- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2014 !
Mamusie Luty 2014 !
- andzia90
- Wylogowany
- budujemy zdania
Miłego dnia dziewczyny choć w taka pogodę pewnie nie będzie miły
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
wróciliśmy właśnie od pani doktór... no i dupa jasiu bo zatoki zawalone... oddychać nie mogę... dostałam tylko krople do nosa bo cóż innego... niby nie są złe, ale i tak nie do końca pomagają... na mnie działa tylko xylometazolin a on w ciąży i w okresie karmienia piersią niestety nie wskazany. tzn nie jest surowo zabroniony no ale wiadome, co nie przeznaczone dla nas ciężarówek to lepiej unikać... nie powiem bo parę razy sobie zaaplikowałam ale to w czasie gdzie miałam problem z katarem tylko w nocy... a wiec 2 kropelki nie zaszkodzą... teraz dostałam "rino argent" maja przyjemny zapach ale nie koniecznie na mnie działają... no cóż... jestem dopiero po pierwszej aplikacji... miejmy nadzieje, że w nocy będzie lepiej. bo dziś wstaliśmy już po 5 i było koniec ze spaniem. a więc popołudniowa drzemka będzie nieunikniona... najlepiej oddycha mi się na dworze, ale przecież nie spędzę tam całego dnia.
ale... w tym wszystkim jest choć troszkę słoneczka bo śnieg stopniał, a na dworze świeci piękne słonko i tak cieplutko jest że aż miło
Zosiu
ja tam poszłabym wyrwać tego zęba... cóż to za ból, w porównaniu do porodu jeden poród przeżyłaś to i z wyrwaniem zęba dasz sobie radę silna babka z Ciebie
Marudka
trzymamy kciuki za wizyte, daj koniecznie znać co i jak
Asieńko
to cudownie że nie będziecie sami na sylwestra... ja tam jeszcze nie wiem... ale troszkę się go obawiam... no i wolałabym nigdzie z domu nie wychodzić by mieć torbę spakowaną pod ręką...
ewentualnie jakąś drobną imprezkę zrobimy u mnie w domku
a tak w ogóle... byłam sobie wczoraj z mama u znajomej... jej cudnie tak wyjść z domu hehe
I wiecie cooo... pewnie uznacie mnie za wyrodną matkę ale tak strasznie chciało mi się już wina ze poczęstowałam się lampeczką czerwonego wytrawnego wina sączyłam (ta lampeczkę rzecz jasna) chyba ze 3 godziny... ale było takie cudowne... ahhh...
Ponoć jedna lampka w ciąży dziecku nie zaszkodzi...
a że czułam się po niej doskonale, nie miałam żadnych skurczów a mały dziś od rana dokazuje to wyrzutów sumienia nie mam
- Edi28
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
my wróciliśmy z weekendu od moich rodziców, muszę przyznać, że był bardzo udany wyprawka dla Małej w większej części skompletowana z ubranek potrzebuję jeszcze kombinezonu i czapeczki w tygodniu planuję kupić proszek i rozpocząć pranie
wiecie co ciągle się czuję niewyspana :/ myślałam, że na to jeszcze przyjdzie czas
Miłego dzionka Kobietki
- Lunia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Wczoraj byliśmy z mężem w tesco i faktycznie mają fajne przeceny. Kupiłam dwa sweterki dla małej za 15zł i 25zł. Bardzo się cieszę, bo wcześniej gdzieś już się rozglądałam to są po minimum 50zł.
Dobijają mnie te dni... szaro, buro, nic się nie chcę :/
Powodzenia u lekarza
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- wola82
- Wylogowany
- gadatliwa
- Moj caly swiat :) Lukas i Lena :) Kocham nad zycie
Ja od dzisiaj juz na zwolnieniu, bylam u lekarza ale tylko zeby skonsultowac wyniki i wiecej zelaza musze brac, a jutro do diabetologa
Ubranka dla malej przesortowalam i musze troche spiochow i body dokupic. A od jutra porzadki przedswiateczne, oczywiscie jak bedzie ochota, bo dzisiaj jej brak. I pogoda faktycznie do du... wieje, pada.
Kaska wspolczuje tych zatok ja niestety tez mialam zapalenie zatok juz w ciazy i dostalam antybiotyk.
Lampka wina ponoc nie zaszkodzi, ale mi lekarz nie pozwolil ani kropli alkoholu.
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zosia echhh... że dałas radę z tym zębem,ale co robić! Podizwiam
Myszka jak dziś samopoczucie?
Kasiu zdrówka!!! Zatoki.. wspólczuje
Wiesz my w Sylwestra nigdzie nie idziemy,ale będziemy wreszcie razem
Wola to teraz masz czas na odpoczynek i szykowanie się do świat
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Sarenka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Wyprawiłam już męża z jednej pracy do drugiej. Na obiad pomidorowa i mielone.
Hej, tak piszecie o alkoholu. Nie krzyczcie na mnie i nie mówcie źle, ale mi zdarza się jak mąż pije jakieś piwko wziąć od Niego łyczka a jak odwiedzali Nas znajomi, to i mi się na dnie lampki winka czerwonego dostało. Podobno taka ilość nie jest niebezpieczna. Ale nie powiem, takie piwko czasem za mną chodzi, albo winko...
Myślicie, że po nowym roku wózki z modeli 2013 będą przecenione? Liczę, że będą tańsze. I wtedy zamówimy.
Jak mówiłam - mam od tamtego tygodnia mnóstwo ciuszków dla Małej, ale ja chyba będę prała je po świętach. Może niedługo kupię jakiś proszek do tych ciuszków. Doradźcie jak wyprać rożek? W pralce? W rękach?
A póki co czas powoli na świąteczne porządki. Planuje po kolei, sukcesywnie sprzątać. Już jedną szafkę, słupek - mam ogarnięte. Może tym sposobem w końcu wygospodaruję miejsce w szafkach dla Natalki.
Ile Was kosztował: materacyk do łóżeczka? może zamówimy niebawem jakieś łóżeczko...
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Sarenka z tym alkoholem to jestem przeciw,ale rozumiem Cię,bo jak byłam z Mikusiem w ciazy to miałam mega ochotę,a po porodzie mi przeszło
Co do prania to ja piorę ciuszki w pralce i na początku używam płyn Lovela, potem proszek.
Dziewczyny tutaj chwaliły proszki i płyny firmy Dzidziuś.
- Edi28
- Wylogowany
- budujemy zdania
Marudka powodzenia u lekarza, daj znać po
Witaj Wola w gronie Mamuś na zwolnieniu
Kurczę, ja też już czekam z niecierpliwością na wizytę byle do czwartku
mam pytanko, czy może którejś z was skóra na brzuchu zmieniła kolor, tzn. wokół pępka mam takie przebarwienie, jakby ciemniejszą plamkę na skórze, i nie wiem, czy to normalne?
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
jezeli sie nie myle to chodzi Ci o ostude i jest to calkiem normalne. nie kazdy ma ale w ciazy moga sie pojawc takie przebarwienia... wiec mysle ze nie masz sie czym denerwowac... czesto wychodzi kobietom na twarzy
- zubi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 4
mam pytanko, czy może którejś z was skóra na brzuchu zmieniła kolor, tzn. wokół pępka mam takie przebarwienie, jakby ciemniejszą plamkę na skórze, i nie wiem, czy to normalne?
Edi mi też się taka otoczka dookoła pępka pojawiła, ale nie jest ona ciemnobrązowa raczej jasnoróżowa- nawet sobie pomyślałam że może go za słabo myje , mam jutro na wizycie zapytać doktorkę o to.
Powiem wam że chyba nabawiłam się infekcji pochwy, ciągnie mnie w kroczu i dość mocno opuchnięta tam jestem- mam nadzieję że to nic poważnego i szybko da się wyleczyć, ale nie zmienia to faktu że teraz się martwię i z nie cierpliwością czekam do jutrzejszej wizyty. Humor do du.. .
- zosiaxvx
- Wylogowany
- budujemy zdania
- drugie dzieciątko w drodze :)
alkoholu ani łyka w ciąży nie zrobiłam może na dnie lampki w Sylwestra sie napiję, ale mandarynek to chyba na tydzien potrafiłam z 15 kg zjesc
- Marudka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
ja po wizycie mała głowką w dół cal 1750g
niestety przypałetała się do mnie jakas lekka grzybica i dostałam leki:(
a to moj brzusio dziś