BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 1 miesiąc temu #803278 przez Sarenka
u Nas tez wieje i zrobilo sie bialo. Mezus mi sie calkiem rozlozyl,separacja trwa. Bidulek ma jutro na 6 do pracy,a tam wiecznie na dworze w przsciagu:(
Kochane zastanawia mnie to co piszecie o USG,ze tak rzadko jest wykonywane. Ja mialan przy kazdej wizycie. Raz tylko nie zostal zrobiony raport i nie mialam pomiaru wago,alebza kazdym razem widzialam Mala,a pani dr sprawdzala czy wszystkie narzady rozwijaja sie prawidlowo. Powiedzcie mi - jak to dokladnie jest u Was? Czasem nie macie pomiarow czy rzeczywiscie w przeciagu ciazy widzicie Malenstwa 3-4 razy. A jesli nie ma wykonywanego USG- jak wyglada Wasza wizyta? Tylko dr oglada wyniki morfologii? nie sprawdza co u Dziecka? Nie sprawdza ilosci wod i stanu szyjki?
Przeslijcie link jesli ktoras kupuje wanienke przez internet.
Jesli chodzi o cisnienie to moje jest zawsze niskie. 115/60, 110/55. Smiejemy sie ze to i tak podniesione bo zawsze mierzone jest w gabinecie z biegu,po wejsciu na pietro i dodatkowo zawsze maly stres przy wizycie. Ale ja mam od zawsze takie cisnienie i nie czuje sie oslabiona,wrecz przdciwnie - energii mi nie brak :)
Dobranoc... Kolorowych, nie strasznych! snow... Zycze Wam zebyscie mialy spanie jak ja. Do 9-10 jak zabita bez wstawania i przebudzania sie. Na nieprzespane noce przyjdzie czas od lutego...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #803279 przez tweety1992
Dziewczyny pomagamy NAszym psim przyjaciołom

tablica.pl/nakarm-psa/

11 lata 1 miesiąc temu #803285 przez kasiek21
sarenka
ja usg mam standardowo na kazdej wizycie. najpierw wchodze do poloznej ta robi co ma robic, czyli cisnienie, waga, sprawdza wyniki, sprawdza malego tentno a potem czekam na wejscie do lekarza. a u niego to najpierw pogawedka jak sie czuje i w ogole, badanie na fotelu ktorego bardzo nie nawidze a potem na kozetce usg. ale nie podawal mi wymiarow a na zdjeciu nie jest napisane. potem zas ide do poloznej po skierowania na badania, zwolnienie i umowic sie na kolejna wizyte. z tym ze u mnie zadziwiajiace jest to ze badania dostaje co 2 wizyte. dostalam w pazdzierniku, zrobilam w listopadzie i teraz dopiero dostane kolejne i chyba juz ostatnie cos mi sie tak wydaje... no i ciekawe czy teraz juz co 2 tygodnie czy nadal raz w miesiacu.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #803313 przez zosiaxvx
ja mam tak że ide do położnej najpierw na pomar cisnienia (też mam takie jak Sarenka niskie ) i zwazyc sie , później czekam aż mnie ginka zawoła i tam siedze u niej nie za każdym razem bierze mnie na tzw koze co mnie bardzo martwi bo nie wiem co tam dalej sie dzieje ! a usg jak już pisałam co 2 wizyte ... dziewczyny jak mam rozwarcie na palca to to jest 2 cm??

ale u nas nasypał, i fajnie bo chciałabym wkoncu mojego małego agenta wziąsc na sanki :) bo biedaczek tylko woła : mama śnieg, mama śnieg ... :)

czy któras z was robi bombki ze wstązki i kuli styropiannowej?? ja sie wziełam za to , wyszły meeega :lol: zrobiłam 2 i chce jeszcze z 10 :) moje dzieła :side: :

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #803316 przez zosiaxvx
w rzeczywistoci ta różowa jest ładniejsza :) ale na zdjeciu jakos brzydko wyszła ;/

Kasiek wszystkiego najlepszego :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 1 miesiąc temu #803346 przez kasiek21
Zosienko
dziekuje ze życzenia... bombki sa przesliczne !! podeslij jedna :D:D
co do rozwarcia to tak.. umownie 1 palec to 2 cm :)

u nas tez kupa sniegu.. a ja go tak strasznie nie nawidze... kto chce go zabrac ?:D

11 lata 1 miesiąc temu #803372 przez Edi28
Witajcie Kobietki,
u mnie za oknem trwa śnieżyca, jejku dobrze że nie muszę wychodzić :D mam nadzieję, że do jutra przejdzie, bo wyjeżdżamy do moich rodziców :)
Zubi moja rodzina też jest z Mazowieckiego :)
Zosiu te bombki są fantastyczne :)ja niestety nie posiadam zdolności manualnych :( ale bombki podziwiam :)
Sarenko ja mam usg na każdej wizycie, ale ja chodzę prywatnie, na kasę chorych jest tak mało badań usg, choć z opisu dziewczyn to też zależy od lekarza :) Ja mam najpierw rozmowę z położną, badanie ciśnienia, waga, a potem gin. i u niego najpierw rozmowa, badanie ginekologiczne, usg dopochwowe, a na koniec przez brzuch :) moje ulubione :)
Kasiu wszystkiego najlepszego :) Spełnienia marzeń :)

A dla wszystkich mamuś wszystkiego najlepszego z okazji Mikołajkowego dnia :)

11 lata 1 miesiąc temu #803395 przez Marudka
Kasiu wszystkiego najlepszego duzo zdrowka dla ciebie i Igorka:)

ja odchorowywuje moje mycie okien-przewialo mnie i 3 dzien leze w lozku kaszel migdaly bolą.
Jeszcze tak przerazliwie wieje a my mieszkamy w domku jednorodzinnym i jestem sama :(

pozniej jade do tesciowej na mikolajki i na prezentacje nowych zuzlowych zawodnikow wroclawskich na przyszly rok:)

Od przyszlego tygodnia biore sie za ciuszki dzieciece.Pora zaczac prac, bo zagladam na styczniowki i tam co druga na finishu:)

11 lata 1 miesiąc temu #803409 przez andzia90
Hej dziewczyny ja właśnie po wizycie u pani doktor . Wszystko z mackiem jest ok usg zrobiła serduszko bije ale się nie chciał pokazać. Kolejna wizyta 3.01.2014 :) u mnie wizyta wyglada tak że idę do pielęgniarki ona mnie waży i ciśnienie mierzy później idę do mojej pani doktor zawsze mnie bada (nie bardzo to lubię) pyta się jak się czuje itp itd robi usg czasem nie zawsze ale przeważnie , następnie wypisuje mi skierowanie na i zwolnienie i tyle :) i ja się odrazu rejestruje w rejestracji na kolejna wizytę :)
Wszystkiego najlepszego kasiu :)

11 lata 1 miesiąc temu #803458 przez Aneteczka
Moja wizyta wyglada tak, ze najpierw wpadam do pani poloznej, mierzy mi cisnienie i wazy, nanosi do karty ciazy i do kartoteki, potem ide do pana B. rozmawiamy jak sie czuje itp, potem badanie ginekologiczne i usg. Dostaje wydruk z usg a jak mayly byl fajnie ulozony to nagrywal mi filmik. Pozniej jeszcze chwilke rozmawiamy jakie badania itp no i byloby na tyle :)

11 lata 1 miesiąc temu #803469 przez Lunia
hej, a mnie bada co wizytę ginekologicznie. Natomiast w lux medzie mają zasadę 4 usg w trakcie ciąży zgodnie z czymś tam. Byłam dwa razy na 4d gdzie indziej, bo lekarz jest super. W ogóle on mi mówił, że powinnam od 34 tyg chodzić co dwa tyg na ktg a moja pani doktor kompletnie nic na ten temat. Wysyła mnie na badania i w sumie dużo tego jest co miesiąc. Ale wkurza mnie to, że bez usg... coś się będzie działo z dzieckiem i jak ona to zobaczy przez badanie ginekologiczne?! Ale mój mąż twierdzi, że wiedzą co robią, zresztą jak cała rodzina, że ja niby wymyślam, bo chce dziecko tylko zobaczyć. Ale ja się martwię po prostu, żeby w miarę szybko zareagować gdyby coś się działo...

Fakt, że byłam dwa tygodnie temu na usg prywatnie... Ale według mojej pani doktor to już wszystko do końca ciąży.

Wszystkiego najlepszego!

Bombki prześliczne! Też chcę takie :)

11 lata 1 miesiąc temu #803477 przez zosiaxvx
dzieki dziewuszki :)

zrobie dla każdej :silly:

a ja byłam w biedronce ! na polu jest tak zimno ze myslialam ze nie dojde ... no i ten wiatr , gdybym brzucha nie miała to by mnie zwiało :)

11 lata 1 miesiąc temu #803505 przez Sarenka
Cześć Dziewczyny:)
U Nas nadal wieje i podobno jest nieprzyjemnie. Nie wiem, bo nigdzie się jeszcze nie wybierałam. W domku jest cudnie i cieplutko, mimo nadal nie rozpoczęliśmy grzać i mamy pozostawione okna na rozszczelnieniu.
Ale muszę wyskoczyć jeszcze po pieczywo i chciałabym pojechać do Chrześnicy z prezentem na Mikołaja.
Póki co czekam na mojego chorutkiego Męża aż wróci z pracy. Zrobiłam dla Niego ruskie pierogi, bo to lubi najbardziej. Zje i zaraz ucieka do drugiej pracy. Będzie w domu wieczorem...
Te bombki super. Moja mama ma taką jedną - dostała od kogoś. Nie mam pojęcia jak się je robi;p
Trzymajcie dziewczyny czapki na tym wietrze, a najlepiej w ogóle nie wychodźcie z domu!! Kakao lub gorąca czekolada to najlepsze na dzień dzisiejszy.
O! Muszę kupić mleko:)

Kasiu wszystkiego dob

11 lata 1 miesiąc temu #803506 przez Sarenka
Urwało - Wszystkiego dobrego, zdrowego Igorka, cóż więcej potrzeba?:)

11 lata 1 miesiąc temu #803556 przez kasiek21
dziekuje dziewczyny za zyczenia :**

u nas tez pogoda paskudna... sniegu duzooo i co chwila sypie... usz.. nie lubie tego.
Ciasto w piekarniku dochodzi do siebie a ja czekam na siostrę mą bo ma przyjechac :D cudownie...

ze wzgledu na to iz dawno nie wstawialam zadnego swego zdjecia no i ze jest nowy miesiac pokazemy swoje brzuchooo..:D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka