BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 6 miesiąc temu #680795 przez aska27
oryginalne :)
mieszkacie za granicą?
Chociaż i w Polsce coraz więcej oryginalnych imion, niektóre sa naprawdę ładne,a niektóre hmm nie wiadomo skąd.

a ja myślę, kombinuję, szukam... czytam i nic.
Kiedyś chciałam Maję, Sarę, może Pola...Izka.. synek to moze Remuś, Tobik.. i tak w koło.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #680797 przez mirka26
powróciłam z trudem. mam masakrę dzisiaj. wymiotuje i mam biegunkę a na dodatek jakieś pasma krwi mi się pojawiają, leże bo ledwo żyje. a co do imion to będzie Karolina a syn victor. zjadłam zupę i jeszcze nie zwróciłam to dobry znak :)

11 lata 6 miesiąc temu #680805 przez DoMI*
ojej mirka uwazaj na siebie!..
ja tez mam biedune ..:(.. ale bez wymiotow :)
no imiona macie fajne nie my narazie w Polsce mieszkamy ale moze wyjedziemy wiec chcemy takie jak ja to mowie europejskie imiona :D

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 6 miesiąc temu #680808 przez aska27
Mirka biedulko wypoczywaj!

11 lata 6 miesiąc temu #680813 przez mirka26
wypoczywam, mąż wzioł syna i poszli na spacer i do sąsiadki żeby po mnie nie skakał bo ta moja przylepa ciągle się kładzie obok i tuli się do brzucha a mnie skręca. a na dodatek głowa przez te wymioty mi pęka,

11 lata 6 miesiąc temu #680839 przez kociaczek1610
a ja nie planuje nic. ani imon ani ciuszkow nic. juz raz mialam nauczke.

11 lata 6 miesiąc temu #680851 przez DoMI*
ja nie planuje
ja mysle

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 6 miesiąc temu #681193 przez Ginusia
hej dziewczyny, co u Was slychac? mam nadzieje ze dobrze sie czujecie. ja tez jeszcze nie mam imion - ciesze sie i nie moge sie juz doczekac naszego pierwszego USG - a potem kopniakow a potem przytulania dzidzi :) ach, cieszmy sie kazda chwila! dbajcie o siebie
PS: odnosnie wf-u w ciazy to ja jezdze na rowerze do roboty (w sumie godzina dziennie) i czasem chodze na basen, ale chyba zrezygnuje, bo mam sklonnosc do infekcji, bede sie znow musiala przestawic na domowa zumbe. A co do jedzenia to naprawde, jakby tak myslec o kazdym jedzeniu to wszedzie znajdzie sie cos sztucznego. Ja staram sie jesc jak najwiecej warzyw owocow, platkow pelnoziarnistych i ryb - jak najmniej przetworzone, ale czasem takie to monotonne ze az mi sie nie chce jesc. Macie jakies ciekawe i zdrowe przepisy na 'szybkie' jedzenie?

11 lata 6 miesiąc temu #681209 przez MoNiaaa
dzien doberek :)

z tym jedzeniem to ja przy was to istny smietnik :P wsuwam wszystko niemalze:P fast foody tez jadlam juz pare razy ale z knajpy gdzie pracuje kolezanka wiec wiem ze wszytsko swieze ogolnie jakos fanka zdrowego jedzenia nie jestem tzn nie czytam tych wszytskich etykiet uzywam npormalnych rzeczy a nie eko

ja w tym miesiacu mialam wutaminy dla kobiet w ciazy ale nie wiem czy nie wroce do samego kwasu foliowego nie dosc ze one sa strasznie drogie ok 30 zl to takie duze tabletki ze mam problem zeby polknac :X

mirka bidulko ale cie wzielo :( odpoczywaj a jak ci nie przejdzie to do lekarza idz

domi na ruchy to jescze duzo za wczesnie tym bardziej ze to twoja pierwsza ciaza ja tez ok 20 tc czulam ruchy teraz spodziewam sie wczesniej (podobno wkolejnych ciazach szybciej sie wyczuwa ruchy) takie bulgtanie tez mi sie zdarzylo ale to raczej jelita :blush:

co do imion to mis ie zuzia i lenka podoba dla chlopca kacper ale po glowie duzo innych mi chodzi wiec bedzie ciezka decyzja :side:

http

]

11 lata 6 miesiąc temu #681227 przez Pipinka
:D DoMi co do ruchów dzidzi jeszcze za szybko niestety, ale też czuje bulgotanie hehe niestety w jelitkach tylko :p Ale przy Córci pierwszego kopniaka paczułam w 17 tygodniu ja wcisnełam delikatnie palce w brzuch :D To było nie samowite i od tamtej pory z mężem co wieczór naciskaliśmy brzuszek a mała nam oddawała aż w końcu była większa i wystarczyło położyć rękę :) Szybko zleci i będą mocno kopać :)

Dziewczyny wierzycie w jakieś przesądy co do płci dziecka? Bo ja się czuje zupełnie inaczej niż przy Córci więc może by to zwiastowało chłopca... :lol:

Co do imion to my dla chłopca mamy: Tymon lub Maksym :) a dla dziewczynki nie mam pojęcia bo mamy naszą Biankę :kiss:

Dziewczyny taka przestroga dla tych które szybko i dużo na wadze będą przybierać, starajcie się jeść zdrowo..ciemne pieczywo mniej słodyczy i tłustego itd! Bo możecie mieć cukrzyce ciążową a później to w najlepszym przypadku konkretna dieta do końca ciąży. Ja nigdy nie miałam z tym problemu a w ciąży tyłam mega szybko i nagle wysoki cukier :( Całe szczęście stabilizowałam go dietą, ale ile pyszności mnie do końca omijało :p Po porodzie wszystko wróciło do normy ufff :)

11 lata 6 miesiąc temu #681257 przez mokka
Pipinka jesli chodzi o przesądy to coś slyszalam, że jak sie ma smaki na słodkie to dziewczynka, a jak na kwasne to syn. Oczywiście nie wróżylabym płci z ludowych przesądów :) Ja obecnie mam straszne parcie na słodkie, ale jakos tak wewnętrznie czuję że będzie facet :) Ciekawe na ile moje przeczucia sie sprawdzą ;)

Jesli chodzi o imiona to u nas prawdopodobnie będzie Antoni albo Maja.

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 6 miesiąc temu #681272 przez MoNiaaa
ja w takie przesady tez nie wierze dawniej nie bylo usg to ludzie szukali jakis podobienstw w przebiegu ciazy zeby wywrozyc sobie plec :P

ja tez mam chyba jakies przeczuciew ze bedzie syn ciekawe czy sie sprawdzi :P choc jakos boje sie miec syna z corka chyba latwiej :blush:

http

]

11 lata 6 miesiąc temu #681273 przez Pipinka
mokka wiem przesądy to pierdoły :p Przeczucie mi mówi że będzie chłopczyk...ale chwilami nie wiem czy to po prostu nie przeczucie a tylko wielka chęć by był chłopczyk :)
Mąż mówi że mając trzy siostry jest przyzwyczajony do dziewczynek, więc się bardzo ucieszy jak będzie kolejna :) Byleby było zdrowiutkie maleństwo :)

11 lata 6 miesiąc temu #681278 przez MoNiaaa
moj M marzy o chlopcu ale z kolei mowi ze ma przeczucie ze bedzie kolejna dziewczynka ale wiem ze jak sie okaze ze bedzie wymarzony syn to bedzie pekal z dumy!!! ja nei wiem czemu ale jakos sie boje chlopca no i dziewczynki mozna stroic itp a po julc mam tyle slicznych ubranek :blink:

http

]

11 lata 6 miesiąc temu #681307 przez mokka
mnie to jest w sumie totalnie obojętne czy chłopiec czy dziewczynka. Jesli byłby chłopiec to wiadomo, szkoda trochę że nie można go stroić tak jak dziewczynkę. Z drugiej strony jednak, jak pomyslę że kiedyś mialabym natoletnia córkę o ktorą balabym się non stop gdyby tylko wychodziła z domu (jeszcze gdyby się wdala we mnie to byłaby juz zupelna masakra bo jako nastolatka bylam nie do zniesienia) to sama nie wiem czy chlopiec czy dziewczynka lepsze ;)

Ciekawe na ile sie sprawdza te nasze przeczucia :)

Nie moge sie juz doczekac nastenej wizyty u gina. Cale szczęście 24 juz niedlugo

Fasolek [*] 10tc (2016)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka