BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 6 miesiąc temu #679739 przez mirka26
hej dziewczynki no już pogłaskać brzuszki od cioci na dzień dobry, ja dzisiaj w super formie. co do mdłości to imbir imbir i jeszcze raz imbir i przechodzi wszystko, co do wizyt to następna za miesiąc jak wszystko będzie dobrze a brzuszek już się okrągli dużo tłuszczu hi hi ale dzidza robi swoje,zajadam banana chce któraś? :woohoo:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #679751 przez DoMI*
a jak tam u was bóle brzuszków? bolą?

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 6 miesiąc temu #679775 przez Dominiczka
Mnie brzuch raczej nie boli. Tzn nie doskwiera mi to bardzo. Czasami zaboli na wieczór tak jak na miesiączkę i tyle. Mi przeszkadzają za to mdłości, wymioty i ten dziwny smak w ustach..

11 lata 6 miesiąc temu #679777 przez emilka1103
Mnie już coraz rzadziej boli w porównaniu z początkami. Czasami wieczorem trochę poboli, ale w porównaniu z tym co było jest lux :)

11 lata 6 miesiąc temu #679790 przez DoMI*
ja sie tak teraz zle czuje
boli mnie głowa (duzo pije) i kreci mi sie w głowie..i ciepło mi sie robi.. nie wiem co mi jest

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 6 miesiąc temu #679796 przez mirka26
a no trochę boli ale tak jak pisze Dominiczka mdłości wymioty i w ogóle ale powoli wszystko mija ale jest ok
:laugh:

11 lata 6 miesiąc temu #679817 przez Dominiczka
Jedyne zalecenie jakie dostałam od lekarza, to żeby dużo dużo pić.. Nie wiem czy ma to złagodzić wymioty, czy lepiej dla małego człowieczka..

11 lata 6 miesiąc temu #679829 przez anitkade
Mnie pobolewa brzuch, ale mniej niż na początku. Też mam takie fale, ze raz mi zimno, a za chwilę znowu gorąco i ogólnie dość duszno mi jest, nawet jak marznę. Ale mam troszkę mało żelaza i to może dlatego. Czasami też zdarzy się taki ból nieprzyjemny, taki kłujący w pachwinie, jak długo siedzę zazwyczaj. Przy chodzeniu czy leżeniu raczej nie boli.
Dziewczyny zrobiłam dzisiaj jednak fasolkę po bretońsku i to był strzał w dziesiątkę, tak mi smakowała, że nie mogłam się najeść. Troszkę na jutro zostało na szczęście :)

11 lata 6 miesiąc temu #679872 przez mirka26
anitkade to poślij trochę przez neta :laugh: sama bym zjadła.a na żelazo kochanie to jak najwięcej szpinaku sałaty itp. wszystko co zielone i bierz witaminę c bo ona przyswaja szybciej żelazo

11 lata 6 miesiąc temu #679876 przez mirka26
powiem co ci jest,,, w ciąży jesteś!!!!!!tak to już w naszym stanie jest. mi też ciągle słabo i ciemno w oczach

11 lata 6 miesiąc temu #679939 przez TRUFFLE
Czesc dziewczyny:-)
Czytam Was codziennie, dzis kupilam biustonosz i spodnie ciazowe, w starych wszystko mnie uciskalo. A to dopiero trzeci miesiac.
Od kilku dni mam wielkiego stracha o prawidlowy przebieg ciazy, martwie sie caly czas o wszystko, czytalam w internecie o roznych przypadkach i to byl wielki blad.
A jak u was z obawami? Ja chyba poprosze gina o leki na uspokojenie, nie moge sama sie zrelaksowac. Jeszcze w pracy mam nerwowke,i jak tu sie relaksowac?

11 lata 6 miesiąc temu #679946 przez mirka26
TRUFFLE nie da ci gin leków, zrób sobie mięte usiądź wygodnie pooddychaj a dzidziuś też będzie rósł prawidłowo. nie myśl że może być źle.... popatrz jak jest wspaniale.... jesteś w ciąży...i wszystko jest ok... i tak będzie,a to pierwsza?

11 lata 6 miesiąc temu #679985 przez DoMI*
wiecie co normalnie odkad powiedziałam w pracy o ciazy to traktuja mnie hamsko,niechca mi pomagac nieodbieraja telefonow a to moj 1 miesiac w pracy i nie wszystko umiem jeszcze dzi to płakac mi sie chciało
hamuwa jak nic...
przykro mi ze takie one sa jest je 4 i zadna nie odbierała jak potrzebowałam pomocy
przez CAŁY DZIEŃ!!
chyba poprosze gina o l4, dały mi zmiane od 12 do 20....jeszcze lepiej...

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 6 miesiąc temu #679997 przez mirka26
domi kochanie tak to właśnie jest w naszym chorym kraju, a ludzie są jak małpy żeby tylko wyżej po trupach

11 lata 6 miesiąc temu #680003 przez mirka26
ja mam tyle szczęścia że nie mogę pracować w ciąży i planując ciążę odmówiłam jak szefowa dzwoniła żebym przyszł do pracy

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka