- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2014 !
Mamusie Luty 2014 !
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dzień dobry
Aska ja tez mam takie przeczucie że wcześniej urodzę,choć bardzo dobrze się czuję i noce też zaliczam do udanych dziś coś brzuch mi się stawia co chwilę twardy się robi i małą czuję tam na dole....
Dziś wziełam się za pakowanie torby do szpitala,ale zobaczyłam jak ona wygląda to najpierw wrzuciłam ją do pralki
ja też dzisiaj miałam się pakować i nadal nic jutro idę do lekarza to moze wtedy hmm jakoś ciezko mi się do tego zabrać
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Aneteczka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
aaa odebralam wyniki, paciorkowca niewyhodowano
- wola82
- Wylogowany
- gadatliwa
- Moj caly swiat :) Lukas i Lena :) Kocham nad zycie
A ja juz moge rodzic torba spakowana, wszystko pokupione. butelki, smoczki, pieluchy i to co potrzebne, ciuszki poprane i poprasowane i mam chyba wszystkie kolory teczy z ubranek dla Lenki...
Najpozniej to bym chciala urodzic do 7 lutego, moi rodzice mieli by wtedy prezent na kolejna rocznice slubu, bo maja 5 wnukow,a teraz wnuczka wyczekiwana.
Myszko chyba wszystkie sie cieszymy ze juz po swietach, chociaz ja myslalam ze mi w przedszkolu serce peknie jak Lukasa odprowadzalam, rozplakal mi sie, no ale po 2 tyg przerwy mial prawo
A skurcze to i u mnie sie zaczely, ale sa do wytrzymania, a jak mala sie wyciaga dopiero to dopiero boli.
- Aneteczka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Lunia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dostałam skierowanie na usg na jutro, żeby sprawdzić czy mała się dobrze ułożyła, więc jutro zapadnie decyzja czy cc czy sn. Ale wolę naturalnie rodzić, boję się cc. Ciekawa jestem ile moja malutka niunia waży i jak się ma, tak się cieszę, że ją jutro podejrzę
Żelazo mi spadło :/ Z tymi ketonami to mnie tylko nastraszyli wszystko jest dobrze. Cukier elegancki Szyjka macicy zamknięta szczelnie i wysoko
Badanie na paciorkowca mam wykonać w przyszłym tyg, bo mówiła, że jak wcześniej się robi to w szpitalu mają pretensję. Mam często wybuchy gorąca, które się mojej gin nie podobają. Muszę sprawdzić jakie mam TSH i w czwartek wizyta u kardiologa :/ także mam nadzieję, że wszystko w porządku będzie.
Przytyłam w sumie 4 kg, babka mówi, że bardzo mało. Dziwne bo jem teraz dużo na maksa. Za dwa tygodnie, jeśli dotrwam- słowa gin, kolejna wizyta.
Powiedzcie mi miałyście dwa razy robione badanie na HIV? Bo gdzieś czytałam, że powinno być dwa razy wykonane, a moja gin, że raz wystarczy.
Trzymam dziewczyny kciuki za wasze wizyty! Ostatnie, nasze najważniejsze No i faktycznie po świętach wszystko wraca do normy, hehe można odpoczywać
Ja jeszcze nie mam spakowanych tylko kosmetyków do szpitala, no i muszę dokupić maść na brodawki itp.
- Lunia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
kochana wez sobie no-spe, i polóż się, na lewy boczek odpoczywaj :)jesli nie sa to bóle przybierające w sile, i nie sa regularne no to spokojnie
- Aneteczka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Co do badan na HIV robilam tylko raz, toxo tez raz a slyszalam ze niektore potem mialay powtarzany wynik.
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
ehh wiecie.. pojeździłabym na łyżwach kurcze mieszkam od lodowiska raptem 2 minuty drogi (mam lodowisko po 2 stronie ulicy) ale co z tego
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nikola mój największy skarb :**
- Lunia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
I mi właśnie o to chodzi. Nie żebym podejrzewała, że jestem chora. Ale wole sprawdzić. Tym bardziej, że w szkole rodzenia położna nam opowiadała o dziewczynie, której lekarz nie zlecił badania na żółtaczkę i dopiero później się okazało, że ma a dziecko zaraz w pierwszej dobie życia powinno coś tam dostać no i nie dostało, podobno jakaś masakra z tym była. No ale skoro mój lekarz mówi, że nie trzeba, Wy też nie macie powtarzanego badania to chyba tak jest.
Kurde coraz gorzej się czuje, gardło mnie boli, głowa. Chora będę
- issska1986
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
Lunia mi kazała powtórzyć badanie na HIV, kiłę, przeciwciała itd. powiedziała,ze to takie już przedporodowe badania do szpitala. Toxo mam co trymestr robione, przeciwciała też... ale to dlatego,że mam 0RH- grupę krwi i przeciwciała muszą kontrolować...
Muszę teraz o paciorkowca się zapytać, bo też podobno trzeba mieć do szpitala....A nie miałam robionego...i Kurdę stresuję się, bo nie rusza jeszcze szkoła rodzenia , myślałam,że jeszcze zdążę skończyć , a oni czekają na decyzję
- anjaa18
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nikola mój największy skarb :**
- anjaa18
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1