BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

10 lata 11 miesiąc temu #818309 przez wola82
Ja wrocilam pol godz temu do domu-wszystko idealnie, jedynie co to zwiekszyli mi dawke insuliny, a mala wazy 3 kg, takze nie jest zle, ale zobaczymy czy jutro lekarz ta wage potwierdzi. Najlepsze co bylo w szpitalu,, to uslyszec lekarza austriaka mowiacego ladnie po Polsku, bylam w szoku bo to rzadko sie zdarza, ale az sie cieplo na sercu robi.
Kasiu zaczynajacej sie akcji porodowej raczej nie przeoczysz i odejscia wod tez raczej nie, u mnie zaczelo sie regularnymi skurczami, a wody odeszly mi dopiero w szpitalu i wtedy sie zaczelo.
Magda ja tak jak Kasia mam przygotowane 2 komplety: body z dlugim rekawem i pajacyk welurowy, a drugi: body, kaftanik i polspiochy na to kombinezon, czapka i gruby kocyk, no i jeszcze skarpetki.
Jeszcze nie dawno mialam dylemat tez co przygotowac, ale teraz mysle ze to wystarczy.
Aneteczka a kiedy bedziesz miec termin na cc, wiesz juz :unsure:

A co do Lukasa, to inne matki podchodzly ze swoimi dziecmi i porownywaly, bo jednak dziecko 3,200 czy 2,600 dosc duzo roznilo sie od Lukasa, w kazdym badz razie wtedy byl najwiekszym noworodkiem na oddziale, przez te 3 dni :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #818318 przez Sarenka
Hej - zgłaszam się i ja - ciągle 2 w 1.
Wiecie co? Myślę, że Zosia jest już Mamusią. Zbyt długo się nie odzywa. Za każdym razem jak tu zaglądam - szukam Jej wpisu.
Ja zaraz idę po skierowanie na badania - mocz, morfologia, crp. Przynajmniej raz na NFZ. Potem szkoła rodzenia. A dziś kochany Mężuś zakupił mi pół kilo ptysiów. I tak siedzieliśmy przy kawce i jedliśmy. Pyszne, ale zjedliśmy po jednym i tyle:) A wcale nie są jakieś słodkie. Powiem Wam, że na co dzień przyzwyczaiłam się do swojego wyglądu, ale nie mogę patrzeć na swoje zdjęcia. Tam widzę, że wyglądam strasznie:( nie chcę się już fotografować:( ciekawe jak My to stracimy:)
Zaczęłam pakować torbę do szpitala. Jednak część rzeczy trzymam w szafie. Ciuszki wyprane, wyprasowane i nie chcę ich kisić w torbie. Wczoraj zakupiłam klapki do szpitala, więc niedługo będę gotowa:)

10 lata 11 miesiąc temu #818331 przez Edi28
jejku jej pękam właśnie pochłonęłam rurkę z krem i pączka do kawy, moje dziecię chyba dziwnie reaguje na słodkości, bo cały dzień szalała, a po słodkościach cisza :laugh:
Dziś byłam zmienić przychodnię na taką, którą mam właściwie pod blokiem :)
Wola super, że z wynikami wszystko dobrze, no i Malutka też odpowiednia :)
Sarenka też tak właśnie pomyślałam, ze Zosia może już urodziła, wspominała o rozwarciu, może jej Mała postanowiła do nich szybciej dołączyć :) O kilogramach nie ma co teraz myśleć :) zaczniemy się martwić po :) ja mam nadzieję, że karmienie i spacery z Mała pomogą :)
Aneteczka powodzenia na wizycie :)

10 lata 11 miesiąc temu #818336 przez tweety1992
Kochane moje jakie kosmetyki bierzecie do szpitala ? Bo mam dylemat co po kupić.

Co do zosi to bardzo prawdopodobne że jako pierwsza się rozpakowała :)

10 lata 11 miesiąc temu #818353 przez issska1986
Hej

Asiu dziękuję :kiss:
Wcale takiego dużego tego brzuszka nie masz, a mała już sporawa :lol: No prawda,że dziewczyny tylko piłeczki mają i nic nie tyją :lol:
Ja słyszałam, że jak się za pierwszym razem miało cc to za drugim też w większości przypadków kończy się cc, bo podobno macica się "rozleniwia"... A jak mała duża to lepiej to cc mieć niż się męczyć. Wybierz fajną datę :blink:

Tweety może szef się zakochał :silly: hehe może po prostu go lubi, albo szuka okazji do wypitki :blink:

A co do Zosi, to myślę,że przez to rozwarcie zatrzymali ją w szpitalu i pewnie leży na patologii .... Przy małym dziecku to ciężko wyleżeć, a ona musiała leżeć....

10 lata 11 miesiąc temu #818360 przez tweety1992
Issska nie wiem ale dla mnie to śmieszne jest :) Bo w poprzednich pracach szybko go zwalniali i nie przepadali za Nim. A Adam jest solidnym sumiennym i spokojnym pracownikiem. Także stawiam na to że bardzo go lubi i ceni sobie takiego pracownika jakim Adam jest :)

10 lata 11 miesiąc temu #818366 przez andzia90
My już po obiadku , mały szaleje w brzuszku jak nigdy :p tylko cały czas czuje pod żebrem jak mi stopkę wypina ( tak mi się wydaje ze to stopka ) maż właśnie złożył łóżeczko ahh jak pięknie wygląda tylko kogoś w nim brakuje :) faktycznie materac pianka kokos gryka troszkę nie fajnie pachnie dlatego wyciągłam go z foli niech się wietrzy a później przykryje go kocykiem żeby się nie kurzył :)
Co do Zosi też myślę ze może leżeć w szpitalu ale wiadome lepiej dla niej i dla maluszka żeby było wszystko dobrze :)

10 lata 11 miesiąc temu #818368 przez wola82
tweety1992 napisał:

Issska nie wiem ale dla mnie to śmieszne jest :) Bo w poprzednich pracach szybko go zwalniali i nie przepadali za Nim. A Adam jest solidnym sumiennym i spokojnym pracownikiem. Także stawiam na to że bardzo go lubi i ceni sobie takiego pracownika jakim Adam jest :)

No to w koncu ktos go docenil :woohoo: i tylko gratulowac.

Ja mysle ze Zosia jakby sie rozpakowala to raczej by sie pochwalila dzidzia, ja mysle tak jak Issska.

A co do kosmetykow, to biore normalnie te ktorych uzywam, szampon, zel pod prysznic i do higieny intymnej, szczoteczka, pasta, jakis balsam i nie wiem co tam w sumie jeszcze. Makijazu to raczej mi sie nie bedzie chcialo robic :)

Nie piszcie mi o tych slodkosciach, tak bym zjadla, kremowke czy paczka, ale wole nie ryzykowa, jeszcze troche wytrzymam. Ale chyba normalnie jestem uzalezniona od slodkosci :S

10 lata 11 miesiąc temu #818378 przez tweety1992
Wola ja strasznie się cieszę że w końcu ktoś go docenił i daje mu szanse na awans wolne i wgl. Powiedział mu że dostanie wolne jak będę rodziła potem jakiś tydzień żeby z dzieckiem mógł tak jakby tacierzyński a i może w ciągu całego roku wziąć 12 dni wolnego. A to wszytsko płatny urlop. Także dziwię się bo na prawdę nigdy się nie spotkałam.

JA makijażu robić nie będę :p

10 lata 11 miesiąc temu #818468 przez Sarenka
Tweety - ja z kosmetyków - też to co używam i lubię w jak najmniejszych pojemnościach. Natomiast dla Natalki mam wyłącznie Bepanten i wilgotne chusteczki.
Właśnie jem owocki - jabłuszko i pomarańczkę... Czekam na męża i po 19 zjemy obiadokolację, bo tak dziś się jakoś zeszło.

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #818485 przez aska27
Hej dziewczyny :)

Przekazuje informacje od Kasi
urodziła dzisiaj, niedawno .. miała cięcie, ze względu na niewydolność łożyska.
MALUTKI IGOREK JEST JUŻ NA ŚWIECIE :) wszystko jest dobrze, ma 50cm, 2530g i jak Kasia napisała jest piękny :laugh: :)

Przy okazji muszę Wam napisać,ze po dzisiejszej wizycie tez będe jednak mamą styczniową, cc zaplanowane na 27, no chyba,ze moja córeczka szybciej się zdecyduje. Buziaki, POZDRAWIAM! :kiss: :)

Zajrze później, jak tylko położę Mikusia spać.

10 lata 11 miesiąc temu #818488 przez Magda28
Ojejka Gratulacje Kasiu dużo zdrówka dla mamy i maleństwa :)

Aśka masz cięcie 27 a mi wychodzi z usg termin tego dnia :P kto wie może też się załapie na styczniówke :P

10 lata 11 miesiąc temu #818494 przez andzia90
Kasiu GRATULACJE :) teraz masz już Igorka przy sobie :)
No to pięknie powoli zaczynamy się rozpakowywać :)
Teraz czekamy na kolejne dzieciątko :)
Kolejna pewnie Asia będzie no chyba ze któraś wcześniej urodzi :)

10 lata 11 miesiąc temu #818499 przez tweety1992
Kasiu bardzo się cieszę :) Gratuluję synusia :)
Dziewczyny jednak miały nosa że będziesz pierwsza :)
Czekamy na informacje od Ciebie i zdjęcie maluszka :)

10 lata 11 miesiąc temu #818500 przez wola82
Gratulacje Kasia i duzo zdrowka dla Igorka i dla Ciebie oczywiscie.
Mysmy tu o Zosi gdybaly, a nam sie Kasia rozpakowywala :)
No to sie zaczyna...

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka