BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 1 miesiąc temu #801426 przez kasiek21
Dzien dobry ? ehh nie jest wcale taki dobry.. ja to chyba w tej ciazy nie zaznam spkoju... dzien w dzien jakies nerwy... ilez mozna... nadal czekam na kase z ZUSu.. wyobrazacie to sobie ! od sierpnia?!! dzwonili tydzien temu ze przygotowuja wyplate i gdzie ja wyslac... no to powiedzialam i czekam... a tu nic... dzien w dzien wyczekuje listonosza z nadzieja ze moze w koncu ja przyniesie a tu dupa !! usz... a do tego musze zaczac wiercic dziure w brzuchu mojemu jebnietemu szefowi o pit... przeciez zaraz trzeba sie rozliczyc... plus to ze do becikowego bedzie potrzebne czy tam do czegos... a zanim ja sie go o to doprosze to kurwa wielkanoc mnie zastanie... uszzz !! tacy ludzie nie powinni miec wlasnej firmy ! po prostu jełop nad jełopami !!
a do tego nie wysypiam sie w nocy :( wstaje chwile po 24... potem po 3... i po 6. no i po 6 koniec spania... a o 9 jestem tak zmeczona ze zasypiam na siedzaco ! i tak dzien w dzien... dzisiaj juz na sile probowalam spac... udalo sie... ale takie spanie to nie spanie. a wiec jestm wyrznieta z dupy :/ wybaczcie za slownictwo... a jeszcze gdyby bylo malo wrazen z moim szefem, od wrzesnia czekam z moim G na jego swiadectwo pracy... ku**a 3 raz wysyla i dojsc nie moze... co za kretyn !!

myszko jak dla mnie Patryk :P najladniejsze...
Asiod gratuluje udanej wizyty :)
Magda czekamy na wiesci :) i jakies zdjecia :D
Edi ja mam wizyte dopiero 11.12 :D a wiec sama nie jestes...

ASIU ! ASIENKO !! co z Toba sie dzieje ? :*:*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #801428 przez kasiek21
Asiu
uszz... biedny Mikolajek :( duzo zdrowka dla maluszka :** oby wizyta w szpitalu juz nie byla potrzebna :*

11 lata 1 miesiąc temu #801445 przez aska27
Kasiu tez mam nadzieję,ze będzie lepiej. Nigdy wczesniej Mikołaj tak nie chorował.

ale... spotaklismy dawnego znajomego, kolega meza. Tylko jakos tak kontakt się urwał,a tutaj nagle wylądował z córeczką na tym samym pokoju co my. Fajnie,ze się spotkalismy tylko szkoda ,ze w takich okolicznościach.

Kasiu nie dziwię się,ze masz takie nerwy i na szefa i na zus.
jedno i drugie beznadziejni.

Zus jak chce kasy to nawet o drobne się upomi,ale jak mają wypłacić to juz pod górkę.
Obyś lada dzień dostała pieniążki, teraz Ci się przydadzą.

11 lata 1 miesiąc temu #801449 przez zubi
Dziewczyny:

Edi ja też wizyta 12.12 popołudniową porą i będzie USG, mam nadzieję że nic tam małej nie wyrosło :) a wczoraj byliśmy w szkole- ty chyba dziś masz zajęcia- przygotuj się na miły masaż ze strony partnera ( takie tatusiowie dostali zadanie, oj jak miło było :) )

Magda daj znać jak po wizycie :)

Myszko wszystkie trzy imiona ładne, jednego Maciusia już na forum mamy u Andzi :)

Zosia synek na zdjęciu taki mały, a na profilowym już duży taki :)

11 lata 1 miesiąc temu #801454 przez wola82
Magda28 napisał:

Witam Dziewczynki :lol:

Myszko gratuluję synka :) a imię ładne Szymon....
Adziaaa śliczny ten kombinezon podobny do mojego :P

Ja mam na 12.30 wizytę :P nareszcie...

Czesc dziewczyny
A ja mam wizyte na 12:00 :laugh:

Asia biedne te nasze dzieciaczki z chorubskami, duzo zdrowka dla Mikolajka.

Kaska nie zazdroszcze sytuacji ani z Zusem ani ze wstawaniem w nocy, ale mysle ze mamy znowu jakas faze :dry: , ja tez zaczelam wstawac w nocy i do tego jeszcze te koszmary, cierpliwosc nam sie konczy, a tu jeszcze 2 miesiace.
Ale ciesze sie ze za godzinke zobacze moje malenstwo :)

11 lata 1 miesiąc temu #801495 przez Edi28
Asiu, życzę dużo zdrówka dla Mikusia :)
Zubi też mam nadzieję, że Małej nic nie wyrosło, na ostatniej wizycie lekarz był 100% przekonany, że dziewczynka i mam nadzieję, że tak już zostanie :) a na masaż już mi się buźka cieszy :)
Kasiu współczuję tej sytuacji z szefem i ZUS-em. Niewiarygodne normalnie, żeby czekać tyle czasu na pieniądze, które Ci się należą... Czasami brak mi słów na polską biurokratyzację, już nawet nie wspomnę, że przecież są różne sytuacje życiowe, i co teraz mogłoby się okazać, że nie ma kasy na rachunki, życie... wariactwo jakieś
Współczuję też problemów ze spanie, ja na szczęście budzę się często, ale wizyta w łazience i od razu spanie :)
Wola powodzenia na wizycie, daj znać po :)

11 lata 1 miesiąc temu #801497 przez Aneteczka
Myszka gratuluje synka :) Mi najbardziej z tych imion podoba się Patryk :)

Kasiu ja uporalam sie z Zusem, nie wiem czemu u Ciebie jest taki opieszaly...

Widze, ze dzis wizytowy dzien ja tez wybieram sie na 15. Swedza mnie stopy i w ogole cale cialo mam zdrapana mam nadzieje ze to nie ta cholestaza ciazowa. Zapytam dzis lekarza czy moge zjesc jeden zyrtec. Pocieszam sie, ze to moze byc jakas reakcja alergiczna... w przeciagu trzech tygodni mialam dwa antybiotyki, a tam w skutkach ubocznych zawsze cos pisze o swedzeniu czy innych alergicznych objawach

11 lata 1 miesiąc temu #801506 przez zosiaxvx
Edi28 napisał:

Dzień Dobry :)
Myszko gratuluję synka, też głosuję na Szymona, zawsze mi się to imię podobało :)
Aisod super, że wyniki dobre, no i że Małej nic nie urosło :D
Zosiu, czyli Ty nadal nie miałaś skierowania na tę glukozę? Myślę, że warto zrobić, tak jak Aisod pisała, gdyby Ci wyszły złe wyniki to musiałabyś powtarzać, więc wynik chyba będzie ważny :)
Magda daj znać po wizycie :)
Zazdroszczę wam tych wizyt, ja muszę czekać do 12.12, eh... a dziś szkoła rodzenia :)
Miłego dla wszystkich :)

no własnie nadal nie dostałam skierowania :ohmy: i boje sie ze własnie mam tą cukrzyce i wogóle niepotrzebnie sie nakrecam...
zrobie na swój koszt dla swietego spokoju

Kiedy śmieje się dziecko,śmieje sie cały świat !

11 lata 1 miesiąc temu #801512 przez Marudka
dziewczyny powiem wam ze mialam ciagle zgage a od kiedy pije te ok 2 litry wody dziennie zgaga zniknela:) polecam

11 lata 1 miesiąc temu #801515 przez kasiek21
Aneteczka
uszz wspolczuje tego drapania sie... a moze zamiast tego zyrtec-u to moze wapno wypij?? jest bezpieczniejsze a tez powinno pomoc... :)

11 lata 1 miesiąc temu #801523 przez Marudka
a mam jeszcze pytanko, jak wyprac pieluchy tetrowe normalnie z bialymi ciuszkami dla dziecka? bo chyba niedlugo zaczne pranie i prasowanie :)

11 lata 1 miesiąc temu #801527 przez kasiek21
Marudka
Ja tak wypralam... wrzucilam razem z bialymi ciuszkami :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #801530 przez zubi
zosiaxvx napisał:

no własnie nadal nie dostałam skierowania :ohmy: i boje sie ze własnie mam tą cukrzyce i wogóle niepotrzebnie sie nakrecam...
zrobie na swój koszt dla swietego spokoju

zosia co do cukrzycy
ja pierwsze badanie miałam złe po 50g i po h z palca wyszło mi ponad normę
za drugim razem miałam 75 g po dwóch h (żyła) i wszystko w normie
z racji ze te wyniki były różne to badanie będę miała jeszcze raz powtarzane w 32 tyg, wiec jeśli zrobisz teraz to będzie ono wiarygodne.

Mi doktorka nie dała skierowania na toxo więc zrobiłam je prywatnie dla świętego spokoju, nie wiem ile kosztuje glukoza, ale jak masz się niepotrzebne martwić to lepiej sobie to badanie wykonaj ale takie gdzie po 75g mierzą po 2 h z żyły ( te z palca są moim zdaniem delikatnie naginane :) )
Jeśli masz znajomego lekarza internistę to może jego zapytaj czy by ci nie dał skierowania, po co masz płacić :)

11 lata 1 miesiąc temu #801547 przez kasiek21
ja mialam pobierana krew z zyly po obicazeniu 50 g glukozy... i nie wiobrazam sobie jakby mogli pobierac z palce... w ogole pierwsze slysze... owszem jesli chodzi o badanie cukru na czczo toowszem z palca... ale tak to wydaje mi sie ze powinno byc tylko z zyly...

11 lata 1 miesiąc temu #801549 przez tweety1992
Czesc dziewczyny :) U mnie zdenerwowanie bo czekam na kuriera i przesyłki miały być dzisisj. Ja musze o 14 wyjsc i do wieczora mnie nie bedzie i co jezeli on mi dopiero przyjedzie jak mnie nie bedzie? Mialyscie cos takiego?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka