BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 3 miesiąc temu #816657 przez kasiek21
ahh i jak widzicie dziewuszki nie rozpakowałam się jeszcze :D jak na złość dziś skurczów brak :Di czuję sie rewelacyjnie :D no ale cóż, dzień się jeszcze nie skończyła a więc może może coś się jeszcze ukręci :D

mam ochote na kakauko :D

co do karuzelek do łóżeczkoo, ehh ja upatrzyłam sbie takową
tania-zabaweczka.pl/fisher-price-karuzel...wonders-t4265-p23744

no i teraz pozostaje namówić mego G żebyśmy kupili :D ahh no zobaczymy...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #816675 przez Aneteczka
Iska wygladasz kwitnaco :) wiec samokrytyka jest chyba sprawka hormonow ciazowych

Co do zabaweczek nic narazie nie mam dla malego, kupie jak bedziemy w domu. A moze bedzie ktos wspanialomyslny i nam sprezentuje :)

Za to juz zaopatrzylam sie w szczoteczke do zebow :D
allegro.pl/canpol56-155-silikon-szczotec...lec-i3780381873.html

robilam zakupy do porodu i w ramach jednej przesylki :P

11 lata 3 miesiąc temu #816696 przez anjaa18
Hej mamusie;)
U nas dziś leniwy cały dzień, bo noce już ciężko przespać.
Iska ładnie wyglądasz !!
U nas jutro wizyta, mam nadzieję, że będę miała usg i dowiem się jak mały jest ułożony.
Świetne te karuzele, moja jest na 3 baterie te duże i podobno wystarczają na bardzo długo , fajnie nie za głośno gra :)
allegro.pl/fisher-price-karuzela-rainfor...24h-i3823219380.html

11 lata 3 miesiąc temu #816767 przez wola82
Karuzele jeszce lepsze i tanie, jednak w Polsce takie rzeczy sa tansze. ;)

Aneteczka tez mialam takie szczoteczki dla synka tylko kupowalam w komplecie z pasta bez fluoru, latwo jest nia czyscic dziecku zeby i czujesz czy nie za mocno czy za slabo.

Anja trzymam kciuki za wizyte.

[

11 lata 3 miesiąc temu #816902 przez Elmirka85
dzięki za radę dziewczynki. zadzwoniłam do tej poradni co miałam jechać powiedziałam jakie mam wyniki i mam sobie kontrolować w domu cukier ale nie muszę już tam jechać!!! bo mam dobry cukier, a powiedziałam babce że mam problem jak dojechać busem sama. bardzo się cieszę :) :) :)
jutro mam wizytę u ginekologa i się nie mogę doczekać aż zobaczę moją niunię :laugh:

ja już po śniadanku, kawkę piję a Wy co porabiacie??

11 lata 3 miesiąc temu #816910 przez Edi28
Dzień Dobry Mamusie :)
my powróciliśmy w końcu z podróży, czas wrócić do normalnej rzeczywistości, bo po tych świętach i długim weekendzie całkowicie można się pogubić :)
Aneteczka, mam nadzieję, że u was wszystko w porządku, dobrze, że wypadek nie groźny, ale stres i tak duży :(
Isska super fotka, w ogóle nie widać żadnej opuchlizny, mnie jak na razie omija i mogłoby już tak pozostać :)
Anjaaa powodzenia na wizycie, daj znać po :)
Elmirka dobrze, że zadzwoniłaś, przynajmniej masz z głowy podróżowanie, no i najważniejsze, że wyniki dobre :) powodzenia jutro na wizycie :)
Karuzele wszystkie fajne, my też planowaliśmy kupić, ale szwagierka zaoferowała, że nam kupi w prezencie, więc czekamy na prezent :)
Biorę się za śniadanko :) Miłego dnia :)

11 lata 3 miesiąc temu #816938 przez myszka76
Dzień dobry dziewczynki :)
Ależ jestem szczęśliwa, nie zgadniecie z jakiego powodu ;)
ponieważ......... skończyły się święta, sorki ale ja miałam już dość. Nareszcie powrót do codzienności.Mąż do pracy, dzieci do szkoły i tym sposobem mam pół dnia luzu a nie słuchania "kochanie to czy tamto, mamuś a może by to, a może tamto" WIEM, WIEM jestem wredna i okropna ale już nie mogłam. Każdy coś ode mnie chciał, a tak mam luz do 14, ha...

Isska super wyglądasz, ja też bym tak chciała :)
Elmirka super że oszczędziłaś sobie takiej drogi :)

Ależ się rozpisałam, pozdrawiam Was wszystkie :P

11 lata 3 miesiąc temu #816944 przez Lysy
Cześć Dziewczyny,

My też wróciliśmy do domu, byliśmy w górach (mąż ma tam rodzinę). Nie pojechaliśmy jednak tyle z wizytą ile na narty; moja córka wspaniale jeździ na nartach i bardzo chciała pojeździć a przecież w ferie zimowe nie pojedziemy, tak więc uległam i pokonałam ponad 300 kilometrów aby spełnić marzenie córki. Strasznie się bałam, bo walczę już ze skurczami i ostatnio są już bolesne (byłam załamana, że nie mogę liczyć na pomoc nawet w takiej sytuacji). Na szczęście dałam radę.

Wróciliśmy z jakimś wirusem albo czymś w tym stylu - córka chodzi i sika bez żadnej kontroli- pralka chodzi non stop a ja już nie mam siły. Badania moczu nic nie wykazały, lekarstwa też nie pomagają. Dziś idziemy po skierowanie na usg nerek. Trochę się boję, że to zaczęły się jazdy z przyjściem na świat siostrzyczki. Na początku Aga bardzo się cieszyła ale teraz czasami się buntuje.

Trzymajcie się i miłego dnia!!!

11 lata 3 miesiąc temu #816972 przez tweety1992
Cześć :) U mnie noc przespana ale koszmary miałam. Ja mam bóle dziwne takie jak przy okresie ale przechodzą bez tabletek żadnych. Za to tam w środku odnoszę takie wrażenie raz jakby mnie paliło a za chwilę jakby mnie igły ktoś wciskał. Może któraś miała coś podobnego? Wstałam o 10 i od wstania roboty kupa. Muszę pozmywać,psa wykąpać,iść na zakupy,Adama do pracy wyszykować,ciuszki suche pozbierać,pościel zmienić itd. Nie mam siły ale muszę. Miłego dnia :)

11 lata 3 miesiąc temu #816983 przez tweety1992
To już przed ostatni dzień konkursu. Proszę zagłosujcie na mojego pieska. Dzisiaj jego pozycja to 38 (mikuś) i 40 (miki) pedigreexmass.hostingplanb.pl/users/gale...page:4/sort:uploaded

11 lata 3 miesiąc temu #816998 przez Aneteczka
Hej dziewczynki, ja z niecierpliwoscia wyczekuje 14:30 zebym mogla sie zarejestrowac do lekarza. Wizyte mam na czwartek, ale boje sie ze do czwartku to ja urodze. Bp;i mnie brzuch jak przed okresem, teraz sie mi zaczyna stawiac. Lyknelam dwie nospy i leze. Moze pojde wziac prysznic. Kasia pisala ze jej to pomoglo skurcze uspokoic. Boje sie troche

11 lata 3 miesiąc temu #817023 przez aska27
Dzień dobry

Jej jak u nas wiosennie :laugh: super!

Jakoś mam przeczucie,ze wczesniej urodze, może się mylę,chciałbym do 4 lutego wytrzymać,jutro wizyta u lekarza,ciekawa jestem co też powie.
Co do karuzeli to nie mam, później dokupię, nie mam też pościeli jeszcze, oj.

Lycy zdrówka dla córeczki! A w jakim jest wieku?

Aneteczka i szczoteczka się kiedyś przyda :blink:
co do porodu wytrzymajcie jeszcze trochę, dobrze,ze mas zjuz niedługo wizytę. Moze to skurcze przepowiadające? Ściskam!

anja18 Elimirka ODEZWIJCIE SIĘ JAK BĘDZIECIE PO BADANIACH :)

Elimirka fajnie,ze nie musisz jechac do diabetologa, oby z tym cukrem było ok. Jeszcze tylko trochę!

Edi Myszka zgadzam się z Wami, święta potrafią wymęczyć hehehe no i w zwykłe dni czas mi szybciej mija :blink:

Tweety u mnie się tak nie dzieje, wiec nie doradzę niestety.

11 lata 3 miesiąc temu #817031 przez Magda28
Dzień dobry :lol:

Aska ja tez mam takie przeczucie że wcześniej urodzę,choć bardzo dobrze się czuję i noce też zaliczam do udanych :) dziś coś brzuch mi się stawia co chwilę twardy się robi i małą czuję tam na dole.... :P

Dziś wziełam się za pakowanie torby do szpitala,ale zobaczyłam jak ona wygląda to najpierw wrzuciłam ją do pralki :P

Edi,myszka ja się bardzo cieszę,że święta już za nami :lol: jutro jeszcze mam księdza buuuu

Lycy zdróweczka!!!

11 lata 3 miesiąc temu #817032 przez kasiek21
Aneteczka
prysznic pomaga, tylko pamiętaj żeby nie siedzieć zbyt długo :) no i żeby woda nie była za gorąca. Da znać koniecznie co tam sie dzieje :* i trzymaj nogi mocno zaciśnięte, jeszcze mamy czas :D

11 lata 3 miesiąc temu #817034 przez andzia90
Witam się i ja :)
Od rana już na nogach jestem pranie wyprasowane, obiad zrobiony i dalej nie wiem co robić hmmm :) My dzisiaj zaczynamy 36 tydzień :) wszyscy się mnie pytają czy już odliczam dni a ja ze nie i nawet żadnej paniki z mojej strony , jakoś nie myślę zbytnio o porodzie ale o maluszku bardzo :) Już doczekać się nie mogę aż zobaczę i przytulę go w końcu :) Wczoraj z mężem zrobiliśmy zakład kiedy się rozpakuje :p mąż stawia na 23 styczeń a ja 2 luty :)mam nadzieje ze urodzi się bliżej daty porodu czyli 5 luty , bo w styczniu mamy tyle urodzin ze masakra a w lutym nikogo :) Co do karuzeli ja nie będę kupować, chyba ze ktoś da w prezencie :)
Miłego dnia :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka