BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 2 miesiąc temu #784256 przez aska27
No mam nadzieję, musi być.

moja maluda wierci się niesamowicie wbrzuszku :)

Nie pisałam Wam,ze Mikołaj bardzo nie może się doczekać siostrzyczki, oczywiście opowiada,ze będzie ją kapał, da jej zabawki i mleczko :)

Mam nawet taki pomysł,ze zrobimy jej praezent który wręczy Mikołaj jako starszy braciszek :) juz nawet przemyslałam co kupimy :) bedzie to myjka i ręcznik oraz jakas przytulanka i książeczka :) moze tez buciki. Taka mała wyprawka od Mikołajka :) no i laurka, jak mała podrośnie bedzie miała pamiątkę :) przy okazji jemu tez cos kupie,zeby tez się czuł wyrózniony jako braciszek :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #784268 przez tweety1992
Aska bardzo dobry pomysł :)
U mnie nie ma drugiego dziecka także jedynie co to mój piesek może coś przynieść :p

11 lata 2 miesiąc temu #784275 przez Edi28
Witajcie Kobietki :)
ja właśnie wciągnęłam kolejnego rogala świętomarcinowego :) no takie są dobre :) szkoda tylko, że do najtańszych nie należą, dobrze że tylko raz w roku je kupujemy :) Zbieram siły by zacząć działać w kuchni, mam w planach zrobić dwie sałatki i ciasto no i jakieś przekąski, wieczorem mamy gości więc muszę coś przygotować :)
Kurczę od wczoraj bolą mnie plecy, tak w odcinku lędźwiowym, ból aż promieniuje na pośladek i udo, nawet w nocy mnie budził ból :( eh... chyba wkraczam w najcięższy okres ciąży :)
Asiu ,fajny pomysł z tym prezentem od Mikołajka dla Sary :) Mały poczuje się dumny, dając prezent dla Malutkiej :)
Mamusiom bez humoru życzę, by chandra szybciutko minęła i pojawił się uśmiech i dobry humor :)
Miłej niedzieli :)

11 lata 2 miesiąc temu #784293 przez tweety1992
U mnie lepiej ;)

Co porabiacie panny?

Ja mam ochotę na naleśniki :D

11 lata 2 miesiąc temu #784299 przez anjaa18
Hej dziewczyny :laugh:
Widzę, że nie tylko ja miałam ciężką noc, tez budziłam się parę razy w nocy do toalety, trochę mam już tego dość ech..
Czytałam trochę forum i wiem, że któreś z Was mają zwierzaki w domu, ja mam kotkę i suczkę, i trochę się obawiam tych badan na toksoplazmozę mam je w tym tygodniu zrobić, słyszałam że można się zarazić od kota jeśli jest nosicielem, ale że nie każdy jest, co myślicie?
Pozdrawiam :)

11 lata 2 miesiąc temu #784300 przez anjaa18
tweety też bym zjadła, ale robić mi się nie chce hehe:)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #784305 przez tweety1992
Ja Ci powiem że ja mam w domu szczury i psa. Niczego nie wykryli mi. Z kotami też miałam kontakt ale unikam ich bo oglądałam ost na Animal Planet "obcy wewnątrz nas" i tam pokazywali skutki toksoplazmozy dla osoby która nie była w ciąży. Ale jeżeli Twój kot nie wychodzi i nie masz bezpośredniego kontaktu z jego odchodami to wydaje mi się że nic nie powinno być. Znawczynią nie jestem także to tylko moje zdanie ;)

To zapraszam pod wieczór do mnie ja zrobię bo nie wytrzymam bez zjedzenia czegoś słodkiego.

Dodam jeszcze że moje kochane dziecko prawie cały dzień sie rusza i daje znać że jest tam :) Tak się cieszę że w końcu czuję często bo ost byłam strasznie załamana jak mało się ruszał

11 lata 2 miesiąc temu #784306 przez kasiek21
anjaa
ja tez mam w domu kota i psa. kota mam juz 6 lat a mimo to nie mialam toxoplazmozy. nie obawiaj sie na zapas bo moglas ja przechodzic jeszcze przed ciaza nic o niej nawet nie wiedzac a wiec juz teraz nie bedzie dla ciebie ani malenstwa grozna. a poza tym toxoplazmoza nie tylko od kota mozna sie "zarazic" bo rowniez surowe mieso i ziemia moga byc zrodlem tej bakteri. nie martw sie :-)

11 lata 2 miesiąc temu #784307 przez tweety1992
No i widzisz Anjaa jest dobrze i nie masz co się martwić ;)

A Ty jak tam Kasiu? Nie śpiąca? Dobry humor?

11 lata 2 miesiąc temu #784308 przez anjaa18
Unikam go, choć czasem pogłaskam i napełnię miskę, ale i tak bardzo ograniczyłam z nim kontakt bo z odchodami to nie mam kontaktu od dawna :)
Super, to pewnie jak już zaczął się mały lokator ruszać na dobre to nie da Ci spokoju, mi już nie daje od 3 tygodni codziennie ładuje mi kopniaki czasem nie przyjemne:P

11 lata 2 miesiąc temu #784309 przez anjaa18
kasiek21 uspokoiłam się;)ja mam 11 lat kota i faktycznie mogłam przechodzić a nie wiedziałam :)

11 lata 2 miesiąc temu #784314 przez tweety1992
No ja kota w domu mieć bym nie mogła raz że nie przepadam za nimi dwa że mój kochany piesek zamęczył by tego kotka wieczną zabawą.

No zaczął się ruszać :) Od jutra będzie się 25 tydz także nie długo będę na Twoim etapie to zobaczę jak to z tym nie przyjemnym jest.
Chwilowo jest spokój a jak się rusza to fajne jest :)

Chciałabym żeby ten mały różowy był już tu z Nami :)

Ja się śmieję że mój kochany piesek będzie miał z kim się bawić :) A mnie i Adamowi da spokój.

11 lata 2 miesiąc temu #784319 przez anjaa18
To faktycznie biedny by był przy Twoim piesku :)u mnie to kot rządzi i pies się go boi heh :)
Może być zazdrosny o nowego członka rodziny, na pewno mały będzie go ciągnął za uszy itp

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #784322 przez tweety1992
A co ty masz za psa? Jakies rasowe czy takie mieszane?

U mnie problemu nie będzie bo Miki kocha zabawę a ja niejednokrotnie go łapię za wąsy czy uszy. To shih tzu także pieski rodzinne lubiące dzieci.
A w wakacje przebywał z roczną siostrą męża także nic nie robił jej szybciej to uciekał i zaczepiał z góry. Zazdrosny on jest o wszytsko i wszystkich ale wystarczy krzyknąć i się chowa. Mąż już nad tym zapanował odkąd wiemy o dziecku. Na łóżko tez już nie wchodzi

Przyznam Ci się że w wakacje przebywał z kotem mojej siostry z którym się bawił oraz kotem babci Adama też chciał się bawić ale ten akurat go próbował drapać.

11 lata 2 miesiąc temu #784327 przez anjaa18
Pies mieszaniec trochę większy od kota, jak się kotu coś nie podoba to drapie po nosie, a tak do ludzi to całkiem spokojne są moje zwierzaki:)
u mnie tez mąż nie wpuszcza do łóżka obydwojga nawet do pokoju nie często wchodzą... :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka