BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 3 dni temu #815911 przez tweety1992
No to na pewno Kasiu :) Ale tak orientacyjnie chciałam wiedzieć bo w necie są różne rozbierzności od 1400 - 2000 g.

Ja jak skończę pranie i prasowanie pokażę Wam ile tego mam. ALe się troszkę przeraziłam bo patrzę a dużo mam ciuszków rózowych :ohmy: i chyba będę musiała dokupić bardziej męskie :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 dni temu #815912 przez aska27
Madziu dziekuję! Teraz taka niezimowa pogoda,że choróbska szaleją :dry:

Kasiu po pierwsze: tez wole sama przyszykować wszystko dla dzidzi, taka przyjemości pewność,ze będzie tak jak ja chcę :)
Po drugie: masz racje,ze hormony buzują, Twoja mama działa Ci na nerwy, chce dobrze, no cóż, licz do 10! :blink: Napiszę,ze i moja tak robi i nerwy tez mam,ale staram się trzymać je na wodzy hehe

Po trzecie: też nie lubię gdy ktoś dotyka mojego brzucha, nie wiadomo czemu w sumie.

Andzia Twój mąż ma racje, chociaz Ciebie bardzo rozumiem,bo tez chciałabym być juz "na swoim",ale i mój mi przetłumaczył,ze wszystko w swoim czasie. Będzie dobrze, wszystko się ułoży. Jak to się mówi,małymi krokami do przodu :)

Wola też się zastanawiałam nad tym czy Mikus małej nie bedzie zarażał,ale na to nie mamy wpływu.
a prospos przedszkola, w lutym idziemy go zapisac :)

a zdjęcia pokaz, pewnie!

11 lata 3 dni temu #815914 przez wola82
Tweety Lenka w 32 tc miala 1900
A moi rodzice maja przyjechac do nas jak sie mala urodzi, zobaczymy co to bedzie. Bo jak sie Lukas urodzil to moja tesciowa poprzestawiala rzeczy w pokoju Lukasa, a maz mi nic o tym nie powiedzial, zabolalo... teraz wie ze jak cos takiego zrobi to bedzie rzadziej wnuki widywac :angry:

A to moj zakup dzisiejszy, czapeczka i skarpetki wczesniej ju kupilam w H&M, a dzisiaj bylam w NKD, niedrogo i nawet calkiem dobra jakosc.
Załączniki:

11 lata 3 dni temu #815918 przez tweety1992
Prześliczne ciuszki :) Aż sie chce patrzeć i podziwiać :)

11 lata 3 dni temu #815930 przez aska27
Wola Prześliczne ciuszki!!!!
ale z tej Twojej teściowej to niezłe ziółko, ja bym się wkurzyła.

11 lata 3 dni temu #815970 przez Sarenka
Twetty wpisz sobie w necie kalkulator wagi plodu. Potem wpisujesz date ostatniej miesiaczki i pojawia sie ile Malenstwo powinno miec tak wg ksiazkowych norm.
Masakra z tymi mueszkaniami dla Mlodych. Zazdroszcze jednak tym, ktorzy maja fajna prace i wedza ze po macierznskim z radoscia moga do niej wrocic. Ja bede miala powazne ddylematy.
Dostalam sliczne sztruksowe sppodenki dla Malej i to z ciupeksu za pare groszy ;)

11 lata 3 dni temu #815976 przez andzia90
Widzę Sarenka ze chyba jesteśmy w podobnej sytuacji z tego co piszesz. Ja tez będę mieć poważny dylemat co do pracy..
Dzięki dziewczyny za wsparcie :)

11 lata 3 dni temu #815981 przez kasiek21
ehh ja choc swoja prace uwielbiałam i nie mogłam na nią narzekać po macierzyńskim do niej na pewno nie wrócę... niestety nie miałabym co zrobić z maluszkiem... a poza tym po tych wszystkich cyrkach z moim szefem.. ehh chyba bym go zabiła :D i uwierzcie mi że żałuje okrutnie, no ale co poradzić :(

11 lata 3 dni temu #815986 przez Sarenka
ja pracuje 60 km od domu, codziennie dojezdzam autem. W obie strony to juz 120km. Do tego praca zmianowa - 1, 2 zmiana i nocki. Po 5 dni pracujacych( czesto 6) i dwa dni wolne (czesto 1) i wtedy 5 zmian pierwszych, 2 dni wolne, 5 drugich, 2 wolne i 5 nocek. A jak eie pracuje 6 tych samych zmian, to pomiedzy jeden tylko wolny dzien i wtedy jest odlot... W domu nie ma mnie po 11 - 12 godz. A czas na odespanie? Chociaz te 5 godz? A kto z Mala jak Maz pracuje na dwa etaty? Ajjj... Powtarzam sobie,ze jeszcze rok nie musze o tym myslec,ale i tak na 3 mies przednkoncem macierzynskiego bede pewnie szukac drugiej pracy...

11 lata 3 dni temu #815991 przez andzia90
Ja mam system pracy 12 godzinny, w miesiącu pracuje 15 dni i 15 dni wolnego. Ale co z tego jak mój mąż pracuje tak samo tylko ze w innej firmie... i zaczyna się problem kto nam z małym zostanie bo żeby się zmieniać raz on a raz ja z dzieckiem to tez nie dobrze bo nie będziemy razem spędzać wogole czasu jako rodzina ;/ a moja mama pracuje na dwie zmiany też czasu nie będzie mieć a teście mieszkają w krynicy. Dlatego myślę czy firma się zgodzi abym przeszła z całego etatu na 1/2 ciężko powiedzieć. A jak się nie zgodzą to pewnie szukanie innej pracy lub bezrobocie... przekichane szczerze mówiąc, wiem ze mamy ten rok na zastanowienie się itp ale on szybko zleci...

11 lata 2 dni temu #816052 przez Adziaaa
Hej dziewczyny!
ile bierzecie pampersów do szpitala?

11 lata 2 dni temu #816066 przez Marudka
hej dziewczynki:) szybko się chwale i uciekam.
Mam dziś sesje ciążową na 12 :)
niestety jade sama bo mój luby nie chce :( co mu zrobie zmusic nie zmusze, powiedział ze pózniej zrobimy sobie w 3. troche jest mi przykro ale co tak wazne ze my najwazniejsze ja i Marysia będziemy:)

ide sie zbierac buziaki:*

11 lata 2 dni temu #816078 przez Elmirka85
andzia90 napisał:

Ja mam system pracy 12 godzinny, w miesiącu pracuje 15 dni i 15 dni wolnego. Ale co z tego jak mój mąż pracuje tak samo tylko ze w innej firmie... i zaczyna się problem kto nam z małym zostanie bo żeby się zmieniać raz on a raz ja z dzieckiem to tez nie dobrze bo nie będziemy razem spędzać wogole czasu jako rodzina ;/ a moja mama pracuje na dwie zmiany też czasu nie będzie mieć a teście mieszkają w krynicy. Dlatego myślę czy firma się zgodzi abym przeszła z całego etatu na 1/2 ciężko powiedzieć. A jak się nie zgodzą to pewnie szukanie innej pracy lub bezrobocie... przekichane szczerze mówiąc, wiem ze mamy ten rok na zastanowienie się itp ale on szybko zleci...

Andzia jeśli masz umowę o pracę to po macierzyńskim możesz sobie zmniejszyć wymiar czasu pracy i dodatkowo będziesz w tym okresie chroniona, tzn. pracodawca nie może Cię wtedy zwolnić
Marudka taka sesja to na pewno fajna sprawa. Może nam się tu kiedyś pochwalisz efektami :)

11 lata 2 dni temu - 11 lata 2 dni temu #816097 przez aska27
Adziaaa napisał:

Hej dziewczyny!
ile bierzecie pampersów do szpitala?

hmm, ostatnio nie liczyłam,ale tak ok 20 sztuk na pewno wezmę,w razie W maż dowiezie :)

W sumie wszystko muszę ze sobą zabrać, łącznie z ciuszkami dla Sary, wiec waliza będzie,ze hoho hehe :silly:

Co do pracy to i ja będę szukać, no tak mi przyszło,ale jestem dobrej myśli. Tak naprawdę skupiam się teraz na maleństwie i wierzę,że wszystko się ułoży.

11 lata 2 dni temu #816100 przez Adziaaa
andzia90 aska27 dużo czasu macie :) cieszcie się maluszkiem a później wszystko się wyjaśni :) nie ma co się teraz o to martwić :)

andzia90 co spakowałaś do Narutowicza ?:) na stronie jest mało co napisane wiec nie wiem czy brać tylko tyle co napisali czy też co myślę, że się przyda..

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka