszcze siły cokolwiek robić?
A wstawię Wam zaraz fotkę paputków, które dostałam od szwagierki, będą dopiero za kilka miesięcy dobre, ale są tak piękne, że napatrzeć się nie mogę.
- Anitulka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 4
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja właśnie dzisiaj robie ostatnie pranie (a właściwie to już schnie ) no i dziś przemeblowanie w pokoju (tez już zrobione ) chwila odpoczynku no i biorę sie za układanie w komodzie... musze zrobic tam tez przemeblowanie bo miejsca mi już troszkę brakuje no cóż...
- niteczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
- krecia88
- Wylogowany
- budujemy zdania
bella w tym grupowym to jest chyba tak ze dostarczasz akt urodzenia i w ciagu kilku dni kase przelewaja.
Ja dzis mialam wizyte i pierwsze ktg. Kolejna wizyta 9. Dzien wczesniej musze badanie moczu zrobic-mam do wypicia jakis preparat bo znowu bakterie w moczu wyszly... a ktg co 3 dni mam robic. Ciekawe kiedy Julka sie urodzi. Poki co zadnych oznak. A no i musze sie zebrac w sobie zeby rzeczy do torby zapakowac...
- Bella27
- Wylogowany
- rozmowna
Ciekawa jetem czy długo ewentualnie po terminie bd musiała czekać aż zaczną wywoływać...jak to jest?
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Kasiek, ja już robiłam przemeblowania w szafkach dwa razy i wygląda, że jeszcze będzie potrzeba, ale zobaczymy. Masz siłę na to wszystko, czy też trzy rzeczy przełożysz i odpoczywasz?
Bella, u dziewczyn chyba różnie lekarze decydują, najlepiej pewnie lekarza zapytać. Ponoć do dwóch tygodni to normalne, ze może się przeciągnąć, ale nie jestem pewna, czy ktoś pełne dwa tygodnie czeka. Ja jestem ciekawa, kiedy to nastąpi wreszcie.
A wiecie co? Mój mąż okazuje się, że oglądał filmy z porodów. I pytał zdziwiony, czy ja nie oglądałam. A ja jakoś nie czuję takiej potrzeby, nie chcę się zrazić czy coś. I tak jakoś pójdzie, niezależnie od tych filmów przecież. No ale zaskoczył mnie.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Brzuch mnie też swędzi nieraz. To chyba rozciągająca się skóra. W ogóle ogromny mi się wydaje, chociaż wczoraj na ktg to taka wielka pani wyszła z badania, że oniemiałam. A w ogóle u babki obok mnie dziecko miało czkawkę na zapisie! Ale to zabawnie brzmiało I o wiele wiele głośniej od pulsu, Hanusię mi zagłuszało
- kociaczek1610
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 08.02.2013 [*] Aniołek
Mokka, gaguka gratulacje
Boze dziewczyny wy tu o tych macierzynskich itd... eh ja sie zastanawiam jak to bedzie z becikowym przeciez nigdzie nie pracuje... zadnej umowy ... jestem na krusie ale tez nic nie dostane bo nie oplacam skladek caly rok... bla bla bla hamy jedne...
no nic... 2 tyg minely od wizyty a ja nadal w dwupaku... cos ten lekarz zle wywrozyl hihi jak do 10-tego nie urodze to do niego zadzwonic mam...
od dwuch dni mam takiego lenia ze nic nie robie tylko siedze w fotelu hihi
musze sie pochwalic mojemu koledze urodzil sie synek jako 2 w tym roku ( mowiac o naszym regionie-powiecie )
dziewczyny macie cos takiego ze twardnieje wam brzusio ale tak z gory ? jak by malec sie napinal?
a nizej pepka jest miekko dziwne...
moj brzusio smaruje kremem ''sexy mama''-bielenda zobaczymy czy cosik pomoze...
dziewczyny buciki przecudne wczoraj kupilam tzn tesciowej kazalam kupic kosmetyki dla malego kurcze zapomnialam mydelko napisac... ale jeszcze zdaze liste zrobic
tak piszecie o tym ktg kurka moze zadzwonie do mojego szpitala i sie opytam co i jak
kasiek21 mi juz tez miejsca brakuje hihi chyba musze jakas komode dokupic
- Zanka1989
- Wylogowany
- budujemy zdania
Bella - to fakt ciuszki dla dziewczynek są słodkie uwielbiam oglądać takie malutkie sukieneczki
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
anitkade
oczywiscie ze musiałam robić przerwy najpierw mama z bratem przestawili meble, ja odkurzyłam no i umyłam podłogę, no i już musiałam odpocząć a wiec weszłam do was żeby poczytać (pisząc ostatniego posta miałam już zrobione przemeblowanie ) no a potem wzięłam się za komode w miedzy czasie miałam mały odpoczynek na obiadek no i skończone miałam zrobic zdjęcie całego pokoju naczy się łóżeczko i w ogóle... ale, że łóżeczko jeszcze nie poscieloe no bo jeszcze czas na pościel mama załozy jak ja bede w szpitalu no to zrobiłam wam zdjecie tylko komody
no i w zupełnie innej szafce mam kocyki, ręczniki i pościel, bo tu już bym nie wcisneła
w prawej górnej szafce sa same body na długi i krótki rekaw, pod spodem grubsze pajace i śpiochy i bluzeczki
po lewej sa śpiochy i pajace takie cieńsze, bawełniane i spodenki te mniejsze, a pod spodem spodenki większe no i grube bluzy
w lewej szufladzie jak widać pampki i custeczki a w prawej pieluchy tetrowe i flanelowe, skarpety, niedrapki, szaliczek czapeczki i rękawiczki a no i paputki