BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 6 miesiąc temu #680225 przez DoMI*
a jak powie zebym poszła do gina?ze on nie moze

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #680226 przez MoNiaaa
domi co bedzie podejrzane?w ciazy jestes to mozesz isc od 2 dnia na l4 a skoro oni sa tacy wobec ciebie to ty nie bedziesz gorsza

domi ogolny lekarz tez ci l4 wystawi powiesz nawet ze wymiotujesz i masz mdlosci i nie dasz rady a twoj gin ma wolne wiec nie ch ci wypisze na czas do wizyty a pozniej wezmiesz od gina

http

]

11 lata 6 miesiąc temu #680227 przez DoMI*
to zadzwonie ze ide do lekarza zeby kogos załatwiły na moje miejsce.
i sproboje sie umowic na wizyte do kogo kolwiek

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 6 miesiąc temu #680229 przez mirka26
domi nie myśl na zapas, idż do ogólnego i musi ci wypisać a to czy masz l4 to w pracy te pindy powinno gówno obchodzić. a teraz niech jebią za ciebie głupie krowy

11 lata 6 miesiąc temu #680232 przez mirka26
dziewczyny nawet nie wiecie jak się cieszę że was mam. bo w domu teraz sama ani się odezwać a tak mogę z wami o wszystkim pogadać bo wiem że znajdę u was zrozumienie. super że są takie fora

11 lata 6 miesiąc temu #680233 przez DoMI*
to fakt ja rozniez sie ciesze ze jestescie.
wiecie co postanowiłam pojsc do tej chorej pracy zobacze co mi powie kobieta z biura o mojej umowie i pozniej podejme jakies kroki.

musze dac rade chodz wiem ze bedzie ciezko.

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 6 miesiąc temu #680236 przez mirka26
super nie??/ twój wybór. ja wieczorem będę to daj potem znać co ci powiedziały. to tak wychodzi że ciąża to zbrodnia :huh:

11 lata 6 miesiąc temu #680241 przez mirka26
ok ja wskoczę później, miłego dnia mamusie :X niedobrze mi

11 lata 6 miesiąc temu #680248 przez anitkade
DoMi, a czy szefowa biura wie, jak koleżanki Cię potraktowały? Ja bym od razu poszła o tym porozmawiać, bo tym L4 to więcej szkody zrobić pracodawcy niż koleżankom, a nad ciężarną się pastwić to jest naprawdę najgorszy rodzaj upodlenia, brak mi słów, normalne bestie. I to jeszcze kobiety. Nie przejmuj się nimi w ogóle (w miarę możliwości). Jeśli Ci słabo i bardzo źle się czujesz to porozmawiaj z lekarzem. A tymczasem ja bym poszła bez skrupułów do szefowej tego polskiego biura, czy ona wie, jakie ma pracownice. Bo to one ją wpędzą w kłopoty i w Twoje L4, którego być może inaczej byś nie brała.
No co za babiszony przepaskudne. Słów mi brak, naprawdę.

11 lata 6 miesiąc temu #680270 przez mokka
anitkade ma rację. też poszlabym odrazu do szefowej na skargę. A tymi dziewuchami się nie przejmuj, widocznie mózg jest dla nich pojęciem zupełnie obcym. Rob swoje a na nie nie zwracaj uwagi. Poradzisz sobie! :)

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 6 miesiąc temu #680274 przez MoNiaaa
tylko pytanie jest takie czy szefowa sie tym przejmnie musisz domi zobaczyc jak sie wszyscy nastawia do tej sytuacji jesli nadal beda cie dreczyc to idz na l4 i finito

mnie od wczoraj glowa boli nie wiem czemu :(

http

]

11 lata 6 miesiąc temu #680280 przez ulcia78blondi
To ja w temacie polityki prorodzinnej:
Mój pracodawca kiedy dowiedział się, że jestem w ciąży zawiesił mi umowę o dzieło:-(
bezpodstawnie, w pierwszej ciąży miałam wypłacaną do 9 miesiąca, a teraz taki zgryz- skąd miałam wiedzieć, że taka będzie reakcja kiedy się przyznam.
Nie mam słów jak są traktowane kobiety w tym kraju:-(
Staram się nie zadręczać z tego powidu, choć to bardzo trudne, bo bez tej umowy nie mamy pieniążków na opłaty i raty kredytów:-((( kompletna porażka!!!

Rodzicom jednym i drugim powiedzieliśmy o ciąży. Jedni się ucieszyli a dla drugich to był niewyobrażalny szok, bo nie zakładali nigdy, że ich wnuczek będzie miał rodzeństwo.

Teraz mamy dylemat co zrobić, żeby przyszły rok przeżyć - czy brać kolejny kredyt na przeżycie czy się gdzieś przeprowadzić. Brak słów.

11 lata 6 miesiąc temu #680295 przez Dominiczka
Wg mnie te babki, są po prostu zazdrosne o to, że jesteś w ciąży.

Jeżeli chodzi o kwestię finansową u nas. Ja obecnie pracuję na umowę zlecenie.Nie wyciągam więcej niż tysiąc. Pracować raczej długo nie będę. Jak się zwolnię zostanę z niczym. Mój partner nie ma stałej pensji, tylko dostaje stypendia. Jest sportowcem (nie jest piłkarzem) nie zarabia milionów. Trudno nam będzie wyżyć z jednej 'pensji'.
Dlatego dobrze, że podpowiedziałyście z tym, żeby zatrudnić się do znajomego i skorzystamy z tego. Mój ojciec ma swoją firmę, a jak nie on to połowa rodziny ma swoje działalności i coś się zrobi. Nie ma sytuacji bez wyjścia.

11 lata 6 miesiąc temu #680304 przez mirka26
tak to już jest w naszym kraju. szkoda gadać normalnie. ja siedzę i ryczę w poduszke. mam jakiś dołujący dzień. niech już mój mąż wróci z pracy i mnie przytuli

11 lata 6 miesiąc temu #680312 przez MoNiaaa
ulcia to rzeczywiscie w nieciekawej sytuacji sie znalazlas a nie da sie tego zglosic gdzies ze to niesusznie ci zawiesil umowe???moze da sie to jakos odkrecic? nie wiem wogole co pracodawny zalezy jak bys poszla na l4 to i tak zus ci placi??

ja na szczescie mam umowe o prace ale na 3/4 etatu i tez tysiaka nie wyciagne chyba ze jakas dobra premia wpadnie co teraz sie zadko zdarza moj M narazie jest na stazu wiec nie jest najgorzej ale staz konczy mu sie pozna jesienia i wtedy bedzie ciezko znalesc prace ;/
ale pocieszam sie ze jak sie maly urodzi to troche kasy wpadnie bo becikowe i jesczze mam dodatkowe ubezpieczenie w pracy wiec moze jakos przetrwamy do wiosny :P

http

]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka