- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2014 !
Mamusie Luty 2014 !
- Sarenka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Czytam na telefonie na bieżąco co u Was słychać, ale na ogół nawet nie mam kiedy napisać...
Przedwczoraj udało mi się zakupić kombinezon zimowy dla Małej - właściwie śpiwór. Upatrzyłam sobie jeden i chodziłam co jakiś czas patrzeć czy są na niego promocje, ale ciągle nic. Wracając od domku zaszłam do innego sklepu i tam znalazłam ten - był piękny,nie mogłam już wyjść i choć ciut droższy od poprzedniego (mama mi dorzuciła) wzięłam i MAM:) Mężowi się spodobał. Jest piękny, Rozmiar 62. Podejrzewam, że maleństwo po wyjściu ze szpitala może się w nim topić, ale śpiworek ma odpinaną kurteczkę i mam nadzieję, że ona jeszcze posłuży nawet na wiosnę.
Do tego zakupiłam malutką polarową czapeczkę na wyjście ze szpitala, białą. Poprawiło mi to humor.
A ostatnio miałam kryzysowe dni. Źle się czułam, wszystko mnie bolało, miałam wrażenie, że mnie rozerwie, byłam osłabiona, bez apetytu, nic nie jadłam i w ogóle. Wystraszyłam się tych wszystkich dolegliwości, niepokojów i rozmów z panią dr. I tym sposobem kolejnego dnia wstałam rano i postanowiłam nie panikować i wziąć się za siebie. Chyba stres podziałał zbawiennie, bo już teraz mi lepiej i dziś zjadłam ładnie śniadanie. Pewnie zrobię dodatkowe badania, żeby potem sobie w brodę nie pluć, ale musi być dobrze!
Wczoraj na szkole rodzenia oglądaliśmy Naszą porodówkę. Ehhh... Nie zamierzam tam rodzić, ale jeśli nie będzie innego wyboru to warunki tam są trudne...
Na szkole rodzenia dostaliśmy próbkę proszku JELP - dziewczyny doświadczone - używałyście tego proszku? jeśli nie to jakiego? A płyn do płukania tkanin? Ile tego dozowałyście np na pralkę ciuszków?
Zamierzam wybrać się do rossmana, bo teraz w promocji jest sudocrem i oilatum emulsja do kąpieli. Będzie sobie już czekać, a podobno to przydatne są rzeczy.
Ok przynajmniej jak raz napiszę to konkretnie:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Marudka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
ja staram sie trzymac diety a rano naczo cukier 106,109 a 2h po 137,146 róznie ale ciągle przy górnej kresce
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nikola mój największy skarb :**
wgl strasznie mi zimno ;/
- Lunia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
ja miałam wizytę wczoraj. Ból pleców i spojenia łonowego może oznaczać, że spojenie łonowe mi się rozchodzi i muszę iść do ortopedy, jeśli tak to do końca ciąży będę musiała leżeć
Hemoglobina znów niska i żelazo muszę brać... A mówią, że ciążą to nie choroba :/
Marudka ja nie mam dobrych wieści. W ciągu dnia po śniadaniu, obiedzie i kolacji mam cukier idealny. A na czczo tak około 94, 95 i wczoraj mi diabetolog przepisała insulinę ;/ Także najlepiej to skonsultuj. Marudka a jakie Ty masz normy? Bo ja na czczo do 90 a potem godzinę po posiłku do 120, a z tego co widzę to przekraczasz.
Sarenka wszystkie moje koleżanki używają proszku Dzidziuś, podobno tani a dobry. I z tego co wiem to nie używają żadnego płynu do płukania. Robią podwójne płukanie po proszku, bo dla dziecka ciuszków niby nie powinno się nic dodawać.
- zosiaxvx
- Wylogowany
- budujemy zdania
- drugie dzieciątko w drodze :)
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Popiszcie któraś ze mną żeby szybciej zleciał czas mi
- Aneteczka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja zamierzam cos zaczac kombinowac w polowie grudnia, a na ubranka po sylwestrze, powinny byc promocje poswiateczne:)
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- aisod
- Wylogowany
- rozmowna
Myśmy dziś na dworze od ósmej rano Słońce świeci i cieplutko jest
Tweety już pewnie poszłaś do lekarza Jak nie to idź już, bo w poczekalni może poznasz jakąś nową mamusie i ędziesz miała z kim pogadać
Ja używałam proszka dzidziuś, bo tani, a dość dobry. Jedyne co to radzę na pierwsze prania, nie kupować dużych opakowań, bo nie wiadomo czy dziecku, akurat ten proszek będzie pasował. Siostrzenica mojego W np. miała uczulenie na każdy proszek, musiała mieć prane ciuszki w płatkach mydlanych z szarego mydła. Także dopiero po porodzie i kilku dniach, możecie zrobić większy zapas czegoś do prania. Co do płynów do płukania to lepiej ich nie używać, bo to kolejna rzecz, która może uczulać. Dopiero tak około 3 miesiąca można zacząć płukać w płynie... Niektóre mamy już wtedy zaczynają prać w zwykłym proszku, tylko z podwójnym płukaniem.
Miłego dnia!
- andzia90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
- Elmirka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja już po rozbudowie domu. mogę tu wrócić. Aleks teraz chory i nie chodzi do przedszkola więc zajęcie mam.
co do proszków to ja też dzidziusia polecam. Uwielbiam jego delikatny dzidziusiowy zapach
u lekarza byłam w środę i wszystko jest ok. Ja mam niekiedy lęki że za wcześnie urodzę , że cos się stanie..hm nie wiem dlaczego. Mój aleks jest wcześniakiem ale z 36 tygodnia więc wszystko było dobrze. Pytałam lekarza ale powiedział że nie ma podstaw do twierdzenia że to się powtórzy tzn nie można zapobiegawczo nic zrobić. Mam nadzieję że będzie dobrze ale chciałabym już święta albo styczeń to będę spokojniejsza
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
czekamy na wiesci od lekarza... i wreszcie na jakies zdjatko waszego malenstwa )
elmirka
gratulacjjie ukonczonego domku teraz odpoczywac
a ja wlasnie skonczylam robic ciachooo... duze czekoladowe przelozone kremem czekoladowym i polane polewa czekoladowa Oj bedzie smacznie a na deser mam jeszcze caly kilogram pomaranczy :D
mama wlasinie kroi salatke warzywna ufff.. bedzie zarcia :D
czekam na 18 gdyz przyjezdza ma siostra z dziecmi na kolacjie :D
a tak w ogole to kucze cos mi wlazlo tak ciut wyzej niz posladek... i kurcze boli jak nie wiem.... ehhh
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
CHŁOPIEC ! Moje marzenie się spełniło Będzie mały Dominiś. Termin jednak na 4.03.2014 będzie.
Dostaliśmy skierowanie na 75 g glukozy,morfologię i mocz. Kolejna wizyta 5.12.2013 r.
Miałam zrobione dzisiaj badanie ginekologiczne,USG dopochwowe i brzuszne oraz ciśnienie(wysokie 147/73) i wagę(71,600). Mały waży 685 g DUZI SYNUŚ
Jedyne co to nie dostałam zdjęć
Adam się załamał bo on miał nadzieję na córeczkę tatusia
Mówie Wam taka jestem szczęśliwa że nie umiem usiedzieć w miejscu Dzwoniłam juz do babci do siostry no i od razu tu do Was wpadłam żeby się pochwalić.
- andzia90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
I teraz możesz spać spokojnie
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
To akurat na Mikołaja masz wizytę Super
Glukozę będę miała z palca hihi Musze pokupowac jakieś gówienka i ok 26-28 listopada idę dopiero na badania żeby były świeże