- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Monia - gratuluję odpadnięcia pępuszka! Jaki prezent noworoczny Ale to chyba trochę trwało, co? Mnie się wydawało, że max tydzień ten pępek się trzyma.
Ja tam o karmieniu w ogóle nie myślę. Zakładam, że będzie ok. Sutki ma wystające na szczęście, cośtam wygląda, że się powoli produkuje, chociaż nie cieknie, ale mam takie kropeczki białe, ciężko się ich pozbyć, bo w kanalikach są, ale jakoś je zmywam przy prysznicu. Butelka jedna jest awaryjnie, po mleko męża poślę najwyżej, jakby była potrzeba, ale jestem pełna optymizmu. Tylko to pakowanie i pranie i rozkładanie łóżeczka i temu podobne historie mnie stresują. Mam już mało siły i mało czasu zostało. Ech, jakoś to pójdzie mam nadzieję.
A co do mleka zapamiętałam wierszyk z warsztatów - pamiętaj rodzicu młody, wsypuj zawsze mleko do wody. No i żeby dokładnie odmierzać, nabrać czubatą miarkę i zdjąć nadmiar nożem albo czymś płaskim. Ale jakoś się nie zagłębiam w ten temat.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- niteczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
U nas narazie cisza, nic sie nie dzieje. Palce to pewnie jak u Was wszystkich mam popuchniete. Wczoraj mnie tak stopy piekly, ze masakra. No I oczywiscie ten sam schemat, ze nie moge spac, bo wczoraj poszlam o 2:30 dopiero spac. Ja na szczescie mam spakowana torbe w razie w. Musze jeszcze tylko dokupic mleko modyfikowane w razie gdyby moj maly sie nienajadal moim czy cos. U nas dzisiaj sliczna pogoda. Sloneczko swieci, cieplutko, chyba z moim K. wybierzemy sie na spacer. Dziewczyny, a mam do Was takie intymne pytanie. Jak u Was ze sprawami seksu?
- motylek19
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
- Zanka1989
- Wylogowany
- budujemy zdania
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
u nas sprawa seksu wygląda bardzo obiecująco :-D przytulamy się tak często jak się da :-D a nawet ze 2 razy dziennie :-D mi to sprawia wielką przyjemność, a nawet większą niż przed ciążą
ah dziewczyny właśnie prasuje ciuszki i tak szczerze to mam już dosyć... mamusie które macie już maluszki przy sobie jak wygląda u was prasowanie z makuszkami?
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
ale widze ze w grudniu byl wysyp ateraz znowu cisza:P chyba rzeczywiscie na pelnie poprzychodzily dzieciaczki a reszta czeka dalej
z tym mlekiem to spokojnie.w szpitalu sie zorientujecie czy potrzebujecie mleka modyfikowanego i tam spytacie jakiego oni uzywaja i wyslecie meza do jakiegos supermarketu i kupi a na opakowaniu pisze ile mleka na ile wody
moja Zuzia bardzo duzo spi wiec nie ma problemu z pracami domowymi:P
choc dzis juz coraz dluzsze przerwy ma w spaniu nie wiem czy glodna jest czy poprostu juz sie jej nie chce tyle spac:P
a ten pepek trzymal sie nam 12 dni moze jakbym go tak czyscila jak ta polozna to szybciej by odpadl ale ja bym sie tak bala bo ona patyczek do ucha wpakowala normalnie miedzy skore a ten kikut i tak jezdzila dookola zeby sie odczepil od skory i na drugi dzien po tym zabiegu opdpadl
a od poloznej dostalismy taki kalendarz pierwszego roku maluszka z nivea fajny bo mozna zapisywac co i kiedy sie stalo albo czego sie maluszek nauczyl
kasiek zazdroszcze przytulanek:p ja juz tez bym chciala i sama sie sobie dziwie bo po Julce nie myslalam nawet tak szybko o tych sprawach teraz wyjatkowo szybko doszlam do siebie i moze dlatego.wczoraj wzielam kapiel i "namacalam" szwy jeszcze wiec trzeba poczekac chyba
mam 2 tygodnie
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- niteczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- krecia88
- Wylogowany
- budujemy zdania
- pysiaczek19918
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mialam dzisiaj usg mała wazy 2585 przeplywy ok takze lezymy i czekamy:(
Ze spaniem powiem wam ze wiekszych problemow nie mam wstaje siku 2-3 razy w nocy ale to przez to ze 3 litry musze pic. Palce u rak i u nog tez mi puchnal. Dopiero co zalozylam obraczke a juz musialam sciagac bo popuchly serdelki. Wiec nawet sie nie nacieszylam.
Co do włosow to ja zawsze mylam codziennie bo mi sie strasznie przetluszczaly ale teraz z rana jak wstaje to chyba jeszcze bardziej sie przetluszczaja wiec moze cos w tym jest. A cera mi sie poprawila w ciazy na prawde. Chcialabym zeby tak zostalo po ciazy.
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
wlosy tez juz zaczynaja mi wypadac
kurcze caly czas jestem glodna i mam ochote na slodkie dobrze ze karmie i sie powstrzymuje ale maz kupil mi takie maslane ciasteczka i podjadam.strasznie chcialabym poprawic swoja figure ciekawe czy mi sie uda bo po pierwszej ciazy jakos nie mialam motywacji i samozaparcia
pysiaczek a gdzie ty te puzzle ukladalas?gdzies na ziemi?
- Dagnes
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 15
Ladnie Wam maluszki urosly. Waga w sam raz do rodzenia sn. Moja to jak u mokki - duza podobno. Ale jakos damy rade
Dziewczyny, ktora jeszcze chciala rozpiske z dieta dla karmiacej a nie dostala? Dominiczka, chyba ty cos pisalas, ale adresu mailowego chyba nie dostalam od ciebie.
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Monia - na pewno zrzucisz. Skoro karmisz to organizm będzie zużywał zapasy. Ja też wiecznie wciągam słodycze, staram się powstrzymać, ale jakoś kiepsko mi idzie. Łudzę się, że potem samo zejdzie ze mnie Ale trzymam kciuki za powrót do formy i będziemy się zaraz nawzajem motywować. Wiecie co, w ogóle jestem głodna jakaś. Nie tylko na słodycze, ale skończyłam teraz obiad i nadal głód czuję. Przedziwne.