- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2014 !
Mamusie Luty 2014 !
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
zbliza się 11 listopada, a to oznacza moje ukochane Rogale Świętomarcińskie mniaaammm
Dzisiaj byłam w Poznaniu tylko 8 zł szuka, hmm...
niestety boję się jeść, a pamiętam,ze gdy byłam z Mikusiem w ciazy to zjadłam ich mnóstwo w tym roku dietka,mama palnuje tez piec rogaliki... niezła próba silnej woli mnie czeka
Tweety szukam kocyka na allegro, w moim komputerze zapisałam sobie link, chciałam kupic, niestety komputer wysiałd i teraz od nowa szukam, może uda mi się znaleźć.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nikola mój największy skarb :**
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
W kazdym razie nie martw się na zapas, moze akurat u Ciebie wszystko bedzie dobrze, oby!
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
my juz sobie odpoczywamy. igor szaleje w najlepsze. kurcze spodobało mi sie imię nikodem i chcialam zmienić ale moj sie nie zgodził. a szkoda przeciez to takie ładne imię
co do pakowania torby. to najlepiej dowiedziec sie czego wymagają w szpitalu w którym zamierza sie rodzic. ja dostalam rozpiske na szkole rodzenia. moja torba powinna zawierać tak ;
koszula nocna rozpinana z przodu lub pizama (koszule do porodu oni dają. chyba że ktora z kobiet bardzo chce mieć swoją)
szlafrok i skarpetki ( skarpetki po to bo pomoc gdy jest zimno w stopy poród nie postępuje tak jak powinien. a wiec dlatego rodzi sie w skarpetkach )
karcie oraz klapki pod przysznic
majtki jednorazowego użytku
biustonosz do karmienia plus wkladki laktacyjne
ręczniki najmniej 3 szt. (jeden kompielowy, do twarzy i rąk oraz do krocza)
przybory do mycia kosmetyki
kubek, sztućce i woda mineralną najlepiej w malych butelkach i z dziubkiem.
coś slodkiego (ten punkt podoba mi sie najbardziej :-D )
DLA DZIECIA
pampersy (najmniejszy rozmiar w razie czego można zamianic sie z polozna )
chusteczki nawilzone
i jesli ktos chce to moze zabrać ze soba ciuszki ale nie musi bo szpital zapewnia. a przy swoich jednak trzeba uwazac żeby polozna nie zabrała ich do prania bo potem i tak pewnie juz nie wrócą. a wiec szkoda
NO I NAJWAZNIEJSZE!! DOKUMENTY!!
dowód osobisty (jesli jest nie wymieniony po zmianie stanu czywilnego to rowniez akt malzenstwa. )
kartę przebiegu ciazy
wynik grupy krwi i czynnik RH oraz wyniki badan dodatkowych. (ostatnia morfologia, mocz i po 35 tc wymaz z pochwy przeciw tam czemuś juz nie pamietam czemu. jesli tego nie ma uznaje sie że rodząca ma wynik dodatni i od razu dostaje sie jakiś tam antybiotyk dozylnie co godzinę do końca porodu )
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
po to tu przeciez jestesmy. ale tak jak pisalam. przed porodem warto dowiedziec sie czego wymaga szpital. bo przeciez kazdy jest inny... w niektorych wymagaja nawet rozki dla dziecia badz kocyki. u nas nie trzeba
szkola rodzenia naprawde swiena sprawa. polecam kazdemu
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja leże już w łóżku bo rano muszę wstać. Jeszcze chwilę posiedzę póki nie zasnę
- Aneteczka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
ten wymaz z pochwy jest na obecnosc jakiegos tam gronkowca, ktory naturalnie zyje sobie w okolicach ludzkiego gardla, ale z pewnych przyczyn u wielu kobiet znajduje sie dodatkowo w pochwie i antybiotyk podaje sie przed porodem, zeby nie zarazic malenstwa, gdy worek plodowy peknie
- Aneteczka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Marudka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Witam wszystkie,
ja miałam wizytę wczoraj. Ból pleców i spojenia łonowego może oznaczać, że spojenie łonowe mi się rozchodzi i muszę iść do ortopedy, jeśli tak to do końca ciąży będę musiała leżeć
Hemoglobina znów niska i żelazo muszę brać... A mówią, że ciążą to nie choroba :/
Marudka ja nie mam dobrych wieści. W ciągu dnia po śniadaniu, obiedzie i kolacji mam cukier idealny. A na czczo tak około 94, 95 i wczoraj mi diabetolog przepisała insulinę ;/ Także najlepiej to skonsultuj. Marudka a jakie Ty masz normy? Bo ja na czczo do 90 a potem godzinę po posiłku do 120, a z tego co widzę to przekraczasz.
Sarenka wszystkie moje koleżanki używają proszku Dzidziuś, podobno tani a dobry. I z tego co wiem to nie używają żadnego płynu do płukania. Robią podwójne płukanie po proszku, bo dla dziecka ciuszków niby nie powinno się nic dodawać.
Mi mówił rodzinny, ginekolog i w laboratorium, że norma na czczo 100 a 2h po posiłku 140 więc już sama nie wiem jak to jest.
Ginekolog mi powiedziała, że przy takich wynikach dieta wystarczy, ale ide do niej w srode bo musze odebrać wynik drugiej krzywej cukrowej i jak znow bedzie 101 na czczo i 140 po 2h to poradnia diabetologiczna
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a ja dziś od 6.30 na nogach. moj mężczyzna mnie obudzil bo jednak nie jechali do pracy bo auto sie popsuło a wyjeżdżają zawsze z pod mojego bloku. wstawiłam pranie przespalam sie godzinke i czas teraz to pranie wywiesić. moj wyleguje sie na kanapie przed telewizorem. ja jeszcze tylko ogarne kuchnię i jestem wolna
- Marudka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Magda duże podpaski,
wkładki laktacyjne /ja będę potrzebować duzo/ + stanik do karmienia, bo mi te wkładki uciekają
majtki poporodowe,
maść na brodawki KONIECZNIE Purelan polecam, bo mialam..
Tamtum Rossa jest dobre jesli się rodzi naturalnie,ale cięzko w szpitalu zrobić, ewnetualnie szare mydlo, które przyspiesza gojenie,
gabka,
2-3 koszule,
szlafrok
to takie najpotrzebniejsze rzeczy co mi przyszło teraz do głowy
Tabelkę zrobiłam od nowa... jesli coś jest do poprawki to piszcie
Asiu mi termin się zmienił 7.02 i miejscowość Wrocław
- Marudka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
oj nie dobrze sie macie kobietki z ja cukrzyca. ja na szczęście mam wynik dobry. po godzinie 129 a norma do 140. a wiec właściwie nie mam czego sie obawiać. a słodkie jadłam jem i jeść bedn. nie wyobrażam sobie jakby też musiala odnowić sobie owoców. eh.
a ja dziś od 6.30 na nogach. moj mężczyzna mnie obudzil bo jednak nie jechali do pracy bo auto sie popsuło a wyjeżdżają zawsze z pod mojego bloku. wstawiłam pranie przespalam sie godzinke i czas teraz to pranie wywiesić. moj wyleguje sie na kanapie przed telewizorem. ja jeszcze tylko ogarne kuchnię i jestem wolna
Kasiu chyba po 2h 129? nigdy nie sprawdza się wyniku po godzinie tylko po 2 od ostatniego posiłku czy podania glukozy
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Balej mnie męczy katar i jakas taka nie swoja jestem.
Mały jakoś sie dzis nie uaktywnil jeszcze ale zapewne przegnije caly dzien i na wieczor znowu pokaze ze jest.
Co do glukozy to sie booje
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Juz zmieniam w tabelce.