- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- pysiaczek19918
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- pysiaczek19918
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
Dorcia ja po Julke chodze z Zuzka

- pysiaczek19918
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
A z tymi krostkami to bylyscie u dermatologa? Czy poczekac jeszcze i zobaczyc jak te emolium zadziala. Bo juz tesciowa zyc mi nie daje juz mi nawet prywatnie kazala bo ta sie niby lekarka niezna.
- pysiaczek19918
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Emilka - fajnie, ze się odezwałaś. Opowiadaj o swojej Hanusi!!
A ja dzisiaj ładną szopkę miałam - Hania po południu niezły koncert dawała i chcieliśmy jej dać czopek uspokajający. I po tym czopku po może 10 minutach strzeliła kupę podczas karmienia, potem zaglądam, a tu po brzegi pampek wypchany. A dzisiaj rano 3 kupki były już, więc nie wiem, skąd ona ma tyle miejsca w jelitkach. W każdym razie co do Pampersów - my mamy nadal 1, ale będę na 2 przechodzić. 1 są do 5 kg, a Hania ma 4,2kg, ale faktycznie ostatnio jakby maławe

I jeszcze z małych radości - Hania dzisiaj znowu ze mną gadała i nawet trochę z tatą. A rano powiedziała "glik", więc jest to oficjalnie nasze nowe ulubione słowo i tak do niej czasem mówimy

- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

A co do tuczenia to Hania się niezły pulpet robi

- pysiaczek19918
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Zastanawia mnie to czy jak dziecko nie spi kilka godzin to jest wszystko wpozadku. Bo Zuzia potrafi na prawde caly dzien niespac tylko jakies takie drzemki i sie przez to wlasnie zastanawiam czy sie nie najada moze i dlatego czasem daje butle. A mam pytanko z tymi witaminkami K i D bo my oddzielnie mamy do kiedy sie je bierze orientujecie sie moze?
A z ta kopa to u nas wczoraj i dzisiaj niunka tak sie zafajdala ze kompiela sie skonczylo a dzisiaj juz 3 kopki takie luzniejsze byly. Ehhh jak nie urok to sraczka:)
- kociaczek1610
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- 08.02.2013 [*] Aniołek
kurka musialam dac cyca bo ze mnie cieklo i koszula mokra eh ale mam nadzieje ze jak odstawie od cyca to bedzie dalej spac:)
wczoraj byla u nas taka ciotka i Filip dostal super zestaw welniany

- ulcia78blondi
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Anitka, u nas malutka jak tak mocno placze to zawsze albo jest juz tak zmeczona, ze nie umie usnac, albo placze bo nie moze zrobic kupki. Przestalismy nawet dawac jej espumisan, bardziej masujemy brzuszek, nosimy i wtedy jak kupka pojdzie to jest szczesliwa i usmiechnieta.
Co do krostek, tradziku. Mysle, ze nie ma co panikowac. U nas tez byly. Najpierw myslelismy, ze moze proszek ja uczula, potem ze moze tradzik niemowlecy. Zaczelam ja cieniej ubierac i jakos same zeszly. Ale lekarka mowila, ze moze to byc przez diete. Gdyby nie przechodzily to trzeba uwazac na nabial. Tfu tfu u nas teraz czasem tylko jakas krostka wyjdzie, oby tak bylo do niedzieli:-)
Dorcia, zdjecia to chyba dopiero na chrzcinach zrobimy naszych malych szkrabow razem, albo ja jak juz odetchnę zrobie im jakas sesje w domu.
Wikusia cudna, do schrupania! Filipek dżentelmen ze smokiem hihi, świetne zestawienie;-)
Acha, co do pieluszek my jestesmy na 2-kach pampersach. Amelka ma ponad 5kg, ale wydaja mi sie duze. A trojki od ilu sa kilogramow?
Ja tez jeszcze delikatnie plamie a to juz ponad 7 tygodni minelo od porodu.
- kociaczek1610
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- 08.02.2013 [*] Aniołek
- krecia88
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Ja pampki mam ciagle 1, ale mysle ze pod koniec tygodnia juz na 2 wskoczymy bo mala bedzie juz blizej 5kg.
Ja tez plamie jeszcze. Niby zdarza sie tak ze karmiac piersia okresu mozna nie miec i przez pol roku... na poczatku marca musze do lekarza isc na kontrole.
My tez mamy problem z wiwczornym zasnieciem. Z reguly kolo polnocy lapie ten glebszy sen.
Musze wprowadzic jakia rytual zasypiania typu bajka czy cos to moze bedzie latwiej
- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
ja już nie plamie... od jakiś 2 tygodni już niż kompletnie... a wcześniej jakieś tylko brudy że sama wkładką wystarczyła... no ale ja i okres zawsze miałam skapy... mam nadzieję że taki będzie cały czas... w sumie to i tak na wizycie u gina 17 marca biorę tabletki bo nie ma nowy by zaliczyć kolejna wpadkę... :-D
pampersy dada 2 sa od 4 do 6 kilo o ile dobrze pamiętam...
co do spania... mój dość ładnie śpi... pewnie spał by ładniej gdyby nie to że budze go na kąpiel... ale wczoraj akurat nie obudziłam bo sama nie miałam siły na nic a więc zrobiliśmy sobie święto brudaska :-D i wyobraźcie sobie że mlody jak zjadł o 16 tak obudził mi się dopiero o 22.30 potem o 3 no i na chwilę obecna dalej śpi... a ja wczoraj o 19 też już poszłam spać... byłam taka padnieta że głowa mała...ale strasznie męczy go kupa... cisnie cisnie i nic z tego... biedaczek mój malutki... wczoraj cały dzień kupy nie było... nie dobrze! no i jakoś bardzo dużo ulewa... strasznie dużo... i jakoś tak mnie to nie pokoi... no ale jutro idziemy do lekarza na szczepienie no to porozmawiam z lekarzem... bo mamy też problem z przepajaniem... mały nie chce nic kompletnie pić... na początku pił jeszcze herbatke koperkowa... teraz nic... ani tego ani rumianku... woda działa na niego jak woda święcona na diabła... wody z glukoza też za nic nie chce... eh... no ale siostra moja mówiła że ona swoich maluchów nie przepajala a też była na mm...
- kociaczek1610
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- 08.02.2013 [*] Aniołek

kasiek ja tez zawsze mialam skapy okres i mam nadzieje ze tak zostanie (3dni okresu i 2 takieg plamienia)

- Bella27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Nasza nocka nie ciekawa co 2 godz mały budził się na jedzenie.Wczoraj była położna obejrzeć tą wysypkę i też stwierdziła, że to trądzik i kazała tego niczym n ie traktować bo samo przejdzie, a mnie już szlak trafia jak widzę tą biedną buźkę.W nocy wszystko zniknęło, a rano mały płakał i znowu widać.Wkręcam sobie już, że to może alergia kontaktowa...Któraś dziewczyna też pisała, że dzidzia ma trądzik nie pamiętam, która ale pytanie czy coś na to stosuje czy zostawia w spokoju?Janek też męczył się z kupką wczoraj, biorę go do kąpieli i chciałam zobaczyć do pampera czy nie ma kupki i jak odchyliłam to aż wyleciała i cała się upaprałam takie wielkie kupsko:-)