BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

10 lata 11 miesiąc temu #814889 przez Dorciaition
Anitkade kruszynka z Twojej Hani, ale to fajnie :) Też myślę, że na granicy to znaczy, że skurcze małe wyszły.

Niteczka
jeju o 2:30 spać? Mam nadzieje, że chociaż rano to odespałaś :) Ja śpię jak suseł(pfu, pfu).
U mnie z seksem marnie, maz już narzeka, ale to dlatego, że boje się, że ruszy mnie przez to przed terminem cięcia. Z Lenką seks był do końca.

Zanka
Lenka też drobniutka :) Musisz się przygotować, że Lenki to broje, wiem coś o tym ;)

Kasiek prasowanko jak dziecko śpi :) Na początku jest łatwiej niż gdy dziecko ma np roczek.

Monia super, że Zuzka dużo śpi. Co do pępka to Lenka też miała tak długo, choć własnie mocno go czyściłam. Położna mówiła mi, że Lenia po prostu miała bardzo grubą pępowinę i to dlatego dłużej się trzymał.
Monia seksik nadrobicie :D

Zuzanka jest cudowna! Wygląda jak laleczka :) Julka nadal zadowolona z siostrzyczki?

Krecia
u nas to tylko ja panikuje i się stresuje. Mąż mi dziś powiedział, że do niego nie dociera, że druga taka mała sroczka będzie u nas biegała :)

Pysiaczek
niech maz kupi następne puzzle- jeszcze trudniejsze ;) A nie masz tam jakiś fajnych dziewczyn na sali?

Monia
trzymam kciuki za figurkę. Tez mam plan po porodzie trochę zrzucić żeby latem jakoś wyglądać. Tylko ciekawe jak mi to wyjdzie.

Anitkade kurcze zapytam meża o ten fotelik, bo mam Maxi Cosi, ale nie wiem jaki :/

Lenka w przedszkolu średnio. Płakała, gdy chciała siku. Paani ją posadziła na kibelek, a ona płakała, że chce z mamą i siku nie zrobiła. Teraz jak ją pytam czy chce iśc jutro do dzieci to mówi, że nie. Może być kiepsko rano :/

Alanek[*] :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #814910 przez pysiaczek19918
Moniaaa puzzle układam na parapecie bo mam obok łóżka taki duzy.
Dorciaition kupil juz drugie z widokiem na morze ładniejsze ale chyba troszke łatwiejsze. Jutro moze sie zabiore za skladanie bo dzisiaj mi sie jakos juz niechce.
A co do dziewczyn to z jedna jestem od poczatku od kad przyszłam a trzecia to co kilka dni sie zmienia.
Dziewczyny niewiecie co z Linka? Od porodu sie chyba nieodzywała?

10 lata 11 miesiąc temu #814920 przez Anitulka
Anitka, ja poluznilam sobie ten plastik (jak przy wyciaganiu daszka) i wiem ze tez sie troche nameczylam... W sumie nie pamietam jak w koncu tego dokonalam, ale probowalam na koncowke palca zaciagnac ta gumke, nakierowac palec nad haczyk i ruszyc tak zeby sie gumka wyslizgnela na haczyk wlasnie. Ale zakladalam jakies 3 tyg. temu i wiem, że kombinowalam tez cos z peseta... Co w koncu zaowocowało sukcesem nie pamietam ;)

10 lata 11 miesiąc temu #814954 przez niteczka
Dorciaition- no niestety tak pozno chodze spac I popoludniu ani rano nie mam zadnych drzemek, wiec jest kiepsko. Dlatego juz bym chciala, zeby moj maluch sie urodzil, ale widocznie jemu sie jeszcze nie spieszy. Co do seksu to u nas jest ten seks, ale nie tak czesto jak wczesniej I to raczej moj ma wieksza ochote niz ja, bo dla mnie w tym koncowym okresie ciazy moglby nie istniec seks, ale czego sie nie robi dla swojego kochajacego mezczyzny:-). Jutro wybieram sie z kolezanka na wycieczke po sklepach I do kawiarni, wiec moze po dlugim spacerze cos sie bedzie dzialo, znaczy moze jakies skurcze wystapia czy cos.

10 lata 11 miesiąc temu #814961 przez anitkade
Anitulka, dzięki. Ja też poluzowałam ten plastik, ale mimo to bardzo ciężko tam dotrzeć. Jak na taki porządny fotelik to mogli to jakoś lepiej przemyśleć. Na razie założone, ale palce mnie bolały z pół godziny i nie wyobrażam sobie robić tego, jak się ma paznokcie dłuższe, bo można je powyrywać chyba.
W ogóle dzisiaj miałam piękny plan coś zrobić sensownego, ale jakoś czas mi uciekł, najpierw goście od łazienki, potem poradnia, a po obiedzie zasnęłam i się obudziłam niedawno. Ogólnie dziwnie mam ze spaniem. Pól dnia mogę przespać, a w nocy jak na złość nie mogę. Nie chodzi też o to, że się wysypiam za dnia, bo u teściowej w dzień nie spałam, a i tak miałam problemy ze spaniem w nocy. Może się przestawiam na krótkie drzemki zamiast długiego snu nocnego?

10 lata 11 miesiąc temu #814974 przez Iciulinka
Dzisiaj miałam wizytę, Mała waży prawie 3,1 kg. Na ktg wyszły skurcze, choć ja w zasadzie ich nie czuję. Mam już mało płynu owodniowego i łożysko mam stare, ma już dość duże zwapnienia. Lekarz kazał mi przyjść we wtorek znowu zrobimy ktg i powiedział, że pewnie położy mnie już za tydzień w szpitalu. Maluda już nieźle zwolniła z rośnięciem, kiedyś przybierała po 250 na tydzień, nie wiem w zasadzie czy to wina już tego starego łożyska czy małej ilości wód. A i przez te wody czuję takie bolesne ruchy dziecka. Szyjkę mam skróconą, ale beż rozwarcia, lekarz też powiedział, że za tydzień mogę już urodzić :laugh:

Anitka ja też mam ostatnio tak, że zjem obiad czy kolację i zaraz znowu czuję głód :)

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #815000 przez motylek19
Anitkade bardzo dziwne z tymi.wynikami. Ja mam wszystkie. Nawet na IP zapis z ktg mi.dali.. Ale nie martw się na zapas. Wózek i.fotelik mam coletto matteo, ale pamiętam, ze też miałam problem z zakładaniem tego wszystkiego po praniu i mój założył jakoś.

Monia., Zuzia ma 2tyg a taka kruszynka, przynajmniej na zdjęciu, śliczna :kiss:

Pysiaczek musisz się.uzbroić w cierpliwość. Pomysl.sobie, ze przynajmniej nie musisz sprzątać gotować itp.

Dorciaition, mam nadzieję, ze Lenka jednak się przekona do przedszkola. Podobno początki najgorsze, ale potem to mija. Dacie radę :kiss:

10 lata 11 miesiąc temu #815002 przez motylek19
U mnie po wizycie tak : szyjka skrócona o około 25%, rozwarcie na opuszek, ale tylko zewnętrzne, czyli wszystko pozamykane. Termin na niedzielę, a nastepna wizyta za równy tydzień i gin powiedział, ze nic nie.wskazuje na to żeby się coś do tego czasu stało. Trochę jestem zła, bo naprawdę mam już dosyć bycia w ciazy, do tego mój mały wcale nie jest mały i nie wiem jak go.urodze. Chce mi się.tylko płakać. Jutro jadę do.apteki po te liście malin
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
muszę małego jakoś wygonic z brzuszka.

10 lata 11 miesiąc temu #815004 przez Asia18
I termin na dziś i mała nic się nie pcha :unsure: :dry: każe czekać na siebie a w brzuchu takie wariacje robi ze wszystko mnie boli... Bóle glowy nie przeszły mogę tylko leżeć jak tylko wstane odrazu zawroty i na wymioty mnie bierze :( juz nie mam siły ... Mogłabym ja jeszcze ponosić gdyby nie te bóle glowy straszne są a wyniki wszystkie są dobrze ciśnienia nie mam z mała wszystko ok ... Aha... Trzeba czekac :laugh: :)

<3b :*

10 lata 11 miesiąc temu #815005 przez mokka
2 stcznia o 23.55 przyszla na swiat zuzanna marta. waga 3780g i 56cm. jeat boska ! porod sn. bolalo jak diabli ale od odejscia wod o pierwszych skurczy urodIlam w 7godzin

Fasolek [*] 10tc (2016)

10 lata 11 miesiąc temu #815013 przez ulcia78blondi
Mokka gratulacje!!! Dużo zdrówka dla Zuzi i Ciebie!!!

10 lata 11 miesiąc temu #815016 przez motylek19
Mokka gratuluję :kiss: :kiss: :kiss: :) :) oczywiście jak dojdziesz do siebie to daj nam tu dokładnie znać co i jak i pokaz nam malutka. Tak czulam, ze będziesz pierwsza.

No to dziewczyny przestoj ruszył, która teraz ? :laugh:
Ja oczywiście spać już nie mogę :/

Miłego dnia :* :laugh: :laugh:

10 lata 11 miesiąc temu #815017 przez Anitulka
Mokka GRATULACJE Kochana!!! :kiss: :kiss: :kiss: :lol: Dużo zdrowka dla Ciebie i Zuzi ;)

10 lata 11 miesiąc temu #815020 przez krecia88
Mokka gratulacje!

10 lata 11 miesiąc temu #815025 przez Zanka1989
Mokka GRATULACJE :kiss: :kiss: :laugh: :kiss: :kiss:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Dzisiaj termin porodu. Jeżeli do niedzieli nic się nie wydarzy, to chyba swojego zmolestuje, zeby przyspieszyc. Od 28 tygodnia leżałam plackiem, a teraz Malutka zmieniła zdanie....

Dorciaction - myśle, że każde początki są trudne. Córeczka mojej kuzynki miała tygodniowy bunt przed przedszkolem, a teraz chodzi i jest taka zadowolona :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka