- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2014 !
Mamusie Luty 2014 !
- andzia90
- Wylogowany
- budujemy zdania
Co do spania w nocy to u mnie wygląda to tak ze zasypiam ok 12-1 w nocy i budzę się kolo 11-12 rano ;/ ehh muszę to zmienić bo jak chce wcześniej iść spać to nie dam rady usnąć i z boku na bok ;/ a mały jeszcze daje popalić ze ani na jednym ani na drugim nie mogę leżeć bo kopie a jak leżę prosto to mnie plecy bolą i tak źle i tak nie dobrze :)Tylko mąż się ze mnie śmieje i pomaga mi się przewracać i wstawać jak potrzebuje iść na siku.
A teraz odpoczywamy i pijemy kawkę plus herbatniki do tego jak któraś chętna zapraszam
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Kasiu jak dziś samopoczucie?
Andziaz tym spaniem to rzeczywiście nieciekawie ... dobrze,ze jeszcze maz pomoze Już bliżej niż dalej, wiec musimy jakoś dać radę.
Lunia byłaś na zwiadach w szpitalu?
oj, na lody z Mcdonalda mam ochotę
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nikola mój największy skarb :**
Do tego bylam u lekarza. Okazuje sie ze mam anemie ciazowa lekka. Dostalam jakies tam tabletki i reszta jest ok. Zadnego zatrucia ciazowego
Kasiu ja juz mam dosc zgagi! Tego cholerstwa nie moge sie wgl pozbyc nic nie dziala. Jak tylko w noy byla tak teraz calymi dniami i nocami mnie meczy. Maly sie rusza do tego ze pecherz momentami nie wytrzymuje. A co do snu to ost mam ciezkie sny i sie wierce bo mi nie wtgodnie
- Aneteczka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
miałam napisać wczoraj wieczorem, ale zabrakło mi sił.. wykończona po całym dniu... od rana latałam po urzedzie skarbowym i zusie... ale bynajmniej załatwiłam wszystkie papiery do becikowego... jeszcze tylko G zaświadczenie z urzędu pracy (najpierw musi sie tam zarejstrować, a do tego potrzebne jest jego świadectwo pracy o które doprosić się nie moge mojego szefa... masakra jakaś.. no ale coż) kserokopie dowodów naszych, zaświadczenie od ginekologa no i młodego akt urodzenia no i juz wsioo.. cudownie... chociaż tyle...
miałam wczoraj w planie prasowanie ciuszków młodego i przemeblowanie pokoju i nic nie zrobiłam :/ zabrakło sił... za to zaprosiłam teściową do mnie na kawke i ciaskto i przy okazji poznały się z moja mama cudownie
za to wieczorem nogi wchodziły mi juz w dupke... nie miałam siły kompletnie na nic... strasznie bolały mnie piszczele no i kregosłup. na piszczele nawet masc chlodzaca nie pomagała, a nawet było jeszcze gorzej, to wlazłam do wanny z ciepłą wodą... a tam tak błogo że zasnełam potem przyszed mój G na noc... a przy nim wszystkie dolegliwosci jak ręką odjął... nawet zgaga w nocy nie dopadła, nawet głodna nie obudziłam sie o 2 w nocy... za co wstawałam co godzinę na siku ale potem zasypiałam od razu nie męcząc sie... ahhh
- Aneteczka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Lunia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Jeszcze babka mówiła, że czasem jak nie ma miejsc to się leży trzy dni na korytarzu, tuż obok 5 sal porodowych. Więc nawet nie chcę sobie czegoś takiego wyobrażać. Ty zmęczona, obolała, tu non stop ktoś się kręci a jeszcze słychać wrzaski...
Jedyne co to postanowiliśmy wykupić prywatną położną, taką która się tylko nami będzie zajmować w trakcie porodu.
Marudka a Ty już zdecydowałaś w jakim szpitalu chcesz rodzić?
- andzia90
- Wylogowany
- budujemy zdania
Kasiu wysłałam Ci zaproszenie na FB powiedz mi dużo jest tych papierków do załatwienia o becikowe?? bo ja się wybieram po nowym roku żeby pozałatwiać to wszystko:p
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dziekuje za zaposzenie
uszz.. co ja będę mówić odnośnie becikowego... no jest tego od groma :D nie dość, że papierków do wypełniania (a właściwie to więcej wpisywania dat i podpisów ) to latania po ZUSach, urzedach skarbowych no i oczywiscie zaswiadczenie od lekaza, zaswiadczenie o zarudnieniu z zakladu pracy, kserokopie dowodów... no i wiadome wszystko razy dwa bo TY i Twoj mąż... dlatego ja wziełam się za to wczesniej, im mnije załatwiania po porodzie tym lepiej, tym bardziej ze od konca stycznia zacznie sie szał na rozliczanie z PITu i kupa ludzi... wiadomo jak to na początku roku jest prawda...
- andzia90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- andzia90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nikola mój największy skarb :**
Wstąpiłąm na pocztę po odbiór przesyłki. Przyszły mi podkłady poporodowe,majtki wielorazowe i pieluszki tetrowe.
Ja dodam foteczkę z ostatniego dnia roku
- Edi28
- Wylogowany
- budujemy zdania
jejku dopiero połowa dnia, a ja już nie mam siły, wszystko mnie boli od tego stania w kuchni ale na szczęście już się uwinęłam ze wszystkim, teraz chwilkę odsapnę i zacznę ogarniać siebie mam nadzieję, że dotrwam do tej 12, żeby wstydu przed gośćmi nie było
Kurczę dużo tych papierków trzeba pozałatwiać, też myślałam, żeby zająć się tym teraz, ale niestety musiałabym pojechać do siebie do miasta, mój W. do siebie, żeby wyciągnąć wszystkie dokumenty, zaczniemy się tym chyba zajmować po tym jak się urodzi Mała, chociaż wiadomo kasa by się przydała
Dziś będę szaleć, zakupiłam sobie butelkę Picolo więc świętowanie mnie czeka
Kochane, życzę każdej z osobna jak najlżejszego porodu, aby nasze dzieciaczki przychodziły na świat zdrowe i w terminie, a także by ten nadchodzący rok był lepszy od tego mijającego, dużo satysfakcji i szczęścia w Nowym Roku
- Aneteczka
- Wylogowany
- pierwsze słowa