BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

10 lata 11 miesiąc temu #819058 przez tweety1992
Myszko ja tez się wystraszyłam i dlatego się spakowałam w razie gdybym miała urodzić przedwcześnie. Jeszcze nie mam wszytskiego ale jest już blisko do końca.

Tak sobie dogodziłam teraz. Zakupiłam sobie 2 chałwy duże opakowanie biszkoptów soczek wieloowocowy i drożdzówkę. A teraz spać mi się chce :P

A Wy kochane co robicie? Jak się czujecie ?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #819075 przez Aneteczka
Ja zebralam ostatnia partie pranie dla Maksia, jutro bede prasowac,bo niektore rzeczy musza wyschnac na grzejniku. Zrobilam przemeblowanie w komodzie i porzadku w kosmetykach malego. Jakie wybralyscie ja Nivea baby, mam nadzieje, ze mu spasuje :)

10 lata 11 miesiąc temu #819084 przez tweety1992
ja nad bambino mysle ;) jeszcze nie kupowalam

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #819089 przez Lunia
Aska Ty taka chudzinka to byś się pewnie strasznie namęczyła. A szkoda narażać siebie na niepotrzebny stres i jeszcze niebezpieczeństwo i dla bobaska i dla Ciebie. Ja cały czas mam przykład z mojej rodziny, obstawiali 4300 wagę dziecka a urodziła się 4900 i chcieli żeby sn rodziła...

Myszka miałam 120 tętno, moja gin się boi bo na początku ciąży miałam holtera i zdiagnozowali u mnie nadciśnienie. Ale będąc na zwolnieniu wszystko mi się wyrównało, ale dalej dmucha na zimne.
Ja mam 10 szt tetrowych i 3 flanelowe. Tetrowe kupiłam w biedronce ale już nie pamiętam ceny, a te flanelowe w sklepie dziecięcym i chyba nie całe 6zł kosztowały, dlatego tylko 3 szt bo drogo wychodzi.

Ja też się bardzo wystraszyłam! W ten weekend załatwiam już wszystko. Kupujemy fotelik do samochodu, kosmetyki dla małej i zamawiamy w aptece internetowej maści itp. Mi zostało do kupienia tylko klapki, skarpetki, woda.
Uszykowałam już ubranka dla małej do szpitala i na wyjście ze szpitala. W ogóle już wszystko posegregowałam i nawet nakleiłam w komodzie kartki co jest na danej stercie i jaki rozmiar. Nie wiem czasem mam też wrażenie, że mi się coś stanie, to chociaż mąż się odnajdzie na tym samym początku...
Wyprałam i wyprasowałam ostatnie sztuki ubranek. Już więcej nie mam zamiaru.Przynajmniej do porodu.

Jeszcze miałam wam pisać. Wczoraj mnie tak strasznie bolały piersi, no i po jakimś czasie patrze stanik mokry a mi z cyców siara leci. I to dość sporo... Dziwne to dla mnie cały czas jest, ale ten ból niemiły, aż się boję co będzie po porodzie.

10 lata 11 miesiąc temu #819090 przez Edi28
Aneteczka ja też zaopatrzyłam się w nivea baby :) na szczęście kosmetyki mam już wszystkie :)

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #819094 przez aska27
Aneteczka co do kosmetyków dla maluszka to mam tylko Oilatum dokupię jeszcze Emolium,bo wg mnie jest super, nic poza tym. Wydaje mi się,ze Nivea są b. dobre.

Ja też suszę ciuszki na kaloryferach, dość duzo jednak ich mam.. jakos tak uzbierałam.
Dzisiaj piorę jutro poprasuję :)

Co do wyprawki i mojej torby do szpitala to juz wszytko mam,ale jeszcze nie gotowe, nie spakowane,najważniejsze jednak,że jest. Jutro będę działać dalej.

Jutro tez jedziemy po nowy aparat,wreszcie!!! "Stary" popsuł nam się, tzn lampa,zdjecia wychodza dość ciemne, a naprawa nie opłaca się,szkoda. Ale cieszę się z aparatu, będę moła dzieciom robić zdjecia,tak jak Mikołajowi do tej pory, fajna pamiątka :)

Musze Wam jeszcze ponarzekać,a co :blink: nie..no tak na poważnie brzuch mnie boli bardzo już od trzech dni, "trochę" mnie to martwi.

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #819097 przez nati.olsztyn
Hej Kobietki! Jeśli mogę, chciałam wtrącić swoje trzy grosze w sprawie tetrówek. Jak w poprzedniej ciąży szykowałam wyprawke to kupiłam kilka sztuk po niecałe 2 złote w hurtowni dla dzieci. Pani w sklepie polecala a pieluchy po pierwszym praniu tak się rozeszły że masakra, włókienka się porozchodziły. Uzywalam ich ale już tylko jako myjek albo na zimne oklady gdy Młody miał gorączkę. Zwróćcie więc uwagę na gęstość utkania pieluszek:-) Pozdrawiam gorąco i trzymam za Was kciuki!

A tak swoją drogą to już nie mogę się doczekać pakowania torby do szpitala i zbierania tego wszystkiego;-)

10 lata 11 miesiąc temu #819128 przez myszka76
tweety nawet nie wiesz jak ja dzisiaj zgrzeszyłam, zjadłam 12 pierogów z truskawkami, polanych jogurtem. A teraz wysiadam, nie mogę się ruszyć ;)
Lunia masz wyższe, ja mam tak od 98 do 105, raz tylko miałam 118, dostałam tabletki na ciśnienie i w miarę teraz jest ok tylko to tętno jest podniesione, nie wiem czy mam powiedzieć lekarzowi czy też niekoniecznie :(
A co myślicie o kosmetykach Ziajka :unsure:

10 lata 11 miesiąc temu #819164 przez Sarenka
A a mam tetrówek 8 i 2 kolorowe oraz 2 flanelowe. Kupowałam z całą wyprawką przez internet. Ogólnie w sklepie kosztują 3 zł. Uważam, że dużo. Slyszałam, ze na materiałach można kupić tetrę na metry i jak ktoś umie to przeszyć brzegi i zrobić pieluchy i to podobno są najlepsze. A te w sklepach to naprawdę mają różną jakość. Zapewne i tak jeszcze dokupię, bo bratowa miała 20 i mówiła, że często nie nadążała z praniem i musiała je robić jedynie dla tetrówek.
Z kosmetyków mam tylko Oilatum i bepanten. Po pierwszych miesiącach zacznę stosować Emoiliuma (bo nie jest od pierwszych dni życia), a jak zajdzie potrzeba to ew. sudocrem. Nie planuje jak na razie nic więcej, póki nie ma potrzeby. Sama nie lubię ciapać się kosmetykami, więc i dziecka nie chcę przyzwyczajać, potem skóra sama wymaga i potrzebuje kosmetyków.
A dziś w mojej rodzinie urodził się chłopczyk. Termin był na marzec, ale urodził się w ok 31tyg. Tylko ciąża od początku była bardzo trudna, zagrożona. Ale trzymamy mocno kciuki, by było ok. Mały waży 1400g.
A ja dziś pojadłam pączków - babcia zrobiła i przywiozła. :) Mniam, takie prawdziwe, domowe. A jutro będę jeść penne ze szpinakiem i fetą i dużą ilością czosnku, bo straszną mam chęć!!
A teraz siadam i zamawiamy wózek!!!

10 lata 11 miesiąc temu #819165 przez aska27
Myszka 12 pierogów??? :cheer: :laugh: musiały smakować :blink: póki mozna to czemu nie?! ;)

Co do tych kosmetyków to nie miałam.

nati masz racje, pieluszki sa rózne.
Co do pakowanie torby to juz niedługo i Ciebie to czeka :) chociaz ja dopiero jutro planuję :)

10 lata 11 miesiąc temu #819222 przez wola82
Dzieki dziewczyny :blush: ciesze sie ze sie podoba czapeczka, mam nadzeje tylko ze bedzie pasowac, w koncu krawcowa jestem i w subie od zawsze to bylo moje hobby, ale czapeczke pierwszy raz zrobilam i jestem w trakcie drugiej.
Pieluch tetrowych mam okolo 18 i tylko mi sie jedna w praniu rozeszla.
A z kosmetykow tez mam nivea, juz sprawdzone takze mam nadzieje ze malej tez podpasuja.
A jak wysoki cukier mialas po tych pierogachh Myszko :unsure: Chyba jutro pojde do polskiego sklepu i jakies pierogi sobie kupie z owocami bo mi smaka narobilas :laugh:

Ja dzisiaj mialam ostatnia wizyte u lekarza prowadzacego i stwierdzil ze juz moge rodzic, a mala wazy 3 kg. I dostalam mnostwo probek,, ulotek i nawet butelke Avent 125 ml, co mnie bardzo ucieszylo bo mialam w planie jeszcze dokupic taka, smoczek , skaretki, pluszowa zyrafe i kocyk przytulanka i wiele innych :woohoo:

A ciuszki juz mam poprane i poprasowane.
Ale tez juz bym chciala urodzic ;)

10 lata 11 miesiąc temu #819245 przez aska27
Wola to Ty już gotowa jesteś :) :blink: Fajnie,ze wszystko dobrze, rzeczywiscie duzo prezentów dostałas :)
3kg to juz sporo :) niech rośnie zdrowo!

Dziewczyny,a czy Was tez boli brzuch? Mnie w sumie cały czas,ale mała wygina się na całego.

10 lata 11 miesiąc temu #819253 przez Sarenka
U mnie Mała się wygina i wygina od godz 18, bo wtedy wypiłam kawę i zjadłam pączki i to chyba dlatego, ale nic nie boli...
Wózek zamówiony!!
Nie wiem co się stało z moim suwaczkiem! zacina się! mam dziś już 36tydz i 4 dz, a u niego 2 dni do tyłu. Mam termin na 6 luty.

10 lata 11 miesiąc temu #819276 przez tweety1992
Myszko ja nie lepsza jestem makaron z śmietaną i cynamonem do tego dużą paczkę biszkoptów 2 chałwy i drożdzówkę :p Także nie chcę wiedzieć ile ja przez tem iesiąć przybrałam :o

Mnie tez momentami brzuch boli albo w pochwie tak kluje jakby mi ktos igly wbijal na zywca ;/

10 lata 11 miesiąc temu #819277 przez anjaa18
Hej dziewczyny ;)
Moja torba tez juz prawie spakowana, brakuje tylko kilku kosmetykow dla mnie,
Ja w sprawie kosmetykow dla dzidziusia jestem niezdecydowna, myslalam nad Oilatum do kapieli, masci do pupy i tyle na poczatek, podobno po kapieli juz nie trzeba zadnej oliwki, czytalam tez ze kosmetyki z Hipp-a maja dobry sklad. I teraz jus sama nie wiem na co sie zdecydowac jak myslicie?
Wola82 fajne takie probki, u mnie nie daja niestety

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka