BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 1 miesiąc temu #801851 przez wola82
Ale slodziutkie dzieciaczki, :laugh:
Zosia mojemu Lukasowi tez sie zdarza tak przysnac, ale dupka w gorze jest najlepsza.

Musze sie zawziasc i wogole odstawic slodycze i soki, a wcale tak duzo nie jadlam :dry:
No coz to moze nie przytyje za duzo pod koniec.
Aneteczka u mojej malej tez glowka wielka na 33 tc, jej Lukas byl duzy jak sie urodzil, a cukier mialam w porzadku, a teraz az sie boje pomyslec.
I tez jest ulozna glowka w dol. No ale zobaczymy przy nastepnym badaniu cukru.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #801902 przez aisod
Zubi przypomnij mi jutro to sprawdzę dokładnie, jak to w pierwszej ciąży miałam z tymi płytkami. Ale nawet u hematologa byłam, bo moja ciocia (pielęgniarka) mnie zmusiła ;) Miałam takie wyniki, że stwierdziła, że już dawno powinnam mieć transfuzję krwi :P Gdy jednak poszłam do tej babki od krwi to ona mnie uspokoiła i mówi, że kobiety w ciąży mają całkiem inne normy dużo mniejsze, nic nie trzeba z tym robić chyba, żeby sie utrzymywało po porodzie długo. Pod koniec ciąży tylko moja gin mi przepisała Cyclonamine (jeżeli nie przekręciłam :P ), to chyba było, żeby się nie wykrwawić za bardzo ;) hehe

Dzieciaki przesłodkie :) Wszystkie! Mój tylko raz zasnął na dywanie, tak to zawsze na łóżku. :)

Tweety fajne łóżeczko :) Dobrze, że udało sie go rozłożyć ;)

Dobrze, że wizyty dzisiejsze sie udały i wszystkie dzieciaczki mają sie zdrowo :D

Dobrej nocy!

11 lata 1 miesiąc temu #801905 przez aska27
Wola fajnie,ze juz po badaniu. Dobrze,ze z małą wszystko ok Ciekawe ile moja mała dzidzia waży :)
ach ten cukier :dry: przypomniałaś mi o badaniach, echh

Tweety fajne łóżeczko :)
a braciszek przesłodki!

Zosia Twój synuś jest do schrupania :kiss: Super,ze teraz mozna robić zdjecia, filmować, ekstra pamiątka :)
Zdejcia Mikołaja zapisuje w pogrupowanych folderach np. 1 miesiac, 15miesicy itp... fajnie wrócić wspomnieniami :blink: :)

Kasiu śliczna ta Twoja siostrzenica :) jest rówieśniczką Mikołaja, Mikuś jest z 22 lipca :blink:

Madziu super,ze i u Ciebie ok!!! i malutkiej oczwiście :blink: 7 kg to rzeczywiście nie jest duzo :)

Aneteczka mały już nie taki mały,co? :blink: :)

Marudka odpoczywaj!!! :)

11 lata 1 miesiąc temu #801914 przez zosiaxvx
ja też zdjecia zapisuje tak jak Ty Asiu :)

łapie mnie chorubsko :dry: starsznie gardło mnie boli do tego jak kaszle to mnie w oskrzelach boli :(

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

11 lata 1 miesiąc temu #802082 przez kasiek21
hop!! hop !! jest tu ktooo !!

Dzień dobry śpiochy :D:D

jej nie uwierzycie :D
pochłonęłabym wojskowa grochówę :D:D !! o tak !! to jest to co bym zjadła...
No ale z braku laku to i kit dobry :D a więc zjadłam drożdżówkę z makiem i popiłam bardzo dużą ilością mleka :D wyobrażacie sobie do 1 drożdżówki wypić pól litra mleka ??:D wypiłabym więcej ale potem do kawy nie będę miała... no cóż... po drożdżówce posilam się Milky Wayem :D:D mmmm :D
a na obiad... pospółki i placki ziemniaczane :D:D

w ogóle w nocy miałam 2 skurcze... ale takie delikatne... co potem nie wiem... bo przespałam :D

Kasy z ZUSu dalej brak :/

11 lata 1 miesiąc temu #802121 przez andzia90
Dzień dobry wszystkim :) ja wyspana choć kilka razy w nocy się budziłam. Kurde mam mały problem.. byłam cały weekend u brata a on ma dwóch łobuziaków i co się okazało ze ten młodszy złapał ospe ;/ niby mówi się ze ospa wychodzi po 2 tygodniach ale przez ten czas rozwija się w organizmie ;/ Eh brat się boi żeby nie miał i jego synek drugi, ja tez mam obawy bo przechodziłam ospę jak byłam mała ale co z tego jak koleżanka która tez przechodziła złapała a jest w 7 miesiącu ciąży. Boje się żeby na święta nie mieć bo będę miała przekichane :( A tak to później jadę z mężem po wózek :) może coś kupimy :)łóżeczko i materac upatrzony ale to kupimy w styczniu :)

11 lata 1 miesiąc temu #802124 przez Elmirka85
cześć dziewczyny
czy któraś z Was ma cukrzycę ciążową? ja dziś byłam u ginekologa i odebrałam wyniki glukozy.
na czczo mam dobry wynik 4,31mmol/l a norma do 5,5
ale po obciążeniu 75 glukozy po 2 godz. mam 7,89 a norme mam do 7,8 i mam jechać do poradni diabetologicznej w krakowie na kopernika . CO sądzicie o moich wynikach? czy jest bardzo źle?? dostanę pewnie dietę i będę musiała mierzyć cukier?? jak to jest
trochę mi smutno :( :( :(

11 lata 1 miesiąc temu #802148 przez aska27
Elimrka nie smutaj się.. ja i ine dziewczyny tez jestesmy na diecie, badam cukier codziennie,nie jest źle.
Jak pojedziesz do tej poradni wszystko Ci powiedzą.

Andzia oby Ciebie choróbsko nie dopadło!!!! Zazdroszczę zakupów :blink:

Kasiu brak mi słów na ten zus :cheer:
ale Ty smaki zawsze robisz hihi :laugh: wałsnie zastanawiam się co zrobić na obiad :)

11 lata 1 miesiąc temu #802161 przez Sarenka
Witam się i ja:) Moja Mała ciągle jest ustawiona pośladkowo. Ostatnio ciągle czułam ją bardzo nisko i w ogóle była taka spokojna, teraz znów wraca do aktywności i trzymam kciuki, żeby zrobiła fikołka.
Dziś mają przyjść krzesła do salonu:) I jeszcze chwilkę i będziemy mieć już wszystko w domku:) No, dla Natalki zaczniemy kompletować rzeczy pewnie w styczniu.
Lecę po jakieś zakupy na obiadek.
grudzień przeraża mnie z wydatkami.
Piękne dziś słoneczko za oknem...
A My dziś będziemy robić niespodziankę dla rodziny i pamiątkę dla Nas i Natalki, jak się wszystko uda - to się Wam pochwalę:D
Trzymajcie się Brzuchate:P

Kasiek - a nie możesz przedzwonić do ZUSu i dopytać znów co i jak? Zagrać, że nie masz grosza przy duszy i nie masz za co zrobić nawet zakupów spożywczych? kurcze co za ludzie? A co gdybyś była samotną matką bez wsparcia rodziców? I rzeczywiście nie miałabyś nawey

11 lata 1 miesiąc temu #802162 przez Sarenka
Witam się i ja:) Moja Mała ciągle jest ustawiona pośladkowo. Ostatnio ciągle czułam ją bardzo nisko i w ogóle była taka spokojna, teraz znów wraca do aktywności i trzymam kciuki, żeby zrobiła fikołka.
Dziś mają przyjść krzesła do salonu:) I jeszcze chwilkę i będziemy mieć już wszystko w domku:) No, dla Natalki zaczniemy kompletować rzeczy pewnie w styczniu.
Lecę po jakieś zakupy na obiadek.
grudzień przeraża mnie z wydatkami.
Piękne dziś słoneczko za oknem...
A My dziś będziemy robić niespodziankę dla rodziny i pamiątkę dla Nas i Natalki, jak się wszystko uda - to się Wam pochwalę:D
Trzymajcie się Brzuchate:P

Kasiek - a nie możesz przedzwonić do ZUSu i dopytać znów co i jak? Zagrać, że nie masz grosza przy duszy i nie masz za co zrobić nawet zakupów spożywczych? kurcze co za ludzie? A co gdybyś była samotną matką bez wsparcia rodziców? I rzeczywiście nie miałabyś nawet na chleb od sierpnia? Kurcze, przecież tu chodzi i Dziecko!!

11 lata 1 miesiąc temu #802180 przez tweety1992
Dzień dobry :) Witam się i ja z zimnego lecz słonecznego śląska :) Przez zgagę (4 dni już trwa tzn dziś 5 dzień się zaczyna) pół nocy nie przespałam mały się ruszał i ruszał ale w końcu poszedł spać. Obudziła mnie listonoszka o 11 przynosząc mi mój komplet pościeli który zamówiłam dla malucha i czapeczkę :)
Jutro na wizytę i bardzo się cieszę :) W końcu się doczekałam i zobaczę mojego dużego chłopca(o ile jeszcze Nim jest)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #802191 przez Edi28
Dzień Dobry :)
Zosiu super ten Twój Mały, pozycja do zaśnięcia bardzo interesująca :P Kasiu Twoja siostrzenica nie lepsza :P teraz rozumiem dokładniej znaczenie powiedzenia, zasnąć byle gdzie :P
Kasiu może tak jak radzi Sarenka zadzwoń ponownie, kurczę sytuacja nie do pozazdroszczenia, aż się zastanawiam jak mi ZUS będzie wypłacał pieniążki...
Sarenka Twoja Mała ma jeszcze czas, by właściwie się ustawić :) nie ma co się na zapas przejmować :)
Andzia życzę zdrówka, obyś się nie zaraziła :)
Ja dziś się wybieram na wycieczkę do pracy, muszę podpisać jakiś świstek, przy okazji zobaczę się z ludkami :) Kurczę jest tak pochmurno za oknem, że aż mi się z domu nie chce wychodzić :dry:
Miłego dnia Kobietki :)

11 lata 1 miesiąc temu #802215 przez Lunia
Hej wszystkim,
dzieciaczki przesłodkie! Te pozycję są super hehe.

Ta cukrzyca to jakaś zmora wrrr. Moja mała mieści się w normie idealnie, no ale podobno w 8 miesiącu jest największy przyrost wagi. Strasznie się boję co będzie... Ale powiem szczerze, że przed południem pozwolę sobie na małe co nieco, potem jem obiad i mi cukier dobry wychodzi, więc już nie wiem jak to jest.

Ostatnio jest mało ruchliwa, już myślałam, że pojechać do szpitala ale jakby wyczuła i zaczęła kopać ale dopiero wieczorem. Więc nie wiem czemu w ciągu dnia tak mało ruchliwa.

Wczoraj zakupiłam już sobie dużo rzeczy dla mnie do szpitala. Koleżanka mnie wystraszyła bo urodziła w 7 miesiącu...

Czy któraś z was kupuje już staniki do karmienia? Wczoraj mi babka w sklepie pokazywała najtańszy i podobno najgorszy za niecałe 40zł a te lepsze ponad 100zł ;/ A jeszcze nie wiem jak mi cyc urośnie, więc już sama nie wiem czy czekać jeszcze z zakupem.

11 lata 1 miesiąc temu #802240 przez Aneteczka
Ja za tydzien zamierzam zabrac sie za torbe do szpitala, ale nie wiem do konca co w niej ma sie znajdowac, te listy sa rozne, a na stronie mojego szpitala nie ma tej kartki...

Powiedzcie mi o co chodzi z tym potwierdzeniem ubezpieczenia? mam isc do pracodawcy zeby mi wystawil czy do zus i to ma jakis termin waznosci? Moge to zrobic teraz czy w styczniu?

Jak bylam w szpitalu w wakacje to nie brali nic ode mnie tylko dyskietke zdrowia a tu nie wiem co chodzi.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #802242 przez kasiek21
aneteczka
myślę ze teraz już ten dokument o ubezpieczeniu nie jest potrzebny... gdyż kobieta w ciąży i tak ma darmowa opiekę... nie jest wymagane od niej ubezpieczenie. ", Zgodnie z art. 2 ust. 1 pkt 3 ustawy z dnia 27.08.2004 r. o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych (tekst jednolity Dz. U. z 2008 r. Nr 164, poz. 1027 z późn. zm.) do korzystania ze świadczeń opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych mają prawo osoby posiadające obywatelstwo polskie i posiadające miejsce zamieszkania na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, które nie ukończyły 18. roku życia lub są w okresie ciąży, porodu i połogu" :)
Tylko szkoda że tak mało osób o tym wie i nie wykorzystują swoich praw... kurcze dziewczyny właśnie zdałam sobie sprawę, że tak naprawdę prawie nikt nie interesuje się swoimi prawami, a jak już te prawa zna to boi się z nich korzystać...

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka