- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2014 !
Mamusie Luty 2014 !
- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
wybaczcie ze dopiero teraz no ale jakos tak dzień cały poza domem... od lekarza prosto poszłam do koleżanki na kawkę... no i tak do 18 zeszło

ale za to brzuch po całym dniu napięty i już nie mam siły go nosić a wiec odpoczywam i do was pisze

co u lekarza... ehh szkoda gadać... wizyta dość szybka....
położna o dziwo miała dobry humor... zmierzyła ciśnienie dziś było 120/80
tętno Igorka 148 a wiec w normie...
Ja na wadze kolejne 2 kilo na + a wiec od początku ciąży +4 kg...
skierowań na badania kupa... mocz, i HBS na NFZ a poza tym odpłatnie toxoplazmoza,wymaz z pochwy i tarczyca... a wiec trochę się wykosztuje... no cóż... najlepsze jest to że ten wymaz muszę zrobić po 35 tygodniu a to wypada praktycznie w święta... a na wynik czeka sie ok tygodnia... a na następną wizytę tj. 9.01 muszę mieć wyniki... no cóż jakoś to zrobię...
Infekcji już nie ma... zdziwił mnie dziś lekarz bo co prawda badał mnie za pomocą wziernika a bynajmniej czymś co myślę że było ala wziernikiem, metalowe cos (oczywiście czyste z szafki, ma tego chyba z 1000) no ale nie założył rękawiczek :O co prawda paluchów mi nie wkładał no ale jednak... usg niestety nie miałam... gdyż padło my oprogramowanie no i USG nie czynne... no cóż... pierwsza wizyta bez USG jakoś przeżyję...
9 stycznia mam sie zgłosić na KTG no i od razu wizyta...
no i zwolnienie dostałam już planowanego terminu porodu, tj.25.01...
co u was kochane jeszcze nie zdążyłam przeczytać... stwierdziłam że najpierw wam napiszę a potem poczytam... a więc ide nadrobić zaległości, bo mam aż 2 strony...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- andzia90
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 2

A ja tak się zdenerwowałam bo mój mąż oświadczył mi ze 27 stycznia jedzie do Berlina na szkolenie kierownicze i pokaz nowej kolekcji na jakieś 3 dni ;/ a ja czuje ze w tym czasie mogę urodzić a nie w terminie wyznaczonym przez lekarza

- aska27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Wszystko jest ok, to super

a dlaczego teraz dopiero dostałaś skierowanie na te badania?
toksoplazmozę robiłam wczesniej no i rzeczywiście drogie to jest badanie,ale skoro trzeba, to trzeba

Ja z wizyty pamiętam ze ciśnienie miałam 116/60 chyba

Kolejną wizytę mam 8 stycznia.. no i wtedy zobaczymy co z porodem,ale Sara to duza dziewczynka, skoro juz wazy 2170g to zapowiada hmm ciekawie , jak to lekarz stwierdził,ze chyba po prostu rodze duze dzieci

- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
ciesze sie ze sama nie jestem z tym ze tak mało przytyłam

Magda
jej ależ masz ładniutki brzuszek... i wiesz cooo... zazdroszcze Ci Twoich ust

jestem jakas wariatka ale sa piekne

Asia
z tymi tesciami to eszz... tak jak z moim ZUSem

Aneteczka
Twoje brzucho też jest śliczne... jej ja to w ogóle uwielbiam ciążowe brzuszki

Anjaa
kolejna piekna młoda mama

no i gratulacjie udanej wizyty... najwazniejsze ze z małym wszystko jest ok

zubi
podziel sie kolacjia

zosia
uszz to parszywe policjanty... było trzeba dobrze zagadac... a zreszta brzucha nie widzieli hehe

a brzuszek zreszta bardzooo ładny

twety
jej kochana masz ta babcia... fajnie ze tak pomaga i ze mozesz na nia liczyc

andzia
ehh z mężem nie wesoło... ale wiesz... moja siostra jak była w pierwszej ciazy to jej maz tez wyjezdzal na jakis czas ze swoim klubem (pilkarzem jest wyjezdzali na jakies zgrupowanie) no ale sebastian mowi wtedy do Ola ze ma z porodem czekac na niego... oczywiscie tak dla smiechu... ale wyobraz sobie ze mimo iz podczas jego nieobecnosci miała 2 akcjie porodowe tak dopiero na nastepny dzien po jego powrocie urodziła... takze dacie rade i urodzicie razem :*
Asienko
ja juz wczesniej mialam robione te badania na poczatku ciazy... ale ze toxoplazmoze mialam ujemna no to musze teraz powtorzyc... no a tarczyca i zółtaczka... no to nie wiem dlaczego jeszcze raz... zadzwonie jutro do poloznej i zapytam czy musze robic jeszcze raz skoro robilam na poczatku ciazy, jeszcze w warszawie...
a Sara faktycznie duza dziewuszka

- aska27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Asia
z tymi tesciami to eszz... tak jak z moim ZUSemhehe jakie ze porównanie... wspołczuje kochana :*
lepiej tego ująć nie mogłas

Damy rade

- tweety1992
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nikola mój największy skarb :**
Posiedziałyśmy porozmawiałyśmy o starych czasach. Opowiedziałam jej w końcu jak na prawdę wygląda sprawa rodziny Adama bo przez 3 lata nie umiałam.
Obejrzałam zdjęcia z maleńkości.
Jutro jadę na zakupy swiąteczne

- tweety1992
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja dziś jej opowiadałam jak doszło do ciąży bo zapytała. No i opowiadam że to takie dość dziwne i może nie zrozumieć. ALe nalegała to mówię. Skończłam a bacia taką walnęła minę jakby chciała powiedzieć "że co kur ... ?

- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- tweety1992
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

A u Ciebie jak w brzuchu? Spokojnie?
- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- tweety1992
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Dziś doświadczyłam tego wszytskiego w jednym.
Także rozumiem Cie. W poniedziałek powinien już 30 tydzień się zaczynać :o
A dopiero co 11 tydzień był

- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
aj ja to juz czasem nie mam sily dzwigac tego brzucha... a w dodatku brak mi wyczucia gdzie sie koncze... i takim o to sposobem ostatni przypalilabym sie palnikim na ktorym stal czajnik z gotujaca sie woda :O (wyjadałam coś z garnka

albo ehh... wysmarowałam sobie brzuszek balsamem, czekam az sie wchlonie... no ale cos tam chcialam zobaczyc na twarzy... i podchodze do duzego lustra zeby sie blizej przyjzec i nagle cooo.... odbijam sie brzuchem od lustra... pozostawiajac slad od pepka

- tweety1992
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Dziś pierwszy raz od dłuższego czasu obejrzałam się w lustrze w całości. I się wsytraszyłam sama siebe. Urosłam w szerz straszliwie. Jestem normalnie grubas tak jak Adam mi mowi :o
A ja nie mam wystajacego pepuszka :/ Ale powoli chyba sie probuje wykluc bo widze z tygodnia na tydzien ze jest coraz blizej wyjscia.
Wgl wdalam sie w babcie z jej pierwsza ciaza. Bo też dlugo byla chuda i nic po niej nie bylo widac i dopiero po 7.5 miesiaca zaczeli dostrzegac.To doslownie jak u mnie.
Ale wgl dzis sie spotkalam jak wracalam z takim chamstwem w autobusie. Wsiadam a gosciu taki dziadek z 65 lat wepchal sie na chama popychajac mnie ze ledwo co bym nie upadla i sie wdarl na siedzenie. Potem o malo co by mnie koles w moim wieku nie wypchnal z autobusu jak wychodzil.
Musialam cala droge stac :/ Ludzie widza ze w ciazy jestem i na dodatek z walizka ale nie reaguja. O malo co bym nie zjechala bo i sie zlabo zrobilo. No normalnie wiem wiem co sie z tymi ludzmi dzieje
- tweety1992
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
ale wiesz.. kiedys to uczyli tego w szkole... a teraz... ? jak z domu nie wyniesiesz to maja to w dupie..
ja ostatnio w aptece zrobiłam afere bo kurcze wisi kartka taka dosc sporo ze kobiety w ciazy obslugiwane bez kolejki... ale ze wszystkie okienka byly zajete a przede mna staly jeszcze 2 osoby (dokladnie 6 grudnia... a to dosc zimno bylo a ja taka juz lekko zakatarzona)no ale mowie sobie, jestem w ciazy to jak okienko sie zwolni no to od razu podejde i nie bede czekac... okienko sie zwalnia a wiec ide a a nagle babka taka starsza ktora stala co prawda przede mna ale widziala ze jestem w ciazy jak dostala spida to prawie ze biegla do tego okienka... no ale ja podchodze wlasciwie rownoczesnie z nia i zwracam jej uwage ze jestem w ciazy a ciezarne bez kolejki (widziala juz w kolejce moj pokazny brzuch i ze boli mnie kregoslup bo mowila do kolezanki ze zaraz chyba tutaj padne... a wiadomo jak to w aptece, zawsze jest goraco tym bardziej jak sie wchodzi z zimnego dworu) a ta na mnie z morda, ze ona byla pierwsza i w ogole... no to ja do niej ze mnie to nie interesuje ja czekac nie bede, jestem w ciazy i zarazic sie od niej niczym nie chce, a jak czytac nie umie ze ciezane poza kolejka to nich wybierze sie do okulisty a nie do apteki... no i suma sumarum, odsunela sie od tego okienka, zamknela swoja buzke a ja moglam w spokoju dokonac szybkich zakupow...