BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #804838 przez aska27
Edi u mnie własnie nic się nie zmieniło.. nawet tej kreseczki nie mam. ale takie zminy sa normalne.

Marudka no to juz troszkę waży :blink:
ale rosną te nasze dzieci! :)

Szkoda tylko tej infekcji.. no cóż, oby leki szybko zadziałały.

Zubi nie smutaj się,juz jutro podejrzysz maludę w brzuszku :)

a w środę ja i Kasia tzn Kasia i ja ,bo jak pamiętam Kasia ma wizyty rano, ja znowu o 19.
Chciałbym się coś dowiedzieć o porodzie, jak to lekarz widzi, będzie CC czy czekamy na akcje ;) No i jescze badanie muszę zrobić..cholipka, zapomniałam! :cheer:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 tygodni temu #804839 przez Marudka
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
Załączniki:

11 lata 4 tygodni temu #804841 przez aska27
Marudka śliczny brzusio!!!! :)

11 lata 4 tygodni temu #804842 przez Marudka
a tu jeszcze mój zbiór kosmetyków dla Małej :)
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
Załączniki:

11 lata 4 tygodni temu #804848 przez aska27
oo matko kochana :cheer: toż to ja nawet jednej sztuki nie mam!!
Niezły zapas Marudka :) :blink:

11 lata 4 tygodni temu #804856 przez kasiek21
Marudka

sliczny brzusio...
jej kochana a coś TY tam nakupowała, że tego aż tyle ? :D ja mam zaledwie płyn do kąpieli, krem na kazda pogode i sudocrem :D kupie jeszcze tylko jakis balsamik albo co z ziajki dla malego wrazie W gdyby ten plyn nie nawilzal tak jak powinien no i to wsio... raczej... ewentualnie sol fizjologicza...

11 lata 4 tygodni temu #804857 przez tweety1992
Cześć dziewczyny :) U mnie ostatnio z dnia na dzień coraz lepsze ciśnienie. ALe mam dylemat. Ponieważ na wizycie w czwartek lekarz nie chciał i nie zrobił mi USG a nie jestem pewna czy wszytsko jest ok i nie mam potwierdzonej płci co skutkuje tym że się denerwuję. Myslę czy nie iść prywatnie. Poniewaz dopiero podobno w 33 tygodniu mam miec :/ Co Wy mysicie? Bo ja juz zglupialam

11 lata 4 tygodni temu #804866 przez Aneteczka
Marudka brzusio sliczny :) dzis lezakuje sobie caly dzien. Drecza mnie koszmary, tak mialam do polowy drugiego trymestru, rozwody, morderstwa i uprowadzenia... i porod przedwczesny... odkad zrobilam wyprawke, to sen ze przyjezdzam z dzidzia ze szpitala i nic dla niego nie mam, nawet butelki czy pieluszki minal...

11 lata 4 tygodni temu #804867 przez kasiek21
tweety
co do potwierdzenia płci to wiesz... lekarz nie ma obowiązku jej potwierdzać ani nawet Ci powiedzieć... wiesz to nie jest najważniejsze...
a czemu ogólnie myślisz, że z małym mogłoby coś być nie tak ?? nie możesz tak myśleć...
a co do prywatnego USG no to wiesz... jeśli masz jakąś wolną 100 lub i więcej no to nie zaszkodzi pójść :) będziesz wtedy na pewno spokojniejsza... ale czy jest sens ?? jeśli ogólnie wszystko jest ok, czujesz małego i w ogóle to może ta 100 lepiej przeznaczyć na coś bardziej przydatnego niż 5 minut podglądnięcia, chociaż wiem ze te 5 minut to najwspanialsze 5 minut jakie może być... ale mówię... to zależy od was... Od waszych funduszy i w ogóle :)

11 lata 4 tygodni temu #804874 przez tweety1992
Kasiu znalazłam u mnie za 45 zł USG w klinice. No wiesz dużo się ost nie rusza tzn od wizyty w czawrtek już nie jest jak było do momentu wizyty. Ja się pytałam i nalegałam żeby mi powiedział jaka płeć. To pierwszy wgl ciemny jak dupa i nic nie kuma a ten co teraz chodzę to ciężko się z Nim gada no i traktuje moje pytania prośby jak powietrze :/ Rozmawiałam z Adamem i mówi ile to kosztuje bo sam się martwi że raz czuję raz nie czuję raz mam miekki raz twardy brzuch. No i tak się zastanawiałam. Ale napisać wolałam i poradzić się czy warto prywatnie iść czy lepiej poczekać tem miesiąc w niepewności

11 lata 4 tygodni temu #804876 przez andzia90
Hej dziewczyny , pisałam wam rano ze wczoraj miałam wieczorem straszny ból podbrzusza... Niestety ból mnie nie opuszcza nawet po zażyciu nospy, znaczy jak zażyje to przestaje ale za jakiś czas znów :( nie wiem czy to są skurcze przypadkiem ale strasznie bolesne :( zastanawiam się czy jak mnie będzie bardziej bolec to czy jechać do szpitala???

11 lata 4 tygodni temu #804880 przez kasiek21
no dobrze USG 45 zł ale dolicz do tego wizytę prywatną... no chyba, że jest u Ciebie możliwość zrobienia samego USG bez wizyty... ale wydaje mi się to jakoś mało prawdopodobne... ale ja tam sie nie znam...
Ja bym chyba poczekała, a mały no cóż... coraz większy, a poza tym pamiętaj, że jeśli ty się stresujesz to mały też no i wtedy już tak nie dokazuje :) najważniejsze że w ogóle go czujesz... a lekarz... gdyby coś go zaniepokoiło to na pewno by to USG zrobił... a widocznie według niego jest wszystko w porządku... a jeśli naprawdę się martwisz no to może lepiej podjechać gdzieś do szpitala na IP i powiedzieć, że np słabiej odczuwasz ruchy czy coś i wtedy pewnie sprawdzą czy wszystko jest ok. chociaż tak jak mówię... pewnie nie ma czym sie stresować :)

11 lata 4 tygodni temu #804882 przez kasiek21
Andzia... lepiej jedz do szpitala... albo zadzwoń po pogotowie... bo jeśli to skurcze to lepiej żeby je wyciszyli, a może sama no-spa nie wystarczy... ja bym pojechała dla świętego spokoju, lepiej dmuchać na zimne :*

11 lata 4 tygodni temu #804884 przez Sarenka
Marudko Chudzino - piękny masz brzuszek:) Ekstra:)
A co Ty tam za zapasy kosmetyków masz? Ja mam tylko Oilatum emulsję do kąpieli dwie butelki (z promocji:) ), bepanten i dziś kupiłam kremik ten aquastop dla noworodków (10,5zł) ale to z myślą o tym, że ja sama będę go używać w największe mrozy, a potem jak będzie potrzebny to ew zostanie też dla Małej. I wydaje mi się, że kosmetyków jak na razie mi wystarczy, bo po emolientach nie trzeba już dzieci niczym smarować, a jak będzie to konieczne - to wtedy najwyżej kupię. Nie chcę teraz mnożyć wydatków.
I ja mam taką siną otoczkę wokół pępka - jakbym miała taką przeźroczystą skórę. Nawet nie myślałam o tym, wydawało mi się to naturalne przy takim rozciągnięciu się skóry. I chyba pojawia mi się ta linia na brzuchu. Jeśli już jest - to sięga do pępka, a więc przepowiednie babcine się sprawdzają - dziewczynka hihi:P
Andzia - jeśli bóle są rzeczywiście tak bolesne i nie przechodzą mimo nospy, to może lepiej tego nie bagatelizować. Może najpierw zadzwoń do swojego lekarza prowadzącego niech Ci doradzi co robić, a jak nie to dla spokoju jedź na IP i dowiedz się co tam. Tylko jak pojedziesz, to licz się z tym, że pewnie mogą Cię zostawić na jakąś obserwację.
Tweety - ja też bym pewnie czekała. Zobacz - dziewczyny też piszą, że mają po 3-4 USG w ciągu całej ciąży. A co do płci - to naprawdę nie jest najważniejsze. Nigdy nie ma pewności czy sprawdzi się to co Nam rokują lekarze. Ciekawe ile z Nas urodzi i napisze na forum, że jednak urodziła chłopczyka lub dziewczynkę:D

11 lata 4 tygodni temu #804896 przez tweety1992
Dziękuje Wam za wsparcie i dobre rady :)

Kasiu USG bez wizyty jest za 45 zł. A poza tym mogę zadzwonić i się dowiedzieć. Co do szpitala daleko nie mam (2 przystanki) także jak cos na IP podejdziemy z Adamem.

No i lepiej skonsultuj to z lekarzem bo rzeczywiscie to skurcze mogą byc.

Zobaczy,y jakie będa niespodzianki sarenka :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka