- Otrzymane podziękowania: 4
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2014 !
Mamusie Luty 2014 !
- zubi
- Wylogowany
- budujemy zdania
Wczoraj byliśmy na zakupach, kupiliśmy wózek, łóżeczko i materac (łóżeczko już oczywiście skręcone- mąż nie wytrzymał co do wózka to w końcu zdecydowaliśmy się na Bebetto Solaris wersja RED - pani w sklepie miała akurat taki jakim byliśmy zainteresowani i kupiliśmy od ręki. Edi dziękujemy za doradzenie, mam nadzieję że ty też ze swojego będziesz zadowolona
Dziewczyny których dzieciaczki już się odwróciły skąd, może podpowiecie jakie są tego objawy w brzuszku, co prawda mała ma jeszcze czas, ale mam wrażenie że jest ułożona skośnie- czkawkę wyczuwam w lewym dolnym rogu brzucha, a kopniaczki z całej prawej strony- i tak już jest od ponad tygodnia. A jak jest u was?
Pozdrowienia, z zachmurzonego Torunia
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Sarenka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
MARUDKA - koniecznie pochwal się efektami takiej sesji. Z doświadczenia powiem, że to świetna pamiątka. Na pewno Maleństwo będzie szczęśliwe jak za kilka lat obejrzy takie foty razem z Tobą.
ANDZIA - zapomniałam jeszcze dodać, że jeśli urodzę w terminie , czyli 6 lutego, to macierzyński będę miała do 6 lutego 2015 a umowa w pracy kończy mi się 5 lutego ;/
ADZIAAA - ja mam odłożone 20 pampersów, ale w każdej chwili resztę Mąż dowiezie. Skórka takiego niemowlaka bardzo delikatna, na pewno trzeba jak najczęściej zmieniać.
Czekamy do 10-tego. Po wypłacie zamawiamy wózek:) Jedo fyn Classic Liczyłam, że po nowym roku będą tańsze, ale póki co nic... Pewnie koło marca przecenią. a póki co ok 1400zł
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczyny których dzieciaczki już się odwróciły skąd, może podpowiecie jakie są tego objawy w brzuszku, co prawda mała ma jeszcze czas, ale mam wrażenie że jest ułożona skośnie- czkawkę wyczuwam w lewym dolnym rogu brzucha, a kopniaczki z całej prawej strony- i tak już jest od ponad tygodnia. A jak jest u was?
Zubi Sara juz od dawna jest odwrócona główką w dół i dokładnie tak samo jak Ty wyczówam np czkwakę po lewej stronie na dole,a pupą i nóżkami wypina się po prawej stronie
Wózek super, no i fajnie,ze łózeczko juz też jest gotowe ale fajne są takie przygotowania, przypomniało mi się,jak szykowalismy się na powitanie Mikołaja,a teraz Sara di nas dołączy z tym,ze z przygotowaniami daleko w tyle jeszcze jestesmy.
Sarenka co do pieluszek to i nawet trzeba częsciej zmieniac, karmiac piersią częsciej się kupki pojawiają
A wózek fajny wybraliście, faktycznie ceny takie z kosmosu, znajomi mają dokładnie taki sam i zadowoleni są.
- Edi28
- Wylogowany
- budujemy zdania
jejku wczoraj myślałam, że padnę, wyszliśmy na obiad i tak mnie bolało podbrzusze i miałam taki ucisk, że miałam stracha, że to może już, wzięłam dwie nospy i właściwie nic nie pomogło , ale w końcu uznałam, że to nie były skurcze, bo ból był ciągły, a Małą czułam cały czas, eh... na szczęście w końcu przeszło
Ja pampersów nie biorę, podobno szpital zapewnia, ewentualnie W. dowiezie
Dołączam do tych wynajmujących, my niestety też zasilamy kieszenie obcych ludzi :/ ale łudzę się nadzieję, że już niedługo pomyślimy o kredycie co do pracy, ja niby mam powiedziane, że miejsce dla mnie będzie, ale rok to dużo czasu, wszystko się może zdarzyć, ale nie będę sobie tym głowy teraz zawracać pomartwię się za rok, teraz czas na myślenie o Hani
Zubi, mam nadzieję, że będziemy zadowolone z wózków pewnie wszystko się okaże jak zaczniemy użytkować my na nasz cały czas czekamy, w sumie chciałabym, żeby już był i czekał na swoją pasażerkę Moja mała jest już ułożona główką w dół i najczęściej czuję kopytka pod prawym żebrem, a pupę tak właściwie pomiędzy żebrami, a na dole to tylko od czasu do czasu takie delikatne stuknięcia, a czkawki to już tak dawno nie czułam, że nie wiem, czy Mała ma jeszcze czkawki, czy są tak delikatne, że ich nie czuję
Marudka fajny pomysł z taką sesją
Dziś korzystamy jeszcze z długiego weekendu i jedziemy na jedną noc do moich rodziców
Miłego dnia wszystkim
- Magda28
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Andzia ja pampersów nie biorę wogóle ,bo u mnie szpital zapewnia wszystko dla dzidzi
Położna mówi do męża aby zabrał 6,50zł jeśli ma byc poród rodzinny na odzież ochronną
Marudka czekamy na fotki
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- andzia90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
Adziaaa ja mam spakowane do szpitala tak: paczkę pampersów (43 szt), 5 podkładów ,2 pieluchy tetrowe, 3 kaftaniki,3 body,3 śpiochy , 3 czapeczki jedna malusia a dwie większe,niedrapki,majtki poporodowe, podpaski,2 koszule dla mnie, 2 pary klapek , szlafrok, rożek,w razie co skarpetki dla mnie, wkładki laktacyjne , biustonosz do karmienia i kosmetyki dla mnie. Tylko kupiłam takie małe jak do podroży w Rossmannie a i jeszcze nawilżane chusteczki dla małego i chyba tyle Na tej kartce mało co pisze ale wole mieć więcej gdyby coś i badania oczywiście które mamy mieć ze sobą
Mnie od wczoraj tak boli spojenie łonowe i pachwiny ze masakra
Dziś jedziemy do mojej mamy na obiad a jutro leżę cały dzień i nic nie robię
Edi, Zubi to wybrałyśmy taka sama firmę wózków tylko ja mam Luce myślałam nad nico plus lub własnie Luca i jak porównałam te dwa wózki o wiele bardziej mi Luca się podobała tak jak i mężowi a daliśmy za ten wózek 1600 3w1
- wola82
- Wylogowany
- gadatliwa
- Moj caly swiat :) Lukas i Lena :) Kocham nad zycie
Marudka oczywiscie czekamy na efekty sesji.
Kasia a co ile masz te bole, moze lada dzien urodzisz, kto wie. Ja takie cos z Lukasem mialam jakies 5 dni przed porodem.
Moja mala tez juz jest odwrocona glowka w dol i czuje ja tak samo jak i wy, czkawka na dole po lewej, a kopniaczki u gory po prawej i po lewej tez sie zdaza, a jak leze na lewym boku to jest najbardziej aktywna. A co jest najcikawsze i to zauwazylam juz kilka dni temu, ze jak Lenka slyszy glos Lukasa czy mojego meza, to staje sie bardziej aktywna, myslalam ze to przypadek, ale od wczoraj sie temu przygladam i faktycznie tak jest
Milej niedzieli
- zubi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 4
Dzięki za informacje o ułożeniach małych, na to wygląda że moja tez już się przekręciła, potwierdzimy to pewnie na wizycie w czwartek
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Biorą się za prasowanie
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
nie wiem co ile... jakoś tak jak mnie chwyta nie myślę o tym by spojrzeć na zegarek... wiem że powinnam... ale wydaje mi się że nie sa zbyt regularne... no ale właśnie wczoraj pół mnie mnie tak bolało... no i dzisiaj to trzyma od wczoraj myślę cały czas o tym by pojechać do tego szpitala. ale z drugiej strony jakoś tak eh... coś mnie powstrzymuje... nie chce panikowac nie potrzebnie... a bo jak idę do szpitala to wydaje mi się że oni patrzą na mnie jak na głupia... i myślą że ja sobie wymyślam... tym bardziej że np nie potrafię opisać bólu tak dokładnie, gdzie i w którym miejscu dokładnie mnie boli... i jaki to bol...
- Lunia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mnie już też wszystko męczy. Zdarzają mi się od sylwestra bóle jak na okres i boli mnie co jakiś czas może z 5 razy w ciągu doby tak jakby w pochwie, ale ból okropny. Spać nie mogę już 3 dni pod rząd. Jeszcze nogi mnie bolą...
Kurde ja jestem taka ciekawa czy moja się obróciła. Ja czkawkę czuję po prawej stronie na dole brzucha. Z kopniakami jest różnie, ale raczej to nie jest u góry brzucha, więc już nie wiem. Jak mi nie zrobi we wtorek usg żeby to sprawdzić to nie wiem co zrobię :/
W ogóle miałam pisać. W piątek myślałam, że zejdę na zawał. Dzwonili do mnie z przychodni, że będę rozmawiać o moich wynikach bo są złe. Rozmawiałam z jakimś lekarzem i ona wszystkich nie przejrzała, ale widzi, że mam ketony w moczu. Pytam się co to może oznaczać, a ta, że możliwa zbyt długa przerwa w jedzeniu :/ Ciekawe co moja gin powie, ale jakieś nie normalne podejście :/
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nikola mój największy skarb :**
Mały dziś się pierwszy raz tyłeczkiem wypiął że to można było zobaczyć i poczuć. Troszeczkę śmiesznie to wyglądało xD
U mnie tak ciepło że otworzyliśmy okno w kuchni i suszę pranie małego przy otwartym. Ładnie będzie pachniało i wgl. 12 stopni na plusie normalnie u mnie było. Teraz z 10 może jest.
- Marudka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
wygrałam sesje na facebooku u studentki więc zobaczymy jaki bedzie efekt.
ja miałam wczoraj jakis kryzys mega bolał mnie brzuch,było mi niedobrze,bałam się ze moze coś się zaczyna a ja sama w domu do 21 ale weszłam pod prysznic i przeszło.
Lunia - a Ty byłaś na kamieńskiego zobaczyć? tam się trzeba jakos wczesniej umawiac na takie zwiedzanie? wiesz co moze trzeba dokładnie miec do szpitala?
Ja załuje ze nie poszłam tam do szkoły rodzenia tylko na takie zajęcia weekendowe, które nie były jakies super.
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nikola mój największy skarb :**
- wola82
- Wylogowany
- gadatliwa
- Moj caly swiat :) Lukas i Lena :) Kocham nad zycie