- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2014 !
Mamusie Luty 2014 !
- Lunia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Kasiek ten zus to jakaś kpina! Może napisz do nich list polecony, na pismo muszą Ci odpowiedzieć.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Zosia o też się zdziwiłam z tą wątróbką, ale to pewnie jak ze wszystkim w niewielkich ilościach nie szkodzi.
Tweety też myślę, że Twój mąż może być zmęczony, tym bardziej, że to początek pracy. Mój mąż nie pracuje fizycznie, ale sama wiem jak można być czasem zmęczonym po pracy umysłowej. Ja chodzę na drobne zakupy, a te większe zawsze robimy razem.
Mnie moja mama ostatnio denerwuje. Wymyśliła sobie, że mam nie jechać na 1 listopada do rodziny męża bo za daleko. No i mi robiła drobne uwagi, potem mojej siostrze a teraz ciotce. Trochę ją dziś o to wyzwałam, że ma się nie wtrącać ja się dobrze czuje itp to oczywiści się obraziła i całą winę zrzuciła na mnie, że to ja wymyślam, że wcale tak nie było itd Na końcu pojechała, że to nie tylko o mnie chodzi ale i o dziecko- byle wzbudzić poczucie winy ;/ Odkąd jestem w ciąży stała się tak upierdliwa. Wszyscy w koło mają się za mądrzejszych i uważają, że ja jestem całkowicie głupiutka ze wszystkim.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do "mamusi" to wypisz wymaluj moja... ale sposób masz dobry i tego będę się trzymać.
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
no ciekawa jestem jak to bedzie... slyszalam że zus potrafi jedno zwolnienie nawet na 2 razy wypłacać tz w dwuch ratach. i niby wypłaca albo 15 albo 30 no wiadome że czasem z poślizgiem jesli to wypada weekend... ciekawe w ogole jak oni to sobie policza... az sie boję ale coz...
luna
z tym listem to wiecej zachodu niz to warte... bo nie dosc że napisać to musiałabym isc do urzedu stanu cywilnego żeby potwierdzić że ja to ja a wiec jakas tam opłata za głupia pieczątkę... a bo przeciez taki list każdy moze sobie napisać w moim imieniu... jedyne co to musiałabym wstawić sie osobiście... ale nie pojadę bo raz za daleko, a dwa mogą sie przyczepić że dlaczego przyjechałam skoro na zwolnieniu mam że muszę lezec... taki jest wspaniały nasz polski zus. oni sie nie spieszą z wypłata... ale wez ty sie spóźnij z opłata jakíes chociazby 3 dni... to juz wielki problem, odsetki albo bóg wie co...
- Lunia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Najgorsze z moją mamą jest to, że ona nigdy taka nie była. Tak bym się pewnie już przyzwyczaiła. Odkąd jestem w ciąży czuję się jakbym miała inną mamę. Może to jest śmieszne ta sytuacja. Ale widzę, że ona uważa, że ma do tego prawo i strasznie mnie to złości.
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nikola mój największy skarb :**
On zmęczony jest tylko wtedy gdy ja cos chce od niego. Mamy obejrzeć film gdzies wyjść pogadać czy cos to zawsze słysze ze zmeczony jest. Ale napieprzac na komputerze to nie jest zmeczony ;/
Ja sie za godzine musze na autobus isc i jechac do Bytomia. A tak mi sie chce jak krowie tanczyc.
Jeszcze na dodatek sie na deszcz zbiera.
Jedyne co mnie pos=ciesza to ze kolezanka ma do oddania firmwe rzeczy i mi je przyniesie.
- zosiaxvx
- Wylogowany
- budujemy zdania
- drugie dzieciątko w drodze :)
z 2 kwietnia przespałam sie i mam podly humor teraztweety1992 napisał:
Lecz lecz żeby na starość nie było zębów do szklaneczki
dokładnie
Tweety no tak jest z facetemi. Jesteście młodzi, trzeba się dotrzec,dla Twojego meza praca to "nowość" wiec zmęczony jest,a jeszcze dzidzia będzie. Ustalcie wszystko za wczasu. Nie moze być wszystko na głowie mamusi
Aisod DZIEKI!! Uspokoiłaś mnie
Wola u mnie samopoczucie podobne,ale jakos lepszy humor.. jedna szafa juz przewieziona blizej końca przeprowadzki.
Zosia a z którego miesiaca jest Twój synek? Mikołaj z lipca, 22 dokładnie
Kasiu dzisiaj chyba taki dzień... wysyłam buziola na pocieszenie Dobrze,ze zwolnienia juz są w Zusie. A peniązki będa na konto czy listonosz przyniesie? Adres podany był ten gdzie teraz mieszkasz?
Co do wątróbki myslałam,ze nie wolno, ja nie jem. Pewnie w małych ilościach nie zaszkodzi.
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nikola mój największy skarb :**
Ja z moja mama nigdy sie nie dogadywalam i nie dogadam. Ona nienawidzila mnie od samego urodzenia i sie z tym nie kryla. Jedynie co to trzymala mnie chyba tylko dla pieniedzy po tacie. Zazdroszcze Wam tego ze macie fajne mamy. Bo ani ja tego nie mialam ani mój mąż także.
A Wy jak tam humory? Ja mam chwilowo neutralny
- Sarenka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Jejkuuu - dziewczyny widzicie jak te suwaczki Nam się szybko przesuwają? A my coraz większe... Coraz ciężej po schodach wejść. I ja mam wrażenie, jakbym znów szybciej czuła się padnięta i senna. Czyżby mój sen z pierwszego trymestru powrócił?
Ogarnęłam nieco rachunki, zakupiliśmy odkurzacz:) i lecę do Małej Chrześnicy:)
Pozdrawiam Brzuchatki:D
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- aisod
- Wylogowany
- rozmowna
Twetty z facetami gorzej niż z dziećmi... :/
Sarenka no to podziwiam Cię, że cały czas jesteś zajęta... Potrzebuje trochę energii podziel się
Kasiek no to Cię ochota wzieła
Lunia mamy niestety tak mają... Jak Ci coś takiego mówi, że nie możesz czegoś robić wystarczy, że powiesz, że konsultowałaś to z lekarzem i powiedział, że Ci wolno Później też sie to sprawdza, przy dobrych radach przy pielęgnacji dziecka
- Lunia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mam takie pytanie. Wg lekarza do którego chodzę to powinnam mieć tylko 4 usg w trakcie ciąży. No i faktycznie idziemy tym rytmem, następne mam mieć w 33 tygodniu (ostatnie miałam 1.10) wychodzi czekać jeszcze 6 tygodni. Widzę, że są rozpiski o tym, iż powinno się mieć w 12 tygodniu, potem to połówkowe ale widzę dużo artykułów o następnym w 30 tygodniu ciąży. Więc już nie wiem sama. Bo jak prześpię ten odpowiedni tydzień to trochę lipa. A Wy jak macie?
- aisod
- Wylogowany
- rozmowna
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- zosiaxvx
- Wylogowany
- budujemy zdania
- drugie dzieciątko w drodze :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.