BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 2 miesiąc temu #780268 przez aska27
Kasiu Sarenko ściskam kciuki za Wasze wyniki!!! :kiss:

Sarenko moze to dzidzia się rozpycha ;) ale lepiej sprawdzić.

Kasiu dzieki, własnie mam nadzieję,ze będzie juz dobrze. Co do imienia postanowiłaś już coś?

Tweety jeszcze tylko pare dni, do piątku czas szybko zleci.
Co to za szkoła, co tam robisz, pochwal się?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #780277 przez tweety1992
A szkoda gadać dziewczyny, pamiętacie jak opowiadałam Wam o moich przebojach z matką Adama i moja. Przez nie nie ukończyłam szkoły :( I teraz robię ostatnia klasę ogólniaka.

Ale potem chcę iść na kurs groomingu i na 2 letnią policealkę weterynarii.

Dziecko mam juz gdzie ulokowac ale i tak chce żeby najpierw skończyło pół roku chociaz.

No niby Aska do piątku te 3 dni ale ja tu normalnie jak na szpilkach siedze.

11 lata 2 miesiąc temu #780284 przez kasiek21
u mnie wyniki jutro dopiero... nie jestem pewna ale wieczorem chyba bede mogla je sobie sprawdzić przez internet.

co do imienia to zostaje Igor. moj G sie nie zgadza na Nikodema... a wiec coz.. moze kiedys przy 2 dziecku jak sie upre :-D

11 lata 2 miesiąc temu #780296 przez tweety1992
O ile to znowu będzie chłopiec KAsiu :D

11 lata 2 miesiąc temu #780297 przez aska27
Kasiu mi też się podoba Nikodem,ale mojemu męzowi włąsnie niebardzo.. faceci :silly:

Tweety fajne plany, tylko co to jest "grooming" :unsure: hihi zaraz sobie sprawdze. Wszystko pomalutku się ułozy :blink:
A co do czekania to sie nie dziwię..ale juz niedługo.
Ja mam badanie w następną środę i też się juz denerwuję.

11 lata 2 miesiąc temu #780303 przez tweety1992
Grooming ? Osoba która zajmuje się kosmetyką i fryzjerstwem dla psów i kotów :)

Od najmłodszych lat chciałam ze zwierzetami pracować a że weterynarz odpada ze względu że mam za wielką wrażliwość boję się krwi i igieł oraz nie umiałabym zabic zwierzecia musiałam zrezygnowac z tego marzenia.

11 lata 2 miesiąc temu #780328 przez aska27
ach.. Tweety świetny pomysł więc :)

spać mi się chce, głowę mam ciezką oj...

Czy ktos tez w najbliższym czasie wybiera się do lekarza?

11 lata 2 miesiąc temu #780342 przez Edi28
Asiu gratuluje sprawy z mieszkaniem, mam nadzieję, że teraz już pójdzie z górki :) ja mam wizytę 12 listopada, czyli jeszcze trochę :)
Kasiu, Sarenko życzę dobrych wyników :)
Mam pytanie, drugi dzień z rzędu boli mnie brzuch tak jak na okres, myślicie, że powinnam się martwić, czy to raczej normalne?

11 lata 2 miesiąc temu #780344 przez tweety1992
No ja jutro z mężem do dentysty i w piątek na tą wizytę :)

No wiem że to dobry pomysł. Macie zniżkę u mnie jako znajome :D

Już na moim piesku sobie ćwiczę :p

11 lata 2 miesiąc temu #780346 przez kasiek21
ja mam dopiero 18. no chyba że wyniki które jutro odbiore nie będą zbyt dobre wtedy pojde szybciej...

kurcze czy wam też sie ten dzien tak strasznie ciągnie??

11 lata 2 miesiąc temu #780355 przez tweety1992
Tzn moze nie ciągnie ale strasznie przymula. Nic się nie chce.

11 lata 2 miesiąc temu #780393 przez Aneteczka
Witam :)

ja juz po glukozie. Wyniki beda jutro do odebrania. 75g, slodkie to bylo, ale nie jakies straszne do wypicia. Uwinelam sie z tym kubeczkiem w 3 min i nawet z cytrynka sie nie bawilam. Przy ostatnim lyku zrobilo mi sie troche niedobrze, ale dalam rade :) Gorzej bylo z pobieraniem krwi, najpierw morfologia, grzebala mi ta igla w zyle i nie mogla sie wkluc, okropne uczucie. W koncu z nadgasta wziela. A przy drugim poborze, znalazla zyle ale od koniec pekla i mam wielkiego sinca i boli mnie ta reka. Strasznie kiepskie mam te zyly :)wizyta 12.11 :)

11 lata 2 miesiąc temu #780419 przez Lunia
Hej ja mam wizytę 7.11 ale na pewno nie będę miała usg ;/ Dziś też robiłam badania, ciekawe jak moja hemoglobina po braniu żelaza wygląda.
Czuję się ostatnio okropnie ciągle zmęczona i śpiąca jestem, jak na początku ciąży. I męczy mnie straszny ból krzyża i spojenia łonowego tak jakby mi ktoś kości poobijał.

Edi nie mam pojęcia co z takim bólem, bo nie miałam nigdy. A może jakoś o tym czasie powinnaś mieć okres, bo podobno takie bóle są odczuwalne...

3mam kciuki za wasze wyniki glukozy! :)

11 lata 2 miesiąc temu #780434 przez zubi
Witam, mamusie

Edi ja miewałam takie bóle trwały 1-3 dni pod rząd i przypominały ból brzucha w pierwszym dniu okresu. U mnie pojawiały się w nocy dlatego nie wiem ile trwały bo zasypiałam a jak rano się budziłam to ich nie było.
W mojej książce o ciąży pisało że takie bóle się zdarzają i że są oznaką rozciągania się macicy. Ale jeśli masz się nimi martwić to lepiej zapytać lekarza.

Dziewczyny otrzymałam od znajomej bardzo fajną książkę o bobasach pod tytułem "bobas instrukcja obsługi" autorka Louis Borgenicht a jej koszt to 29,90 zł ( tak widnieje na książce) polecam wam ją ponieważ jest w niej wszystko o dziecku w zabawny sposób napisane, że mój mąż sam do niej usiadł i zaczął czytać.

Kasiek zarówno imię Igor i Nikodem są ładne dla chłopca- może się okazać że jedno z nich wybierzecie, a jak mały się pojawi to stwierdzicie że nie pasuje i zdecydujecie się na drugie ( moi znajomi tak mieli).

Pozdrawiamy, brzuchate towarzystwo :)

11 lata 2 miesiąc temu #780442 przez andzia90
hej dziewczyny , ja własnie jestem po wizycie u pani doktor. Jestem trochę załamana bo moje wyniki glukozy które miałam robione 2 razy (opowiadałam wam dlaczego)wyszły oba trochę różne i nie wiadomo na który patrzyć . Wiec pani doktor zabroniła mi jeść słodkiego już definitywnie i muszę iść na wizytę do dietetyka aby mi przepisała jakąś dietę co będzie mało cukru. A do tego jeszcze mi w wynikach wyszło ze mam piasek w nerkach :( ehhh i tak źle i tak nie dobrze :( ale jedynie z czego się bardzo ciesze to to ze miałam robione USG i z Maciusiem wszystko w porządku :) oczywiście zwinięty w kulkę był ale i tak dużo widziałam :) i od czasu wizyty kopie :)kolejna wizyta 6.12 :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka