- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2014 !
Mamusie Luty 2014 !
- wola82
- Wylogowany
- gadatliwa
- Moj caly swiat :) Lukas i Lena :) Kocham nad zycie
Zosia mojemu Lukasowi tez sie zdarza tak przysnac, ale dupka w gorze jest najlepsza.
Musze sie zawziasc i wogole odstawic slodycze i soki, a wcale tak duzo nie jadlam
No coz to moze nie przytyje za duzo pod koniec.
Aneteczka u mojej malej tez glowka wielka na 33 tc, jej Lukas byl duzy jak sie urodzil, a cukier mialam w porzadku, a teraz az sie boje pomyslec.
I tez jest ulozna glowka w dol. No ale zobaczymy przy nastepnym badaniu cukru.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aisod
- Wylogowany
- rozmowna
Dzieciaki przesłodkie Wszystkie! Mój tylko raz zasnął na dywanie, tak to zawsze na łóżku.
Tweety fajne łóżeczko Dobrze, że udało sie go rozłożyć
Dobrze, że wizyty dzisiejsze sie udały i wszystkie dzieciaczki mają sie zdrowo
Dobrej nocy!
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ach ten cukier przypomniałaś mi o badaniach, echh
Tweety fajne łóżeczko
a braciszek przesłodki!
Zosia Twój synuś jest do schrupania Super,ze teraz mozna robić zdjecia, filmować, ekstra pamiątka
Zdejcia Mikołaja zapisuje w pogrupowanych folderach np. 1 miesiac, 15miesicy itp... fajnie wrócić wspomnieniami
Kasiu śliczna ta Twoja siostrzenica jest rówieśniczką Mikołaja, Mikuś jest z 22 lipca
Madziu super,ze i u Ciebie ok!!! i malutkiej oczwiście 7 kg to rzeczywiście nie jest duzo
Aneteczka mały już nie taki mały,co?
Marudka odpoczywaj!!!
- zosiaxvx
- Wylogowany
- budujemy zdania
- drugie dzieciątko w drodze :)
łapie mnie chorubsko starsznie gardło mnie boli do tego jak kaszle to mnie w oskrzelach boli
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
Dzień dobry śpiochy :D
jej nie uwierzycie
pochłonęłabym wojskowa grochówę :D !! o tak !! to jest to co bym zjadła...
No ale z braku laku to i kit dobry a więc zjadłam drożdżówkę z makiem i popiłam bardzo dużą ilością mleka wyobrażacie sobie do 1 drożdżówki wypić pól litra mleka ?? wypiłabym więcej ale potem do kawy nie będę miała... no cóż... po drożdżówce posilam się Milky Wayem :D mmmm
a na obiad... pospółki i placki ziemniaczane :D
w ogóle w nocy miałam 2 skurcze... ale takie delikatne... co potem nie wiem... bo przespałam
Kasy z ZUSu dalej brak :/
- andzia90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
- Elmirka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
czy któraś z Was ma cukrzycę ciążową? ja dziś byłam u ginekologa i odebrałam wyniki glukozy.
na czczo mam dobry wynik 4,31mmol/l a norma do 5,5
ale po obciążeniu 75 glukozy po 2 godz. mam 7,89 a norme mam do 7,8 i mam jechać do poradni diabetologicznej w krakowie na kopernika . CO sądzicie o moich wynikach? czy jest bardzo źle?? dostanę pewnie dietę i będę musiała mierzyć cukier?? jak to jest
trochę mi smutno
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jak pojedziesz do tej poradni wszystko Ci powiedzą.
Andzia oby Ciebie choróbsko nie dopadło!!!! Zazdroszczę zakupów
Kasiu brak mi słów na ten zus
ale Ty smaki zawsze robisz hihi wałsnie zastanawiam się co zrobić na obiad
- Sarenka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dziś mają przyjść krzesła do salonu:) I jeszcze chwilkę i będziemy mieć już wszystko w domku:) No, dla Natalki zaczniemy kompletować rzeczy pewnie w styczniu.
Lecę po jakieś zakupy na obiadek.
grudzień przeraża mnie z wydatkami.
Piękne dziś słoneczko za oknem...
A My dziś będziemy robić niespodziankę dla rodziny i pamiątkę dla Nas i Natalki, jak się wszystko uda - to się Wam pochwalę
Trzymajcie się Brzuchate:P
Kasiek - a nie możesz przedzwonić do ZUSu i dopytać znów co i jak? Zagrać, że nie masz grosza przy duszy i nie masz za co zrobić nawet zakupów spożywczych? kurcze co za ludzie? A co gdybyś była samotną matką bez wsparcia rodziców? I rzeczywiście nie miałabyś nawey
- Sarenka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dziś mają przyjść krzesła do salonu:) I jeszcze chwilkę i będziemy mieć już wszystko w domku:) No, dla Natalki zaczniemy kompletować rzeczy pewnie w styczniu.
Lecę po jakieś zakupy na obiadek.
grudzień przeraża mnie z wydatkami.
Piękne dziś słoneczko za oknem...
A My dziś będziemy robić niespodziankę dla rodziny i pamiątkę dla Nas i Natalki, jak się wszystko uda - to się Wam pochwalę
Trzymajcie się Brzuchate:P
Kasiek - a nie możesz przedzwonić do ZUSu i dopytać znów co i jak? Zagrać, że nie masz grosza przy duszy i nie masz za co zrobić nawet zakupów spożywczych? kurcze co za ludzie? A co gdybyś była samotną matką bez wsparcia rodziców? I rzeczywiście nie miałabyś nawet na chleb od sierpnia? Kurcze, przecież tu chodzi i Dziecko!!
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nikola mój największy skarb :**
Jutro na wizytę i bardzo się cieszę W końcu się doczekałam i zobaczę mojego dużego chłopca(o ile jeszcze Nim jest)
- Edi28
- Wylogowany
- budujemy zdania
Zosiu super ten Twój Mały, pozycja do zaśnięcia bardzo interesująca Kasiu Twoja siostrzenica nie lepsza teraz rozumiem dokładniej znaczenie powiedzenia, zasnąć byle gdzie
Kasiu może tak jak radzi Sarenka zadzwoń ponownie, kurczę sytuacja nie do pozazdroszczenia, aż się zastanawiam jak mi ZUS będzie wypłacał pieniążki...
Sarenka Twoja Mała ma jeszcze czas, by właściwie się ustawić nie ma co się na zapas przejmować
Andzia życzę zdrówka, obyś się nie zaraziła
Ja dziś się wybieram na wycieczkę do pracy, muszę podpisać jakiś świstek, przy okazji zobaczę się z ludkami Kurczę jest tak pochmurno za oknem, że aż mi się z domu nie chce wychodzić
Miłego dnia Kobietki
- Lunia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
dzieciaczki przesłodkie! Te pozycję są super hehe.
Ta cukrzyca to jakaś zmora wrrr. Moja mała mieści się w normie idealnie, no ale podobno w 8 miesiącu jest największy przyrost wagi. Strasznie się boję co będzie... Ale powiem szczerze, że przed południem pozwolę sobie na małe co nieco, potem jem obiad i mi cukier dobry wychodzi, więc już nie wiem jak to jest.
Ostatnio jest mało ruchliwa, już myślałam, że pojechać do szpitala ale jakby wyczuła i zaczęła kopać ale dopiero wieczorem. Więc nie wiem czemu w ciągu dnia tak mało ruchliwa.
Wczoraj zakupiłam już sobie dużo rzeczy dla mnie do szpitala. Koleżanka mnie wystraszyła bo urodziła w 7 miesiącu...
Czy któraś z was kupuje już staniki do karmienia? Wczoraj mi babka w sklepie pokazywała najtańszy i podobno najgorszy za niecałe 40zł a te lepsze ponad 100zł ;/ A jeszcze nie wiem jak mi cyc urośnie, więc już sama nie wiem czy czekać jeszcze z zakupem.
- Aneteczka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Powiedzcie mi o co chodzi z tym potwierdzeniem ubezpieczenia? mam isc do pracodawcy zeby mi wystawil czy do zus i to ma jakis termin waznosci? Moge to zrobic teraz czy w styczniu?
Jak bylam w szpitalu w wakacje to nie brali nic ode mnie tylko dyskietke zdrowia a tu nie wiem co chodzi.
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
myślę ze teraz już ten dokument o ubezpieczeniu nie jest potrzebny... gdyż kobieta w ciąży i tak ma darmowa opiekę... nie jest wymagane od niej ubezpieczenie. ", Zgodnie z art. 2 ust. 1 pkt 3 ustawy z dnia 27.08.2004 r. o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych (tekst jednolity Dz. U. z 2008 r. Nr 164, poz. 1027 z późn. zm.) do korzystania ze świadczeń opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych mają prawo osoby posiadające obywatelstwo polskie i posiadające miejsce zamieszkania na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, które nie ukończyły 18. roku życia lub są w okresie ciąży, porodu i połogu"
Tylko szkoda że tak mało osób o tym wie i nie wykorzystują swoich praw... kurcze dziewczyny właśnie zdałam sobie sprawę, że tak naprawdę prawie nikt nie interesuje się swoimi prawami, a jak już te prawa zna to boi się z nich korzystać...