BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 10 miesiąc temu #680457 przez MoNiaaa
dobre ogorki nie sa zle :lol: albo kiszona kapusta

http

]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #680459 przez mirka26
ale wy chudzinki moje, ja to dorodny słonik. ale podobno co ciążą to szybciej jest widoczna. no moja to już 4 ale tylko jedna doszła do końca mam nadzieję,,, nie wiem, czuję to że i ta się uda a brzusio mam jak 5 miesiąc ale zdjęć nie robię bo grubas ze mnie :laugh:

11 lata 10 miesiąc temu #680462 przez emilka1103
Ale fajne macie brzuszki :* u mnie nic jeszcze nie widać.

My aktualnie oboje jesteśmy w Szwecji. Co do pracy to ja jak się dowiedziałam o ciąży to niestety musiałam zrezygnować, była to za ciężka fizycznie praca. Na dzień dzisiejszy pracuje tylko mój Mąż, ale też w Szwecji na własnej działalności gospodarczej i będziemy kombinować, żebym miała jakieś świadczenia.

Ostatnio mam duże problemy ze snem, przewracam się tylko z boku na bok. Już się boję co to będzie później.

Domi a u Ciebie w pracy to naprawdę jakaś paranoja. I co się dziwić, że coraz mniej dzieci się rodzi, jak takie problemy są nawet z ochroną kobiety w ciąży a nie mówić już o zabezpieczeniu socjalnym.

11 lata 10 miesiąc temu #680468 przez mirka26
ja jem wszystko co z kapustą kiszoną i ogórkami. ostatnio zamiast typowy śląski niedzielny obiad czyli kluski modro kapusta i rolada to ugotowałam łazanki z mega dużą ilością kapusty, a mąż powiedział że mu to bardziej bigos przypomina hi hi ale razem z synem dokładkę brali

11 lata 10 miesiąc temu #680475 przez MoNiaaa
u nas lazanki sie robi ze zwyklej kapusty a nie kiszonej

ale taki slaski obiad bym zjadla zwlaszca tej rolady slynnej :P

na sobote u taty zarzyczylam sobie golonke ciekawe czy mi zrobi :lol:

http

]

11 lata 10 miesiąc temu #680477 przez mirka26
a widzisz a u nas z kiszonej :) idę pranie powiesić bo pogoda piękna. ale mi głowa pęka a tobie monia przeszło?

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #680480 przez aska27
To i ja pozwolę sie wtrącić ;)
Podczytuję Was troszeczkę :) Dodam też ,ze wczoraj bylam u lekarza, termin 4 luty, może i wiec o styczeń zahaczymy :blink: :)
Wczoraj po raz pierwszy usłyszeliśmy bicie serduszka naszej dzidzi :kiss:

Mirka narobiłaś mi apetytu swoim obiadem!!!! Szok! Tez mam zachcianki ciążowe, w pierwszej ciązy było ok, a teraz z apetytem różnie :blink:

Co do brzuszka to mam juz bardzo widoczny,a to przecież początek, jestem w szoku,ale właśnie gdzieś tam doczytałam ,ze przy kolejnych ciazach moze szybciej się pojawić.

11 lata 10 miesiąc temu #680485 przez MoNiaaa
aska ja tez czasem weas podczytuje na lutowkach :) zagladaj tu do nas ostatnio tematy glownie kulinarne ale takie smaki mam ze nie sposob nie mowic :P

lazanki tez bym zjadla albo krokiety ale takie przysmaki to tylko jak moja mama jest a teraz neistety do sierpnia w niemczech a jak wroci to juz pewnie minie ten zcas na zachcianki??
ja przy corce nie mialam takich smakow wogole wszystko mi jedno bylo co zjem tlyko na mieso patrzec nie moglam a teraz wszystko bym pochlonela :ohmy:

tez slyszalam ze przy kolejnych ciazach szybciej brzuch widac i sie tym pocieszam bo u mnie juz widac :ohmy:

http

]

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #680486 przez aska27
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #680491 przez MoNiaaa
ooo u mnie z brzuchem bardzo podobnie :) szkoda ze ta lampa tak blysla bo nei widac dobrze
ale masz szczuple nogi a u mnie z tym duzy problem :(

http

]

11 lata 10 miesiąc temu #680496 przez aska27
MoNiaaa dodałam jeszcze jedno,moze lepiej widać.

A propos jedzenia... napisałaś,ze z córką mięso Cię odrzucało.. ja tak miałam z Mikołajem, mięso,biały chleb, ziemniaki i czekolada.
A teraz sama nie wiem czego chcę :blink:

Zapytam jeszcze o witaminki, bierzecie?

11 lata 10 miesiąc temu #680499 przez mirka26
aska ty teraz masz takie brzusio? :ohmy: ja mam mniejszy ale nie dużo

11 lata 10 miesiąc temu #680512 przez anitkade
Mnie lekarka doradziła, żeby nic nie brać, tylko się zdrowo odżywiać, bo to zawsze zdrowsze i lepiej przyswajalne dla organizmu i nie obciąża żołądka. Biorę oczywiście kwas foliowy, biorę też magnez, bo ponoć ogranicza skurcze macicy i mniejsze bóle są i ogólnie mam początki anemii, więc magnez jest polecany i biorę duphaston, bo długo się starałam, więc mi od razu dała na podtrzymanie. Czyli niby nic, ale rządek tabletek co rano :) Ale poza tym jem dużo owoców i warzyw, odrzuca mnie ostatnio od jogurtów, więc staram się jeść żółty ser chociaż, żeby jakiś nabiał był. No i mięsa jem sporo, chociaż dawniej to tak co drugi dzień najwyżej. Ale to też ze względu na żelazo :)
W ogóle ucieszyłam się, że mi tak lekarka powiedziała, bo ja jestem fanką zdrowego żywienia i nie lubię tabletek, także dobrze się dobrałyśmy :) Ale poradziła, żeby unikać słodyczy, a to mi bardzo trudno przychodzi. Ale staram się jak najmniej, nieraz cały dzień wytrzymam, ale dzisiaj jadła torcik migdałowy.. No trudno. A jutro na weselu to w ogóle się będzie działo! Rozpusta kulinarna :) A na Śląsk jedziemy, już się nie mogę doczekać.

11 lata 10 miesiąc temu #680513 przez TRUFFLE
MoNia masz racje z tym internetem, juz nie czytam, biore ksiazke i ide na balkon.

Dziewczyny zazdroszcze wam apetytu , nie moge patrzec na mieso, wczoraj ugotowalam rosol i zawsze jadlam kurczaka ugotowanego , teraz moj mezczyzna musi zjesc calego kurczaka i jeszcze kotlety. Ale sie cieszy bo uwielbia mieso.

Nic mi nie smakuje, jem sama kasze manne na mleku i owoce. Kiedys uwielbialam kawe, teraz nakrzyczalam w domu,ze ktos robil kawe i caly dom cuchnie.

A i ostatnio marudze nawet moj tata powiedzial,ze trudno ze mna wytrzymac.

Jezeli chodzi o prace, to uwielbiam pracowac. Bede chodzila do pracy jak dlugo sie da, wiem,ze potem przez jakis -dluuugi czas bede uwiazana w domu:-)

I wiecie co? Juz rozmawialam w sprawie drugiego malucha:-) mam takie male pragienie, jak maluch sie urodzi , po roku staramy sie o drugie, aby mu smutno nie bylo hehe

11 lata 10 miesiąc temu #680516 przez anitkade
Truffle, no to piękna decyzja. Będziemy trzymać kciuki jak czas przyjdzie :) Ja na wszelki wypadek jeszcze sobie nic nie obiecuję, zobaczymy, jak pójdzie z pierwszym bąbelkiem.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka