- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2014 !
Mamusie Luty 2014 !
- Marudka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Słodyczy nie jem, owoce też ograniczyłam, jem warzywa, nie słodze nic, ale to strasznie ciężko przestrzegać bo np pierogów tez nie mozna jesc bo sa maczne chyba ze by robić wszystko na mące razowej, makarony to samo. A ja jestem nie przyzyczajona jeść zdrowo i cięzko mi to opanowac co moge a co nie, niby się staram a pozniej wychodzi ze nie mozna
zadnych soków, chyba ze grejfrutowy, ale tak to zadnych karotek, jabłkowych itp. bo maja w składzie syrop glukozowo-fruktozowy,
nawet się teraz od tygodnia męcze z suchym kaszlem bo też zadnego syropu nie moge wziąć, ssam tabletki isla ale mało mi to pomaga i strasznie mnie ten kaszel męczy
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
Dla mnie było to bardzo ciężkie, niby mówią, że cukrzyca się pojawia jak kobieta jest po 35 roku życia i ma trochę nadprogramowych kilogramów co u mnie było kompletną odwrotnością ponieważ mam 21 lat i jestem chuda jak drągal
Czekałam tylko na przyjście na świat Synka, wigilia i święta zero słodkiego nic co jest związane z pszenicą i zawiera dużo węglowodanów, wszyscy gadali 'popatrz jaki piękny serniczek' wiem, że to trochę dołujące ale zawsze macie siebie tutaj, my na lutówkach 2013 gadałyśmy non stop o pomiarach, porażkach, słabościach i to dużo pomagało.
Kasiek uważam, że gin powinien Ci zalecić jeszcze to badanie po 32 tygodniu bo wcale cukier nie wyszedł Ci rewelacyjnie co do imienia dla Twojego Synusia miałam takie same dwa typy ale wygrał Igorek i właśnie łazi mi po całym salonie i wstaje przy wszystkim czego się złapie
Aska idź do rodzinnego po skierowanie i myślę, że lepiej dostać się do diabetologa i on zadecyduje co dalej bo takie badanie bardzo obciąża maluszka
A jeszcze mamusie słodkie musicie mierzyć ketony w moczu zawsze raniutko
jak cos to służe pomoca
- Marudka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
kazdy cukrzyk wam powie ze 2h bez różnicy czy glukometrem czy laboratoryjnie.
a norma 100 na czczo i 140 po 2h zadne 120 po 1h to kompletna bzdura
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Marudka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Tak naprawde wiadomo, że otyłość i złe nawyki żywieniowe mają wpływ na poziom cukru we krwi, ale wiek nie ma tu nic do rzeczy.
Wszystko zalezy od naszego metabolizmu, prawidłowego działania trzuski i problemem z wydzielaniem insuliny a w ciąży ze wzgledu na działanie hormonów może to niestety dopaść każdą z nas i nie ma reguły.
W wiekszości przypadków po ciązy wszystko wraca do normy, ale są sytuacje, ze w ciąza powoduje takie uszkodzenia, że cukrzyce się nabywa.
- zosiaxvx
- Wylogowany
- budujemy zdania
- drugie dzieciątko w drodze :)
teraz w tej ciazy nie mialam robionego tego badania
dzien dobry
- Marudka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- zosiaxvx
- Wylogowany
- budujemy zdania
- drugie dzieciątko w drodze :)
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Poczytaj sobie tutaj slodkiemamy.edu.pl/ to jest jedna z najlepszych stron kliniki w Krakowie.
- Marudka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Od jakiegoś czasu zaczeli robić krzywa 3 stopniową czyli naczczo, godzine i 2h po posiłku z czego lekarz patrzy tylko na ta 2h po.
Mi lekarka specjalnie zaznaczyła zeby nie mierzyć godzine po bo to szkoda się kłuc
- Marudka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Cięzarne są mega przewrażliwione co jeszcze podsyca, słodkie mamy znam znam tylko szkoda, że jest to czysta reklama marki Bayer i glukometrów contour ts, jestem technikiem farmaceutycznym i radze uwazac na wszystkie akcje organizowane przez koncerny farmaceutyczne.
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie Mamusie
- Marudka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Asia a ty idz jak najszybciej do gina lub rodzinnego w zależności do kogo szybciej się dostaniesz i niech cię skieruje do diabetologa zawsze to dostaniesz glukometr bedziesz mierzyc codziennie i bedziesz miała nad tym wieksza kontrole a tak to nie wiesz czy dieta daje jakies efekty czy nie.
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
ja mialam robione badanie obciążenia glukoza 50g a wiec pobierają po godzinie i norma byla do 140 a wiec niczym sie tak nie martwie. 18 mam wizyty a wiec lekarz mi powie co i jak. bylam u poloznej patrzyła na wyniki i mowila że są w porządku.
a teraz moze zmienmy temat o czymś nie związanym z cukrzyca jedzeniem czy badaniami... chce ktos papuge ?? :-D
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nikola mój największy skarb :**