BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 1 miesiąc temu #802693 przez Lunia
Hej ja dziś miałam wizytę u lekarza, wszystko jest dobrze. Oczywiście bez usg jak to zwykle u niej. Pocieszam się, że jeszcze tylko dwie wizyty, w styczniu i w lutym i wreszcie koniec ciągłego biegania po lekarzach :)

Te sny... masakra jakaś. Mi się śniło, że obserwowałam ludzi jak wymiotują kapustą haha.

A ponawiam pytanie ze stanikiem do karmienia. Kupujecie już czy czekacie z zakupem?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #802707 przez zosiaxvx
Lunia hahahahaha jaki sen :) ja najgorszy miałam ze mi oko wypadło ale już wam to pisałam :lol:

ja też usg mam co 2 wizyte!! wrrrr wrrr wrrr !!!!!!!!!! jeszcze 10 dni do wizyty ciekawe czy mi usg zrobi bo w tamta wizyte nie robiła

ja juz kupiłam stanik do karmienia na allegro :) najtanszy jaki był :) dałam chyba 20 zł :)

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #802740 przez kasiek21
dzień dobry...
chociaż dla mnie dobry nie jest... po tak kiepskiej nocy dzień nie ma prawa być dobry :/ do tego tak zimno na dworze że aż strach wyjść z domu.
myślałam że zniosę jajko tej nocy... albo że po prostu urodzę... na siłę ale urodzę... tak strasznie bolała mnie miednica i kość ogonowa... a wiec ani na boku ani na plecach spać nie mogłam... łaziłam po pokoju kręcąc biodrami bo tylko tak mi dobrze było... a jak już zasnęłam to przy każdej zmianie pozycji i tak się budziłam bo mnie tak bolało... :( i zaś na nowo męczarnia z zaśnięciem :(

a stanika do karmienia nie kupuje... a zresztą na moje cyce to i tak nie znajdę... tutaj to już tylko 2 beretki i tasiemka...

11 lata 1 miesiąc temu #802742 przez andzia90
Hejka my po śniadanku już :) płatki z mlekiem mmmm pycha :D
Edi- kupiliśmy materac kokos-pianka-gryka taki pani nam doradziła w smyku :)
Dziś muszę trochę w domu posprzątać i przygotować się do wyjazdu na jutro, a jedziemy do teściów. I w końcu jutro wizyta u pani doktor mam nadzieje ze podglądnę małego i dowiem się co w brzuszku słychać :)

11 lata 1 miesiąc temu #802804 przez Adziaaa
hej dziewczyny :)
kasiek współczuję :( ja też spać nie mogę.. nawet nie wiem co mi się śni bo co chwile się budzę a później zasnąć nie mogę jeszcze ten ząb ;/

co do materaca ja też wybrałam już kokos-pianka-gryka

Za kilka dni mam urodziny :) mój kuzyn z żoną która nie dawno urodziła ślicznego synka :)szykują mi prezent wyprawkę dla mnie do szpitala :D tak wiec o to nie muszę się już martwić bo na pewno wszystko będzie kupione :) a Wy kiedy zamierzacie szykować torby? :D

11 lata 1 miesiąc temu #802840 przez zosiaxvx
ja juz mam spakowana

11 lata 1 miesiąc temu #802851 przez Aneteczka
Ja dzis roobie zakupy dla malego a torba zajme sie w przyszlym tygodniu. W sumie musze koszule jeszcze jedn kupic ta dla karmiacych :) i te szpargolki podklady itp ale to chyba wszystko w aptece mozna czy nie bardzo??

A powiedzcie mi takie nakladki silikonowe do karmienia to maja rozmiary?? Czy sa uniwersalne, ja w ogole na tych rzeczach zwiazanych z karmieniem sie nie znam...

ooo i jeszcze mam jedno pytanka... Warto kupic ten termometr bezdotykowy? Moja szwagierka taki ma mierzy sie goraczke w kilka sekund, mozna od razu mirzyc temp. wody czy jedzonka. W aptece widzialam w okolicach 100 zł na allegro sa chyba tansze. To wydatek na lata bedzie, ale zastanawiam sie ciagle... Ma ktoras taki?

11 lata 1 miesiąc temu #802857 przez Edi28
Witam się i ja :)
Kasiu współczuję tych nocy, ja na sen narzekać nie mogę, choć sny są totalnie pokręcone, eh...
Zosiu już masz spakowaną torbę? Wow ja co najwyżej mogłabym torbę wyciągnąć z szafy i tyle, nawet nie miałabym co do niej włożyć :D w przyszłym tygodniu planuję zamówić te kosmetyczne rzeczy typu podkłady, wkładki itd. w sumie mam jedną kupioną koszulę do karmienia, ale jest u moich rodziców wraz z kilkoma rzeczami dla Małej, w weekend jedziemy je odebrać :)
Co do staników do karmienia planuję zamówić jakieś niedrogie z allegro :) Słyszałam, że dobrze się też sprawdzają staniki takie typowo sportowe, niestety nie mogę jeszcze z doświadczenia potwierdzić :)
A co do termometru bezdotykowego na pewno kupię :)

11 lata 1 miesiąc temu #802885 przez zosiaxvx
tak Edi już spakowałam po tym jak sie dowiedziałam ze rozwarcie się powieksza :) a poza tym pozniej bede miała na głowie przeprowadzke to o torbie bym nawet nie myslała :silly:

Aneteczka te nakładki silikonowe mają różne rozmiary, ja muszę kupic najmniejszy :)

11 lata 1 miesiąc temu #802891 przez andzia90
Ja tez zamierzam kupić taki termometr a co do torby to spakuje ja dopiero w styczniu :) stanika jeszcze nie kupowałam dla karmiących bo nie wiem ile mi jeszcze piersi urosną :D

11 lata 1 miesiąc temu #802899 przez andzia90
Zapomniałam się wam dziewczyny pochwalić jakie łóżeczko wczoraj kupiliśmy :)
takie tylko szczebelki są koloru nie białego tylko kremowego :)
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #802971 przez Elmirka85
Andzia łóżeczko śliczne :)
ja nie używałam stanika do karmienia ,tylko zwykłego. Karmiłam 8 miesięcy a cyce miałam jak donice :laugh:
Mój Aleks znowu chory, już trzeci raz od listopada. Masakra jakaś. Znowu do przedszkola nie chodzi, cały przyszły tydzień ma w domku zostać. a ja tylko po lekarzach jeżdżę . Dobrze że mam prawo jazdy bo nie wiem co by zrobiła :angry: wczoraj u ginekologa, dziś z Aleksem u pediatry, jutro do ogólnego mojego po skierowanie do tej poradni diabetologicznej!!! Mam już dosyć. może przyszły tydzień będzie spokojniejszy bo chciałam jakieś ciuszki dla małej już wyprać i poprasować :)

a w sobotę wybieram się z mężem na ujastek zwiedzić oddział i zobaczyć w ogóle gdzie jest szpital. Ja mam do niego ok 40 km a mam u siebie w mieście szpital pod nosem- widzę go przez okno, ale mój szpital nie ma dobrej opinii i wolałabym Kraków. ale zależy jak to bedzie, bo mąż mówi że jak zaczną mi się skurcze to do Krakowa nie pojedziemy bo nie chce żebym w samochodzie urodziła :ohmy:

11 lata 1 miesiąc temu #802978 przez Adziaaa
ja mam badanie we wtorek na Ujastku wtedy sobie obejrzę szpital.. ale i tak już jestem zdecydowana na Narutowicza :)
Andzia piękne łóżeczko :)

11 lata 1 miesiąc temu #802984 przez andzia90
Dziękuję :) ja tez jestem zdecydowana na Narutowicza rodzic bo mam w zasadzie 10 min do niego :)

11 lata 1 miesiąc temu #802987 przez Adziaaa
ja też mam nie daleko.. po za tym wszystkie koleżanki, znajome chwalą sobie ten szpital oprócz jednej :) i tak myślę żebym ja nie podzieliła losy tej koleżanki ;) ale jednak na ten szpital stawiam :) trudno co będzie to będzie :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka