BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 5 dni temu - 11 lata 5 dni temu #815220 przez zubi
My tez się meldujemy :)

Lunia ja też zauważyłam że zosia dawno nic nie pisała, ciekawe co tam u niej - może nie wiemy a tu lutówki już w grudniu zaczęły się rozpakowywać?

twetty o tego paciorkowca się nie martw, moja znajoma miała dodatni i po prostu musiała wcześniej być w szpitalu przed porodem i otrzymać lek.

edi u nas w święta własnie był poruszony temat naparu z liści malin, moje znajome piły i podobno zadziałał ( nie wiem czy jako placebo) nie zaszkodzi spróbować, ja mam zamiar popijać ale dopiero pod koniec 37 tyg.

z którąś z was rozmawiałam ostatnio o niskopłytkowości- płytkach krwi, w święta dowiedziałam się że jak ma się poniżej 100 tys. to wtedy nie podają znieczulenia zewnątrzoponowego (chyba dobrze to napisałam), w przyszłym tygodniu mam morfologie i zobaczymy czy mi znów spadły i ile ich jest.

Miłego dnia :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 dni temu #815222 przez Elmirka85
Asia nie było przyczyny, po prostu odeszły mi wody. Lekarz mi tłumaczył że pęcherz płodowy jak balonik jeden długo wytrzyma a inny wcześniej peknie. Ale nie było problemów, wyszliśmy normalnie po 3 dniach do domku i Aleks zdrowiutki :laugh:

Edi ja w poprzedniej ciąży kupowałam liście malin i miałam zamiar pić ale nie zdążyłam bo urodziłam wczesniej ;)

11 lata 5 dni temu #815225 przez Magda28
I ja się witam :)
Umieram cholerne przeziębienie całą ciążę ani razu nie zachorowałam,a teraz na koniec mnie złapało :dry: wczoraj miałam 38,5 stopnia gorączki wziełam panadol i się pożądnie wypociłam dziś 37 stopni :) jutro wizyta ależ jestem ciekawa co tam slychać u mojej księżniczki :lol:

Może pomyślę o tych liściach malin :blink: bo też o nich słyszałam

11 lata 5 dni temu #815244 przez kasiek21
skończyłam :D mog e wam sie pochwalić moja komoda :D a właściwie to komodą Igora :D stwierdziłam że nie bedę robic zdjęcia samego łóżeczka.. które suma sumarum stoi puste a bo przecież jeszcze czas na zakładanie pościeli i w ogóle :)

po lewej strone te 2 najwieksze kupki to same bodziaki :D na długi i krótki rękaw :D

11 lata 5 dni temu #815285 przez Aneteczka
Kasiu duzo masz tych szpargolkow :)
Dziewczyny od dzis juz wiem co to znaczy chod kaczki. Bylam na zakupach w rosmmanie i tesco. Z tesco myslalam ze juz nie dojde tak mnie tam na dole wszystko boli.

11 lata 5 dni temu #815297 przez Edi28
Kasiu faktycznie dużo tego :)
ja właśnie skończyłam prasować drugą turę prania Małej i zaczęłam się zastanawiać, czy na pewno ta jedna komoda nam wystarczy :D no ale nie ma wyjścia, bo nie mamy już miejsca na ewentualnie kolejną szafkę :)
Magda życzę dużo zdrowia :)
Mam pytanko, czy dla takich Maluszków kupujecie rajstopki?
Pochwalę się, właśnie kliknęłam kupuj teraz i jesteśmy już prawie posiadaczami wózka :)

11 lata 5 dni temu #815299 przez kasiek21
Edi
ja nie mam ani jednej pary rajstop, stwierdziłam ze nie kupuje bo ja sama ich nie lubie, a poza tym mam i tak kombinezon ze spiworkiem na nogi, a więc i tak wiatr ani powietrze tam sie nie dostanie, no i wlasciwie gdybym miala ubierac go np tak: body, rajstopy koszulka i pół śpiochy czy nawet dresiki i jeszcze niby skarpetki, do tego kombinezon no i jeszcze wiadome kocyk no i pokrowiec od wózka... ehh myślę że dziecie by sie zagrzało... za dużo tego...

11 lata 5 dni temu #815323 przez aska27
Kasiu jak ślicznie uporządkowane ciuszki! :) Tylko rodzić :silly:

Magda oby zdrówko szybko wróciło!!!! :kiss:

Edi ja planuję dla małej kupić rajstopki :)
Mikołaj tez miał i nadal nosi :blink:

Gratuluje wózka, pokazesz jaki? :)

11 lata 5 dni temu #815330 przez Edi28
Ja chyba też kupię rajstopki, tym bardziej że mamy kilka sukieneczek i nie bardzo wiem, co innego mogłabym założyć, choć te rajstopki trochę mnie przerażają, ale może tak przez pierwszy miesiąc będę zakładała tylko takie "łatwe" do założenia ubranka, a potem jak już będę miała wprawę to zacznę zakładać rajtki i sukieneczki :)
A wózek kupiliśmy o taki allegro.pl/bebetto-solaris-b-3w1-fotelik...isy-i3826373375.html :) kolor brąz-capucino, ja chciałam grafit-purpura, ale tak myślę, że może za jakiś czas będziemy myśleć o drugim Dzidziolku, to warto by było kupić coś neutralnego, a tylko ten odpowiadał mi i mojemu W. :) mam nadzieję, że będziemy zadowoleni z tego koloru :)

11 lata 5 dni temu #815334 przez aska27
Edi śliczny wózek!
Co do rajstopek,mozesz zakładać getry lub leginsy,są też śliczne i łatwo się zakłada...ale rajstopki tak jak pisałas tez warto miec :blink:

11 lata 5 dni temu #815339 przez zubi
Edi my też zastanawialiśmy się nad kupnem tego wózka, ale w wersji RED kolor czarny- miał dobre opinie i cenę nie wygórowaną, ale nigdzie nie mogliśmy go zobaczyć na własne oczy w sklepie- czy wy gdzieś go widzieliście w Toruniu?
My w końcu chyba się zdecydujemy na firmę BabyMerc, jutro jedziemy do Chełmży obejrzeć wózki tej firmy na żywo. I wtedy podejmiemy decyzję.

Co do rajstopek ja mam kilka par w spadku i chyba będę zakładać, ale podobne jak wy nie na początku ( pewnie będę się bała), a co do sukienek to wiem że dziewczyny zakładają na bodziaki i jak to fajnie dopasujesz to też dzidzia ładnie wyglada.

kasiek fajny kącik, na pewno spodoba się jego użytkownikowi :)

11 lata 5 dni temu #815349 przez Edi28
Zubi, my też patrzyliśmy na tę kolekcję red, ale ja chciałam jakiś dwukolorowy wózek, jakoś do mnie bardziej przemawiał, na żywo wózek widziałam, ale u mojej świadkowej, w sumie ona nas przekonała, bo my myśleliśmy jeszcze o baby design, bo ten widzieliśmy na żywo w Toruniu, ale po rozmowie z Monią stwierdziliśmy, że zamawiamy ten, zresztą chcieliśmy bardzo kupić fotelik z maxi cosi (ze względu na atesty), a tu jest w zestawie więc to dodatkowy plus :) No i wózek ma dobre opinie i dobrą cenę :)
Asiu mam właśnie kilka par leginsów dla Małej, ale frapowały mnie te rajstopki, czyli muszę jeszcze jakieś zakupić :)

11 lata 5 dni temu #815357 przez zubi
Edi a twoja świadkowa zadowolona jest z tego wózka? I nic się jej z nim nie działo?

11 lata 5 dni temu #815423 przez Edi28
Zubi, w sumie jest zadowolona, ale ona użytkuje ten wózek dopiero 3,5 miesiąca :) więc z gondoli jest bardzo zadowolona, ale nie korzystała jeszcze ze spacerówki, ale myślę, że też da radę :) jak nie - będziemy reklamować u niej :P Wiem, że przekonał ją materiał, ona oglądała ten wózek w Koninie i uznała, że materiał ma lepszy niż np. ten z baby design... bo też rozważała te dwa :) mi się jeszcze inne wózki podobały, ale były droższe, a nie chcieliśmy wydać więcej niż 1600 zł, biorąc pod uwagę ile kasy teraz wydajemy :)

11 lata 5 dni temu #815427 przez Elmirka85
ja pamiętam że jak Aleks był malutki to najpierw nie używałam body wcale bo bałam się że mu łapki połamię jak były nierozpinane więc używałam tylko kaftaniki. Bardzo lubiłam pajacyki. Śpiochów miałam mnóstwo a używałam głównie tych które były rozpinane w kroku bo 100 razy wygodniejsze, jak co chwilkę się zmienia pieluchę :)
Rajstopki mam jedne nowe a kilka jeszcze od koleżanki od której mam całą szafę ubrań, więc się przydadzą do sukieneczek :) :) w ogóle ona mi tyle ciuchów dała że masakra, mam np. 5 kombinezonów :lol: :cheer:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka