BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

11 lata 18 godzin temu #817036 przez aska27
Magda28 napisał:

Dzień dobry :lol:

Aska ja tez mam takie przeczucie że wcześniej urodzę,choć bardzo dobrze się czuję i noce też zaliczam do udanych :) dziś coś brzuch mi się stawia co chwilę twardy się robi i małą czuję tam na dole.... :P

Dziś wziełam się za pakowanie torby do szpitala,ale zobaczyłam jak ona wygląda to najpierw wrzuciłam ją do pralki :P

ja też dzisiaj miałam się pakować i nadal nic :silly: jutro idę do lekarza to moze wtedy hmm :) jakoś ciezko mi się do tego zabrać ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 17 godzin temu #817066 przez Aneteczka
kasiu prysznic pomogl, brzuch mi sie nie stawia. W podbrzuszu boli nadal. Niecierpliwie sie juz tym czekaniem. Chcialabym juz byc po wizycie, zeby wyszlo ze tylko panikuje.

aaa odebralam wyniki, paciorkowca niewyhodowano ;)

11 lata 17 godzin temu #817067 przez wola82
Hej
A ja juz moge rodzic :laugh: torba spakowana, wszystko pokupione. butelki, smoczki, pieluchy i to co potrzebne, ciuszki poprane i poprasowane i mam chyba wszystkie kolory teczy z ubranek dla Lenki...
Najpozniej to bym chciala urodzic do 7 lutego, moi rodzice mieli by wtedy prezent na kolejna rocznice slubu, bo maja 5 wnukow,a teraz wnuczka :woohoo: wyczekiwana.
Myszko chyba wszystkie sie cieszymy ze juz po swietach, chociaz ja myslalam ze mi w przedszkolu serce peknie jak Lukasa odprowadzalam, rozplakal mi sie, no ale po 2 tyg przerwy mial prawo :dry:

A skurcze to i u mnie sie zaczely, ale sa do wytrzymania, a jak mala sie wyciaga dopiero to dopiero boli.

11 lata 16 godzin temu #817107 przez Aneteczka
wola z tymi skurczami to ja nie wiem ktore swiadcza o tym ze to juz, a im bardziej sie nakrecam tym gorzej jest :) Wizyte mam dopiero na 19... wiec czekam :)

11 lata 15 godzin temu #817131 przez Lunia
hej a ja miałam dziś wizytę.
Dostałam skierowanie na usg na jutro, żeby sprawdzić czy mała się dobrze ułożyła, więc jutro zapadnie decyzja czy cc czy sn. Ale wolę naturalnie rodzić, boję się cc. Ciekawa jestem ile moja malutka niunia waży i jak się ma, tak się cieszę, że ją jutro podejrzę :D

Żelazo mi spadło :/ Z tymi ketonami to mnie tylko nastraszyli wszystko jest dobrze. Cukier elegancki :D Szyjka macicy zamknięta szczelnie i wysoko :P

Badanie na paciorkowca mam wykonać w przyszłym tyg, bo mówiła, że jak wcześniej się robi to w szpitalu mają pretensję. Mam często wybuchy gorąca, które się mojej gin nie podobają. Muszę sprawdzić jakie mam TSH i w czwartek wizyta u kardiologa :/ także mam nadzieję, że wszystko w porządku będzie.

Przytyłam w sumie 4 kg, babka mówi, że bardzo mało. Dziwne bo jem teraz dużo na maksa. Za dwa tygodnie, jeśli dotrwam- słowa gin, kolejna wizyta.

Powiedzcie mi miałyście dwa razy robione badanie na HIV? Bo gdzieś czytałam, że powinno być dwa razy wykonane, a moja gin, że raz wystarczy.

Trzymam dziewczyny kciuki za wasze wizyty! Ostatnie, nasze najważniejsze :D No i faktycznie po świętach wszystko wraca do normy, hehe można odpoczywać :D
Ja jeszcze nie mam spakowanych tylko kosmetyków do szpitala, no i muszę dokupić maść na brodawki itp.

11 lata 15 godzin temu #817134 przez Lunia
Aaa i jeszcze apropo bólu takiego jak podczas okresu i w pochwie. Moja gin mówi, że organizm już się przygotowuję do porodu, a przede wszystkim chodzi o to, że dziecko i brzuszek zaczyna się obniżać i przez to boli.

11 lata 15 godzin temu #817136 przez kasiek21
aneteczka
kochana wez sobie no-spe, i polóż się, na lewy boczek :) odpoczywaj :)jesli nie sa to bóle przybierające w sile, i nie sa regularne no to spokojnie :)

11 lata 15 godzin temu #817153 przez Aneteczka
Kasiu dziekuje Ci za rady i wsparcie :) Ja jeszcze tydzien wytrzymac musze :)

Co do badan na HIV robilam tylko raz, toxo tez raz a slyszalam ze niektore potem mialay powtarzany wynik.

11 lata 15 godzin temu - 11 lata 15 godzin temu #817156 przez kasiek21
o badaniu na HIV ze 2 razy nic nie słyszałam, a jeśli chodzi o toxo to powinno sie robic w kazdym trymestrze a zatem 3 razy jesli wynik pierwszy jest ujemny i nie ma przeciwciał (czyli ze nie przechodziło sie toxo przed ciążą) a przynajmniej do 2 razy, tak jak ja miałam.

ehh wiecie.. pojeździłabym na łyżwach :P kurcze mieszkam od lodowiska raptem 2 minuty drogi (mam lodowisko po 2 stronie ulicy) ale co z tego :(

11 lata 14 godzin temu #817178 przez tweety1992
Kasiu ja bym pojezdziła konno ale cóż nie można. A co do łyżew kiedyś jezdziłam a teraz nie mam z tym kontaktu z 5 lat jak nic. Mam moje łyżwy wystawione na sprzedaż. 2 może 3 razy je założyłam i potem coś prysło i nie poszłam więcej na lód.

11 lata 12 godzin temu #817239 przez Lunia
Jest coś takiego jak okienko serologiczne (Okienko serologiczne - jest to przedział czasu od chwili zakażenia do możliwości wykrycia tego zakażenia przez laboratorium za pomocą oznaczania obecności przeciwciał (na przykład za pomocą testu ELISA); inaczej okres od początku infekcji do wytworzenia przez organizm wykrywalnego stosowanymi w diagnostyce metodami miana przeciwciał zwalczających dany antygen. W przypadku HIV może trwać to kilka tygodni- wikipedia ;)

I mi właśnie o to chodzi. Nie żebym podejrzewała, że jestem chora. Ale wole sprawdzić. Tym bardziej, że w szkole rodzenia położna nam opowiadała o dziewczynie, której lekarz nie zlecił badania na żółtaczkę i dopiero później się okazało, że ma a dziecko zaraz w pierwszej dobie życia powinno coś tam dostać no i nie dostało, podobno jakaś masakra z tym była. No ale skoro mój lekarz mówi, że nie trzeba, Wy też nie macie powtarzanego badania to chyba tak jest.

Kurde coraz gorzej się czuje, gardło mnie boli, głowa. Chora będę :(

11 lata 12 godzin temu #817243 przez issska1986
Witam,

Lunia mi kazała powtórzyć badanie na HIV, kiłę, przeciwciała itd. powiedziała,ze to takie już przedporodowe badania do szpitala. Toxo mam co trymestr robione, przeciwciała też... ale to dlatego,że mam 0RH- grupę krwi i przeciwciała muszą kontrolować...
Muszę teraz o paciorkowca się zapytać, bo też podobno trzeba mieć do szpitala....A nie miałam robionego...i Kurdę stresuję się, bo nie rusza jeszcze szkoła rodzenia :( , myślałam,że jeszcze zdążę skończyć , a oni czekają na decyzję :(

11 lata 12 godzin temu #817244 przez anjaa18
hej, po badaniu wszystko w porządku, mały ułożony jest główką w dół :)
ale ile czekania w tej przychodni, można nerwy stracić!!! :angry:
a to szuflada z ciuszkami:)
Załączniki:

11 lata 12 godzin temu #817248 przez tweety1992
Anja mam ten sam komplet z lewkiem :)

11 lata 11 godzin temu #817264 przez anjaa18
Oo ;)z tesco heeh to był mój pierwszy zakup

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka