- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2014 !
Mamusie Luty 2014 !
- wola82
- Wylogowany
- gadatliwa
- Moj caly swiat :) Lukas i Lena :) Kocham nad zycie
Kasiu zaczynajacej sie akcji porodowej raczej nie przeoczysz i odejscia wod tez raczej nie, u mnie zaczelo sie regularnymi skurczami, a wody odeszly mi dopiero w szpitalu i wtedy sie zaczelo.
Magda ja tak jak Kasia mam przygotowane 2 komplety: body z dlugim rekawem i pajacyk welurowy, a drugi: body, kaftanik i polspiochy na to kombinezon, czapka i gruby kocyk, no i jeszcze skarpetki.
Jeszcze nie dawno mialam dylemat tez co przygotowac, ale teraz mysle ze to wystarczy.
Aneteczka a kiedy bedziesz miec termin na cc, wiesz juz
A co do Lukasa, to inne matki podchodzly ze swoimi dziecmi i porownywaly, bo jednak dziecko 3,200 czy 2,600 dosc duzo roznilo sie od Lukasa, w kazdym badz razie wtedy byl najwiekszym noworodkiem na oddziale, przez te 3 dni
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Sarenka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Wiecie co? Myślę, że Zosia jest już Mamusią. Zbyt długo się nie odzywa. Za każdym razem jak tu zaglądam - szukam Jej wpisu.
Ja zaraz idę po skierowanie na badania - mocz, morfologia, crp. Przynajmniej raz na NFZ. Potem szkoła rodzenia. A dziś kochany Mężuś zakupił mi pół kilo ptysiów. I tak siedzieliśmy przy kawce i jedliśmy. Pyszne, ale zjedliśmy po jednym i tyle:) A wcale nie są jakieś słodkie. Powiem Wam, że na co dzień przyzwyczaiłam się do swojego wyglądu, ale nie mogę patrzeć na swoje zdjęcia. Tam widzę, że wyglądam strasznie:( nie chcę się już fotografować ciekawe jak My to stracimy:)
Zaczęłam pakować torbę do szpitala. Jednak część rzeczy trzymam w szafie. Ciuszki wyprane, wyprasowane i nie chcę ich kisić w torbie. Wczoraj zakupiłam klapki do szpitala, więc niedługo będę gotowa:)
- Edi28
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dziś byłam zmienić przychodnię na taką, którą mam właściwie pod blokiem
Wola super, że z wynikami wszystko dobrze, no i Malutka też odpowiednia
Sarenka też tak właśnie pomyślałam, ze Zosia może już urodziła, wspominała o rozwarciu, może jej Mała postanowiła do nich szybciej dołączyć O kilogramach nie ma co teraz myśleć zaczniemy się martwić po ja mam nadzieję, że karmienie i spacery z Mała pomogą
Aneteczka powodzenia na wizycie
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nikola mój największy skarb :**
Co do zosi to bardzo prawdopodobne że jako pierwsza się rozpakowała
- issska1986
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
Asiu dziękuję
Wcale takiego dużego tego brzuszka nie masz, a mała już sporawa No prawda,że dziewczyny tylko piłeczki mają i nic nie tyją
Ja słyszałam, że jak się za pierwszym razem miało cc to za drugim też w większości przypadków kończy się cc, bo podobno macica się "rozleniwia"... A jak mała duża to lepiej to cc mieć niż się męczyć. Wybierz fajną datę
Tweety może szef się zakochał hehe może po prostu go lubi, albo szuka okazji do wypitki
A co do Zosi, to myślę,że przez to rozwarcie zatrzymali ją w szpitalu i pewnie leży na patologii .... Przy małym dziecku to ciężko wyleżeć, a ona musiała leżeć....
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- andzia90
- Wylogowany
- budujemy zdania
Co do Zosi też myślę ze może leżeć w szpitalu ale wiadome lepiej dla niej i dla maluszka żeby było wszystko dobrze
- wola82
- Wylogowany
- gadatliwa
Issska nie wiem ale dla mnie to śmieszne jest Bo w poprzednich pracach szybko go zwalniali i nie przepadali za Nim. A Adam jest solidnym sumiennym i spokojnym pracownikiem. Także stawiam na to że bardzo go lubi i ceni sobie takiego pracownika jakim Adam jest
No to w koncu ktos go docenil i tylko gratulowac.
Ja mysle ze Zosia jakby sie rozpakowala to raczej by sie pochwalila dzidzia, ja mysle tak jak Issska.
A co do kosmetykow, to biore normalnie te ktorych uzywam, szampon, zel pod prysznic i do higieny intymnej, szczoteczka, pasta, jakis balsam i nie wiem co tam w sumie jeszcze. Makijazu to raczej mi sie nie bedzie chcialo robic
Nie piszcie mi o tych slodkosciach, tak bym zjadla, kremowke czy paczka, ale wole nie ryzykowa, jeszcze troche wytrzymam. Ale chyba normalnie jestem uzalezniona od slodkosci
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
JA makijażu robić nie będę
- Sarenka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Właśnie jem owocki - jabłuszko i pomarańczkę... Czekam na męża i po 19 zjemy obiadokolację, bo tak dziś się jakoś zeszło.
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Przekazuje informacje od Kasi
urodziła dzisiaj, niedawno .. miała cięcie, ze względu na niewydolność łożyska.
MALUTKI IGOREK JEST JUŻ NA ŚWIECIE wszystko jest dobrze, ma 50cm, 2530g i jak Kasia napisała jest piękny
Przy okazji muszę Wam napisać,ze po dzisiejszej wizycie tez będe jednak mamą styczniową, cc zaplanowane na 27, no chyba,ze moja córeczka szybciej się zdecyduje. Buziaki, POZDRAWIAM!
Zajrze później, jak tylko położę Mikusia spać.
- Magda28
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Aśka masz cięcie 27 a mi wychodzi z usg termin tego dnia kto wie może też się załapie na styczniówke
- andzia90
- Wylogowany
- budujemy zdania
No to pięknie powoli zaczynamy się rozpakowywać
Teraz czekamy na kolejne dzieciątko
Kolejna pewnie Asia będzie no chyba ze któraś wcześniej urodzi
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczyny jednak miały nosa że będziesz pierwsza
Czekamy na informacje od Ciebie i zdjęcie maluszka
- wola82
- Wylogowany
- gadatliwa
Mysmy tu o Zosi gdybaly, a nam sie Kasia rozpakowywala
No to sie zaczyna...