BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 4 tygodni temu #805310 przez Sarenka
Ja przy badaniu cukru miałam pobieraną krew z żyły przed wypiciem glukozy, godzinę i 2 godziny po.
Ja już po obiadku, ale się najadłam!! Dziś były polędwiczki wieprzowe w sosie z pieczarkami - ja z ryżem, mąż z kaszą kus-kus. A u Was? Co na obiadek. bo na jutro mam pomysł, ale już na czwartek nie wiadomo co zrobić:)
Kiedyś Wam pisałam, że zrobiłam niespodziankę dla rodziny i pamiątkę dla Nas i Natalki. Teraz Wam się przyznam co to było, bo wyszło rewelacyjnie:) Otóż mój Brat zrobił Naszej Trójce sesję zdjęciową. Mieliśmy kilka ciekawych pomysłów, które zrealizowaliśmy i zdjęcia są naprawdę fajne. Niedługo trafią do albumu, a dla niektórych bliskich będą prezentem na święta. Dziewczyny polecam!! Wyobraźcie sobie jak za kilka lat, z Waszymi już Przedszkolakami oglądacie takie zdjęcia i wspominacie jak bardzo na Nie czekiwałyście/liście.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 tygodni temu #805312 przez kasiek21
sarenka
u nas dzis kopytka :D:D i ewentualnie jak kto chce bigos :D

a sniespodzianka faktycznie swietny pomysl... podziel sie z nami chociaz jednym zdjeciem :)

11 lata 4 tygodni temu #805316 przez Marudka
Ja ide od razu na roczny jak sie cos zmieni zawsze mozna zrezygnowac po połowie i kase ci wyrównają, w teorii oczywiscie to to wkoncu zus:(

Lunia co do szczepień - ja osobiście nie będę szczepić, nie wierze w tego typu szczepienia tak jak i w szczepionkę na grypę, ale to bardzo indywidualna kwestia.

Dziś byłam w poradni diabetologicznej, dostałam glukometr rozpiskę co jesc i za 10 dni z tym do kontroli i musze sie kuc 4 razy dziennie :)

wstyd się przyznać, ale dziś zrobiłam pierwszy raz w życiu sama zupe :P (pomidorówka)
mam dwie lewe ręce do gotowania i nie lubie do tego mój Piotr świetnie gotuje więc zawsze byłam w tej kwestii wyręczana, ale od kiedy jestem na zwolnieniu poczułam powołanie eheheh albo i z nudów :P nawet wczoraj mój P powiedział, że mnie nie poznaje bo codziennie śniadanko pozniej kolacyjka ( obiadowa) bo on wiecznie w pracy wychodzi 11 wraca 21 wiec cieżko zjeść normalny obiad:(

11 lata 4 tygodni temu #805321 przez kasiek21
ja wlasnie tez chce isc od razu na ten roczny... tylko zastaawaim sie jakie dokumenty czy podania trzeb askladac czy cos... ?

a co do szczepien to juz kiedys tez mowilam... my zdecydowalismy ze szczepic na te pneumokoki i w ogole tez nie bedziemy...

Marudka
gratuluje pierwszej zupki :D od czegos trzeba przeciez zaczac :)

11 lata 4 tygodni temu #805330 przez andzia90
Dzięki dziewczyny za wsparcie :* u mnie na obiad dziś ziemniaczki,sznycel i surówka. Jutro to samo tylko ewentualnie frytki. Ja też odrazu wybieram się na roczny i z tego co mi kierowniczka mówiła to muszę podjechać do pracy (po porodzie)i jakieś papiery wypełnić ze idę na rok a ona to później gdzieś wysyła.
Ja też wam wstawię zdjęcie mojego brzuszka ale to później :)

11 lata 4 tygodni temu #805346 przez Edi28
Sarenko świetny pomysł z taką sesją :)
u mnie dziś obiad tzw. odgrzewany z wałówki przywiezionej od mamy :) kurczak w sosie, ja ugotuję tylko ryż :D
Co do szczepień nie planujemy tych dodatkowych
Też planuję roczny urlop,z tego co wiem trzeba jakiś wniosek wypełnić i przedstawić go pracodawcy :)

11 lata 4 tygodni temu #805370 przez Lunia
Kasiek tylko tak sobie myślę, jak mnie osobiście wkurza czkawka, więc nie wiem jak na jej psychikę to wpływa :P

Z tymi obiadami to jest męczarnia, już nie wiadomo co gotować. Jak chodziłam do pracy to nawet była to dla mnie przyjemność coś ugotować (zmienialiśmy się z mężem tydzień on gotował i tydzień ja). A teraz to już niestety obowiązek :P Ciekawe jak to będzie po porodzie i czy będzie można wszystko jeść podczas karmienia.

Ja biorę roczny macierzyński. Zresztą nie mam wyjścia bo mam umowę do dnia porodu.

Marudka ja też nie wierzę w szczepienia przeciwko grypie, mimo, że w pracy nam sponsorowali to nigdy się nie zaszczepiłam. Ale tu chodzi o dziecko... Eh nawet w szkole rodzenia położna, która to prowadzi (jest w ciąży w tym samym miesiącu co my) nie do końca umiała nam doradzić. Sama mówiła, że nie wie jeszcze co zrobi. Z jednej strony myślę, czy ktoś z nas był na to szczepiony? Jakoś żyjemy...

11 lata 4 tygodni temu #805391 przez aska27
Zubi co do porodu to ja się dzisiaj dowiedziałam,że jesli pierwszy raz rodziłam przez CC to teraz muszę podpisać oświadczenie,ze chcę rodzić SN, cokolwiek by się nie działo szpital wtedy umywa ręce.
Miałam nadzieję,ze urodzę sama.. no,ale cóż, skoro tak rzeczywiście ejst nie będę się upierać.

Kasiu coś Ci chciałam napisać i zapomniałam :unsure: :cheer:
co do urlopu macierzyńskiego to tradycyjnie 6 miesięcy.

Sarenka a pokażesz nam te piękne zdjecia?

Marudka zjadłabym sobie pomidorówkę :blink:

11 lata 4 tygodni temu #805420 przez kasiek21
Asia
A nie będziesz korzystać z tego dodatkowego macierzyńskiego ?

właśnie wyszłam sobie z wanienki :) postanowiłam ogarnąć sie dzisiaj do lekarza a jutro z rana tylko się "podmyć" (jej jak to w ogóle brzmi :// ) ale kurcze mam na 9 do lekarza, a wiec stwierdziłam że nie będę wstawać o godzinie 6 żeby umyć głowę, ogolić się i w ogole a potem wyjść na takie zimnoo. wystarczy mi to ze mam już katar, gorzej doprawić bym się nie chciała...

11 lata 4 tygodni temu #805426 przez Sarenka
Właśnie wróciłam ze spacerku i małych zakupów. Teraz pijemy z Natalką gorącą czekoladę z bitą śmietaną. Małej chyba smakuje, bo po prostu dostała szału:P
Ja planuję roczny urlop macierzyński. Jakoś nie spieszy mi się do pracy, bo codziennie do pracy dojeżdżam 60km w jedną stronę i nie ma mnie w domu po 12godz. Dodatkowo jest to praca na 3 zmiany.
Dziewczyny jakie prezenty kupujecie pod choinkę? Podrzućcie jakieś pomysły, brakuje mi jeszcze kilku...
Kurcze jak ukryć wstawiane zdjęcie, żeby nie widzieli go niezalogowani? Bo jak wstawię coś z sesji, to nie chciałabym, żeby zobaczył je ktoś niepowołany. Na 95% zdjęć jesteśmy we Trójkę, a Mąż nie jest zwolennikiem wstawiania gdziekolwiek prywatnych zdjęć :P

11 lata 4 tygodni temu #805430 przez kasiek21
sarenka
10 ikonka w tym przyborniku....

11 lata 4 tygodni temu #805433 przez andzia90
My w tym roku zrobiliśmy losowanie jeśli chodzi o prezenty :) powiem wam ze fajna sprawa :p ja z meczem mamy dość duża rodzinę ,on sam ma 4 rodzeństwa plus rodzice a u mnie brat plus jego dzieci(losowanie było tylko od mojej strony bo tutaj spędzamy święta wiec zdecydowaliśmy ze od strony męża nie losujemy bo i tak nas nie będzie a wiadomo kasa też potrzebna na małego) W zeszłym roku wydaliśmy 500 zł na prezenty ale ubraliśmy wszystkich w Big starze tam gdzie pracuje , wiadomo ze dzieciaki zabawki a w tym roku wydamy max 200 zł.
Ale za to muszę mamie kupić jakiś prezent i nie mam pojęcia co jak dla mnie ona ma wszystko hehe z takim samym pytaniem co Sarenka jak byście miały jakieś pomysły to piszcie :)

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #805444 przez Sarenka
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
Załączniki:

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #805445 przez Sarenka
Załączniki:

11 lata 4 tygodni temu #805446 przez Sarenka

Ale wstawiam to, tylko żeby Wam pokazać, a potem to usunę...
Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka