BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 1 miesiąc temu #803076 przez tweety1992
Witajcie laski... Ja dziś na wizycie byłam z ciąża jest wszytsko ok szyjka idealna wyniki badań idealne ale okazało się że mam nadciśnienie :( MUszę brać leki i mierzyć 3 razy dziennie ciśnienie. Tak się zestresowałam tym ze to masakra. Mierzyłam godzine temu to miałam 136/80 ja się nie znam ale martwię się. USG mi nie zrobił i do 33 tygodnia mieć nie będę :( (

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #803082 przez kasiek21
tweety
ja ostatnio tez mialam cisnienie 130/80 no i jakos lekarze nic nie mowili o zadnym nadcisnieniu... wiec uznaje to za dobre cisnienie... wiec sie tak nie stresuj....

kurcze caly dzien boli mnie krocze !! normalnie masakra jakas... chodze jak pokraka w rozkroku i na ugietych kolanach... wyobrazacie sobie ??

Jutro mikołajki... no i moje urodziny :/ ehh nie lubie tego dnia jak nie wiem...

11 lata 1 miesiąc temu #803087 przez tweety1992
Kasiu ja miałam na wizycie dziś 144/79 miesiąc temu 147/73 po tym stwierdził nadciśnienie u mnie.
A mam brać leki i mierzyć 3 razy dziennie i notować.

11 lata 1 miesiąc temu #803094 przez kasiek21
No to fakt... moze nie jest najlepsze... ja mam albo 120/70 albo wlasnie 130/80 wiekszego nigdy nie mialam...

11 lata 1 miesiąc temu #803097 przez tweety1992
No ja też zawsze idealne miałam a tu nagle mi zaczęło od 21 pażdziernika rosnąć. A dziś mi mówi że nadciśnienie :( Masakra normalnie :(

11 lata 1 miesiąc temu #803100 przez kasiek21
Tweety ale nie stresuj sie... w ciazy tak czasem jest... wiesz... serce musi pompowac wieksza ilosc krwi... a wiec jego praca jest duzo duzo wieksza... krwi tez jest kochana wiecej... a wiec do gory glowa... po ciazy wroci do normy :)

11 lata 1 miesiąc temu #803106 przez Lunia
Łóżeczko faktycznie śliczne :D

Z tą torbą to nie głupi pomysł, gdzieś te rzeczy i tak trzeba trzymać.

Kasiek a spróbuj spać trochę wyżej, dołóż może sobie poduszkę. Mi to baardzo pomogło.

Tweety ja bym na Twoim miejscu poczekała z lekami. Ja na początku ciąży miałam ciśnienie 160/110, założyli mi Holtera na 24H i też wyszło nadciśnienie. Ale kupiłam ciśnieniomierz i jak w domu sama na spokojnie mierze to mam idealne. A za każdym razem u lekarza mam wyższe. A złe ciśnienie jest od 140/90. Więc dziwne, że po dwóch pomiarach Ci to stwierdził. Jest jeszcze coś takiego jak efekt białego kitla.

11 lata 1 miesiąc temu #803112 przez tweety1992
No spróbuje mierzyć i zobaczę co i jak. A leki wezmę dziś i zobaczę jak będzie rano.

11 lata 1 miesiąc temu #803116 przez Lunia
No lekarz wie lepiej... Ale bez paniki. Mi kazał mierzyć 3 razy w ciągu dnia. A do kardiologa Cie skierował?

11 lata 1 miesiąc temu #803123 przez kasiek21
jej dziewczyny u ws tez tak strasznie wiatr wieje ??

11 lata 1 miesiąc temu #803149 przez aska27
Kasiu u nas tez wieje :cheer:

Zosia Lunia co za sny!!!! oj
Lunia co do stanika to niebawek kupię.. jak się ruszę z domu.
Mam tez dwa zwykłe, takie z odpiannymi ramiączkami, też są ok :blink:

Adziaa ja już chcętnie spakowałabym torbę,bo czuję sie jak Kasia jakbym miałą urodzić,ale oprócz koszul i szlafroka nic nie mam. Torbę wiec uszykuję na poczatku stycznia.

Aneteczka my mamy taki termometr, warto.

Andzia śliczne łóżeczko :)

11 lata 1 miesiąc temu #803156 przez tweety1992
Nie dostałam żadnego skierowania. Więc nie wiem jak to jest.

No u mnie od popołudnia wieje jak byk ;/

11 lata 1 miesiąc temu #803203 przez Aneteczka
Tweety To pierwsze wyzsze cisnienie może wynikać ze stresu grunt, żeby to drugie nie bylo za wysokie, ja u lekarza zawsze mam gorna granice 120/90 czasem na 85 a raz mialam na 100, lekarz nic mi nie mowil, w domu sobie mierze bo tata ma nadcisnienie, ale jakos mam w normie, nie wiem czemu tam mam wyzsze

11 lata 1 miesiąc temu #803208 przez kasiek21
tak zwany syndrom bialego fartucha :D:D
duzo ludzi tak ma... ze przed wizyta u lekarzy i w ogole cisnienie wzrasta... a w domu wraca do normy...

11 lata 1 miesiąc temu #803247 przez zubi
Cześć brzuchatki :)

Ja w odwiedzinach rodzinnych stron w mazowieckim ( i mam śnieg za oknem właśnie ) ale się rozpisałyście tylko z grubsza przeczytałam wasze posty, nie pamiętam o czym pisała która dokładnie więc odpisze tak ogólnie.

Ja torby jeszcze nie mam ale już powoli kompletuje do niej wyprawkę.

Biustonosz do karmienia mam jeden taki dobry na teraz pod biustem, a miseczka o rozmiar większa, mam nadzieję że będzie dobry. Za to kupiłam dwa bezszwowe takie na teraz i do porodu- jaka to wygoda :)

Od znajomej otrzymałam wanienkę ful wypas- taką profilowaną z leżaczkiem dla dziecka i kombinezon- zawsze to mniej do kupienia :)
Jutro zamawiam przez internet przewijak, ręcznik, termometr i parę drobiazgów dla małej, a dziś zebrałam swoje maskotki niezniszczone z dzieciństwa i muszę je przeprać- mam nadzieję że będą służyć kolejnym pokoleniom.

Trzymajcie się cieplutko, szczególnie gdy za oknem taka pogoda. Aga

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka