BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 1 miesiąc temu #803974 przez Lunia
Hej
mi się z kolei śniło, że zostałam postrzelona w brzuch, a odbyło się to chwilę po tym jak mój mąż mi powiedział, że mnie zostawia. No koszmar jakiś! Aż się obudziłam.

Kurde ostatnio moja mała mało się rusza, dziś to już w ogóle ;/

Ostatnio moje hormony szaleją. Dziwię się jak mój mąż to znosi. Ale jest dzielny. W pewnej chwili płacz straszny, a już za chwilę wielka z złość...

Przyszła nam komoda, która mężuś składa i już w sumie pokoik gotowy. Jeszcze tylko przewijak i lampka :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #803981 przez tweety1992
Witajcie :) Ja do 4 oglądałam film z Adamem "jak urodzić i nie zwariować" mi się śniło że mały był z Nami ale ktoś go ukradł :(
U mnie mały 2 dni wgl się nie ruszał i dopiro dzisiaj zaczął troszkę.
Od wczoraj mam manię na czekoladę bo wczoraj 2 tabliczki kupiłam i dziś kolejne 2 :P
Chwilę temu wróciłam z Biedronki. Kupiłam portfel sobie na mIkołaja 2 czekolady Mikiemu ciasteczka(obiecane) żel do higieny oraz dla Adama piwo i tytoń.
Zaczęło sypać w końcu śniegiem.
ćiśnienie mi skacze dziwnie. Raz wyższe raz niższe ehh masakra jakaś.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #804224 przez aska27
Hej :)

Musze Wam się pochwalić,ze ruszyły moje przygotowania,co prawda drobnymi kroczkami ,ale ... działam :blink:
kupiłam dla Sary:
- kołderke,
- butelke - chciałam z AVENTU,ale polecono mi taka: www.free-trade.cracow.pl/407-butelka-nub...ykolkowa-150-ml.html

jest taka fajna mieciutka, jakby gumowa ,a jak się sprawdzi zobaczymy, no i czy bedę potrzebować,ale w razie W jest! :)

no i gratis dostałam smoczek uspakajajacy, hmm tzn Sara dostała.. moze ojdzie śladem braciszka i nie będzie chciała,a moze wręcz odwrotnie :)

- kocyk : allegro.pl/kocyk-rozek-spiwor-z-kapturki...owy-i3732146282.html
- ręcznik kąpielowy

Jak narazie tyle,ale coś tam juz jest :blink:

Jak Wam mija niedziela mamusie?

ach i znalazłam taki kremik ..co myslicie???
allegro.pl/linomag-aquastop-krem-bez-wod...roz-i3765815791.html

11 lata 1 miesiąc temu #804243 przez Magda28
Witam się i ja :) ale tu pustki.....

Aśka świetny ten kocyk i wogóle super że zakupy się udały :laugh:
Ja kupiłam dwie butelki antykolkowe jedną z Tommee tippe bo pasuję mi do laktatora aby przykręce i git jest :) a drugą mam Dr.Brown zobaczymy czy dobre są...
Ja juz mam wszystko pokupione tylko jeszcze jedną paczkę pampersów kupię do szpitala..aaa i termometr elektryczny :)

A tak to ogólnie załamka mnie dopadła :( mam pierwsze rozstępy :( i jeszcze mała się tak rozpycha że spać w nocy nie idzie...

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #804248 przez aska27
Madziu butelke Dr. Browns miałam dla Mikołaja i POLECAM! :) tez dokupie jesli bede potrzebować. Ja byłam zadowolona.

co do rozstepów, hmm.. no cóż, taka pamiątka nam zostanie :blink:

11 lata 1 miesiąc temu #804249 przez Lunia
Hej, jaka nudna niedziela...
Wczoraj mieliśmy gości to jakoś zleciało. Chyba się gdzieś wybierzemy z mężem na jakąś dobrą kawkę, bo zwariować idzie.

Podobno butelki dr brown i tommee tippe są dobre. Poleca mój szwagier cały czas, który ma 4 miesięczną córkę. My też mamy zamiar kupić właśnie takie. Tak samo laktator tommee tippe.

Aska super kocyk. Ja właśnie też nie wiem jakie kosmetyki. W szkole rodzenia polecała nam nivea, johnson`s, ziaja.

Kurde jeszcze dwa tygodnie i święta, już tak się cieszę, przynajmniej ten czas jakoś poleci.

11 lata 1 miesiąc temu #804255 przez Magda28
No właśnie czytałam wiele dobrych opinii co do tych butelek antykolkowych Dr.Brown,okaże się w praktyce :P
Jak ja nie lubię niedzieli :angry: jedynie co z niedzieli lubię to rosołek :lol:

11 lata 1 miesiąc temu #804258 przez aska27
Magda28 napisał:

No właśnie czytałam wiele dobrych opinii co do tych butelek antykolkowych Dr.Brown,okaże się w praktyce :P
Jak ja nie lubię niedzieli :angry: jedynie co z niedzieli lubię to rosołek :lol:

a ja własnie z rosołku zrezygnowałam.. już którys raz.. ale lubię~~

Co do butelki to fajna jest, troszke pomoze..oby jednak nasze dzieci nie miały kolek.

11 lata 1 miesiąc temu #804271 przez kasiek21
Witam sie i ja w leniwa niedziele...

My dzis odpoczywamy... wystarczy wrażeń jak na ten tydzień...
w piatek - goście, goście... najpierw siostra z dziećmi... Oj było głośno...
ledwo oni pojechali, zdążyłam sprzątnąć ze stołu a tu pukanie do drzwi... kuzynka z narzeczonym :) a na sam koniec mój mężczyzna z cudownym prezentem... obok książki o której pisałam dostałam jeszcze moje ulubione perfumy :) ahh jest kochany :)

w sobote - pół dnia leniłam się na kanapie czytając moją cudowną książkę, po obiedzie siesta z moim G. No i oczywiście jak to facet na ostatnia chwile wziął się za dokończenie łóżeczka... gdzie za godzinę musieliśmy juz wyjść z domu.. na szczęście zdążył :D
o 17 poszliśmy do galerii na losowanie nagród... było do wygrania 29 przeróżnych nagród a my wyszliśmy z pustymi rękoma :D ale cóż... potem "romantyczna" kolacja w MC donald :D no i jeszcze spacer... ehh jak wróciliśmy do domu to kręgosłup mi wysiadał... stanie w tej galerii to było przegięcie.. godzina czasu... ale że twarda ze mnie babka to jakoś dałam rade :)

a wiec dziś dzień lenia...

wciągnęłam już obiad :D 2 banany i tabliczkę czekolady :D
i pufam...

jeszcze tylko 3 dni i zobaczę me maleństwo :) uszzz... mam nadzieje że na czas sie odwróci główkowo :)

11 lata 1 miesiąc temu #804313 przez zubi
Witam, się i ja z mojego Toruńskiego domu :)

Cztery godziny pociągiem- niby nic, a jednak w ciąży męczące. U nas dziś otwarcie nowego mostu- nareszcie :) i mąż poszli na koncert i jakieś tam inne atrakcje,a ja spasowałam po podróży to tylko kanapa i telewizor.

Aska Super ten ręczniczek kocyk :) co do butelek ja mam jedną z Lovi ale mam nadzieję że cycki nie nawalą i obejdzie się bez butelki :)

Pozdrawiam i idziemy poleżeć :)

11 lata 1 miesiąc temu #804328 przez aska27
oj Kasiek słodka mamusia z Ciebie :laugh: tyle słodkości :blink:
ale z tym prezentem to tez cudnie, fajne są takie niespodzianki :blink:

Zubio moście słyszałam w radiu :)
Odpoczywaj ile mozna i póki mozna :blink:

a ja szukam prezentów dla rodziny :) Zawsze sobie obiecuję,ze w listopadzie kupię wszystko i w grudniu będę mieć spokój,a przyjdze co do czego to potem na ostatnią chwilę.

ale tak jak Lunia napisała, byle do świat.. potem z górki dziewczyny :side:

aaaa no i hit, mój mąż będzie w Sylwestra w domku, nawet nie pamiętam czy kiedykolwiek spędziliśmy Sylwestra razem hehe :ohmy: ;)

11 lata 1 miesiąc temu #804522 przez myszka76
Dzień dobry wszystkim :)
chociaż patrząc za okno to nie wiem czy taki dobry będzie ;) Paskudnie, nic mi się nie chce :( Najchętniej wróciłabym do łóżka...
Śpiochy pobudka!!!

11 lata 1 miesiąc temu #804571 przez Elmirka85
dzień dobry. pogoda za oknem paskudna :angry: leje deszcz wrrr
ja dziś nigdzie nie wychodzę z domu, bo Aleks nie chodzi do przedszkola bo jeszcze trochę chory. umyłam naczynia, robię zupkę ogórkową i wstawiłam pierwsze pranie z ubrankami dla Wiktorii :laugh: :laugh: :laugh:
mam proszek dzidziuś i uwielbiam jego zapach :)

11 lata 1 miesiąc temu #804572 przez Marudka
hej brzuchatki:)
ja dzis mam wizyte u doktorka zobaczymy co tam u małej Marysi:)
wczoraj złozylismy szafke dla małej ale myslalam ze bedzie duzo wieksza i jestem troche rozczarowana jej wielkoscia :P

11 lata 1 miesiąc temu #804616 przez zosiaxvx
halo :)
ja byłam dzis u chirurga ale nie wyrwał mi zęba bo się bał to znieczulenie dac , musze miec zgode pisemna od ginekolog :) znaczy on by mi dał znieczulenie ale pytał czy prawidłowo ciąża przebiega ja mu powiedziałam ze rozwarcie mi sie powieksza a w kartotece mam wpisane ciąża zagrożona... a tak sie bałam chyba juz nie pójde do tego chirurga przed porodem :lol:

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka