BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 4 tygodni temu #805860 przez wola82
Magda gdzie Ci do dinosaura :) kolejna sliczna mamusia brzuchatk, a tesciowej to pogratulowac, jeszcze jak pomaga i sie nie wtraca i nie krytykuje to to aniol. A kolekcja cudna i kolorowa, az milo popatrzec, teraz tylko czekac :)

Lunia to u mnie na czczo wyszedl za wysoki przy badaniu w laboratorium, a teraz jak mierze to jest w porzadku,a dlaczego cukier na czczo przekracza norme , to nie mam pojecia, a mial ktos u Ciebie cukrzyce w rodzinie :unsure:

Asia przes....ne z tymi tesciami
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
kurcze jakos musisz przetrwac, tylko o co im ciagle chodzi, na pocieszenie moge Ci tylko powiedziec ze jestem z Toba, a my mamy swoje zycie i zyjmy tak jak chcem (latwo mowic :dry: )

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 tygodni temu #805864 przez aska27
ja się nawet z nimi chciałam pogodzić, pojechalam, porozmawiałam i myslałam,ze bedzie ok,a za plecami mnie obagadują. Skąd wiem? akurat mojej cioci naopowiadali głupot nie wiedzieli oczywiscie,ze to moja ciocia. Najpierw nas wyrzucili z domu,a teraz maja pretensje,ze ich nie odiwedzamy. Pomieszane z poplątanym. Żal mi tylko mojego dziecka, bo te nerwy na pewno nie pomagają. Ale co zrobić?!
W sumie denerwuje mnie ich zachowanie,ale staram się cieszyć tym co mam i swoją rodziną. Ci co mnie znaja wiedzą jaka jest prawda i tłumaczyć się nie muszę, a to najwazniejsze przecież.

Wola ja tez teraz jak mierzę cukier jest ok. Dzisiaj zrobiłam badanie na ta hemoglobinę glikowaną.. jakos tak :blink: ciekawa jestem wyniku.

Edi dzieki!!!

11 lata 4 tygodni temu #805887 przez Magda28
Aśka współczuję takich teściów!!!!najlepiej to się odizolować od nich!!!!
Ja mieszkam z teściami już 4 lata (a od 1,5 roku jesteśmy małżeństwem) i jeszcze nie miałam żadnych spięć z nimi!!! teraz nawet sprząta mi pokój okna myje i wszystko dlatego że musi oszczędzać mnie i Martusię :) obiadki też robi aaa i pranie hehe naprawdę nie mam co narzekać!!! a i tak mnie czasami denerwuje i nie wiem czemu :dry: chyba dlatego że jest taka dobra i kochana :lol:
Oby się nie zmieniła...

11 lata 4 tygodni temu #805921 przez Aneteczka
Madziu bardzo dobrze wygladasz :) I wyprawke masz ogromna ja mam kilka sztuk w rozmiarze 56.62 i 68. Nie wiem jak takie malenstwo wyglada. To 56 jest takie maciupkie. Dokupie najwyzej po porodzie, na biezaco. Bardzo podobaa mi sie pajacyki z pluszu. Ale ceny powalaja. Takie malenstwo a za mniej niz 30 zł nie widzialam.

11 lata 4 tygodni temu #805935 przez Aneteczka

11 lata 4 tygodni temu #805943 przez zubi
Hallo, hallo brzuchatki !!!

Ja od rana w necie siedzę, ale tak się zaangażowałam że zapomniałam do was zaglądać, a tu tyle postów.

Brzuchy śliczne, kto się jeszcze nie pochwalił, to już wklejać !!!

edi no to szalejemy dzisiaj, ja teraz własnie wybieram termometr elektroniczny- najpierw opinie, potem cena i po godzinie może dokonam zakupu :) niezdecydowana mama :P

Co do teściów, ja mam tylko teściową- zołza straszna, ale nieszkodliwa, widuje ją 5 razy w roku więc da się wytrzymać.
Ja nie wyobrażam sobie mieszkać ani z rodzicami ani z teściami, dlatego my w Toruniu, a oni w mazowieckim- jak mamy ochotę kogoś zobaczyć to jedziemy.

11 lata 4 tygodni temu #805956 przez anjaa18
Hej dziewczyny :)
Ja właśnie wróciłam z wizyty, wyniki super z malutkim tez wszystko dobrze, następna mam 7 stycznia kurcze wydaje mi się strasznie długo:)
Magda super wyglądają te ciuszki, ja mam tylko kilka sztuk a to dlatego, że czekam aż przywiezie mi rodzinka, czego będzie brakowało to wtedy dokupię :p
a to mój brzuchol :)
Załączniki:

11 lata 4 tygodni temu #805960 przez Aneteczka
Anja jakie masz cudne dlugie wlosy :) piekne

Termometr mi juz doszedl. Wybralam z firmy ecomed. Calkiem fajny jest. Opinie tez mial w porzadku.

allegro.pl/show_item.php?item=3736487459

11 lata 4 tygodni temu #805966 przez Magda28
ajććć jakie piękne te wasze brzuszki :)
Anjaa to super ze z małym wszystko ok :) ja nastepną wizytę mam 4 stycznia i przed wizyta zapis KTG ,pózniej co dwa tygodnie...

Zubi hehe ale się uśmiałam... zołza straszna ale nieszkodliwa :lol:

11 lata 4 tygodni temu #805967 przez Sarenka
Oooooo... Wklejajcie linki takich termometrow,bo ten zakup jeszcze przede mna. A moze macie jakis sprawdzony,pewny,abo ktos wam doradzal?
Dziewczyny, chwalcie sie tym co dzis pozamawialyscie. Czekamy na linki.
Co z Kasia? Ona tez miala dzis badania. Nic sie nie odzywa.
Anja - super,ze wszystko ok. Wiesz moze ile Maly wazy?
Co do ubranek. Ja mialam kilka sztuk takich na 62 i myslalam,ze jestem juz przygotowana. Ale jak porownuje z Wami i z tymco juz kiedys pisalyscie to byl pikus. Teraz to dostalam mnostwo ubranek od bratowej. Po swietach bede robic pranie. Wydaje mi sie,ze mam ich tak duzo,ze Mala wiekszosci nie bedzie miala kiedy nosic...

11 lata 4 tygodni temu #805970 przez anjaa18
Aneteczka dzięki za komplement ;D
No właśnie co z Kasia też pamiętam że miała wizytę wtedy kiedy ja,
Sarenka nie wiem :( miałam 3 razy robione usg, i nigdy mi lekarka nie powiedziała ile waży. Co wizytę bada mnie ginekologicznie słuchamy serca a na usg muszę chodzić do innego gabinetu i innego lekarza...
Ja ostatnio zamówiłam te rzeczy i już dotarły :
allegro.pl/avent-smoczek-silikonowy-tran...-6m-i3722872587.html
allegro.pl/avent-natural-butelka-125ml-a...osc-i3722916828.html
a dla mnie:
allegro.pl/podklady-poporodowe-midi-hart...szt-i3722861944.html

11 lata 4 tygodni temu #805974 przez Edi28
anjaa śliczny brzuszek, w sumie każdy uważam, że jest zachwycający :)
Popieram prośbę Aneteczki, wklejajcie linki do termometrów, też jeszcze jestem prze zakupem tego ustrojstwa :laugh:
Aneteczka ja zamawiałam same pierdołki kosmetyczne, takie do szpitala: podkłady, majtki jednorazowe, wkładki laktacyjne i dla Małej płatki kosmetyczne, patyczki kosmetyczne, ceratkę pod materac, szczotkę do włosków :laugh: sól morską do noska, aspirator do noska, maść na odparzenia itp.
zalazłam całkiem fajną aptekę internetową apteka gemini, mają całkiem fajne ceny :)
Ja mam świetną teściową, złego słowa na nią nie mogę powiedzieć :)
A co do ubranek, to mam kilka sztuk na 56 więcej mam takich ciut większych, ale dostanę jeszcze pod koniec grudnia ciuszki od przyjaciółki więc myślę, że mi wystarczy :) muszę zakupić tylko kombinezon :)

11 lata 4 tygodni temu #805994 przez Magda28
Ja wszystko kupowałam w jednej hurtowni...ceny też ok były :) przez neta nic nie kupowałam,bo wole podotykać,zobaczyć jak co wygląda :)
Dziewczyny ale przeraziłam się gdy poprosiłam panią o jakiś aspirator do noska...a pani mi poleciłam taki który podłącza się pod odkurzacz :ohmy: słyszałyście o takim?? ja jednak wybrałam taki który wciąga się buzią :) ogólnie polecam takie hurtownie czy sklepy bo panie wszystko doradzają i tłumaczą....
Też muszę jeszcze kupić biustonosz do karmienia i termometr elektryczny bo akurat nie było..

11 lata 4 tygodni temu #806006 przez wola82
www.kistenpfennig-stern-apotheke.de/Medi...ETER/a3377078_u1260/

Ja mam taki i w sumie jestem zadowolona, ja chyba tez tym razem kupie butelki i smoczki Avent, wydaja mi sie lepsze niz te z nuk i wiem ze duzo dziewczyn poleca, jak rozmawialam z nimi n a temat butelek.

Brzuszki oczywiscie sliczne. :)

Ja wybieram sie z innymi mamuskami dzisiaj na male przedswiateczne spotkanie, w koncu kury domowe tez musza sie troche rozerwac i nawet te ciezarne.
Milego wieczorku.

11 lata 4 tygodni temu #806007 przez Edi28
Magda słyszałam o tym aspiratorze, mojej znajomej siostra używa go u synka, też była nastawiona bardzo negatywnie, a teraz twierdzi, że to najlepsza rzecz pod słońcem, ale gdy dziecko jest chore. Tylko że ona używa go na dziecku 2-letnim, ma też 6-miesięcznego i u niego używa takiego ręcznego (ja też taki zamówiłam). Ja nie korzystałam, ale uważam, że dla maluszka to ten na odkurzacz nie jest przeznaczony

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka