BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

10 lata 11 miesiąc temu #815032 przez Bella27
Mokka Gratulację:* Dużo Zdrówka dla Was :kiss:
Dziewczyny mnie też już wkurza chodzenie w tej ciąży!Dzisiaj mam wizytę ciekawa jestem czy chociaż usg mi zrobi albo da skierowanie na ktg. Ostatnio to tylko bada 5 min 120 zł i dziękuje, a teraz to już co tydzień chodzę...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #815034 przez Bella27
Tak dziewczyny strasznie mi ten mój lekarz od miesiąca gderał, że nie dotrzymam terminu, a wydaje mi się, że przenoszę i jeszcze będą wywoływac :(
Nie wiem jak u Was ale ja ostatnio mam taki apetyt, że non stop mielę ozorem...Zauważyłam też, że mały ma swoje dni czasem mało co się odzywa, a czasami tak szaleje jakby chciał wyskoczyć z brzucha.Łapie się ostatnio na tym, że jak mnie zaczyna brzuch boleć to sie cieszę :laugh: a jak przestaje to mam nerwy. Tak bardzo chciałam dotrzymać do 1, a teraz już bym chciała żeby Jasio był z nami cały i zdrowy!

10 lata 11 miesiąc temu #815044 przez motylek19
DZIEWCZYNY MAM INF OD GAGUKI!

wczoraj o 20.35 przyszła na świat.Zuzia 3350g i 58cm.
Niestety"Porod byl ciezki bo calosc boli to ponad 20 godz nawet oksytocyna nie pomagala.".

Ale dziewczyna dała radę, to najważniejsze.

10 lata 11 miesiąc temu #815052 przez Bella27
GagukaGratulację! Jesteś bardzo dzielna!Dużo Zdrówka :kiss:

10 lata 11 miesiąc temu #815053 przez Dorciaition
Mokka, Gaguka gratuluję! Dzielne z Was Kobitki! Czekamy na fotki!

Zanka już teraz molestuj, a co :)

Z tym przedszkolem też mam taką nadzieję, że Lenka będzie w końcu zadowolona. Dziś weszła szcześliwa, ale stała tylko przy mnie i jak szłam to płakała :(

Bella poproś gina o usg. Mój ostatnie robił mi w 33 tc, a tak to co 3 tyg na wizycie takie króciutkie tylko żeby tętno sprawdzić i też już mi się marzy takie porządne z wymiarami.
Ale już na wizytę nie idę, chyba, że w szpitalu mi zrobią przed cięciem.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

U mnie apetyt się trochę zmiejszył.

Bella jeszcze troszeczkę i Jasio będzie z Wami. Damy radę :)

Alanek[*] :(

10 lata 11 miesiąc temu #815060 przez Zanka1989
Gaguka GRATULACJE :kiss: :kiss: :kiss:

10 lata 11 miesiąc temu #815065 przez Bella27
Też ostatnie miałam w 32 tyg, a jestem ciekawa ile mały waży!Pamiętam jak moja siostra małą zaprowadzała na początku do przedszkola to obie płakały:)a z czasem się mała przyzwyczaiła także niczym się nie martw

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #815078 przez ulcia78blondi
Gaguka gratulacje!!! Bardzo jesteś dzielna:)

Dorciation, na kiedy masz ustalona CC?

Moja malutka też się rozmyśliła hihi. Ale nadal leżę, bo musimy jeszcze kilka rzeczy przygotować i przede wszystkim ciuszki przygotować a ja teraz mam bardzo mało siły.
Wczoraj byłam na KTG. W szpitalu po trzech latach nic się nie zmieniło, ten sam personel, mają tylko dużo lepszy sprzęt.
Zrobili mi KTG i miałam iść do lekarza. Myślałam, że zrobią i usg i sprawdzą stan szyjki a tu... lekarka nic nie mówi tylko daje mi karteczkę ze skierowaniem na cięcie.
Powiedziała przy KTG do pielęgniarki : "Po cięciu? - to do cięcia". I mnie nikt nic nie pytał.
Zapytałam lekarkę jak wyszło KTG, bo mi nic nie mówi a ona na to: "Dobrze, bo jakby źle wyszło zostawiłabym panią w szpitalu." Więc tyle pocieszenia. Jeśli wcześniej mnie skurcze nie chwycą to na przyszły tydzień mam CC. Nie sądziłąm, że nawet z terminem CC poczekają prawie do terminu. Ale z drugiej strony się cieszę, bo jak dzidzia potrzebuje to niech posiedzi jeszcze w brzuszku.
Acha, na ktg skurczów wychodziło bardzo dużo i co najciekawsze leżałam sobie i prawie ich nie czułam a niektóre miały 100%. Zastanawiam się jaki byłby zapis przy skurczach takich przeszywających, niesamowicie bolesnych, które czasem miewam:-)

10 lata 11 miesiąc temu #815079 przez Dorciaition
Monia mam pytanko do Ciebie-
ile tygodni wpisałaś na wniosku o urlop rodzicielski? Chce sobie juz przygotować wniosek, ale nie wiem co wpisac, tzn od to bedzie zapewne dzien narodzin dziecka, a do? Cały rok? Głupie to. ;)

Alanek[*] :(

10 lata 11 miesiąc temu #815084 przez Bella27
Dorciaition na tej stronie obliczysz wszystko www.sosrodzice.pl/kalkulator-urlopu-macierzynskiego/

10 lata 11 miesiąc temu #815087 przez Bella27
Wpiszesz tylko dzien porodu. Mój mi wypełni jak będe w szpitalu i odda do zakładu pracy.

10 lata 11 miesiąc temu #815099 przez Anitulka
Gaguka GRATULACJE!!! :kiss: od kilku dni tak się zamierzałam żeby napisać czy ktoś wie co z Tobą, ale jak zaczymnam pisać to zapominam co jeszcze chciałam ;)

Mnie od wczoraj niesamowicie brzuch swędzi, tak bardziej na dole, no już nie daję rady, a smaruje się tym co zawsze :dry: mała tak w nocy szalała, że obudziła W. (on obudził mnie i mówi, że Kluska po nim chodzi, a ja "Heee?" :laugh: )

10 lata 11 miesiąc temu #815100 przez anitkade
Mokka, gratulacje! Doczekałaś się i to zobacz - w terminie się zmieściłaś :) Dużo nie brakło, ale jednak trafiłaś. Ja na drugie imię też dam Marta chyba :) Trzymaj się dzielnie, wracaj do zdrowia i jak będziesz miała okazję to wrzuć zdjęcie. Dużo zdrówka i dobrego snu dla Zuzi.
Gagutka - Tobie też gratuluję, chociaż pewnie nie będziesz siedzieć na forum teraz :) Też życzę szybkiego powrotu do formy i dla maluszka wszystkiego, czego potrzebuje, czyli zdrówka i spokojnego snu :)
Ulcia, widzę, że też ciężko się czegoś dowiedzieć u Ciebie :) Ja chodzę do poradni przy klinice uniwersyteckiej, oni wszystkie wyniki uważają za swoją własność i nawet gdzieś to jest napisane. No taka jest cena ich opieki. Trudno, blisko mam, mogę łazić dwa razy w tygodniu na ktg. Teraz się tylko zastanawiam, czy jednak nie powinnam u nich rodzić, skoro mają te wyniki ostatnie. W ogóle Ulcia doskonale rozumiem Twój stres związany w przygotowywaniem, ja nadal nie potrafię tego dokończyć. Idę puszczać pranie kolejne.
Wiecie co? Właśnie zadzwoniłam do szpitala, gdzie chcę rodzić i jaka miła obsługa, chyba dobrze wybrałam :) Na ktg nie trzeba mieć skierowania, zapisaliby mnie na wtorek, ale we wtorek idę już na kopernika, więc na środę i nawet pozwolili mi wybrać godzinę. Coś niesamowitego :) Więc teraz to się nabadam za całą ciążę :P

10 lata 11 miesiąc temu #815103 przez kasiek21
mokka, gaguka gratulacje kochane :)

widze kobietki ze mowa o macierzyńskim... i dobrze... bo ja mam pytanie... bo kurcze ja mam zwolnienie do planowanego terminu porodu tj. 25 styczeń a jeśli urodzę wcześniej to z mam czekać z rozpoczęciem urlopu do końca zwolnienia czy jak ?? no i czy pracodawca podczas urlopu macierzyńskiego i całej tej reszty może zwolnić ?

i zastanawiam się jeszcze ile tych podkładów poporodowych potrzeba... ile czasu trwa takie krwawienie po porodzie ??

10 lata 11 miesiąc temu #815105 przez niteczka
Motylekno I bardzo dobrze im wiecej tym lepiej. Wiem tez, ze podobno potrawy na ostro tez moga przyspieszyc porod. A z lisciami malin to nie slyszalam bo na mnie to nie dziala. Przez cala ciaze jem I pije co tylko zwiazane z malinami I nic.
A tak wogole to dzien dobry wszystkim mamusiom.
Mokka- gratuluje I zycze duzo zdrowka dla Ciebie I maluszka.
No to chyba sie zaczelo. Przed swietami pare z nas sie rozpakowywalo, a potem byla cisza, no I teraz znowu sie zaczelo.Ale kazda z nas jak sie nie myle ma juz donoszona ciaze I chcialaby miec swoje malenstwo juz przy sobie.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka