- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2014 !
Mamusie Luty 2014 !
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nikola mój największy skarb :**
Tak sobie dogodziłam teraz. Zakupiłam sobie 2 chałwy duże opakowanie biszkoptów soczek wieloowocowy i drożdzówkę. A teraz spać mi się chce
A Wy kochane co robicie? Jak się czujecie ?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Aneteczka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lunia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Myszka miałam 120 tętno, moja gin się boi bo na początku ciąży miałam holtera i zdiagnozowali u mnie nadciśnienie. Ale będąc na zwolnieniu wszystko mi się wyrównało, ale dalej dmucha na zimne.
Ja mam 10 szt tetrowych i 3 flanelowe. Tetrowe kupiłam w biedronce ale już nie pamiętam ceny, a te flanelowe w sklepie dziecięcym i chyba nie całe 6zł kosztowały, dlatego tylko 3 szt bo drogo wychodzi.
Ja też się bardzo wystraszyłam! W ten weekend załatwiam już wszystko. Kupujemy fotelik do samochodu, kosmetyki dla małej i zamawiamy w aptece internetowej maści itp. Mi zostało do kupienia tylko klapki, skarpetki, woda.
Uszykowałam już ubranka dla małej do szpitala i na wyjście ze szpitala. W ogóle już wszystko posegregowałam i nawet nakleiłam w komodzie kartki co jest na danej stercie i jaki rozmiar. Nie wiem czasem mam też wrażenie, że mi się coś stanie, to chociaż mąż się odnajdzie na tym samym początku...
Wyprałam i wyprasowałam ostatnie sztuki ubranek. Już więcej nie mam zamiaru.Przynajmniej do porodu.
Jeszcze miałam wam pisać. Wczoraj mnie tak strasznie bolały piersi, no i po jakimś czasie patrze stanik mokry a mi z cyców siara leci. I to dość sporo... Dziwne to dla mnie cały czas jest, ale ten ból niemiły, aż się boję co będzie po porodzie.
- Edi28
- Wylogowany
- budujemy zdania
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja też suszę ciuszki na kaloryferach, dość duzo jednak ich mam.. jakos tak uzbierałam.
Dzisiaj piorę jutro poprasuję
Co do wyprawki i mojej torby do szpitala to juz wszytko mam,ale jeszcze nie gotowe, nie spakowane,najważniejsze jednak,że jest. Jutro będę działać dalej.
Jutro tez jedziemy po nowy aparat,wreszcie!!! "Stary" popsuł nam się, tzn lampa,zdjecia wychodza dość ciemne, a naprawa nie opłaca się,szkoda. Ale cieszę się z aparatu, będę moła dzieciom robić zdjecia,tak jak Mikołajowi do tej pory, fajna pamiątka
Musze Wam jeszcze ponarzekać,a co nie..no tak na poważnie brzuch mnie boli bardzo już od trzech dni, "trochę" mnie to martwi.
- nati.olsztyn
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- :)
- Otrzymane podziękowania: 143
A tak swoją drogą to już nie mogę się doczekać pakowania torby do szpitala i zbierania tego wszystkiego;-)
- myszka76
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Lunia masz wyższe, ja mam tak od 98 do 105, raz tylko miałam 118, dostałam tabletki na ciśnienie i w miarę teraz jest ok tylko to tętno jest podniesione, nie wiem czy mam powiedzieć lekarzowi czy też niekoniecznie
A co myślicie o kosmetykach Ziajka
- Sarenka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Z kosmetyków mam tylko Oilatum i bepanten. Po pierwszych miesiącach zacznę stosować Emoiliuma (bo nie jest od pierwszych dni życia), a jak zajdzie potrzeba to ew. sudocrem. Nie planuje jak na razie nic więcej, póki nie ma potrzeby. Sama nie lubię ciapać się kosmetykami, więc i dziecka nie chcę przyzwyczajać, potem skóra sama wymaga i potrzebuje kosmetyków.
A dziś w mojej rodzinie urodził się chłopczyk. Termin był na marzec, ale urodził się w ok 31tyg. Tylko ciąża od początku była bardzo trudna, zagrożona. Ale trzymamy mocno kciuki, by było ok. Mały waży 1400g.
A ja dziś pojadłam pączków - babcia zrobiła i przywiozła. Mniam, takie prawdziwe, domowe. A jutro będę jeść penne ze szpinakiem i fetą i dużą ilością czosnku, bo straszną mam chęć!!
A teraz siadam i zamawiamy wózek!!!
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do tych kosmetyków to nie miałam.
nati masz racje, pieluszki sa rózne.
Co do pakowanie torby to juz niedługo i Ciebie to czeka chociaz ja dopiero jutro planuję
- wola82
- Wylogowany
- gadatliwa
- Moj caly swiat :) Lukas i Lena :) Kocham nad zycie
Pieluch tetrowych mam okolo 18 i tylko mi sie jedna w praniu rozeszla.
A z kosmetykow tez mam nivea, juz sprawdzone takze mam nadzieje ze malej tez podpasuja.
A jak wysoki cukier mialas po tych pierogachh Myszko Chyba jutro pojde do polskiego sklepu i jakies pierogi sobie kupie z owocami bo mi smaka narobilas
Ja dzisiaj mialam ostatnia wizyte u lekarza prowadzacego i stwierdzil ze juz moge rodzic, a mala wazy 3 kg. I dostalam mnostwo probek,, ulotek i nawet butelke Avent 125 ml, co mnie bardzo ucieszylo bo mialam w planie jeszcze dokupic taka, smoczek , skaretki, pluszowa zyrafe i kocyk przytulanka i wiele innych
A ciuszki juz mam poprane i poprasowane.
Ale tez juz bym chciala urodzic
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
3kg to juz sporo niech rośnie zdrowo!
Dziewczyny,a czy Was tez boli brzuch? Mnie w sumie cały czas,ale mała wygina się na całego.
- Sarenka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Wózek zamówiony!!
Nie wiem co się stało z moim suwaczkiem! zacina się! mam dziś już 36tydz i 4 dz, a u niego 2 dni do tyłu. Mam termin na 6 luty.
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mnie tez momentami brzuch boli albo w pochwie tak kluje jakby mi ktos igly wbijal na zywca ;/
- anjaa18
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
Moja torba tez juz prawie spakowana, brakuje tylko kilku kosmetykow dla mnie,
Ja w sprawie kosmetykow dla dzidziusia jestem niezdecydowna, myslalam nad Oilatum do kapieli, masci do pupy i tyle na poczatek, podobno po kapieli juz nie trzeba zadnej oliwki, czytalam tez ze kosmetyki z Hipp-a maja dobry sklad. I teraz jus sama nie wiem na co sie zdecydowac jak myslicie?
Wola82 fajne takie probki, u mnie nie daja niestety