BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 6 miesiąc temu #679276 przez emilka1103
Ja od początku ciąży schudłam 2 kg, ale to na pewno wina mdłości. W ogóle ostatnio nie czuję się dobrze. w niedziele miałam taki silny ból głowy, że wymiotowałam raz za razem. Jeszcze nigdy czegoś takiego nie miałam. A wiadomo, że żadnych proszków i trzeba się przemęczyć.

Jestem ciekawa jak tam mój Maluszek, ale niestety wizyta dopiero 1 lipca. Mam do Was pytanko, co ile macie wizyty?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #679298 przez majsun
Emilka1103 - ja mam wizyty średnio co 3 tygodnie, dostaję na nich skierowanie na usg - i w między czasie je robię (niestety moja ginekolog nie ma u siebie sprzętu do badania) i pojawiam się z wynikami. Jestem w 9 tyg. i miałam już 3 wizyty, w połowie czerwca czwarta wizyta (plus 2 badania usg, a trzecie na koniec 1-trymestru)). Mam obsługę medyczną w Multimedzie w ramach ubezpieczenia z pracy i nic za to nie płacę, więc korzystam jak najczęściej :) Ale jeśli jest wszystko ok, to nie trzeba tak często, ja mam małego krwiaka na macicy i dlatego częściej się badam.

11 lata 6 miesiąc temu #679309 przez majsun
Dziewczyny, zazdroszczę Wam tych kulinarnych wariacji. Mi robi się niedobrze na sam widok kuchni, a jak otwieram lodówkę, to wszystko mi się podnosi, nie mowa już o przyrządzaniu dań.

11 lata 6 miesiąc temu #679311 przez Dominiczka
Ja pierwszą wizytę miałam 6 czerwca, a następną mam 1 lipca.
W następnym tygodniu pojadę z partnerem porobić badania, bo sama boję się iść na czczo do Diagnostyki...
Nie wiem jak to będzie później...

Ja chodzę w rozpiętych spodniach cały czas. Jak ugniatają mi brzuch to jest mi bardziej niedobrze.. Mam patent na gumkę do włosów, dlatego nie lecą.

11 lata 6 miesiąc temu #679312 przez mokka
u mnie wizyty bylo co 2 tygodnie na początku a teraz co miesiąc i następna jest dopiero 24 czerwca. na niej też będę sie umawiac na usg po pierwszym trymestrze :)

Tez zauwazylam że schudlam około 2,5-3kg. Mdlości mam juz niewielkie i strasznie mnie ciągnie na słodkie i myślałam że bardzo prztyje, a tu taka niespodzianka ;) Chociaz niedługo pewnie waga ruszy jak szalona.

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 6 miesiąc temu #679348 przez anitkade
Ja mam wizyty co ok. 3 tygodnie, ale to zależy, jak jest termin. Ostatnio mi lekarka kazał przyjść za 2-3, ale dopiero za 3 był termin, więc tyle teraz czekam. Ale już niebawem - 24. W gabinecie jest usg, więc mi sprawdza czasem, ale ostatnio byłam dwa dni po usg, więc nawet mnie nie oglądała, tylko wypisała kartę ciąży i zważyła i mi opowiedziała, co i jak. No a między czasie miałam atak paniki związany z plamieniem, więc miałam jedno badanie dodatkowe po tygodniu. A teraz czekam grzecznie, nie chcę panikować. No a usg to lepsze na koniec I trymestru mam na 4 lipca umówione, niezależnie od wizyty. Ja mam ubezpieczenie w luxmedzie i płacę miesięczny abonament, więc też staram się korzystać, żeby się zwróciło :)

11 lata 6 miesiąc temu #679463 przez MoNiaaa
ja wizyte do teraz mialam co 2 tyg ale teraz moj gin idzie na urlop i musze 3 tyg czekac i chyba juz tak zostanie ze co 3/4 tyg beda a szkoda :(
na szczescie na kazdej wizycie mam usg :) nastepne dopiero 28 czerwca juz sie nie moge doczekac pewnie juz bedzie wszystko pieknie widac :)

moja waga neistety poszla do przodu o 3kg to napewno :angry: i brzuch tez juz mam widoczny jakbym ubierala obcisle bluzki to napewno kazdy by zauwazyl ale narazie staram sie w luzniejszych chodzic bo nei chce zeby w pracy wszyscy widzieli :P

http

]

11 lata 6 miesiąc temu #679503 przez DoMI*
Witam Was ja dzis powiedziałam ze jestem w ciazy.
niebyli zachwyceni ale niekrzyczeli.
dopiero pozniej bede wiedziec co ze mna sie stanie ...

ja niemam juz prawie wogole mdłości.moze czasem jak głodna albo rano ale bardzo małe.
moj brzusio juz widac. co sama nieumiem sie nadziwic ze juz go widac dzis byłam u gina po zaswiadczenie do pracy bo potrzeboja aby grafik zmienic. no i zrobił usgi moja kruszynka ma
juz 2 cm.... hehehhe i tylko tyle mi powiedział zdiec mi wogole nie daje :( niewiem czemu.
ale strasznie mnie brzuch boli i tam na dole tez czasem siedziec nie moge. pocieszcie mnie ze rosnie i dlateho /...
?

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 6 miesiąc temu #679578 przez majsun
DoMi - jeśli na usg jest wszystko ok, to nie przejmuj się bólami.

Co do pracy - współczuję , ale pamiętaj, że najważniejsza jest dzidzia. Poza tym być może będzie jeszcze wszystko dobrze i twój pracodawca okaże się dobrym człowiekiem. tak naprawdę dając Ci zwykłą umowę do końca ciąży nic nie tracą - nie muszą trzymać miejsca pracy po macierzyńskim, a jedynie teraz - do porodu. A gdy idziesz na zwolnienie, to po 33 dniach ZUS przejmuje wszystko i pracodawca nie ponosi kosztów. Tak niewiele trzeba, byś miała zabezpieczenia na ciążę i macierzyński...ech nie wiem czemu niektórzy pracodawcy robią problemy...

11 lata 6 miesiąc temu #679582 przez kociaczek1610
he dziewczyny :) jak mija dzzionek?? wlasnie wrucilam z zakupow i kupilam kalafiorek i bede robic zupke :) ale sie zmeczylam slonce strasznie daje a mam niezly kawale z autobusu do domku. a co do wizyty u gin to pierwsz mialam 29 maja i teraz dopiero ide 19 czerwca i to moja druga wizyta macie fajnie ze tak czesto chodzicie... pozdrawiam
:)

11 lata 6 miesiąc temu #679589 przez Kasica
Hej dziewczyny :)
Mam taką radę na mdłości, którą polecił mi mój ginekolog bo żadne jedzenie herbatników po przebudzeniu zaraz jeszcze w łóżku czy picie wody z cytryna nic mi nie pomagało. Tajemnica tkwiła w tym, że najpierw zjadałam owoc banan, jabłko, gruszkę, brzoskwinię, a dopiero po półgodziny lub godzinie zjadałam normalne śniadanie i nie było mdłości i wymiotów u mnie...
Może się u którejś z Was sprawdzi :)
Pozdrawiam styczniówka 2013 :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=44736

11 lata 6 miesiąc temu #679602 przez DoMI*
Niewiem jak mnie potraktuja czekam na wiesci ..i czekam mam do zrobienia 13 dni w pracy a teraz to niewiem czasem niemam sił aby siedziec w pracy. wolała bym siedziec w domku. dzis jestem rowne 12 godzin..ale niewiem czy dam rade...

wiem ze duzoo zalezy od praco dawcy ale moj jest za granica i jest tylko biuri tu i kierowniczka.. ale czekaja na telefon od prawnika.
bo pani z biora powiedziała ze jeszcze takiego przypadku jak ja niemieli ;/ jak duze sa wsze malejstwa??
ja mam czesto bu dzis musiałam isc po zaswiadczenie do pracy a tak bym miała 17 ale 17 znowu ide aby zrobił mi cytologie

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 6 miesiąc temu #679702 przez anitkade
DoMi, najważniejsze, żebyś była spokojna i dbała o siebie. Mnie się tez okropnie nie chce w pracy siedzieć, ale jak jestem na chodzie to mam zamiar chodzić tyle, ile dam radę.
A co do ubrań to ostatnio mi mąż powiedział, że bez sensu się ubieram w takie wory pokutne i ładnie wyglądam w dopasowanych rzeczach, szczególnie jak mi tak biust urósł. No i kupiliśmy parę topów dopasowanych i powiem Wam, że widać troszkę brzuszek, ale jakoś bardzo się nie przejmuję. Liczę, że nikt nie patrzy. Ale moje przyjacióły, którym powiedziałam, zauważyły, że już urósł :) Nie wiem, czy to już się rozciąga macica tak bardzo, czy wzdęcia, czy po prostu przytyłam, zatrzymałam wodę w organizmie itd.

11 lata 6 miesiąc temu #679705 przez DoMI*
u mnie widac bo ja mam same dopadowane rzeczy.
jak stoje w majciach to widac bandziocha :) nawet jak wciagne powietrze to widac..:)
ja czesem czuje sie jak grubas.. a mi ukochany mowi ze to dzidzia a nie tluzcz

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 6 miesiąc temu #679723 przez Pipinka
Och Dziewczyny piszę tak rzadko że nie mam się jak zintegrować bardziej z wami! Ja dziś z Córcią od rana bieganie po mieście i w końcu zrobiłam badania, bo nareszcie w poniedziałek wizyta!!! Już się nie mogę doczekać :D Chwilami się tak dobrze czuję że zapominam że jestem w ciąży lub mam wrażenie jak bym sobie to uroiła o.O W ciuchy też wszystkie się jeszcze mieszcze ale w tym tygodniu wydęło mi już trochę brzuszek i także się zastanawiałam czy to już Groszek czy może za dużo pojadłam :p Chwilami dziwnie mi bąbelkuje w brzuchu lub smyra.. Hehe lecz to mogą być gazy w jelitach.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka