- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2014 !
Mamusie Luty 2014 !
- Sarenka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Kochane zastanawia mnie to co piszecie o USG,ze tak rzadko jest wykonywane. Ja mialan przy kazdej wizycie. Raz tylko nie zostal zrobiony raport i nie mialam pomiaru wago,alebza kazdym razem widzialam Mala,a pani dr sprawdzala czy wszystkie narzady rozwijaja sie prawidlowo. Powiedzcie mi - jak to dokladnie jest u Was? Czasem nie macie pomiarow czy rzeczywiscie w przeciagu ciazy widzicie Malenstwa 3-4 razy. A jesli nie ma wykonywanego USG- jak wyglada Wasza wizyta? Tylko dr oglada wyniki morfologii? nie sprawdza co u Dziecka? Nie sprawdza ilosci wod i stanu szyjki?
Przeslijcie link jesli ktoras kupuje wanienke przez internet.
Jesli chodzi o cisnienie to moje jest zawsze niskie. 115/60, 110/55. Smiejemy sie ze to i tak podniesione bo zawsze mierzone jest w gabinecie z biegu,po wejsciu na pietro i dodatkowo zawsze maly stres przy wizycie. Ale ja mam od zawsze takie cisnienie i nie czuje sie oslabiona,wrecz przdciwnie - energii mi nie brak
Dobranoc... Kolorowych, nie strasznych! snow... Zycze Wam zebyscie mialy spanie jak ja. Do 9-10 jak zabita bez wstawania i przebudzania sie. Na nieprzespane noce przyjdzie czas od lutego...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nikola mój największy skarb :**
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
ja usg mam standardowo na kazdej wizycie. najpierw wchodze do poloznej ta robi co ma robic, czyli cisnienie, waga, sprawdza wyniki, sprawdza malego tentno a potem czekam na wejscie do lekarza. a u niego to najpierw pogawedka jak sie czuje i w ogole, badanie na fotelu ktorego bardzo nie nawidze a potem na kozetce usg. ale nie podawal mi wymiarow a na zdjeciu nie jest napisane. potem zas ide do poloznej po skierowania na badania, zwolnienie i umowic sie na kolejna wizyte. z tym ze u mnie zadziwiajiace jest to ze badania dostaje co 2 wizyte. dostalam w pazdzierniku, zrobilam w listopadzie i teraz dopiero dostane kolejne i chyba juz ostatnie cos mi sie tak wydaje... no i ciekawe czy teraz juz co 2 tygodnie czy nadal raz w miesiacu.
- zosiaxvx
- Wylogowany
- budujemy zdania
- drugie dzieciątko w drodze :)
ale u nas nasypał, i fajnie bo chciałabym wkoncu mojego małego agenta wziąsc na sanki bo biedaczek tylko woła : mama śnieg, mama śnieg ...
czy któras z was robi bombki ze wstązki i kuli styropiannowej?? ja sie wziełam za to , wyszły meeega zrobiłam 2 i chce jeszcze z 10 moje dzieła :
- zosiaxvx
- Wylogowany
- budujemy zdania
Kasiek wszystkiego najlepszego
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dziekuje ze życzenia... bombki sa przesliczne !! podeslij jedna :D
co do rozwarcia to tak.. umownie 1 palec to 2 cm
u nas tez kupa sniegu.. a ja go tak strasznie nie nawidze... kto chce go zabrac ?
- Edi28
- Wylogowany
- budujemy zdania
u mnie za oknem trwa śnieżyca, jejku dobrze że nie muszę wychodzić mam nadzieję, że do jutra przejdzie, bo wyjeżdżamy do moich rodziców
Zubi moja rodzina też jest z Mazowieckiego
Zosiu te bombki są fantastyczne :)ja niestety nie posiadam zdolności manualnych ale bombki podziwiam
Sarenko ja mam usg na każdej wizycie, ale ja chodzę prywatnie, na kasę chorych jest tak mało badań usg, choć z opisu dziewczyn to też zależy od lekarza Ja mam najpierw rozmowę z położną, badanie ciśnienia, waga, a potem gin. i u niego najpierw rozmowa, badanie ginekologiczne, usg dopochwowe, a na koniec przez brzuch moje ulubione
Kasiu wszystkiego najlepszego Spełnienia marzeń
A dla wszystkich mamuś wszystkiego najlepszego z okazji Mikołajkowego dnia
- Marudka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
ja odchorowywuje moje mycie okien-przewialo mnie i 3 dzien leze w lozku kaszel migdaly bolą.
Jeszcze tak przerazliwie wieje a my mieszkamy w domku jednorodzinnym i jestem sama
pozniej jade do tesciowej na mikolajki i na prezentacje nowych zuzlowych zawodnikow wroclawskich na przyszly rok:)
Od przyszlego tygodnia biore sie za ciuszki dzieciece.Pora zaczac prac, bo zagladam na styczniowki i tam co druga na finishu:)
- andzia90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
Wszystkiego najlepszego kasiu
- Aneteczka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Lunia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Fakt, że byłam dwa tygodnie temu na usg prywatnie... Ale według mojej pani doktor to już wszystko do końca ciąży.
Wszystkiego najlepszego!
Bombki prześliczne! Też chcę takie
- zosiaxvx
- Wylogowany
- budujemy zdania
zrobie dla każdej
a ja byłam w biedronce ! na polu jest tak zimno ze myslialam ze nie dojde ... no i ten wiatr , gdybym brzucha nie miała to by mnie zwiało
- Sarenka
- Wylogowany
- budujemy zdania
U Nas nadal wieje i podobno jest nieprzyjemnie. Nie wiem, bo nigdzie się jeszcze nie wybierałam. W domku jest cudnie i cieplutko, mimo nadal nie rozpoczęliśmy grzać i mamy pozostawione okna na rozszczelnieniu.
Ale muszę wyskoczyć jeszcze po pieczywo i chciałabym pojechać do Chrześnicy z prezentem na Mikołaja.
Póki co czekam na mojego chorutkiego Męża aż wróci z pracy. Zrobiłam dla Niego ruskie pierogi, bo to lubi najbardziej. Zje i zaraz ucieka do drugiej pracy. Będzie w domu wieczorem...
Te bombki super. Moja mama ma taką jedną - dostała od kogoś. Nie mam pojęcia jak się je robi;p
Trzymajcie dziewczyny czapki na tym wietrze, a najlepiej w ogóle nie wychodźcie z domu!! Kakao lub gorąca czekolada to najlepsze na dzień dzisiejszy.
O! Muszę kupić mleko:)
Kasiu wszystkiego dob
- Sarenka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
u nas tez pogoda paskudna... sniegu duzooo i co chwila sypie... usz.. nie lubie tego.
Ciasto w piekarniku dochodzi do siebie a ja czekam na siostrę mą bo ma przyjechac cudownie...
ze wzgledu na to iz dawno nie wstawialam zadnego swego zdjecia no i ze jest nowy miesiac pokazemy swoje brzuchooo..