BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 6 dni temu #814640 przez Edi28
Witamy się z rana :)
pralka już ruszyła z kolejnym praniem dla Małej, mam plan w ciągu dwóch tygodni przygotować wszystko, a potem tylko spokojnie czekać :)
Mam pytanko, czy któraś z Was planuje zakupić poduszkę taką do karmienia? Ostatnio w szkole rodzenia położna nam demonstrowała karmienie za jej pomocą i teraz się zastanawiam... A może któraś z mam już doświadczonych używała?
W ogóle straszny spokój na tym naszym forum ostatnio, mam nadzieję, że teraz znowu się rozhula :)
Miłego dzionka Kobietki :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 dni temu #814646 przez wola82
Witam w Nowym Roku :)

Cisza, cisza... zmeczone swietowaniem :) ja juz tez sie w sumie ciesze ze juz po, teraz poleci...
Ja tez zaczynam od dzisiaj pranie ciuszkow, moj maz zrobil ze starej szafki pod telewizor przewijak, wyszlo super jak w sumie kupiony, pozniej fotke zrobie i sie pochwale :woohoo:

Edi ja nie mialam tej poduszki do karmienia i raczej nie bede kupowac, juz chyba wczesniej pisalam ze jasiek sie u nas sprawdzil, a jak patrzylam na ceny tych rogali to sie za glowe zlapalam, tylko to wypelnione bylo takimi drobnymi kuleczkami. Ale na pewno taka poduszka jest bardzo wygodna.

11 lata 6 dni temu #814675 przez kasiek21
witam sie w nowym roku :)

jakas taka niewyspana jestem... mimo ze ostatnie nocki sa przespane ja w ciągu dnia tez spałabym i spała... wczoraj cały dzień w łóżku, pol dnia przespanego... i za chwile tez chyba zrobie jakas drzemke...

nie wiem jak tam u was... ale kurce ja to normalnie dzien w dzien po kilka razy na kibelku jestem... nie to ze mam rozwolnienie ale noralnie musze sie zalatwic ze 3 razy na dobe, gdzie wczesniej tak nie mialam.. a do tego puchna mi paluchy jak jakies serdele :/ ehh masakraaa...

11 lata 6 dni temu #814679 przez Edi28
Kasiu, gdzieś czytałam, że pod koniec ciąży organizm korzysta z każdej możliwości by się wyspać, a takie częste załatwianie może świadczyć o tym, że organizm się oczyszcza i przygotowuje się do porodu, może to pierwsze oznaki, że będziesz pierwszą forumową mamusią :)
ja często goszczę w łazience, ale to tylko siku :)

11 lata 6 dni temu #814686 przez kasiek21
no mam nadzieje ze to wszystko to juz oznaki zbliżającego się porodu :P bo tak szczerze to juz mi jest tak ciezko ze szkoda gadać... aczkolwiek brzuszek mi sie opuścił i cudownie lekko mi sie oddycha :D poza tym ze ten ala katar nadl meczy... ale mysle ze i po porodzie to przejdzie, bo przecież w ciąży śluzówka sie pogrubia i w ogolę... mam nadzieje ze chociaz do tego 9 stycznia wytrzymam bo wtedy mam wzyte u lekarza...

11 lata 6 dni temu #814691 przez Magda28
Witam się pierwszy raz w Nowym Roku :) choć ja przywitałam go z chorobą,tak mnie rozłożyło że zaraz zasmarkam cały dom :dry: dziś miałam pierwszą nieprzespaną noc odkąd jestem w ciąży...zasnełam o 5.00 rano dopiero,tak mnie katar męczył że nie mogłam spać,a w domu ani jednej kropelki do nosa :( wstałam o 7.00 pojechałam zrobić morfologie (w sobotę wizyta)i do apteki po kropelki od razu lepiej :) próbowałam się drzemkę sobie urwać ,ale co ja w nocy będę robić... :P teraz piję mleczko z czosnkiem i miodem mam nadzieję że przejdzie...

Ja już mam wszystko poprane i poprasowane więc czekam tylko na maluszka :lol: a mam przeczucie,że wyjdzie przed terminem....wszystko mnie tam boli cale krocze i mała się tak rozpycha że szok... :blink:

11 lata 6 dni temu #814717 przez tweety1992
Witajcie kochaniutkie :) Ja dziś jakaś taka nie mrawa i chyba coś mnie boerze bo mnie bolą kości i katar mam. Byłam dziś na zakupach i kupiłam 1.9 kg Loveli dla małego :) 21 zł za niego dałam. Wg mnie nawet przyzwoita cena.

Robię pomidorówkę dziś może ona mnie na nogi postawi.

Już nie mogę się doczekać 16 stycznia bo zobaczę w końcu po tych wszytskich tygodniach mojego maluszka dowiem się jak duży i ciężki jest :D Poza tym 8 stycznia mam dentystę troszkę się boję.

A jak u Was?

11 lata 6 dni temu - 11 lata 6 dni temu #814722 przez aska27
hej mamusie w Nowym Roku :kiss: Wszystkiego co najlepsze oczywiście życzę :) no i lekkich i szybkich porodów :blink:

Magda ZDRÓWKA!!!

hmm ja nadal nic nie mam przyszykowane i braki w ciuszkach i kosmetykach,echh.. no chyba pora wziąć się do pracy :)

Tweety no właśnie płyn do prania muszę kupić.. ooo, przypomniałaś mi,dzieki!

Zrobię lepiej może listę!

Chciałbym,żeby Sara wytrzymała jeszcze trzy tyg. to i tak niewiele, no,ale juz 8 /środa/ mam wizytę u lekarza wiec zobaczymy co powie, bo planować to sobie mogę hehe :side:

11 lata 6 dni temu #814753 przez tweety1992
Aska płyn do płukania też kupić czy proszek wystarczy? Wolę zapytać bo ja zielona. A nie ma za co :D

Najadłam się pomidorówką i mieskiem z zupy a teraz spać mi się chce :P

Miałam ochotę posprzątać poprać ciuchy nasze i dla małego ale gdzie tam sily odeszły nic się nie chce. Adam po robocie wrócił i od razu obiad i PS3 to co ja zrobie. Miał mi posprzątać te fotele co mi na Sylwestra naznosił to nie zrobił i wygląda u mnie jak w meblowym xD 2 łóżka 2 fotele :p

11 lata 6 dni temu - 11 lata 6 dni temu #814761 przez wola82
Ja piore tylko w plynie do prania do plukania nie uzywym na razie nic, ale jak mala skonczy jakies 3 mies to moze zaczne dodawac.
Toalete tez odwiedzam czesciej ale tylko na siku, ale w nocy dzisiaj mialam skurcze i bol w kregoslupie, troche sie przestraszylam ale przeszlo, bo w pierwszej ciazy nie mialam zadnych przepowiadajacych skurczy po prostu mnie wziele, ale u mnie jeszcze rowny miesiac.
Aska ja tez zauwazam jeszcze u mnie braki w wyprawce i pewnie bede muusiala kombinezon i rekawiczki dla malej kupic.
I jakos mam teraz wiekszego stracha jak przy pierwszym porodzie, chyba dlatego ze przy pierwszym nie bylam swiadoma tego co mnie czeka a tutaj juz wiem, nie wiem nie rozumiem czemu tak mam, chyba powinno byc na odwrot :huh:
A to nasz przewijak, zrobiony przez mezulka, pomalowany na bialo i blat wkrecony :lol:
Załączniki:

11 lata 6 dni temu #814767 przez Aneteczka
No ladnie Ci to mezus zrobil :)

ja dzis czuje sie lepiej. Maly sie rusza, ciut mniej niz ostatnio, ale czytalam ze to normalne. Ide na wizyte normalnie, zeby moj lekarz nie pomyslal ze jakas psychiczna jestem :)

Mnie korci poscielic lozeczko malemu, ale po co sie ma kurzyc niepotrzebnie. Jak bedziecie miec kaciki dla maluchow to chwalcie sie :) niebawem bedziemy sie chwalic dzieciakami :)

11 lata 6 dni temu #814770 przez andzia90
Hejka dziewczyny :)
Widzę ze tu poważne tematy :) ja tez niestety wstaje w nocy na siku i dalej problemy z zaśnięciem ;/ pójdę późno spać obudzę się rano i za jakąś godzinę dalej bym poszła spać ehh głupie to jakieś ;/
Za chwilkę wybieram się na jakieś zakupy może coś sobie kupie :D i przy okazji kosmetyki do szpitala i wsio:D torba cała zapakowana czeka :)
Ja ubranka prałam tylko w proszku "Dzidziuś"
Nie mogę się doczekać jutro mam wizytę i dowiem się co i jak u małego, mam nadzieje ze wypisze mi już skierowanie do szpitala :)

Wola82 - świetny przewijak :) bardzo mi się podoba :)

11 lata 6 dni temu #814780 przez Lunia
hej :)
Dziś mam kolędę i cały pół dnia sprzątam. Jeszcze nie wiadomo czy mężowi się uda wrócić, więc mogę być sama, śmiać mi się chcę, jeszcze nie miałam takie sytuacji :P

Mnie ostatnio brzuch rozbolał tak samo jak dostawałam miesiączkę, ale przeszło. Może faktycznie to te skurcze przepowiadające. Ja mam szał teraz na ubranka. Pochwalę się co zamówiłam :D

www.smyk.com/cool-club-skarpety-dziewcze...ubranka-dla-dzieci-p
www.smyk.com/cool-club-skarpety-dziewcze...ubranka-dla-dzieci-p
www.smyk.com/cool-club-pajac-dziewczecy-...ubranka-dla-dzieci-p
www.smyk.com/cool-club-polspiochy-dziewc...ubranka-dla-dzieci-p
www.smyk.com/cool-club-polspiochy-dziewc...ubranka-dla-dzieci-p
www.smyk.com/cool-club-czapka-dziewczeca...ubranka-dla-dzieci-p
www.smyk.com/cool-club-czapka-dziewczeca...ubranka-dla-dzieci-p
www.smyk.com/cool-club-pajac-dziewczecy-...ubranka-dla-dzieci-p w to mam zamiar ubrać ją ze szpitala.

Większość rzeczy kupuję w smyku, mają na serio przystępne ceny a rzeczy są jakościowo dobre. Można odebrać przesyłkę za darmo w empiku lub pocztą za 4.99zł. Także polecam.

Wola
ale super przewijak! W życiu bym nie powiedziała, że został przerobiony. Mąż zdolniacha :D

11 lata 6 dni temu #814787 przez aska27
Wola cudny przewijak! Mąż jaki zdolny i pomysłowy :) Podoba mi się!
Co do porodu i oczekiwania na dzidizę to u mnie jest podobnie, jakos inaczej niż za pierwszym razem. Nie moge doczekać się kiedy przytulę Sarę,a same przygotowania mnie stresują.

Tweety jesli kupiłas juz proszek to wystarczy :) ja po prostu piorę ciuszki w płynie.

Andzia zazdroszczę Ci tej spakowanej torby :blink:

Lunia prześliczne ciuszki, wszystkie!

11 lata 6 dni temu #814788 przez Edi28
Wola, ale super ten przewijak, mąż się postarał, nie powiedziałabym, że to przerobiony stolik pod tv. Naprawdę świetnie to wygląda :)
Jak byłam na warsztatach to babka mówiła, żeby na początku ubranek dla Dzidziolków nie płukać w płynie, dlatego prałam tylko w proszku Dzidziuś, dopiero za jakiś czas zacznę używać dodatkowo płynu.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka