- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2014 !
Mamusie Luty 2014 !
- andzia90
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
trzymaj sie tam dzielnie... i leż ile wlezie....
ja właśnie próbuje dodzwonić sie do ZUSu zeby laskawie sie dowiedziec gdzie sa moja pieniadze.. i wyobrazcie sobie, że odsylaja mnie od jednej osoby do drugiej... i co chwila inny numer telefonu a ja juz normalnie klebek nerwow... teraz dostalam numer ktory jest wiecznie zajety... i wez sie tu czlowieku nie denerwoj... jak odbierze i da mi kolejny numer to ja chyba wpierdole zywcem !! wybaczcie za ta polszczyzne... ale juz nie mam sily.. glaby!! nie dosc ze czlowiek czeka kurwa od sierpnia to jeszcze teraz nie spieszy im sie zeby udzielic jakiejkolwiek informacji... eszzzz
- wola82
- Wylogowany
- gadatliwa
- Moj caly swiat :) Lukas i Lena :) Kocham nad zycie
- Otrzymane podziękowania: 0
Andzia oszczedzaj sie i odpoczywaj, na pewno bedzie dobrze.
A ja dzisiaj bylam u diabetyka, dostalam aparat do mierzenia cukru i diete, chociaz dzisiaj cukier mialam w normie. Ale jestem dumna z siebie bo od tygodnia nic slodkiego nie jadlam, troche ciezko ale juz sie przyzwyczajam pomalu.
Brzuszki faktycznie malutkie, moj to taki ogromny ze masakra, moze jak ud a mi sie zdjecie jakos zrobic to wstawie.
Ja ginekologicznie bylam badana na poczatku ciazy i nastepne takie badanie dopiero pod w styczniu na kolejnej wizycie. Na szczescie wyniki krwi mi sie poprawily, ale mimo wszystko zwiekszyl mi lekarz dawke zelaza.
Kaskajak Ty bys cos byla winna ZUS-owi to na pewno by nie odpuscili, takze walcz, bo z tego co ja slysze o tych urzedach to oni sobie w kulki leca, wrrr...
- zubi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 4
Ja jestem na L4 od połowy października i też się martwiłam że będą problemy z wypłatą, ale otrzymałam ją terminowo- i to przelewem od pracodawcy, a nie Zus-u. Podobno jak firma jest duża to ona wypłaca L4, a potem z Zus-em się rozlicza.
Nawet w zeszłym tygodniu zadzwonili że otrzymam paczkę na święta, myślałam że na L4 takie bonusy nie obowiązują, a tu miła niespodzianka
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Marudka no i słusznie.. jak mozna to trzeba hehe Fajnie,ze sobie skonpletowałas kometyki dla maludy
Tweety no fajny brzusio!!!
a synuś to Adrianek czy Dominiś? Bo na fb napisałas inaczej niz w tabelce, daj znac,to zmienię.
Andzia odpoczywaj, juz tak bliziutko! Trzymaj się.
Zubi śliczny brzuszek.. rzeczywiście malutki,ale jaki ładny a kciuki trzymam!
Kasiek Tobie z ZUSu powinni wypłacić to co zalegają + odszkodowanie
słów mi brak.
- Edi28
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja dziś byłam zrobić morfologię i mocz, ciekawe, jakie wyjdą wyniki, a w czwartek wizyta u lekarza:)
Andzia, dobrze, że pojechałaś jednak sprawdzić leż dużo i odpoczywaj, oby szyjka nie skracała się bardziej
Kasiu, rozumiemy Twoje zdenerwowanie, udało Ci się w końcu dodzwonić do kogoś kompetentnego? Mam nadzieję, że pieniążki spłyną lada dzień, totalne nieporozumienie jak dla mnie...
Zubi jak firma zatrudnia powyżej 20 pracowników to płaci pracodawca cały czas, a jak poniżej to za pierwsze 30 dni zwolnienia pracodawca, a potem ZUS.
Wola podziwiam silną wolę ja codziennie jem coś słodkiego, choć dla Hani byłabym w stanie z nich zrezygnować
- zosiaxvx
- Wylogowany
- budujemy zdania
- drugie dzieciątko w drodze :)
nigdy wiecej tak mnie zwynaciągało ze o malo nie wymiotowałam! jeszcze raz fuj!!!!!!!!!!!!
sliczne brzuszki, ja tez dzis zrobie mój
Andzia odpoczywaj jak najwiecej
Kasiek walcz o te pieniądze! mi na szczescie co miesiąc wpływaja normalnie!
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
hej ja byłam dzis na glukozie!! fuuuj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nigdy wiecej tak mnie zwynaciągało ze o malo nie wymiotowałam! jeszcze raz fuj!!!!!!!!!!!!
hehe ale juz po
- zosiaxvx
- Wylogowany
- budujemy zdania
- drugie dzieciątko w drodze :)
po 2 h od wypicia mi pobierali znów krew a Wam??
- wola82
- Wylogowany
- gadatliwa
- Moj caly swiat :) Lukas i Lena :) Kocham nad zycie
na szczescie
Tak pobierali mi i krew i mocz
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
na szczescie
mi też
- Lunia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
jej tak czytam posty, to tylko trzymać kciuki żeby nasze maleństwa jeszcze sobie spokojnie w nas siedziały.
Andzia trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze! Dobrze, że pojechałaś do szpitala...
Marudka a powiedz mi (bo pewnie się lepiej znasz, ze względu na rodzaj wykonywanej pracy) jakie jest Twoje zdanie na temat szczepień na te rotawirusy, pneumokoki i meningokoki? Może coś pomożesz zadecydować w tej sprawie?
Moja mała ostatnio ma 2 razy dziennie czkawkę... aż mi jej żal.
- zubi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 4
TENS- czy słyszałyście o tym, może ktoś z waszych znajomych używał tego podczas porodu?
allegro.pl/bodyclock-elle-tens-do-porodu-i3747868642.html
podobno nasz szpital w Toruniu go nie posiada ale można kupić na własną rękę.
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dziecku czkawka nie przeszkadza ani nie meczy, to jej dla nie trening.. cwiczy miesnie przepony i w ogole a wiec spokojnie... nic jej nie bedzie
a co do mojego ZUSu... owszem dodzwonilam sie wreszcie... okazuje sie ze JESZCZE tych pieniedzy nie wysłali... maja je wyslać dopiero 12 :/ na poczte oczywiscie... a zanim z poczty przyniesie je listonosz... ehh bardziej spodziewam sie tych pieniedzy za tydzien :/ no bo przeciez 12 to czwartek... w piatek beda na poczcie ale na pewno nie dostane ich w piatek... potem sobota i niedziela... a wiec moze poniedziałek albo wtorek... ehh ciekawa jestem jak mi to nalicza... :/ no ale zeby nie bylo za wesolo... no to maja moje zwolnienie tylko do 18 listopada... a wiec zas moj najwspanialszy na swiecie szefuncio mimo ze odebrał zwolnienie 27 listopada (dostalam potwierdzenie odbioru) dalej go nie zaniusl do ZUSu nie wiem na co on czeka ?? na oklaski kurwa ? czy zas na telefon ode mnie zeby dostac porządne zjeby... nie mowie juz o tym ze jutro mam wizyte no i kolejne zwolnienie.... jej wiecie cooo... mam nadzieje ze chociaz na tym macierzynskim nie bedzie problemow z wypłacaniem przez zus kasy...
a no własnie... decydujecie sie od razu na całe 52 tygodnie urlopu czy jak ? no i jesli ktoras z was sie orientuje to powiedzcie mi jak jest z tym skladaniem wnioskow czy czego tam o ten urlop ?
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
u mnie w szpitalu wiem ze maja cos takiego... bo polozna tez cos o tym wspominala i w ogole... ale nie wiem dokladnie jak to jest...