- Otrzymane podziękowania: 4
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2014 !
Mamusie Luty 2014 !
- zubi
- Wylogowany
- budujemy zdania
Edi coraz więcej nas łączy ja dokładnie pochodzę z Garwolina małe miasteczko na trasie Warszawa-Lublin. A w Toruniu mieszkam od 2009 roku- wiec nie tak długo.
kasia ładny brzusio, niedługo zamiast brzuszka będziesz nam zdjęcia Igora przesyłać.
Co do wizyt, ja chodzę na NFZ ( czy to błąd czy nie ciężko powiedzieć).
- wizyta co miesiąc: badanie ciśnienia i wagi przez położną
- wizyta u pani doktor: wywiad lekarski, badanie na "samolocie", posłuchanie serduszka
- skierowanie na morfologie i mocz - co druga wizyta
- skierowanie na podstawowe badania i rozszerzone jeśli jest taka potrzeba
- USG trzy razy w ciąży: 12, 20 i teraz 30 tydzień- nie wiem czy po nowym roku dostanę jeszcze raz skierowanie jeśli nie to podejdę prywatnie pod koniec stycznia
W standardach opieki okołoporodowej są wytyczne zalecanej minimalnej opieki okołoporodowej i mniej więcej takie otrzymujemy chodząc na NFZ. W gabinetach prywatnych pacjentka powinna moim zdaniem otrzymać większą opiekę i pomoc ponieważ za to płaci.
Ważne jest aby samemu obserwować rozwój swojego dziecka- głownie poprzez jego ruchy.
Pozdrowienia z zasypanego Mazowsza bryy jak zimno
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Elmirka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
ja dzis mam zjeb... dzień bo byłam u lekarza ogólnego po skierowanie do tej poradni diabetologicznej i się wyczekałam od 10.30 a do domu wróciłam o 14!!!! Tyle czasu stracic po jedno zaswiadczenie
do tego w drodze do domu chciało mi się siku a byłam jeszcze w tesco po pare rzeczy i teraz mnie szczypie bo przetrzymałam a nie mam chyba wyćwiczonych mięśni kegla
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- Aneteczka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- andzia90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
- Elmirka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
ja nie wiem czy między tymi pieluchami jest tak naprawdę zauważalna różnica, ale mój synek był wcześniakiem w 36tc, ważył 2380 a od razu używałam dwójek
- Sarenka
- Wylogowany
- budujemy zdania
A moja Natalka się wierci i kręci. Może robi fikołka? Może ustawi się główką w dół?
- myszka76
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Kasieńko wszystkiego co najlepsze, o czym tylko marzysz niech Ci się spełni, a słoneczko opromienia nie tylko okna ale i całe Twoje życie
Odnośnie badań gin. chodzę prywatnie, na każdej wizycie położna waży, sprawdza ciśnienie, wpisuje wyniki do karty,umawia na następną wizytę i wypisuje L4, pani doktor najpierw wywiad potem USG i badanie gin.
Byłam wczoraj u diabetologa, oczywiście ścisła dieta, min.6 posiłków dziennie malutkich mierzenie cukru po każdym posiłku i rano badanie moczu... Tragedia ale mam nadzieję że dam radę. Mam zadzwonić za tydzień do niej podać wyniki i wtedy zadecyduje czy to wystarczy czy też położy mnie w szpitalu dla lepszej kontroli i podania insuliny. Ależ się rozpisałam, pozdrawiam Was dziewczynki, Kasiu super wyglądasz, brzusio okrąglutki
- Sarenka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- zosiaxvx
- Wylogowany
- budujemy zdania
- drugie dzieciątko w drodze :)
sniło mi sie że poroniłam! jezu!!!!
- aisod
- Wylogowany
- rozmowna
Kasiek spóźnione życzenia! Wszystkiego najlepszego.
Zosia teraz to już niemożliwe (taki czarny humor) Ale pewnie najadłaś się strachu...
Zubi te wyniki sprawdziłam. Ostatnia morfologia z tamtej ciąży to 109 PLT. Natomiast ta hematolog mówiła, że dopiero jest źle jeśli spadnie do 98 (dla "normalnego" człowieka norma to 110). Przy takich spadkach dopiero myśli sie o przetaczaniu krwi itp.
Czy Wam też Ksawery spać nie daję? Bo ja to zaraz na rzęsach zacznę chodzić z niewyspania...
Co do wizyt na fundusz to tak, jak któraś pisała przysługują 3-4 USG przez całą ciązę. Jeśli jest ich więcej to mozna powiedzieć, że lekarz robi to na swój koszt Ja mam różnie czasem co wizyte, czasem dłuższa przerwa
Nie wiem co tam za tematy jeszcze były poruszane, pogubiłam sie już :/
Miłego dnia!
- zubi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 4
Dzień dobry!
Zubi te wyniki sprawdziłam. Ostatnia morfologia z tamtej ciąży to 109 PLT. Natomiast ta hematolog mówiła, że dopiero jest źle jeśli spadnie do 98 (dla "normalnego" człowieka norma to 110). Przy takich spadkach dopiero myśli sie o przetaczaniu krwi itp.
aisod Dziękuje za sprawdzenie wyników, ja miesiąc temu miałam 108 tys. - mam nadzieję że w dół już nie polecą, jak zaszłam w ciąże miałam 123, więc trochę ich straciłam przez te miesiące. Trzeba być dobrej myśli
zosia mi się dziś śniło że byłam pod koniec ciąży w szpitalu i podłączyli mnie pod KTG - a tam nic. Szukali i szukali a serduszko nie biło. Potem już nie mogłam zasnąć, takie sny są straszne i oby ich jak najmniej
kasia przepraszam, że tak późno ale też dorzucam się do życzeń- wszystkiego najlepszego- a w pierwszej kolejności szczęśliwego rozwiązania
Trzymajcie się brzuchatki w ten zimowy dzień
- Aneteczka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Jak ktoras kompletuje wyprawke, to w tesco sa bodziaki pakowane po 5 sztuk za 31,90. Rozne wzory, fajne gatunkowo. Polecam
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
wstałam o 9 a jak nigdy dopiero zaglądam na forum... wciągnelam się w książkę która kupił mi mój G na urodziny. zrobił mi niespodziankę jak nigdy... cały dzień się nie odzywał aż tu nagle wieczorem staje w drzwiach z prezentem :-D sam w sobie był już dla mnie prezentem :-*
dostalam książkę o ktora prosiłam się od połowy ciąży. :-D a że do tanich nie należy (bo 50 zł za książkę to wcale nie mało) a mój G nie chciał mi jej kupić no to wreszcie sobie odpuscilam... a tu wczoraj patrzę i o to jest :-D "ciężarówka przez 9 miesięcy"
świetna książka nie jest to poradnik...
nie uwierzycie... obudziłam się po 3 w nocy i taka głodna byłam że normalnie musiałam zjeść!! a wiec zjadłam "śniadanie"
- andzia90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2